Šarapovová i Serena prolétly do 3. kola se ztrátou tří gamů

20. 1. 2016, 04:49
Aktuality 8
Maria Šarapovová na Australian Open zvládla suverénně i svůj druhý zápas. S Běloruskou Sasnovičovou prohrála jen tři gamy, stejně jako její potenciální čtvrtfinálová soupeřka Serena Williamsová se Su-Wei Hsieh. Obě v Melbourne zaznamenaly jubilejní výhry: Ruska číslo 50, Američanka číslo 70.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová v prvních dvou kolech Australian Open ztratila jen sedm gamů. Po Japonce Hibinové nedala šanci ani Bělorusce Aliaksandře Sasnovičové, kterou porazila snadno 6-2 6-1.

Osmadvacetiletá Ruska si v úvodu zápasu, který se hrál kvůli dešťové přeháňce pod zataženou střechou, vypracovala vedení 4-0. Pak sice přišla dvakrát o servis, ale příliš mrzet ji to nemuselo. O sedm let mladší soupeřka si totiž dokázala udržet jen jeden ze sedmi gamů po svém podání.

"Je skvělé být zpátky na tomto kurtu po mé skvělé loňské jízdě," řekla finalistka loňského ročníku a šampionka z roku 2008 v rozhovoru po zahajovacím zápasu programu v Rod Laver Areně. "Dnes jsem hrála se soupeřkou, se kterou jsem se až dosud neutkala, což je vždy ošidné. Ale jsem spokojená, jak jsem to zvládla," dodala.

"Jsem ráda, že jsem to stihla dohrát a nemusím teď čekat. Melbourne je jedna z nejtěžších výzev v sezoně, protože se tu dokáže rychle měnit počasí. Jeden den máte 40 stupňů a druhý den je to na bundu," dodala Šarapovová.



Ve třetím kole se znovu v prvním vzájemném duelu utká s Američankou Lauren Davisovou. Té dnes vzdala kvůli zranění pravého kotníku Slovenka Magdaléna Rybáriková.

Už v případném čtvrtfinále se Šarapovová může utkat se Serenou Williamsovou. Také světová jednička zvládla utkání druhého kola zcela bez problémů. Poté, co v pondělí v prvním zápase po čtyřech měsících postup přes Italku Giorgiovou vybojovala, dnes Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu smetla 6-1 6-2.

Williamsová v zápase odvrátila všechny tři brejkboly, nastřílela 26 vítězných úderů a udělala jen 16 nevynucených chyb. Jeden z winnerů v šestém gamu dokonce poslala úderem kolem sítě. "To se mi povedlo poprvé. Nikdy není pozdě," smála se Williamsová po výhře nad 90. hráčkou světa.



"Ona je složitá soupeřka, ale já dnes odehrála dobrý zápas. Vždy tu chci vyhrát každou výměnu a snažím se předvést své maximum. Jsem ráda, že jsem dnes vyhrála takhle rychle," dodala šestinásobná šampionka po své jubilejní 70. výhře na Australian Open. Svou bilanci v Melbourne vylepšila na 70-9, v hlavní soutěži neodehrál nikdo více zápasů než ona.

Serena Williamsová"Vždy se sem ráda vracím. Právě na tomto kurtu jsem odehrála svůj první grandslam," zavzpomínala Williamsová.

Čtyřiatřicetiletá Američanka dnes znovu předvedla, že je stále mrštná a dokáže zahrát úder z různých pozic. Jednu tenisovou dovednost prý však neovládá - úder mezi nohama zády k síti. "Zamlada jsem to zkoušela a bylo to strašné. Vím, v čem jsem dobrá a v čem ne. A tohle není úder, v kterém bych vynikala," přiznala.

Serena v Melbourne debutovala v roce 1998 a letos může navázat na svých šest triumfů z let 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a 2015. Pokud se jí to povede, vyrovná ziskem 22. grandslamového titulu ve dvouhře rekord Němky Steffi Grafové.

O postup do osmifinále si obhájkyně titulu zahraje s Darjou Kasatkinovou. Juniorská vítězka Roland Garros z roku 2014 dnes porazila 6-4 6-3 juniorskou šampionku Australian Open a US Open ze sezony 2013 Chorvatku Anu Konjuhovou.

Ve dvou setech dnes do třetího kola v Melbourne prošla i Agnieszka Radwaňská, která si díky vítězství 6-4 6-2 nad Eugenií Bouchardovou protáhla svou vynikající sérii. Polka od triumfu na loňském Turnaji mistryň nejen neprohrála, ale dokonce ani neztratila set. Kanaďanka ji dnes trápila jen do stavu 4-2; Radwaňská ziskem šesti her v řadě otočila první sadu a získala náskok ve druhé. Tu už dotáhla do vítězného konce, když za stavu 5-2 odvrátila tři brejkboly v řadě.

V Melbourne se dnes překvapivě zastavila vítězná série Světlany Kuzněcovové. Třicetiletá Ruska, jež v sobotu triumfovala v Sydney, po šňůře šesti výher prohrála ve druhém kole Australian Open s Katerynou Bondarenkovou. O rok mladší Ukrajinka zvítězila 6-1 7-5 a postupem do 3. kola vyrovnala své melbournské maximum.

O jeho překonání si čtvrtfinalistka US Open z roku 2009 Bondarenková, jež před čtyřmi lety přerušila svou kariéru kvůli těhotenství, zahraje s Belindou Bencicovou, která si 3. kolo v Melbourne zahraje vůbec poprvé. Osmnáctiletá Švýcarka dnes porazila dvakrát 6-3 Maďarku Timeu Babosovou.

Výsledky - Australian Open - ženy (tvrdý povrch):
Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Hsieh (Tchaj-wan) 6:1, 6:2
A. Radwaňská (4-Pol.) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:2
Šarapovová (5-Rus.) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:1
Suárezová (10-Šp.) - Sakkariová (Řec.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:2
Bencicová (12-Švýc.) - Babosová (Maď.) 6:3, 6:3
Vinciová (13-It.) - Falconiová (USA) 6:2, 6:3
K. Bondarenková (Ukr.) - Kuzněcovová (23-Rus.) 6:1, 7:5
Mladenovicová (28-Fr.) - Gibbsová (USA) 6:1, 7:6 (7:4)
Kuličkovová (Rus.) - Niculescuová (Rum.) 6:4, 2:6, 6:4
Friedsamová (Něm.) - Wang (Čína) 6:3, 6:4
Davisová (USA) - Rybáriková (SR) 7:6 (9:7) skreč
Kasatkinová (Rus.) - Konjuhová (Chorv.) 6:4, 6:3
Putincevová (Kaz.) - Chan Sin-jün (Čína) 6:3, 6:1
Gasparjanová (Rus.) - Naraová (Jap.) 6:4, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
peggy
Mario,jsi SUPER jako vzdy nefnukas,nebedujes,proste jednicka,jen dal!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji prdelky :-)
Reagovat
blixa
Hele, tak pozor, prdelka je jen jedna a není to ani jedna z těch dvou ! A Serena rozhodně není prdelka ale prdel !! ;-)
Reagovat
hroutil
A kdo tedy?
Reagovat
sprchon
Camila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kada.tom
Krása, jsem rád, že dneska se nemusela Serena moc namáhat, poklidná výhra :-) V dalším kole Kasatkina, to by taky neměla být výrazná překážka.
Reagovat
peggy
Maria jen dal az k samemu vrcholu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist