Šarapovová na úvod sestřelila Pučkovovou 6-0 6-0

14. 1. 2013, 02:37
Aktuality 8
AUSTRALIAN OPEN ženy - Stejně jako zahájila svou pouť za loňským titulem z French Open, vstoupila Maria Šarapovová i do úvodního grandslamu nové sezony v Melbourne. Ruská tenistka na Australian Open deklasovala 6-0 6-0 krajanku Olgu Pučkovovou a jako první postoupila do 2. kola. V něm je po drobných problémech i Agnieszka Radwaňská.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová v úvodu sezony laborovala s bolestí krční páteře, kvůli které se omluvila z exhibice i turnaje WTA v Brisbane, na úvodní grandslam roku se ale stihla skvěle připravit. V prvním kole Australian Open nedala šanci krajance Olze Pučkovové, kterou deklasovala za 57 minut 6-0 6-0. 

Vyrovnané přitom byly pouze první dva gamy: v prvním favorizovaná Šarapovová odvrátila dva brejkboly a ve druhém dva gameboly, pak už se však Pučkovová dostala jen jednou na shodu a zápas nejjednoznačnějším rozdílem prohrála.

"S tím, jak jsem začala, musím být vzhledem k absenci zápasového zatížení spokojená. Byl to jeden z těch zápasů, kdy jsem se snažila nedělat si s níčím starosti. Jen jsem myslela na to, co musím na kurtu udělat," komentovala světová dvojka Šarapovová. 

Když pětadvacetiletá Ruska nadělila soupeřce dva kanáry naposledy, zahájila na loňském Roland Garros cestu za zkompletováním kariérního grandslamu. 

Vítězka turnaje z roku 2008 Šarapovová, jež obhajuje loňské finále, se ve druhém kole utká s Japonkou Misaki Doiovou.

Trochu nečekané potíže musela hned v úvodním kole řešit světová čtyřka Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka, jež letos vyhrála turnaje v Aucklandu a Sydney, se 40 minut trápila proti domácí Bojaně Bobusicové.

Neznámá pětadvacetiletá Australanka, která je v žebříčku až na 307. místě a svou teprve druhou účast na grandslamovém turnaji si zajistila v australském playoff, podávala za stavu 5-4 na zisk první sady. Vedla 30-15, jenže v tu chvíli se utkání zlomilo: Radwaňská vyhrála devět fiftýnů v řadě, do konce zápasu už neztratila ani game a nakonec zvítězila 7-5 6-0. 

Třiadvacetiletá Radwaňská tak letos vyhrála i 10. utkání. O postup do třetího kola se utká s Rumunkou Beguovou.

Samantha Stosurová už byla světovou čtyřkou a vyhrála US Open, na domácím grandslamu je ale jejím maximem stále pouze 4. kolo. Také letos se jí v Austrálii zatím nedařilo, v Brsibane i Sydney vypadla hned v 1. kole, v Melburne se však v boji o své maximum udržela, když si proti Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu připsala první letošní výhru. 

Osmadvacetiletá Australanka, jež během zimní pauzy podstoupila operaci kotníku, sice v prvním setu hned čtyřikrát přišla o podání a soupeřka za stavu 6-5 servírovala na zisk sady, domácí favoritka ale od té chvíle svou hru zpřesnila a zvítězila 7-6 6-3.

"Jsem velmi šťastná. Trochu se mi ulevilo, je hezké se nakonec dostat přes 1. kolo. Třeba se teď dokážu trochu uvolnit a hrát lépe a lépe," řekla Stosurová po nečekaně těžkém boji. "Nebyla jsem spokojená hlavně se svým servisem. Přitom posledních pár dnůjsem v tréninku podávala dobře, takže to pro mě bylo zklamání," dodala Australanka, kterou ve druhém kole čeká Číňanka Jie Zheng.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
pondělní výsledky (14. 01. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Pučkovová (Rus.) 6-0 6-0
A. Radwaňská (4-Pol.) - Bobusicová (Austr.) 7-5 6-0
Kerberová (5-Něm.) - Svitolinová (Ukr.) 6-2 6-4
Na Li (6-Čína) - Karatančevová (Kaz.) 6-1 6-3
Stosurová (9-Austr.) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 7-6(3) 6-3
Bartoliová (11-Fr.) - Medinaová (Šp.) 6-2 6-4
Cibulková (15-SR) - Bartyová (Austr.) 3-6 6-0 6-1
Görgesová (18-Něm.) - Duševinová (Rus.) 7-5 2-6 6-4
Makarovová (19-Rus.) - De Britová (Portug.) 6-2 7-5
Jankovičová (22-Srb.) - Larssonová (Švéd.) 6-2 6-2
V. Williamsová (25-USA) - Voskobojevová (Kaz.) 6-1 6-0
Cirsteaová (27-Rum.) - Vandewegheová (USA) 6-4 6-2
Paszeková (30-Rak.) - Vögeleová (Švýc.) 4-6 6-4 7-5
Doiová (Jap.) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-4
Flipkensová (Belg.) - Bratčikovová (Rus.) 6-4 6-3
Oprandiová (Švýc.) - Pironkovová (Bulh.) 4-6 7-5 6-2
Govorcovová (Běl.) - Parmentierová (Fr.) 2-6 6-3 6-2
Cornetová (Fr.) - Erakovicová (N. Zél.) 7-5 6-7(3) 10-8
Köhlerová (Portug.) - Knappová (It.) 3-6 6-3 6-3
Beguová (Rum.) - Rusová (Niz.) 6-4 6-2
Jie Zheng - Yu-Suan Zhang (obě Čína) 6-1 3-6 6-4
Savinychová (Rus.) - Minellaová (Luc.) 7-6(4) 6-1
Doloncová (Srb.) - Rogowská (Austr.) 5-7 7-5 8-6
Foretzová (Fr.) - Giorgiová (It.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to tady!!! :) https://twitter.com/MariaSharapova
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už má 24 000.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pecka, už má skoro 29 000! Jsem zvědavý, jestli taky Masha bude někoho sledovat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta holka v 1.setu hrála hodně slušně...vzala Radwě podání a servírovala na vítězství v setu. Tam to ale pohnojila, respektive se projevily zkušenosti...a 2.set už byl pro Agu snadný.

Co mě ve WTA ještě potěšilo: Tamirka a Cibulka otočily svoje zápasy:-))
Reagovat
smazaný uživatel
*Co mě ve WTA potěšilo...
Nevím, proč se mi tam přimíchalo "ještě", výhra Agy nepotěšila:-D
Reagovat
smazaný uživatel
jak koho :D mě třeba ano
Reagovat
smazaný uživatel
Věřil jsem, že to Masha nebude moc protahovat, ale že to bude až takhle? :D Myslím, že o tomto výsledku rozhodl hned začátek zápasu. V prvních dvou gemech měla Puchkova asi jedinou šanci něco uhrát, protože Masha měla trochu pomalejší rozjezd. Hned v úvodním gemu měla Puchkova dva brejkboly, i když ten první jí Masha tak trochu darovala tím, že přerušila výměnu a vzala si jestřábí oko, jenže míček byl těsně dobrý. Masha si však v kritických momentech hodně pomohla servisem a první gem získala. Ve druhé hře vedla Puchkova při svém podání 40-15, ale přesto Masha získala brejk a zvýšila na 2:0. Pak už se Masha rozjela a šlo to jako po másle. Masha dávala jeden winner za druhým a když už ho nedala, tak Puchkova udělala chybu. Snad jenom v prvním gemu 2. setu ještě Puchkova vybojovala shodu, ale Masha tentokrát žádný brejkbol nepřipustila a nakonec vyhrála bez ztráty kytičky... Kromě toho pomalejšího začátku předvedla Masha naprosto suverénní výkon. Létalo jí to dobře, měla spoustu winnerů. Vzhledem k tomu začátku jsou dva kanáry pro Puchkovou možná až moc kruté, ale Masha za tím evidentně šla a nechtěla ztratit ani jediný gem... Jen tak dál, Masho! :)

Protože to Masha stihla takhle rychle, tak jsem ještě dokoukal Galinu a Venus. Chtěl jsem se podívat na Galinu, protože mi podle průběhu bylo jasné, že už ji letos v Melbourne neuvidím. Venus hrála opravdu dobře a je velmi pravděpodobné, že ji Masha bude mít ve 3. kole... Pak jsem taky chvíli koukal na Julii a Věru, ale třetí set už jsem neviděl... Celkově ty zápasy zatím dopadly bez výraznějšího překvapení.
Reagovat
dadaft
jj, Maria je skvěle připravená.
a vypadá to, že i Venus.
první opravdu velký zápas turnaje???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist