Sandgren v Houstonu postoupil do prvního finále, vyzve obhájce titulu Johnsona

15. 4. 2018, 11:15
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Tennys Sandgren ve svém prvním semifinále na okruhu ATP porazil Chorvata Iva Karloviče a na domácí antuce v Houstonu postoupil do finále. V něm se 26 Američan utká s krajanem a obhájcem titulu Stevem Johnsonem.
Tennys Sandgren

Tennys Sandgren letos při svém debutu na Australian Open došel i díky dvěma skalpům hráčů Top 10 až do čtvrtfinále, přitom předtím na grandslamu nevyhrál jediný zápas.

Na dalších pěti akcích si sice připsal pouze dvě výhry a to ještě po skreči soupeřů, tento týden však prožívá další úspěšné vystoupení. V Houstonu porazil Kavčiče, Kickera, Pellu, v sobotu ve svém prvním semifinále i Iva Karloviče a poprvé postoupil do finále.

Sandgren zdolal 39letého Chorvata, který byl nejstarším semifinalistou turnaje ATP po 25 letech, dvakrát 7-6. Zatímco v prvním setu dohnal manko brejku, ve druhém po ztrátě vedení 3-1 přežil za stavu 4-5 setbol.

"Vůbec jsem neměl pocit, že bych se tu mohl dostat do finále. jen jsem se snažil vyhrát pár zápasů. Ale vidíte, nakonec jsem se dostal až sem," zářil spokojený Sandgren. 

Šestadvacetiletý Sandgren si o titul zahraje s loňským šampionem krajanem Stevem Johnsonem (h2h 2-1). Ten v semifinále zdolal 7-5 6-7 6-2 dvacetiletého Američana Taylora Fritze a počtvrté na okruhu ATP postoupil do finále. Poprvé v kariéře může obhájit titul, zatím má na kontě dvě trofeje.

"Samozřejmě jsem moc rád, že jsemt u po roce opět ve finále. Na tenhle kurt mám výjimečné vzpomínky a teď si je mohu oživit. Na finále se těším a je skvělé, že mám šanci získat další titul," řekl Johnson.

Dva Američané se ve finále v Houstonu potkávají teprve podruhé za posledních 15 let.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 623.710 dolarů
sobotní výsledky (14. 04. 2018)
• Dvouhra - finále •
Johnson (6-USA) - Fritz (USA) 7-5 6-7(4) 6-2
Sandgren (8-USA) - Karlovič (Chorv.) 7-6(2) 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Mirnyj/Oswald (Běl./Rak.) - Begemann/Sančič (Něm./Chorv.) 6-7(2) 6-4 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist