Sampras bude hrát na Turné veteránů

16. 4. 2008, 09:30
Aktuality 0
Nedávné exhibice proti Federerovi nebo Haasovi zřejmě v Petu Samprasovi natolik probudily choutky po tenise, že se rozhodl hrát turnaje "Black Rock Tour of Championschips" - klání pro tenisové veterány, kde se bude moci střetnout s takovými tenisovými velikány, jako Bjornem Borgem, Patem Cashem nebo Johnem McEnroem.
Pete Sampras

Šestatřicetiletý Američan Pete Sampras, bývalá světová jednička, za poslední půl rok odehrál několik exhibičních zápasů. Němce Tommyho Haase smetl hladce 6-2 6-2, jednou ze tří duelů porazil i současného tenisové vládce Rogera Federera. Od novinářů tak začal dostávat otázky, zda jako čtrnáctinásobný vítěz grandslamových tunajů nelituje ukončení profesionální kariéry už v poměrně brzkém věku 31 let.

O návratu mezi tenisové profesionály už prý neuvažuje. "Není to tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Člověka neustálé cestování unaví, fyzicky bych na to už neměl," přiznal Sampras, který kariéru ukončil stylově - v roce 2002 vítězstvím na domácím grandslamu US Open.

Bez tenisu však nevydrží ani Sampras. Rozhodl se podívat mezi smetánku "vysloužilých" tenisových profesionálů, kam patří Bjorn Borg, Pat Cash, John McEnroe, Guy Forget, Sergi Bruguera, Michael Stich a další. Ani oni bez tenisu nevydrží a tak se v tenisově pokročilém věku stále střetávají na turnajích pro veterány. Turné je známo pod názvem "Black Rock Tour of Championships".

Nicméně trvalé usazení se v turné, ve kterém se ročně odehraje 15 podniků, zatím neplánuje. První svůj start ohlásil na klání v brazilském Sao Paulu, kde se bude hrát od 21. do 24. května.

"Tenis nasměroval můj život a já ten sport miloval. Když jsem skončil, bavil jsem se golfem a rekreačně cestoval. Po několika letech mě to však přestávalo bavit. V tu chvíli jsem začal uvažovat o návratu na kurty," svěřil se Sampras.

"Když mi bylo 26 let, nemyslel jsem si, že bych měl potřebu hrát mezi veterány. Ale za dnešních okolností, kdy mě jiné koníčky tolik neuspokojují, a přiznávám si, přibral jsem i nějaké to kilo navíc, jsem rád, že můžu zase hrát soutěžní zápasy," těší se Sampras na turnaj v Sao Paulu. Bude to pro něj vůbec první cesta do Jižní Ameriky.

Druhým turnajem, kde by se "Pistol Pete" rád objevil, je závěrečný podnik turné v Londýně - takový Turnaj mistrů - kde se bude hrát začátkem prosince. Sedminásobný vítěz Wimbledonu by se tak po šesti letech objevil v Anglii, kde se rozloučil v roce 2002 pětisetovou porážkou v 2. kole se Švýcarem Georgem Bastlem.

Sampras také plánuje exhibici v Bratislavě, kde by si zahrál s Dominikem Hrbatým.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist