Šarapovová: Mám ráda asijské turnaje

2. 10. 2014, 14:49
Rozhovory 7
Maria Šarapovová včera na turnaji v čínském Pekingu porazila Španělku Carlu Suárezovou a postoupila už do čtvrtfinále. V něm změří aktuální světová čtyřka síly s krajankou Světlanou Kuzněcovovou. V posledních letech jsem tady v Číně nehrála, takže si to teď naplno užívám, řekla Ruska po postupu mezi nejlepší osmičku.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

V prvním setu jste byla dominantní a sadu jste bez potíží vyhrála. Ve druhém dějství už to bylo vyrovnané a i Suárezová si vypracovala nějaké šance. Co se právě v tom druhém setu změnilo, zlepšila se, nebo jste trošku polevila vy?
Myslím, že jsem vstoupila do zápasu opravdu skvěle. Už jsem s ní (se Suárezovou) letos prohrála na turnaji v Montrealu, kde se mi vůbec nepovedl začátek, což bylo tehdy asi klíčové. Dnes to ale bylo o něčem jiném, ten dobrý začátek mi hodně pomohl, získala jsem sebedůvěru a ujistila jsem se, že to létá tak, jak má. Řekla bych, že ona v úvodu udělala nějaké chyby, které asi udělat nechtěla, zatímco já jsem se jich snažila vyvarovat. Ve druhém setu to bylo náročnější, protože se rozehrála a já jsem byla v některých momentech celkem pasivní. Vedla jsem sice už 5-3, ale ona to pak otočila a dostala se do vedení 6-5. V tie-breaku jsem pak ale zabrala a vybojovala jsem to. Jsem ráda, že jsem ve čtvrtfinále.

V Montrealu jste se Suárezovou prohrála, dnes jste ji porazila - co bylo jinak, šla jste do utkání s jinou taktikou?
Ona je skvělá hráčka, která patří už několik let mezi špičku. Má výborné údery, skvěle se hýbe a umí zahrát opravdu parádní míče. Zejména z bekhendu je dost nebezpečná, takže jsem věděla, že musím hrát agresivně a prosazovat se. Chtěla jsem omezit chyby, protože to by jí mohlo nahrávat.

Poslední dobou máte dobré výsledky na halových turnajích. Tady se dnes hrálo také se zataženou střechou, vyhovovalo vám to?
Je to sice venkovní turnaj, ale bylo příjemné, že jsme hrály pod zataženou střechou. Podmínky venku nebyly úplně ideální, takže to bylo fajn. Někdy se to takhle stane, ale nemyslím si, že je to nějaká velká výhoda. Já ráda hraju pod střechou, to ano, ale když se připravujete na venkovní turnaje, tak chce hrát venku, počítáte s tím. Je ale dobře, že je tu ta možnost, že se dá střecha zatáhnout, když je špatné počasí. Nezdržuje se tím program a celý turnaj se tak může odehrát bez většího skluzu.

Jak vnímáte fanoušky tady v Číně?
Jsem moc ráda, že jich tu mám tolik a všem jim moc děkuju za podporu. Posledních pár let jsem v Číně nehrála, takže si to tu teď fakt užívám. Moc ráda se sem vracím, všichni jsou tu milí a snaží se, aby vám tu bylo co nejlépe. Organizace turnajů je výborná a díky fanouškům je tu i parádní atmosféra!

TenisPortal.cz, asapsports.com

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co se týče těch fanoušků v Číně, tak jsou opravdu neskutečně nadšení. Nejvíc mě baví, jak se po zápasech Any perou o její ručník. Hlavně po zápase proti Oprandi, to byla normálně bitka... :D

Masha má při rozdávání autogramů taky napilno... :)
https://twitter.com/MariaSharapova/status/516499732856709120

BTW: Jsem rád, že když jsem zaneprázdněný, tak to pepin napíše za mě. Konečně udělal něco užitečného. :D
Reagovat
pepin
Hezký rozhovor, vlastně jako vždy s Maruškou.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to? :DD
Reagovat
gigin
Pepine ty ses bouchl do hlavy? Nebo co sa ti hrozného stalo?
Reagovat
pepin
Jé, promin, zapomněl jsem tam dodat - "Hezký rozhovor, vlastně jako vždy s Maruškou".
Reagovat
smazaný uživatel
Super Mášeno, hezky do finále, zápas s Petrou bude super.
Reagovat
blixa
Svetlana bude tuším proti ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist