Šarapovová ve dvou zápasech v Melbourne ztratila jen dva gamy

19. 1. 2012, 19:26
Aktuality 17
AUSTRALIAN OPEN ženy - Maria Šarapovová ve dvou zápasech na letošním Australian Open ztratila vždy jen po jednom gamu. Dnes deklasovala Američanku Hamptonovou a čeká ji Němka Kerberová.
Maria Šarapovová

Po Australian Open se po více než roce může měnit pořadí v čele světového žebříčku. Na Wozniackou ještě můžou zaútočit Petra Kvitová, Victoria Azarenková a Maria Šarapovová. A právě ruská tenistka je v Melbourne v parádní formě. Sice vinou problémů s kotníkem neodehrála žádný přípravný turnaj, v Melbourne jí to ale potíže rozhodně nedělá.

Šampionka z roku 2008 nejdříve v 1. kole deklasovala 6-0 6-1 Argentinku Giselu Dulkovou a dnes navlas stejným výsledkem rozdrtila i talentovanou Američanku Jamie Hamptonovou.

Čtvrtek na Australian Open:

Roddick v taháku dne vzdal Hewittovi, Djokovič a Murray nezaváhali

Kvitová ustála krizi i 48 chyb a jde přes Suárezovou do 3. kola

Hradecká ani Záhlavová-Strýcová nepřekvapily

"O své soupeřce jsem toho příliš nevěděla, takže jsem se zaměřila jen sama na sebe a snažila jsem se zlepšit výkon z 1. kola," komentovala drtivou výhru trojnásobná grandslamová vítězka, kterou v dalším zápase vyzve Němka Angelique Kerberová.

Další rusko-americký souboj skončil překvapením. Vania Kingová otočila zápas s patnáctou nasazenou Anastasií Pavljučenkovovou a počtvrté v kariéře postoupila do 3. kola grandslamového turnaje - poprvé v Melbourne.

"První set byl hodně nervózní, byla jsem docela pod stresem, že jsem nevyužila spoustu šancí. Ve druhém setu jsem už byla uvolněnější a dokázala jsem se lépe soustředit na svůj plán hry. Musela jsem si více otevřít kurt, protože když Anastasia diktovala tempo výměn, tak mě přetlačila silou. Věděla jsem, že musím něco změnit a rozhodla jsem se správně," komentovala dvaadvacetiletá Kingová, jež je hráčkou Top 10 ve čtyřhře, v singlu je ale až v sedmé desítce. 

"Čtyřhra mi dodala sebedůvěru, že můžu hrát i proti těm nejlepším soupeřkám. Poté, co jsem ve čtyřhře odehrála spoustu těžkých zápasů, tak už z nich nejsem tak vystrašená," dodala Američanka. "Tvrdě jsem trénovala a teď si dvouhru užívám a jen se snažím hrát co nejlépe."

Především vinou 58 nevynucených chyb končí na Australian Open už ve 2. kole Dominika Cibulková. Slovenská tenistka dnes podlehla 2-6 6-3 8-10 Maďarce Gretě Arnové, byť v rozhodující sadě vedla 3-1 a za stavu 7-6 ještě podávala na postup.

Arnovou čeká souboj se Serenou Williamsovou. "Dnes to byl opravdu dobrý zápas na vysoké úrovni a doufám, že mi to vydrží i proti Sereně," přeje si Arnová. "V mých očích je Serena nejlepší hráčka na světě, opravdová světová jednička. A hrát proti ní je pro mě velké privilegium. Uvidím, co na ni s trenérem vymyslíme," dodala maďarská tenistka.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky žen (19. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Šarapovová (4-Rus.) - Hamptonová (USA) 6-0 6-1
Bartoliová (9-Fr.) - Dokicová (Austr.) 6-3 6-2
Lisická (14-Něm.) - Peerová (Izr.) 6-1 6-2
Kingová (USA) - Pavljučenkovová (15-Rus.) 5-7 6-3 6-4
Arnová (Maď.) - Cibulkova (17-SR) 6-2 3-6 10-8
Kuzněcovová (18-Rus.) - Stephensová (USA) 7-6(6) 7-5
Ivanovičová (21-Srb.) - Krajiceková (Niz.) 6-2 6-3
Jie Zheng (Čína) - Vinciová (23-It.) 6-4 6-2
Makarovová (Rus.) - Kanepiová (25-Est.) 6-2 7-5
Kirilenková (27-Rus.) - Wozniaková (Kan.) 6-4 1-6 6-2
Erraniová (It.) - Petrovová (29-Rus.) 6-2 6-2
Kerberová (30-Něm.) - Duboisová (Kan.) 7-5 6-1
Cirsteaová (Rum.) - U. Radwaňská (Pol.) 1-6 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Čistá práce.
Reagovat
skott
Vynechat Brisbane se ukazalo jako genialni tah, v lepsi zacatek turnaje od Marii jsem ani doufat nemohl.Samotne zapasy sice nejsou az tak jednoznacne, ze by souperky mely dostat takove pridely, ale Maria vyhrava doslova kazdy ¨big point¨ (napr. Hampton se tusim v prvnich sedmi hrach petkrat dostala na shodu) a to je asi nejvetsi plus nez prijde prvni tezsi proverka.Radost mam take z jejiho forhendu, kterym spolehlive zakoncuje, co si pripravi kriznyma bekhendama a nemusim trnout, jestli zas kazdy druhy neskonci v siti.Od exhibice s Vesnou jde skutecne kazdym dnem jeji herni jistota roste a dalsi zapas uz by si asi zaslouzil night session...ikdyz zacatky jeji zacatky programu mi doted (nejen vysledkove) vyhovovaly;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Myslím si, že Masha má doslova hlad po tenisu. :) Její výkon proti Hampton neměl chybu a popsals to prakticky do detailů. Uvidíme, co bude dál. Angelique Kerber je dobrá tenistka (jinak by nebyla v semifinále US Open), ale věřím, že to Masha zvládne. :)
Reagovat
Fandina
ale to je všechno. Jistě, vjela do utkání jako válec, ale právě to je tak všechno. Víceméně jí to vycházelo, ale už příště bude mít problémy. Přes Serenu neprojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že celý zápas jela jako válec. :D Osobně se moc nedívám dopředu, zajímá mě jenom následující zápas. Případné čtvrtfinále se Serenou je pořád ještě daleko... Čtvrtfinále by po tom zranění nebyl vůbec špatný výsledek. Navíc loni byla Masha v osmifinále, takže by si polepšila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se toho článku dočkal. :) Mashu a Viku jsem už okomentoval ve vedlejší diskusi, takže se zaměřím na ostatní zápasy... Je mi líto Dominiky a Kaiy. Dominika musela sehrát strašně vyrovnaný zápas a taková prohra vždycky zamrzí. Kaia nenavázala na Brisbane, ale není všem dnům konec. Myslím, že ve zbytku sezony bude hodně dobrá... Jinak jsem rád, že se daří Soraně a taky Sabine. U ní jsem hlavně rád, že je zdravá. :)
Reagovat
skott
Postup Kati me take za soucasne situace prekvapil, nadruhou stranu to nezapomnely vyvazit Nasta s Nadou...asi aby nenarusily rovnovahu ve vesmiru:D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo. :) Tušil jsem, že by Vania mohla překvapit. Vypadnutí Kaiy jsem ale opravdu nečekal. Ono je asi těžké zopakovat takové výkony, jaké předávědla v Brisbane. Navíc Ekatěrině se v Melbourne docela daří. Pořád si pamatuju ten loňský dlouhý zápas, ve kterém v 1. kole vyřadila Anu. Stejně tak jsem nečekal vyřazení Nadi. Je to jenom důkaz toho, že dneska jsou ty holky strašně vyrovnané... Jak jsem psal, podcenit se nedá nikdo.
Reagovat
Heather_Fedex
Podle vysledcich to zatim vypada, ze marie a vika sú nejvetsimi favoritkami na titul v ao. Mym cernim konem je ale marion bartoli a ana ivanovic (pres to, ze je v petrinej casti pavouka). Naopak vubec neverim serene- souboj s paszekovou mne v tom uplne presvedcil. Petra je hodne otazna. Muze vyhrat celej turnaj alebo naopak se nemusi dostat ani medzi 8 nejlepsich. Strasne moc bych titul prala caro, ale to se bohuzel nestane. Ve ctvrtfinale (ak se tam dostane) tam bude bud kim nebo na li a obedve vedi na carol zahrat. Myslim si, ze kim se titul obhajit nepodari
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu bych nezahazoval do žita, však ona ani zdaleka nepředvádí svůj tenis v prvních kolech, pokud ji nezastaví Maria ve ČF, tak si myslím, že i přes komplikace se zraněním si dokráčí až do finále, nadruhou stranu Petra to tam bombarduje hlava nehlava, a moc ji nevěřím.. Wozniacki 0% šance a poměrně vysoké šance Agy a Viki .. Kim si myslím, že též neobhájí titul, myslím si, že skončí na raketě Viki v SF
Reagovat
Fandina
taky si myslím, že Serena může vyhrát. Problém může nastat jedině, když jí odejde zdraví. Jinak Mariu zřejmě přehraje. Kim bude chtít Viku porazit a asi se jí to podaří. Tedy podle projde přes Na. Petra buď AO vyhraje nebo skonční na Sereně.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Serena bude mít bohužel problém proti první těžší soupeřce..Kim taky moc nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
V případě tenistek se mi zdá totálně zbytečné sepisovat jakékoli tipy na účastnice semifinále nebo dokonce na vítězku. Vám ne? Ztráta času.
Nevidíte snad co se při každém grandslamu děje? Po 4 dnech, kdy nasazené ještě nehrajou proti sobě, je tady už plno "úžasných" výkonů - Stosur, Nasťa, Schiavone, Vinci, Peng, Wickmayer, Lucinka, Cibule, Kanepi, prý černý kůň turnaje, včera Kvitová zralá na vypadnutí (byla jeden míč od stavu 0:3!).
Pro mě je největší zklamání Carol. Po úspěšném období, kdy selhala jen výjimečně, je už pár měsíců mimo. Poradí si aspoň s tím zoufalým antitenisem Niculesku třesku plesku? Zbývá poztrácet poslední velké body z loňského jara a v Top 4 končí.
Reagovat
Heather_Fedex
Myslim ze carol v 1. polovine roku ma co obhajovat, ale petra to taky nebude mit snadne. Uz i tak vynechala brisbane a pariz vynecha. Co se tyce ostatnich nasazenych hracej, tak lze rict ze ani 1 z nich nebola favoritkou na vice nez 4. kolo
Reagovat
VlS
Souhlasí s tebou, taky Kim nevěřím. Sedrena mě dneska přišla hodně mdlá, na to jak se jí Barča bála, tak až moc, ale v dalším kole má Gretu Arn a tu by měla dát s jedním prstem v ....nose. Myslím, že se QF Maša Serena dočkáme a neviděl bych jako favoritku Serenu, bude záležet na začátku zápasu, Serena ustojí cokoliv, ale pokud to Maši trochu nepůjde, tak se složí. Doufám a věřím, že svou čtvrtku Petra překoná a semi bude Petra - Maša nebo Serena.
V druhý půlce si myslím, že jasnej postup do semi by měla mít Vika a myslím, že tam s ní postoupí Li Na.
Reagovat
smazaný uživatel
P******a
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist