Šarapovová se po šesti letech rozešla s trenérem

16. 1. 2011, 13:58
Aktuality 0
Bývalá světová tenisová jednička Maria Šarapovová těsně před Australian Open přerušila spolupráci s americkým trenérem Michaelem Joycem, který jí pomáhal s přípravou šest a půl roku. Ruská hvězda se k tomuto kroku odhodlala podle serveru FOXSports.com poté, co na turnaji v Aucklandu vypadla ve čtvrtfinále s Maďarkou Gretou Arnovou.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Dál bude Šarapovová trénovat pouze se Švédem Thomasem Högstedtem, který rozšířil její realizační tým na podzim a původně se měl na její přípravě podílet s Joycem. Americký kouč pomohl třiadvacetileté Rusce v minulosti ke grandslamovým titulům z Australian Open a US Open. 

Momentálně je Šarapovová ve světovém žebříčku šestnáctá. Zpět na vrchol jí má pomoct Högstedt, jenž dříve spolupracoval s Němcem Tommym Haasem a Číňankou Li Na.

TřiadvacetiletáˇRuska začala letošní sezonu nečekanou porážkou v Aucklandu, kde nestačil na Maďarku Arnovou. Během zápasu neuposlechla rad svého trenéra. Joyce jí tehdy doporučoval, aby byla trpělivá a nesnažila se za každou cenu míče 'zabíjet'.

Australian Open Šarapovová zahájí hned v pondělí prvním zápasem v Rod Laver Areně proti Thajce Tanasugarnové. V osmifinále by mohla narazit na Venus Williamsovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist