Šarapovová se vrátila a po boji vyhrála

18. 5. 2009, 19:14
Aktuality 25
WTA VARŠAVA / ŠTRASBURK - Bývalá první tenistka světa Maria Šarapovová se po dlouhé pauze zaviněné zraněním ramena vrátila na kurty vítězstvím. Dvaadvacetiletá Ruska dnes porazila v prvním kole turnaje ve Varšavě Italku Tatianu Garbinovou 6-1 6-7 6-3.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Vítězka tří grandslamů hrála naposledy dvouhru na okruhu WTA před deseti měsíci a kvůli zdravotním potížím spadla až na 126. místo světového žebříčku.

Šarapovová dnešní zápas skvěla rozehrála a vypadalo to, že nebude mít s Garbinovou nejmenší problém. První set vyhrála 6-1 a ve druhém za stavu 5-2 podávala na vítězství. Ani jeden z mečbolů však neproměnila, Garbinové se podařilo vyrovnat a vyhrát sadu v tie-breaku. Třetí set však už opět patřil ruské tenistce, přestože musela dohnat ztrátu z úvodu dějství.

Ruska dnes udělala celkem 9 dvojchyb, proměnila 10 z jedenadvaceti brejkbolů a na ukončení zápasu potřebovala osm mečbolů.

"Byla jsme hrozně nervózní, protože jsem dlouho nehrála," řekla Šarapovová. "Rameno mě při zápase vůbec netrápilo," uvedla na tiskové konferenci, kam přišla s ledovým obkladem na rameni.

Ve druhém kole se Šarapovová mohla utkat s nejvýše nasazenou Wozniackou, Dánka se však z turnaje na poslední chvíli odhlásila. Ruska tak bude hrát o čtvrtfinále proti jedné z lucky losers.

Nelichotivý debakl ve Varšavě utrpěla domácí Katarzyna Piterová, jež proti Aljoně Bondarenkové uhrála pouhých osmnáct výměn a prohrála dvakrát 0-6.

Dohrály již nasazené tenistky Wozniaková z Kanady, Američanka Matteková-Sandsová a Bulharka Pironkovová.

Na turnaji ve Štrasburku se nedařilo druhé nasazené Rakušance Sybille Bammerové, která prohrála snadno 2-6 2-6 domácí Rezaiové. Naopak turnajová trojka Šuaj Pcheng z Číny a Argentinka Gisela Dulková své úvodní zápasy zvládly.

- WTA PREMIER VARŠAVA (Polsko, antuka, 600.000 dolarů) -
pondělní výsledky (18. 05. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Čeng Ťie (3-Čína) - Govorcovová (Běl.) 4-6 7-6(0) 6-3
Görgesová (Něm.) - Wozniaková (4-Kan.) 7-6(5) 6-3
Keothavongová (Brit.) - Matteková-Sandsová (7-USA) 6-2 7-6(4)
A. Bondarenková (8-Ukr.) - Piterová (Pol.) 6-0 6-0
K. Bondarenková (Ukr.) - Pironkovová (9-Bul.) 7-5 6-2
Domachowská (Pol.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-2 6-1
Šarapovová (Rus.) - Garbinová (It.) 6-1 6-7(6) 6-3

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK (Francie, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (18. 05. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Rezaiová (Fr.) - Bammerová (2-Rak.) 6-2 6-2
Šuaj Pcheng (3-Čína) - Glatchová (USA) 3-6 6-2 6-0
Dulková (4-Arg.) - Santangelová (It.) 6-1 7-6(3)
Barroisová (Něm.) - Pavlovicová (Fr.) 6-3 6-3
Moritaová (Jap.) - Laisneová (Fr.) 6-1 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) - Barroisová/Grönefeldová (Něm.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mária je prostě budoucí nambr van.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jste ten její zápas sledovali? a hlavně, kde budete sledovat ten následující...
Reagovat
smazaný uživatel
Na Eurošporte to môžeš vidiet. Turnaj vo Warszave dávaju tam. Vôbec ženský tennis dávajú väčšinou na EUROŠPORTE.Ja osobne ho moc nesledujem.
Reagovat
smazaný uživatel
ja moc nemusim sharapovovou !!!
podle mne vypadne v nejblizsich 2 kolech !!
Reagovat
smazaný uživatel
Možná nevypadne, turnaj je velmi slabě obsazen. Zařazení turnaje kategorie Premier týden před FO je nevhodné.
Reagovat
skott
Varsava puvodne nebyla zarazena jako Premier $700, ale naahradila Berlin, ktery byl z financnich duvodu zrusen.Obsazeni melo byt take silnejsi, ale odhlasili se postupne Lisicki, Aga Radwanska a naposled Wozniacki.
Reagovat
skott
edit: odhlasily:-)
Reagovat
smazaný uživatel
edit: je to Premier $600.
Reagovat
pepi
no vypada to slibne,dobrej zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline Wozniacká se už odhlásila..měli byste to opravit..
Reagovat
smazaný uživatel
GO Maruš GO
Reagovat
skott
Maruska zrejme jen chtela aby si ji divaci poradne uzili po te dobe:) Kazdopadne snovy comeback!
Reagovat
carolyn
sem čekala, kdy se tu ukážeš :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Snovy comeback :-))) Vést 6-1, 4-0 a pak ještě i 5-2 a dotáhnout to proti soupeřce bez dobré formy až na 6-1, 6-7, 1-3 je fakt sen. Moc nescházelo a bylo to 1-4. V kritickém momentu jí to tam ale začalo všechno padat.
Velká chyba že nehraje aspoň ta Wozniacki, tady se mohlo ukázat jak na tom po dlouhé pauze Maria doopravdy je.
Reagovat
skott
Presne tak, ja sem naprosto nadseny z jejiho vykonu.Po 10 mesicich sem neocekaval nic, nez jen to aby zapas dohrala a pokud mozno i vyhrala.Mozna, tobe se to muze zdat od hracky jejiho kalibru malo, ja sam jsem jeste na prelomu roku, kdy se objevovali priznive zpravy o jejim navratu (a nevedel jsem, ze podstoupila zpocatku utajovanou drobnou operaci) na kurty, nepochyboval, ze bude schopna okamzite bojovat o vitezstvi na turnajich, ale s kazdym dalsim mesicem a odkladem jsem zacal ztracet nadeji.Jeji vykon dnes byl hodne dobry (tolikrat na siti sem ji snad jeste nevidel a tech stopballu..) v utkani jasne dominovala a mohla vyhrat klidne 6-2 6-3, ale pak se jasne ukazalo jak moc ji chybi zapasova praxe, kdyz nedokazala udelat rozhodujici krok a zacla sekat nevynucene chyby, DF a i Garbin chytila sanci.Vyborne ovsem zabojovala a to je nejdulezitejsi stejne jako to, ze rameno drzi a muzeme se tesit na Marusku v dalsich kolech a hlavne v Parizi.
Reagovat
skott
mimochodem v clanku je jeste jedna chyba, Maria vyuzila tusim dokonce az ten 9.matchball..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, bylo jich 9 a už jsem skoro viděl jak i ten jde do háje. Garbin ale závěr grandiózně nezvládla, lepší tenistka by si vynervovanou Mášu už v klidu pohlídala. Rameno drží, jenže dlouhodobá zátěž teprve přijde. Já bych měl obavy, vůbec to nemusí dobře dopadnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas. Tych zraneni je na jej vek velmi vela.A mladsie pribudaju ako huby po dazdi. Mozno sa je podari este nieco vyhrat, ale ziadna slava to nebude. Ja ju nemusim. To jej vrieskanie a tennis nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
a čo má ona ešte zranené okrem toho ramena? čo jej ešte bolo???
Reagovat
skott
Zadna dalsi zraneni ji zatim netrapila, vynechala sice par turnaju kvuli problemum s lytkem nebo podkoleni slachou, ale nebylo to nikdy dlouhodobe.Zato problemy s ramenem nemela poprve a tajnosti, ktere kolem toho dela jeji tym, muzou ukazovat na nejake chronicke potize.Podle me bude muset driv nebo pozdeji pozmenit zpusob hry, uz vcera se mi zdalo, ze ma trosku jiny servis nez pred zranenim.
Reagovat
smazaný uživatel
ahaaa, ja som ju nevidela, ako hrá teraz, ale videla som ju na tom videu, ako trénovala na Floride. Ale stále má tie svoje zvyky, takže to je jedno :P
Reagovat
smazaný uživatel
Nicy, jaké zvyky? Myslíš ten zvukový doprovod? Ječí úplně jinak než teď heká Dinára, v každém případě ale doufám, že v Paříži vydrží v turnaji tak dlouho, aby si obě ruské hekny spolu zahrály. To bude kravál :-) Komu ale budu fandit, když letos doprčic heká i ta druhá?
Reagovat
smazaný uživatel
ja tým myslím tú úpravu vlasov, poskakovanie, ty vražedné pohľady a také barbínovské princeznovské vystupovanie, čo mi je inak nesympatické a nenávidím to, ale na nej mi to nevadí, dokonca sa mi to aj páči ;-) No, budeš fandiť Marune, nech sa zase vyšvihne hore, Dinara je jednotka, tá to teraz nepotrebuje ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To rameno sa jej casto opakovalo a mala nieco aj s prsnym svalom, cca 2 roky naspat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mařka dotoho! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist