Šarapovová ve třech zápasech ztratila jen pět her, už myslí i na olympiádu

21. 1. 2012, 19:48
Aktuality 9
AUSTRALIAN OPEN ženy - Maria Šarapovová neabsolvovala žádný přípravný turnaj, na Australian Open se tím ale rozhodně nestresuje. Už odehrála tři zápasy a dohromady v nich ztratila jen pět gamů. Do osmifinále dnes postoupila také Serena Williamsová, překvapivě končí Zvonarevová či Bartoliová.
Maria Šarapovová
Sobota na Australian Open:

Djokovič opepřil Mahutovy třicátiny výpraskem, čeká ho Hewitt

Kvitová drtila Kirilenkovou, Ruska po 7 gamech vzdala










Maria Šarapovová předvádí na Australian Open skvělý tenis. Vítězka melbournského grandslamu z roku 2008 dosud ztratila ve třech zápasech jen pět her a po zranění kotníku je znovu ve vrcholné formě.

"Hraji dostatečně agresivně," libovala si Šarapovová po postupu do osmifinále přes Němku Angelique Kerberovou po výhře 6-1 6-2. "Ona se na posledním grandslamu dostala skoro do finále, takže to není žádná slabá soupeřka. Ale v prvním setu jsem jí nedala šanci, v druhém se trochu hrálo, ale dokázala jsem se zlepšit," komentovala bývalá světová jednička.

Šarapovová přitom od konce září do Australian Open odehrála jen dva soutěžní zápasy. V Tokiu si loni v utkání s Petrou Kvitovou podvrtla kotník. Zkusila hrát na Turnaji mistryň, ale v Istanbulu po dvou porážkách ze soutěže odstoupila.

Před cestou do Melbourne odvolala i start v Brisbane. Její forma tak byla otazníkem, ale na Australian Open jasně ukázala, že se s ní musí počítat. "Znám svoji sílu a zkušenosti. Vím, jak jsem se dostala na vrchol," řekla ruská tenistka. "Před turnajem jsem neodehrála jediný zápas, tak jsem nevěděla, co od sebe můžu očekávat. Ale od prvního míčku prvního kola jsem agresivní a vše mi vychází."

Světová čtyřka Šarapovová má v Austrálii možnost vrátit se po čtyřech letech na pozici světové jedničky. "Když člověk dělá stejné věci, díky kterým se dostal na vrchol, tak se tam může vrátit, ale taky se musí adaptovat na nové podmínky, protože žádný den není stejný," řekla Šarapovová, která v Melbourne čte román George Orwella 1984, z nějž pochází populární výrok "Velký bratr tě sleduje!"

Šarapovová se stejně jako Petra Kvitová těší na olympijské hry, které se budou hrát v Londýně na trávě ve Wimbledonu. "Bude to dlouhé léto na trávě," usmála se Ruska. "Olympiáda je odmalička mým snem a opravdu hodně mě mrzelo, že jsem přišla o hry v Pekingu před čtyřmi lety," řekla vítězka tří grandslamových turnajů a držitelka celkem 24 titulů, která jen na turnajových odměnách vydělala 16 milionů dolarů.

V osmifinále Australian Open ji čeká Sabine Lisická, kterou porazila loni v Miami i ve Wimbledonu ve dvou setech. Německá tenistka dnes otočila zápas se Světlanou Kuzněcovovou, kterou zdolala 2-6 6-4 6-2. Ve druhé sadě přitom prohrávala 1-3.

Dvaadvacetiletá Lisická, jež bude začátkem února hrát ve Fed Cupu proti Češkám, si 4. kolo na Australian Open zahraje poprvé. "Cítím se tu dobře. Čeká mě Maria (Šarapovová), která tady hraje parádně. Ale nemám co ztratit a na zápas se těším," řekla.

Končí Zvonarevová a Bartoliová
Pouhých 59 minut potřebovala na výhru nad Maďarkou Gretou Arnovou Američanka Serena Williamsová. Pětinásobná šampionka zvítězila 6-1 6-1 a na Australian Open má proti soupeřkám mimo Top 20 úžasnou bilanci 33-0. Na grandslamech vyhrála celkově 211. zápas a v historické tabulce je na čtvrtém místě (Návrátilová 306 výher, Evertová 299, Grafová 297).

"Jsem na svou práci, kterou dělám mnoho let, opravdu hrdá. Cítím se skvěle," řekla Williamsová.

Teď ji čeká překvapivě Ruska Jekatěrina Makarovová, jež zastavila sedmou nasazenou krajanku Věru Zvonarevovou. Bývalá semifinalistka Australian Open potvrdila špatnou formu, v tie-breaku prvního setu měla setbol, zápas ale prohrála 6-7 1-6.

Pokud postoupí přes Anu Ivanovičovou do čtvrtfinále Petra Kvitová, bude tam na ní čekat překvapivá soupeřka. Samantha Stosurová vypadla už ve druhém kole s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, ta ale pro změnu dnes nestačila na Saru Erraniovou. Italka v první sadě zahodila setbol, vyhrála však 6-7 6-2 6-0 a poprvé postoupila do grandslamového osmifinále.

"Ve 4. kole jsem nikdy nebyla, tak jsem samozřejmě moc šťastná. V zimě jsem měla kvalitní fyzickou přípravu a také jsem vyměnila raketu. Nebylo to jednoduché, ale už se cítím lépe. Na kurtu mi to určitě pomohlo," svěřila se čtyřiadvacetiletá Erraniová.

O čtvrtfinále bude hrát proti Číňance Jie Zheng, jež po výhře 6-3 6-3 vyřadila nasazenou devítku Marion Bartoliovou. Semifinalistka Australian Open z roku 2010 a vítězka letošního turnaje v Aucklandu, jež v loňské sezony vinou zraněného zápěstí pět měsíců nehrála, nastřílela 28 vítězných úderů, zatímco favorizovaná Francouzka jen sedm.

"Ona dnes hrála neskutečně. Od začátku jsem se dostala pod tlak. Ona dělala buď chyby, nebo vítězné údery, nikdy jsem neměla šanci diktovat hru. Bylo to dost neobvyklé. Nevím, co se stalo, ale měla jsem pocit, že se nedokážu dostat do vítězných úderů," komentovala své vyřazení Bartoliová. "Byla prostě mnohem lepší než já a vyhrát si zasloužila."

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
sobotní výsledky žen (21. 01. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Kirilenková (27-Rus.) 6-0 1-0 skreč K.
Šarapovová (4-Rus.) - Kerberová (30-Něm.) 6-1 6-2
Makarovová (Rus.) - Zvonarevová (7-Rus.) 7-6(7) 6-1
Jie Zheng (Čína) - Bartoliová (9-Fr.) 6-3 6-3
S. Williamsová (12-USA) - Arnová (Maď.) 6-1 6-1
Lisická (14-Něm.) - Kuzněcovová (18-Rus.) 2-6 6-4 6-2
Ivanovičová (21-Srb.) - Kingová (USA) 6-3 6-4
Erraniová (It.) - Cirsteaová (Rum.) 6-7(6) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco mi to připomíná. Takhle impozantně a zcela suverénně postupovala Masha i ve Wimbledonu 2011. Všichni z toho byli paf, ani si nevšimli, že až do finale nenarazila na jedinou hráčku top ten. Až ve finále tedy narazila...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky už se těším na olympiádu. Pro Mashu i Anu by to měla být první olympijská účast, protože Ana v Pekingu taky nehrála kvůli zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
No, jen aby se tadle dozorcovsky chladna bloncka s sirokejma ramenama co nevidet nerozmlatila o tezkotonazni afroamerickou zed...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne,Masha bude s Petrou bojovat v semifinále o post světové jedničky a o právo,vyzvat ve finále Kim a s Petrou prohraje. Finále AO tedy bude: Kim vs. Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych chtel videt zapas Petra vs. Serena, to by mohla bejt slusna rezba, pokud by teda Petra neprodelala nejakej psychokolaps.
Reagovat
tito
21:50 :-)))))
Reagovat
VlS
Tak na zápas Marie - Serena, který je dost pravděpodobný, jsem zvědavý taky. Myslím, že ani jedna zatím nenarazila na soupeřku, ktrá by je opravdu prověřila a mohlo by to být hodně zajímavé. Ona ani ta afroamerická zeď není nerozbitná. Já to vidím tak 50:50, pokud se Marie nezačne nervovat, pokud začne, tak to projede.
Reagovat
misoSK
preco si myslite, ze Kim dojde do finale? ja tam skor vidim Azarenku a proti nej Sharapovu alebo Kvitovu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist