Šarapovová se kvůli problémům s pravým ramenem odhlásila z Indian Wells

14. 2. 2019, 09:46
Aktuality 55
Maria Šarapovová kvůli přetrvávajícím potížím s pravým ramenem přijde o podnik WTA Premier Mandatory v Indian Wells. V kalifornské poušti bývalá světová jednička a pětinásobná grandslamová šampionka triumfovala dvakrát (2006 a 2013).
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Šarapovovou trápí operované pravé rameno od loňské sezony, kterou právě kvůli potížím s ramenem předčasně ukončila již po US Open.

Letos se představila na třech podnicích a na dvou z nich musela skrečovat či odstoupit. V Shenzhenu ve čtvrtfinále vzdala Bělorusce Sabalenkové, na Australian Open vypadla v osmifinále s domácí Bartyovou a v domácí hale v Petrohradu po vítězství nad Australankou Gavrilovovou z turnaje odstoupila.

Šarapovová v Indian Wells získala dva ze svých 36 titulů. Akci v kalifornské poušti ovládla v letech 2006 a 2013, finále hrála ještě v roce 2012, Do hlavní soutěže se po odhlášení jednatřicetileté Rusky dostala Mona Barthelová. Turnaj startuje 6. března.

Pětinásobnou grandslamovou šampionku a bývalou světovou jedničku Šarapovovou od návratu z dopingového trestu v dubnu 2017 neustále sužují zdravotní potíže. Za poslední dva roky odehrála pouhých 22 turnajů a dohromady jen 61 zápasů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
brixner
Brala!
Vyloučit :-)))
Reagovat
FulnekUltras
tak původně zamýšlená sportovní a mainstreamová likvidace už se WADě prakticky povedla
Reagovat
Frick
Kdo ví, pokud se ale na kurty zase vrátí (určitě bych jí to přál), tak mi prostě nezdbude nic jinýho než si říct - jo, tohle je bojovnice. Ne jak někdo, kdo upřednostnil nedůstojnou bulvární roli milenky ex-manžela neteře (druhé?) nejslavnější normalizační popové zpěvačky.
Reagovat
Frick
Nejslavnější nebo druhé nejslavnější - to je, oč tu běží.
Reagovat
Fandina
Takže nejen hloupý Frick, ale ještě k tomu podrazák.
Reagovat
blixa
Slizká svině, to je je náš drahoušek Frick ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to podobný jako u Lindsey Vonn. Po sportovní stránce by na to pořád měla, ale otázka je, co jí zdraví dovolí. V podstatě od toho návratu je Masha zdravotně rozsypaná, jinak by to vypadalo úplně jinak. Když může, tak ale pořád umí podat top výkon (naposledy proti Wozniacki na AO)... Kecy o tom, že jí chybí meldonium, absolutně neberu. Podívejte se na Viku - ta nebrala nic (ani antikoncepci) a je na tom po návratu ještě daleko hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak srovnávat ji s Azarenkou, která se předně stará o syna a pak teprv o sebe je dost mimo.
Reagovat
PetaM
Starost o bonbóny a nebo starost o dítě je to samé, nechte ho při tom :D
Reagovat
FerrariF50
Jak tady dělají lidi z Máshi nějakou feťačku je prostě uplně postavený na hlavu a naprosto dementní. Vsadim se, že to tu píší i lidi co sami chlastají, kouří, hulí či tak a to jsou drogy a nějaký meldonium je proti tomu nic. A já nevim ale mě osobně přesně osobnosti jako Masha či Vika v tom ženskym WTA opravdu chybí.
Reagovat
FulnekUltras
31.12. ještě meldonium nikomu nevadilo - a 1.1. se najednou všichni můžou samou morálkou pos.rat? Důvod je samozřejmě jiný a zcela zřejmý, uvedený níže.
Reagovat
George_Renel
Ono by vadilo, kdyby jeho užívání netajila a nevěděl o něm jen ten prý zázračný dětský lékař v Rusku.
Reagovat
Fandina
Když je něco na nějakém seznamu, tak to nemáš užívat, abys vyhověl pravidlům. Jde o to, že někdo dodržuje zákony a někdo ne.
Reagovat
blixa
To je sice hezké, ale je to trochu podobné situaci, kdy jeden den můžeš souložit od 16, ale od 1.1. nějakého roku najednou až od 18. Když je něco 10 let tak, nemá se stát, že najedenou je to zlomově jinak. V takovém případě by mělo být přechodné období, kdy dostaneš "ty ty ty", ale ne flastr. Ano, v praxi to tak nefunguje, protože "zákonodárcům" všeho druhu jsou lidi u prdele. Ale to neznamená, že je to tak dobře.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě a předpokládám, že informace o tom, od kdy co má platit se musí posílat tak, aby se mohl dotyčný přizpůsobit.

Pokud by to dodržela, tak předpokládám, že jí někdo nebude nic vyčítat. To by bylo skutečně postavené na hlavu.
Reagovat
Fandina
Zastat se zákonodárců je jako rovnou se poslat na pranýř. Ale nedělala bych zase z toho takovou vědu, pořád jsou to lidi, chybující, chytří. A je potřeba si uvědomit, že když dělají ty zákony, tak také ví, že je musí sami dodržovat, takže se tím sami chrání.
Reagovat
Fandina
Sami chrání, aby do nich nezanesli něco, co nebudou moci splnit a co nemá logiku.

A věřím tomu, že v takových pravidlech, jako je tohle platí, že pokud lék přesahuje určitaou administrativní lhůtu, tak nelze na něj postih aplikovat.
Reagovat
Fandina
Zákonodárci dělají chyby ale také nejsou nijak extra hloupí, než je většina populace.

Jinak já třeba zákonodárcům vyčítám, že při tvorbě podmínek pro placení sociálního a zdravotního pojištění nestaví osobu samostatně výdělečně činnou na stejnou úroveň jako zaměstnance.
Už jsem to tu psala, že jsem nezaplatila pojištění v termínu a neostala jsem nemocenskou za zlomenou ruku. Ale v tom samém termínu jsem platila i za naše zaměstnance a na to se moje chyba nevztahovala. Ti nemocenskou dostávali, já ne.
Reagovat
slacker
proc by meli oni pykat za tvoji chybu?
Reagovat
Fandina
To je pravda, oni za moji chybu nemohou. Ale stejně jim je odpuštěna, protože jsem to stejně zaplatila, jen dýl, ale mně ne.

Ale jinak to je jasné, že za chyby se platí.
Reagovat
Fandina
Teoreticky by to mělo být tak, že když udělám chybu, tak za ni platí i mí zaměstnanaci. Ale chápu, že je potřeba je chránit, obvzlášť když se třeba jedná o nemoc. Na druhou stranu, já jsem také onemocněla, měla jsem bolest, nemohla jsem plně s rukou pracovat, ale to nikoho nezajímá. Dost nespravedlnost.
Reagovat
Fandina
moji zaměstnanci
Reagovat
slacker
vubec se divim ze nekdo u takove kravy jako ty muze pracovat a neutect jeste ve skusebce pryc
Reagovat
Fandina
Protože si vůl a ten nich nechápe.
Reagovat
George_Renel
Přechodné období tkvělo v tom, že to bylo ohlášeno již tuším půl roku dopředu. I kdyby to bylo jen tři měsíce, měla by to být dostatečně dlouhá doba na implementaci. Spíš si myslím, že se někd cítil býti nedotknutelným.
Reagovat
George_Renel
Viktorka by na tom byla lépe, kdyby mohla těžit hned po návratu z tolika WC jako Ruska a kdyby nebyla omezena(i svou vinou) v cestování. Teď už je ten návrat na úplné výsluní takřka nemožný, protože není ani psychicky dostatečně silná a tenisově tou prolukou ustrnula.
Reagovat
rybicka
... a když souběžně s tím má souběžně a stále na očích rozvíjející se vlastní dítě...

Ono se ty priority logicky změní. Máša má zatím jen ten tenis.
Reagovat
SwissMaestro
Jojo, dítě je velký a nádherný dar, ale je průser když přijde nečekaně/nechtěně :(
Reagovat
peggy
Maria,trpi od operace ramene,ktere nebily zpusoveny uzivanim meldonia a tato latka nebyla drive zakazana.Maria se k chybe prizna a odpovednost si nesla.Nerikala,ze ji nekdo dal neco do polevky,neb prasky na hubnuti,jako jedna ceska tenistka.Slecna Kvitova ta si umi vse zaridit a zaplatit,neni ani Ceska patri do Monaca.
Reagovat
FulnekUltras
se holt Marii jako globální ikoně ruského sportu nevyplatilo.
Reagovat
blixa
Nejsou takhle na Krymu roztahovační Rusáčci ? Máš to v tom svým zkrouceným mozečku nějaký pomotaný ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Ušáci se roztahují po celém světě a v Evropě už od konce 2. světové války. Po vojenském odchodu SSSR z NDR samozřejmě NSR recipročně neopustili, ale naopak se odtud začali tlačit ještě dál na východ. Co máš dalšího?
Reagovat
blixa
No jo, je to divný, že postsovětské republiky hledají ochranu u NATO a ne u toho skvělého úžasného Ruska. Toho se naopak bojí. Blbý, co ? Nechutná. A bude ještě hůř ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Tak stínové cvičení našich proušáckých žoldáčků na lotyšském a estonském venkově v těsné blízkosti ruských hranic je opravdu nechutnost první kategorie. Ovšem kdo chce jít na východě Evropy ve stopách Napoleona a Hitlera, tomu budiž přáno.
Reagovat
Pavlis
Na české wiki je, že ta látka Meldonium byla vyvinuta v Lotyšsku. Je tam zdravotní důvod užívání preparátu, docela závažné poznatky. A stejně se vyjádřila i Maria, v článku ze dne 7. 3. 2016 na TP. Celou pravdu se stejně nikdy nedozvíme, ať už ze strany zastánců Meldonia či samotné Šarapky. Podstatné ale je to, že ten preparát brala až od roku 2006. Tudíž první grandslam vyhrála ještě před zmíněným datem.

Nevím, jestli o jejím zdravotním stavu ve WTA věděli, i co bere, ale asi se na to v jejím případě měla vztahovat nějaká výjimka. V opačném případě by jakýkoli sport byl v jejím případě poměrně rizikový. Petra Kvitová také nemusela nikdy hrát tenis, kdyby tu v Česku před 20 lety byla zdravotní péče na výši a někdo odhalil, že trpí astmatem. Přišla na to až v roce 2009 na letních turnajích v USA. Od té doby má Petra výjimku, aby mohla normálně hrát.

Hromadící se zdravotní problémy Mashy souvisí s více věcmi. Celou kariéru namáhala ramena, již několikrát měla zdravotní pauzy, není nejmladší, brala cca 9 let meldonium, najednou jej již brát nemohla. Rok a čtvrt nehrála profi tenis, její tělo odvyklo velké zátěži, ani sebelepší trénink to nenahradí. A ano, její tělo v tom důsledku už mohlo říci dost.
Reagovat
misa
Už by to měla zabalit.
Reagovat
Haitik
Už jsem psal reakci na její odhlášení pod jiný článek, ale tak to hodím i sem.. :DD
Takhle brzké odhlášení neznačí nic dobrého, to rameno je asi totálně v háji.. :-( Čekám i odhlášení z Miami a pak až návrat ve Stuttgartu..
Myslím, že jedna z možností, je opět zkusit operaci a pokusit se o ještě jeden návrat třeba příští rok, i když už není nejmladší a ten návrat by byl ještě těžší, než v roce 2017.. Achjo.. :-((
Reagovat
Haitik
A nebo už prostě tělo řeklo fakt dost..
Reagovat
George_Renel
Myslím, že její kariéře je konec. Když si vezmeme podopingovou dobu, dá se říci, že se prakticky úplně vlastně nevrátila.
Nastoluje to některé myšlenky. Je dobré být v 16, 17 TOP a pak mít ve 30 zdraví nadranc?
A v souvisloti s tím. Byla by vůbec tak velkou šampiónkou, kdyby od raného tenisového mládí nebrala ten podpůrný prostředek?
Nakonec skončí kariéru s tím, že její úspěchy mohly být jen marketingovým úspěchem mladické přetrénovanosti podpořené chemií.
Ale finančně se to amozřejmě vyplatilo.
Reagovat
Fransoas
Souhlasil bych s tím,že to přineslo finanční efekt,ale tenis se nedá hrát pro peníze.V jejím případě tuto stránku jí vynahradí reklamy a spol.
Reagovat
FerrariF50
Ovšem za to, že měla v sobě zakázanou látku, kterých samozřejmě neubývá, ale akorát neustále přibývá, nemůže Máša, ale měli se o to postarat lidé, které tenistka na takové úrovni kolem sebe má a kterým taky za jejich služby platí určitě nemalé peníze. Někdo si měl sakra ohlídat, že Meldonium končí a postarat se o to, aby ho Máša přestala brát v čas. Kdo ví jak to bylo, že se taková důležitá informace k ní nedostala. Do konce roku 2016 to bylo v pohodě, pak už ne, holt někdy si to někdo neohlídá a třeba právě proto, že si myslí, že to někdo udělá za něj. Myslím, že to poškodilo hlavně jí a že jí to vlastně uplně stoplo a zničilo kariéru a tam kde byla už se jí navázat nepodařilo a asi ani nepodaří. Co taková Azarenka ?
Reagovat
rybicka
Může někdo opravdu věřit, že se k ní ta informace nedostala?
Reagovat
blixa
Může někdo opravdu věřit, že by Meldonium brala, kdyby o zákazu věděla ? Když bylo jasné že WADA po něm půjde jak slepice po flusu ? Musela by být šílená, a to určitě není.
Reagovat
George_Renel
V té bublině co žila bych se nedivil ničemu.
Reagovat
FerrariF50
Tak to bych viděl jako jistotu, že se to k ní nedostalo. Spíš by mě zajímalo jak jsem napsal, jak se mohlo stát, že se to k ní nedostalo. V tom bych hledal někoho vyšší zájem :)
Reagovat
blixa
Těžko říct, ale když se člověk někdy dostane na dostřel různého top managementu tak zjistí, že řada věcí, za kterými by hledal "vyšší zájem" je jen prostá lidská blbost ....
Reagovat
Haitik
Tak tu kontrolu toho listu, co bude zakázané ona nechávala na Maxovi, jejím agentovi a vůbec se o to nezajímala, spoléhala na něj.. Ten měl ovšem na konci roku 2015 soukromé problémy, takže ten list nezkontroloval..
Reagovat
Fandina
Jj, lidi jsou chybující a ani nemusí jít o soukromé problémy. Sice se to nedá srovnávat, ale já jsem kvůli tomu, že jsem nevěděla přesný termín, kdy mám posílat peníze na pojištění, přišla o nemocenskou za zlomenou ruku. Poslala jsem to tam, ale v jiném termínu a nedostala jsem nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je oficiální verze Máši. Ale jestli je pravdivá, toť otázka!
Reagovat
Fandina
Může a nemusí. Četla jsem, že tenisti dostávají informace od Wady o tom, co se může a nemůže používat mailem. Jestli to ona nebo někdo za ní nečetl, nevěnoval pozornost, tak je to samozřejmě chyba. Stejně tak, jako že tomu věnovali pozornost, ale teď to přehlídli. Všechno je možné.
Reagovat
aligo
A kvůli abstinenci se ji sype zdraví :((
Reagovat
SwissMaestro
Ty to schytáš. Kvitová, Šarapovová....do těch se nesmí "kopat" :D
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu, tady se kopá do všech.
Reagovat
rybicka
Že jsem si nevšimla. Těch teorií o Petře tu před pár dny bylo až neskutečně. Často si v takových situacích vybavím pohádku Jana Wericha o královně Koloběžce.
"Něco by se mělo dělat s inteligencí obyvatelstva" :-) - Dobře to do pohádky vetknul...
Reagovat
kada.tom
no to je naprosto zřejmé, od doby, co přestala brát meldonium zatím nepřišel její tým na adekvátní náhradu ... a tak se jí sype zdraví i kariéra
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist