Šarapovová si v Shenzhenu poradila s Bacsinszkou, Sabalenková měla namále

31. 12. 2018, 23:27
Aktuality 2
WTA SHENZHEN - Nasazeným tenistkám se v čínském Shenzhenu nedařilo. První kolo dnes zvládla jen hvězdná Ruska Maria Šarapovová a nasazená jednička Aryna Sabalenková z Běloruska, i když měla hodně namále s Němkou Tatianou Mariaovou.
Maria Šarapovová

Už v neděli na podniku WTA International s dotací 750 tisíc dolarů vypadla domácí nasazená šestka Saisai Zheng a dnes ji následovaly její nasazené krajanky Qiang Wang a Shuai Zhang a také Francouzka Caroline Garciaová.

Světová devatenáctka Garciaová nestačila na srbskou kvalifikantku Ivanu Jorovičovou, která zvítězila 6-4 6-2 a se zkušenou Ruskou Věrou Zvonarevovou si tak zahraje o premiérové čtvrtfinále na okruhu WTA.

Krach nasazených tenistek zastavila až bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Maria Šarapovová. Jednatřicetiletá Ruska porazila 6-2 7-6 Švýcarku Timeu Bacsinszkou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-1.

"Jsem ráda za vítězný vstup do sezony. Na svém výkonu bych určitě našla spoustu nedostatků, ale na těch zapracuju. Těším se, že si tady zahraju další zápas před skvělými fanoušky, kteří sem jezdí z celé Číny," řeka Šarapovová.



O čtvrtfinále si semifinalistka předchozího ročníku zahraje proti domácí sedmnáctileté naději Xinyu Wang.

Namále měla v prvním kole turnajová jednička Aryna Sabaleková. Běloruská tenistka vstoupila do sezony výhrou 3-6 6-3 6-1 nad Němkou Tatjanou Mariaovou, přestože ve druhém setu po dvou ztracených servisech prohrávala 0-3.

"Dlouho se mi nedařilo dostat do zápasu. Ale nakonec jsem se uvolnila a to mi pomohlo najít dostat se ke své hře. Tahle výhra mi dodá sebedůvěru," uvedla dvacetiletá Sabalenková, kterou ve druhém kole čeká Ruska Alexandrovová.

Až zítra do turnaje vstoupí jediná Češka v soutěži Kristýna Plíšková, která vyzve domácí Shuai Peng. Pokud ji porazí, mohla by narazit na čtvrtou nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

• ATP 250 SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
pondělní výsledky (31. 12. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sabalenková (1-Běl.) - Mariaová (Něm.) 3-6 6-3 6-1
Jorovičová (Srb.) - Garciaová (2-Fr.) 6-4 6-2
Riskeová (USA) - Qiang Wang (3-Čína) 6-3 6-3
Šarapovová (5-Rus.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-2 7-6(3)
Jabeurová (Tun.) - Shuai Zhang (7-Čína) 6-2 6-3
Alexandrovová (Rus.) - Jakupovičová (Slovin.) 6-3 6-4
Wang Sin-jü - Sün Fang-jing (obě Čína) 7-6(3) 6-4
Kuděrmetovová (Rus.) - Beguová (Rum.) 3-6 6-1 7-6(5)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Ying Ying Duan/Voráčová (Čína/ČR) - Cirsteaová/Ostapenková (Rum./Lot.) 6-4 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
peggy
Mario,vydrz a postupuj dale,!!!
Reagovat
FulnekUltras
zůstává bohužel i nadále jednou z účinných "zbraní" Mařeny. Se mnou na empajru by tenhle zápas zcela určitě nedohrála. Pokud rozhodčí budou tohle i dál tolerovat, neposune se WTA nikam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist