Šarapovová a Wozniacká vážné komplikace nepřipustily

17. 1. 2011, 02:57
Aktuality 2
Nebyly to suverénní výkony, současná světová jednička Caroline Wozniacká i ty bývalé Justine Heninová, Maria Šarapovová a Venus Williamsová si však povinné vítězství v prvním kole Australian Open zajistily. Nejtěžší práci měla se svou soupeřkou Belgičanka Heninová, která Saniu Mirzaovou udolala ve třech setech.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová Australian Open v roce 2008 vyhrála, další rok však o možnost obhajovat titul kvůli zranění ramena přišla a loni prohrála už v 1. kole s Kirilenkovou. Letos do Melbourne přiletěla z Aucklandu, kde překvapivě prohrála s Arnovou. Těsně před startem úvodního grandslamu navíc oznámila, že se po více než šesti letech rozešla s trenérem Michaelem Joycem.

O první vítězný zápas v Melbourne Parku od svého triumfu bojovala dnes proti Thajce Tamarine Tanasugarnové a nezačala vůbec dobře. Po dvou dvojchybách ztratila čistou hrou hned úvodní game. Jenže pak sama vyhrála osm fiftýnů v řadě, svou hru zklidnila a první set získala za pětadvacet minut poměrem 6-1. 

Druhé dějství zahájila dalším brejkem, soupeřka však sérii sedmi prohraných gamů ukončila rebrejkem a následně si poprvé v zápase udržela své podání. Pak se kvůli drobnému dešti chvíli nehrálo a třiadvacetiletá Ruska i vinou dalších dvojchyb Tanasugarnovou pustila do vedení 3-1. Pak už ale znovu získala pevnou půdu pod nohama a nakonec slavila postup do druhého kola.

"Ano, na začátku jsem byla trochu nervózní a jsem ráda, že už mám zápas za sebou, Vzpomínky na loňské první kolo se mi samozřejmě vracely a měla jsem trochu obavy," přiznala Šarapovová. "Musím pokračovat v agresivní hře, s novým trenérem na tom musíme v tréninku zapracovat, abych tolik nechybovala," dodala rodačka ze Sibiře, jež se dnes dopustila 10 dvojchyb a 22 nevynucených chyb. Zápas však rozhodl poměr vítězných úderů, který zaznamenala dvaadvacet, zatímco Thajka jen pět.

Caroline Wozniacká se v úvodu sezony sžívá s novou raketou a zatím se jí moc nedařilo. Dnes ale proti Gisele Dulkové odvrátila sedm z osmi brejkbolů a připsala si očekávané vítězství 6-3 6-4.

"Byl to velmi těžký zápas, ale s tím jsem počítala. Nebylo snadné se dostat do zápasového rytmu, ale jsem ráda, že jsem zápas dokázala vyhrát," komentovala Wozniacká. "Cítím se dobře, mám pocit, že jsem v dobré kondici. Gisela je těžká soupeřka, hlavně v prvním kole," dodala.

Z bývalých světových jedniček se dnes nejvíc nadřela na postup Justine Heninová. Belgičanka se už sice letos stihla rozehrát v Hopman Cupu, ale proti Sanie Mirzaové z India začala hodně nejistě. V prvním setu chybovala dokonce i ze svého obávaného bekhendu, a než našla rytmus, úvodní sadu ztratila. Ani ve druhém setu soupeřku výrazně nepřehrávala. Dokázala ale srovnat na 1:1 a ve třetí sadě už kurt ovládla.

"Mám zkušenosti, ale chybí mi zápasy. Potřebuju rytmus, boj - tak jako dnes. Pro mě je to dobrý začátek turnaje," řekla Heninová po svém prvním soutěžním zápase. Na svůj výkon si po duelu 1. kole nestěžovala ani Mirzaová, která se snaží vrátit mezi tenisovou elitu. "Je to dobrý pocit, když prohrajete se soupeřkou Justinina kalibru. Dala jsem do toho všechno, ale ve třetím setu už prostě byla silnější."

Výsledky - Australian Open - ženy:

Dvouhra - 1. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Dulková (Arg.) 6:3, 6:4, V. Williamsová (4-USA) - Erraniová (It.) 6:3, 6:2, Schiavoneová (6-It.) - Parraová-Santonjaová (Šp.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:4, Azarenková (8-Běl.) - Wörleová (Něm.) 6:0, 6:2, Li Na (9-Čína) - Arvidssonová (Švéd.) 6:1, 7:5, Heninová (11-Belg.) - Mirzaová (Indie) 5:7, 6:3, 6:1, Šarapovová (14-Rus.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:1, 6:3, Bartoliová (15-Fr.) - Garbinová (It.) 6:0, 6:0, Kanepiová (20-Est.) - Rybáriková (SR) 2:6, 6:4, 6:3, Wickmayerová (21-Belg.) - Grothová (Austr.) 6:3, 2:6, 6:4, Kuzněcovová (23-Rus.) - Riskeová (USA) 6:3, 6:2, Kulikovová (Rus.) - Hantuchová (28-SR) 7:6 (7:3), 3:6, 9:7, Cibulková (29-SR) - Kerberová (Něm.) 6:2, 6:7 (1:7), 6:4, Petkovicová (30-Něm.) - Craybasová (USA) 6:1, 6:2, Marinová (Kan.) - Namigataová (Jap.) 6:2, 4:6, 6:3, Razzanová (Fr.) - Vesninová (Rus.) 4:6, 6:3, 6:3, Pironkovová (Bulh.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, Scheepersová (JAR) - Špremová (Chorv.) 4:6, 6:4, 6:2, Görgesová (Něm.) - Gallovitsová-Hallová (Rum.) 6:3, 4:6, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:0, 6:3, Rodinová (Rus.) - Rogowská (Austr.) 6:3, 6:1, Kingová (USA) - Paszeková (Rak.) 6:7 (4:7), 6:0, 6:3, Manasjevová (Rus.) - Pousová (Šp.) 7:5, 6:2, Baltachaová (Brit.) - Hamptonová (USA) 3:6, 6:4, 7:5, Keothavongová (Brit.) - Rodionovová (Rus.) 7:5, 6:4, Sevastovová (Lot.) - Hercogová (Slovin.) 6:4, 7:6 (7:5), Rusová (Niz.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:1, 3:6, 7:5.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kamón Wozňáki !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš bych řekl, že Dulko ty breakbally neproměnila, než že by je Wozniacki odvrátila. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist