Šarapovová přešla po boji přes Schnyderovou

17. 5. 2008, 08:52
Aktuality 0
Ruská tenistka Maria Šarapovová se na turnaji v Římě probojovala do semifinále. Jednadvacetiletá hráčka, která se po náhlém ukončení kariéry Belgičanky Justine Heninové posune v pondělí do čela světového žebříčku, porazila v pátečním večerním utkání Švýcarku Patty Schnyderovou ve třech setech.
Maria Šarapovová (© AFP Photo)

Nasazená dvojka ztratila první sadu v tie-breaku, v druhé pak přišla o nadějný náskok a set zachránila až v závěru. Pak už ale turnajové devítce Schnyderové nedala šanci, rozhodující dějství vyhrála poměrem 6-2 a připsala si jubilejní třísté vítězství na okruhu WTA.

Zhruba tři hodiny po odhlášení Sereny Williamsové se včera s italskou metropolí rozloučila i její starší sestra Venus. Ta sice vyhrála nad Srbkou Jankovičovou první set 7-5, další však ztratila 2-6 3-6.

Šarapovová se v dnešním semifinále utká s Jelenou Jankovičovou ze Srbska, druhou dvojici tvoří další Ruska Anna Čakvetadzeová a nenasazená Francouzka Alizé Cornetová.

Benešovou čeká boj o deblové finále, Peschkeovou nikoliv
Česká tenistka Iveta Benešová sice ve dvouhře vypadla ve 2. kole se Zvonarevovou, ale ve čtyřhře se jí daří. Po boku zkušené Slovenky Husárové včera porazily rusko-polský pár Kirilenková/Radwaňská a dnes je čeká boj o postup do finále. Do cesty se jim postaví Polka Jansová s Jugičovou-Salkičovou z Bosny a Hercegoviny, které se do pavouku turnaje dostaly až jako náhradnice.

Iveta Benešová letos hrála už dvě deblové finále - na antuce v Bogotě po boku Mattekové vyhrály, o týden později v Acapulku společně s krajankou Cetkovskou na titul nedosáhly. S třiatřicetiletou Janettou Husárovou hraje teprve třetí turnaj, ale koncem minulého roku už triumfovaly v hale v Luxemburku. Představily se i v Praze, tam však vypadly už v 1. kole.

Do semifinále podniku v Římě se naopak nedostal další česká zástupkyně - Květa Peschkeová tvořila společně s Australankou Stubbsovou třetí nasazený pár, ale ve čtvrtfinále nestačily na tchaj-wanské turnajové pětky Chan/Chuang.

WTA Řím - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dvouhra - čtvrtfinále: Jankovičová (4-Srb) - V. Williamsová (7-USA) 5-7 6-2 6-3
Cornetová (Fra) - S. Williamsová (5-USA) bez boje
Čakvetadzeová (6-Rus) - Pironkovová (Bul) 6-2 3-6 6-1
Šarapovová (2-Rus) - Schnyderová (9-Švý) 6-7(3) 7-5 6-2

Semifinálové dvojice: Jankovičová (4-Srb.) - Šarapovová, Čakvetadzeová (6-Rus.) - Cornetová (Fr.).

Čtyřhra - čtvrtfinále: Benešová/Husárová (ČR/SR) - Kirilenková/A. Radwaňská (Rus./Pol.) 6-7(4) 6-3 10-4
Chan Yung-Jan/Chuang Chia-Jung (5-Tchaj-wan) - Peschkeová/Stubbsová (3-ČR/Aus) 7-5 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist