Šarapovová: Bez tenisu bych se nudila. Chci hrát ještě mnoho let

22. 1. 2016, 11:22
Aktuality 58
Když byla malá, myslela si, že v 28 letech už bude mít své děti. Maria Šarapovová však stále patří do světové špičky a mezi hlavní favoritky velkých turnajů. Před sebou má prý ještě mnoho let tenisu. Bez něj by se nudila, řekla po dnešní jubilejní 600. výhře kariéry.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

"Nikdy jsem si nemyslela, že bych v tomto věku ještě hrála tenis. Když jsem se narodila, moje matka byla velmi mladá. Sice neuvažovala o tom, že bych měla děti ve dvaceti, ale v tomhle věku už ano," přiznala osmadvacetiletá rodačka ze Sibiře, která se už v 7 letech přestěhovala na Floridu, aby mohla naplno nastartovat svou kariéru. I za cenu dvouletého odloučení od své matky.

"Ale jsem teď zdravá a těším se, že budu hrát tenis ještě mnoho let. I když bych ráda seděla na pláži, pila koktejly a četla si knížky, tak po několika dnech bych se nudila. Opravdu moc miluju to, co dělám. Znám pocit, když kvůli zranění nemohu pár týdnů hrát. Pak se vždy nemohu dočkat, až zase ucítím ten pocit z úderů do míčku. Není lepšího pocitu," dodala vítězka 35 turnajů WTA.

V neděli bude na Australian Open usilovat o postup do čtvrtfinále proti osmnáctileté Švýcarce Belindě Bencicové. "Pamatuju si, že když mi bylo 18, 19 let, tak jsem byla na vrcholu své formy," zavzpomínala pětinásobná grandslamová šampionka, která už v 17 letech ovládla Wimbledon a ve 20 letech měla na kontě tři grandslmaové trofeje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
smazaný uživatel
budou to jeste dobre tenisove roky, vo to nemam strah! :-)
Reagovat
milik254
Poslední dobou je mi ta Marfuška nějaká sympatičtější než dřív
Reagovat
FulnekUltras
Tak mimo kurt se snaží co to jde, no... ;)
Reagovat
rusedski
Říká to hodně lidí, ale spíš jsme si na ni jen "zvykli" + se objevily následovnice jako Evžena, Mugu nebo Gavrilova.
Reagovat
horska.kraslice
To vzniklo po posledním finále Fed cupu. Šarapova sice oba svoje zápasy vyhrála, ale naše děvčata celkově zvítězila, tak se ty kladné emoce poněkud přetransponovaly i na Mášenu.
Kdybychom finále prohrály, asi by to s těmi sympatiemi teď bylo jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že pravdu máte oba.
Reagovat
Frick
Co myslíte, je letos šance, že bude v sezóně nějaké velká trojka (Serena, Vika, Maša), čtyřka (+ Mugu) či pětka (+ Simona)

Nebo zase Serena a potěr?
Reagovat
milik254
Celkem bych věřil i Aze :D
Reagovat
smazaný uživatel
1. skupina: Serena
2. skupina: Vika
3. skupina: Máša, Garbine, Aga, Simona (?), Angie (?)
neřízená střela putující mezi skupinami: Petra
Reagovat
EllNino
taakhle to taky vidím :)
Reagovat
bIbec
Já bych tu Márii dal do tý druhý skupiny společně s Viktorií.
Reagovat
FulnekUltras
dvě národní umělkyně... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska mám výjimečně vsazeno na extraligu a koukám, že Meidl dával gól... :D
http://www.livesport.cz/zapas/8MBVC6SB/#prehled-zapasu
Reagovat
Ravik
Kdy to konečně pochopíte, že se jmenuje Maria Sharapová. Jednou jsem slyšel dokonce Svačinu v tv říkat Sharapovovová no pomoc to už bylo fakt moc.
Reagovat
LukasH
Nejmenuje se Sharapová, ale Sharapova. Podle pravidel ceskyho pravopisu se ová prida k muzske variante jmena, v tomhle pripade Sharapov (otec). Takze bud se pouzije neprechylena varianta Sharapova nebo prechylene Sarapovová. Sharapová je totalni paskvil...
Reagovat
Ravik
dobrý prosím tě ...ty jsi taky moc
Reagovat
VlS
A ještě si dovolím dodat, že čeština stejně jako ruština disponuje písmenem "Š" a totální paskvil je v češtině psaní Sharapova a Masha.
Reagovat
FulnekUltras
Od novodobých brutálně anglikanizovaných holátek už tohle asi požadovat nemůžeme. ;)
Reagovat
LukasH
To by mi ani tak nevadilo, protoze se tak oficialne jmenuje a Masha si rika, takze jde jen o to, ze se to nepocestuje. Mnohem horsi je, kdyz u nas rodice davaji detem cizi jmena nebo si zensky po svatbe nepridaji k prijimeni manzela ova, i kdyz je to Cech. Prijde mi to jako "svetovost" za kazdou cenu.:-)
Reagovat
LukasH
prijmeni...
Reagovat
smazaný uživatel
svetovost za kazdou cenu? Treba nekde, pripoustim, ale znas osudy i plany kazde takove rodiny? Nebude to spis vyvoj? Rodiny jsou prece uz uplne prirozene rozptylene doslova po celem svete - nase teda ano a mnohde se nam -ova ztratilo i z puvodniho ceskeho jmena. Dulezitejsi nez -ova je snad lidske srdce a vedomi.. :-)
Reagovat
LukasH
Ja vim. Zas nechci, aby to vyznelo tak, ze to povazuju za neco veledulezityho v zivote. Jen, ze se o tom bavime. Mluvim ciste o tech pripadech, kdy si Ceska bere Cecha. Pr. Eliska Kaplicky, to fakt moc nechapu....kazda rec ma nejaka pravidla a nejakou tradici...proc to nasilim menit...
Reagovat
smazaný uživatel
ovsem, taky mohla byt Kapliky.. :-)) Ne, ja ti rozumim!
Reagovat
blixa
Hele, než něco plácáš, ověř si napřed fakta. Češka pokud si bere Čecha si nemůže zvolit jméno bez přechýlení (i když existují nějaké výjimky, které se ale musí pádně zdůvodňovat). Má ale tuto možnost, pokud si bere cizince. V případě Elišky je to jasné, Kaplicky byl v době svatby dávno cizincem. Že byl kdysi původně Čech v tom nehraje žádnou roli. Takže Eliška Kaplicky je zcela v pořádku. Je to i zcela logické protože nežili převážně v Česku, a pro většinu světa je normální že se manželé jmenují stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Lukáš ale mluví o češtině, ne o tom, co nařizuje nebo nenařizuje zákon o matrice. Mimochodem nejmenuje se náhodou Tomášova Ester Berdych a ne Berdychová?
Reagovat
blixa
Hele, nehodlám tu rozpoutat zas nějakou hádanici, oba dobře víme že zastáváme zcela protikladné postoje. Jak se jmenuje Ester nevím, ale tohle může být právě ta výjimka, když třeba oba převážně žijí v zahraničí, můžou ji dostat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ester se jmenuje Berdych, to ti můžu říct jistě. Akorát teď nevím, jestli si k tomu nechala i dívčí příjmení nebo ne a jsem línej to zjišťovat. Takže s největší pravděpodobností jde o tu výjimku, o které mluvíš.

Dávám ti za pravdu v tom, že Elišku Kaplicky nezvolil Lukáš jako nejvhodnější příklad vzhledem k tomu, že oba s manželem, nepletu-li se, žili v Británii a tam bylo shodné příjmení prostě praktičtější. (Ačkoliv úplně shodné nebylo, neboť on byl KaplickÝ, ona KaplickY, ale to se v té Británii, kde to nejspíš psali bez diakritiky, nepoznalo. :-) )
Reagovat
blixa
Ne, on už byl dávno Kaplicky, při změně občanství si změnil i jméno. Tady to ale novináři běžně ignorují a píšou původní Kaplický. Ono je to nakonec fuk.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne mas pravdu, ze je v zahranici uredne na hlavu, aby se manzele (stejneho jmena) psali s prilepkem.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jsem nevěděl.
Reagovat
blixa
Tak jsem se koukal, jmenuje se Ester Berdych Sátorová. Takže na Berdych zřejmě dostala výjimku.
Reagovat
EllNino
v televizi běžně slyšíš Tereza Robinson, Kateřina Lang, Petra Svoboda, Emma Smetana ...v televizích
Reagovat
blixa
No to jsou ty paradoxy :D Cizinkám prznit jména je v TV prakticky povinné, na druhé straně TV musí respektovat české zákony, takže Češkám jména prznit nesmí. A ony se ty dámy tak úředně jmenují. Z toho je vidět, jak je celé "povinné" přechylování cizinek komické a absurdní.
Reagovat
smazaný uživatel
To nemáš tak úplně pravdu - měly by se přechylovat i příjmení Češek. Například takovou Květu Peschke(ovou) přechylovali běžně, přestože ona se jmenuje Peschke.
Reagovat
blixa
Ještě nebyli zvyklí. Dneska už vědí, že zákony se dodržovat musí. Češkám prostě nesmíš prznit jména a žalobu riskovat nebudou.
Reagovat
VlS
Mě to je v podstatě jedno, ale Berdych Sátorová mi zní hrozně. Skutečně je asi problém při životě v zahraničí. Strýc mého otce i s rodinou emigroval ve 48. i s rodinou. Jeho dcera trvala na svém českém přechýlenem příjmení a strejdovi najednou začaly chodit dopisy na příjmení xxxxova.
Tak jí to rychle zatrhnul a už používala příjmení bez přechýlení.
Jiní známí mě vyprávěli, že měli problém s ubytováním v hotelu v jednom pokoji, protože rečepční si nechtěl nechat vysvětlit, že jsou manželé, když mají "rozdílná" příjmení a dalo jim to dost vysvětlování.

Důležitá je životní situace, i očekávatelná. Nechal bych to na každým, ať si řekne, jak si to přeje.
Reagovat
blixa
Ne , Masha si opravdu neříká, říká si Máša jenom amíci to neumí jinak napsat. Prostě anglický přepis aby věděli jak to vyslovit. My máme "š" takže nic podobného neděláme.
Reagovat
FulnekUltras
Přece kvůli nějaké angloglobalizaci nezačnem přes noc shukat... ;)
Reagovat
VlS
Oficiálně se jmenujě Šarapova, neumím na tabletu psát v azbuce, protože to by bylo nejsprávnějši, Sharapova je transkripce do angliny a nahrazení nedokonalosti angliny, která Š nezná. Dokonce ani proti Šarapovova nelze mít v ČJ námitky, byť bych to já nepoužil, já moc přechylování a počešťování jmen nemusím, ale není důvod slovanská jména poangličťovat a pak převádět do češtiny a přechylovat - děs. Nebo budeme psát Radwanjska?
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím :-)
Reagovat
Frick
Jsi jen o 10 neděl starší, takže až se vykurýruješ, tak toto chci slyšet i od tebe. Jasný?
Reagovat
peggy
Marii,si cenim proto,umi,nevymlouva se jako Kvitova,uznava sve chyby,take nezapomina kde se narodila a tam take sype penize.Je hezka,ale na kurtu dre do posledni chvile.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší zpráva dne! :) Nakonec ještě fanoušci Mashy poděkujou Grigorovi, že ji nechal singl a teď nemá s kým mít děti... :D
Reagovat
VlS
A ty by ses neobětoval?
Reagovat
blixa
Jo ! Co by ti to udělalo ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To by se vám líbilo, co? :D Kdepak, jen ať Masha ještě hraje... :)
Reagovat
blixa
Chceš snad říct, že tobě by se to nelíbilo ???!!! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Líbilo, ale může to ještě počkat... :)
Reagovat
blixa
Nooo, aby tě někdo nepředeběhl ;-) :D
Reagovat
VlS
Budeš ve frontě za Putinem, až bude potřebovat napřít pozornost národa mimo prázdný ledničky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Už tady byl dneska Hitler, Ransdorf, Putin... Kdo dál? :D
Reagovat
VlS
Monty přece, nepodceňuj se :-))
Reagovat
FulnekUltras
"...Pak se vždy nemohu dočkat, až zase prožiju ten pocit z úderů do míčku, v turnajových zápasech podle momentální potřeby doprovázený mým adekvátně regulovaným řevem. Není lepšího pocitu, než když to na soupeřku zabírá a já se pak mohu na kurtu cítit jako skutečná šampionka a celebrita. Ještě dobře, že vzhledem k nezlomné síle peněz mi až do konce kariéry absolutně nehrozí, že by mně tento často velmi účinný herní prvek kdokoliv opravdu směrodatný zpochybnil nebo dokonce zakázal. Zrovna tak jako řadu dalších mých exkluzivních patentů včetně zdržování servisu apod. Ufff, tohle ale nikdy nikam veřejně nepište..."
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Carloss
mám marii rád. :)
Reagovat
EllNino
Maruš chtít můžeš, samozřejmě ti to přeju, ale to záleží myslím hlavně na zdraví :) ...
Reagovat
aligo
achjo :D
Reagovat
darek.vrana
No to máme radost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist