Šarapovová zdolala Halepovou a z Roland Garros si odváží pátý grandslamový titul

7. 6. 2014, 18:15
Aktuality 172
FRENCH OPEN ŽENY - Maria Šarapovová porazila v dramatickém finálovém utkání na Roland Garros Rumunku Simonu Halepovou a z Paříže si odváží svůj pátý grandslamový titul. Bývalá světová jednička potvrdila, že na antuce patří k těm nejlepším: letos na nejpomalejším povrchu vyhrála 19. zápas a French Open ovládla už podruhé v kariéře.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová do finále French Open postoupila už potřetí v řadě, přičemž z triumfu se radovala v roce 2012, kdy v boji o titul zvítězila nad Italkou  Erraniovovu. Letos Ruska do závěrečné fáze turnaje postoupila poté, co v prvních třech kolech porazila Pervakovou, Pironkovovou a Ormaecheaovou. V osmifinále, čtvrtfinále a v semifinále musela bývalá světová jednička zápasy proti Stosurové, Muguruzaové a Bouchardové otáčet, protože vždy prohrála první set.

Ve finále se aktuální světová osmička střetla s Rumunkou Simonou Halepovou, jež neztratila v Paříži na cestě do Simona Halepováfinále ani set, což se při prvním postupu do finále grandslamu naposledy povedlo Martině Hingisové před 17 lety na Australian Open. Halepová je první Rumunkou v grandslamovém finále po 34 letech a ve Francii může navázat na triumf své poradkyně nynější Virginie Ruziciové z roku 1978. Momentálně čtvrtá hráčka světa, která se však v novém vydání žebříčku WTA posune už na třetí pozici, porazila ve francouzské metropoli postupně Kleybanovou, Watsonovou, Torróovou, Stephensovou, Kuzněcovovou a v semifinále pak Němku Petkovicovou.

Do svého devátého finálového utkání na turnajích velké čtyřky proti Rumunce nastupovala Šarapovová s bilancí 3-0. Naposledy Halepovou porazila před necelým měsícem ve třech setech ve finále antukového turnaje v Madridu.

Ruska si hned v úvodu první sady prohrála podání a umožnila tak Halepové, jež na servisu nezaváhala, náskok 2-0. Pak ale sedmadvacetiletá Šarapovová hru zpřesnila, začala Rumunku více tlačit a dělala méně chyb, vyhrála pět her v řadě a ujala se vedení 5-2. V deváté hře sice sama první set nedopodávala, v té nastedující ale Halepovou brejkla a za 58 minut odcházela na lavičku s vyhraným setem v zádech.

Ve druhém dějství pokračovaly obě aktérky v nastaveném tempu z úvodního setu. Šarapovová hrála agresivně, Halepová s ní ale bez problémů držela krok. Ve druhém gamu sice ztratila servis, v následující hře ale Rusku brejkla a srovnala. Finalistky předváděly před naplněnými tribunami centrálního kurtu Philippa Chatriera krásný a pro diváky velmi pohledný agresivní tenis. Zatímco Halepová v osmé hře ustála tlak Rusky a odvrátila oba brejkboly, Šarapovová v deváté, gamu vedla už 40-15, nakonec však podání ztratila a umožnila tak Rumunce vedení 5-4. Ta ale vedení v zisk druhého setu nepřetavila, Rusce za stavu 40-30 pomohlo 'prasátko'. Ta samá situace se pak opakovala i v dalších dvou hrách, Šarapovová ztratila podání, ale Halepová set ani napodruhé neukončila. O vítězce druhého dějství proto musela rozhodnout až zkrácená hra. V ní sice měla bývalá světová jednička výhodu 5-3, nakonec ale tie-break prohrála 5-7 a druhá sada připadla světové čtyřce.Maria Šarapovová

Plejáda ztracených podání pokračovala i na startu rozhodujícího dějství, ve čtvrté hře rodačka ze Sibiře odvrátila dvě brejkové šance a v dalším gamu sama vzala mladé tenistce z Rumunska servis. Brejk potvrdila čistou hrou a s vedením 4-2 byla znovu velmi blízko vítězství. Za stavu 5-4 Ruska podávala do zápasu a po více jak třech hodinách utkání ukončila a s vítězným brekem padla na dvorec Philippa Chatriera. Spolu s trofejí - Pohárem Suzanne Lenglenové - získala i prémii 1,65 milionu eur (asi 45 milionů korun).

Zápas byl nejdelším ženským finále v Paříži od roku 1996. "Nemůžu tomu uvěřit. Před sedmi osmi lety by mě ani nenapadlo, že právě Roland Garros můžu vyhrát vícekrát než ostatní grandslamy. Tenhle turnaj zůstane v mém srdci na prvním místě, miluju to tady," komentovala Šarapovová. Z aktivních tenistek mají více grandslamových titulů jen sestry Williamsovy. Obhájkyně prvenství Serena letos vypadla už ve 2. kole.

"Bylo to nejtěžší grandslamové finále, které jsem v kariéře odehrála. Simona hrála skvěle, předvedla parádní výkon," řekla vítězka na kurt.

"Je to moje první finálová řeč, stěží zvládám emoce," přiznala Halepová, vítězka loňské ankety o hráčku s největším zlepšením. Až do finále na letošním French Open neztratila ani set. "Doufám, že takových finále bude mnohem víc, ale tohle zůstane navždy jedinečné. Blahopřeji Marii, je to obrovská bojovnice," uvedla.

- FRENCH OPEN 2014 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
sobotní výsledky (07. 06. 2014)
• Dvouhra - finále•
Šarapovová (7-Rus.) - Halepová (4-Rum.) 6-4, 6-7 (5-7), 6-4
esa: 3-1
dvojchyby: 12-4
vítězné údery: 46-20
nevynucené chyby: 52-31
čas:
3 hodiny a 5 minut

Komentáře

172
Přidat komentář
smazaný uživatel
Queens a Birmingham, snad budou zítra nějaké streamy hlavně na Marina, Radka, Petru C a Barču.. :)
Reagovat
dadaft
budou určitě. ))
Reagovat
Basa
Dáváme Queens:)
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju za info. Mimochodem, ten tvůj nick mě vždycky evokuje k představě basy piv, měl bys sem chodit častěji, taková krásná představa :D:D:D
Reagovat
Basa
Já myslel krásná představa mě a ono prý basy piv!!!My sportovci přeci nepijeme:)))
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D krásná představa tebe samozřejmě taky, ale to bych sem přece takhle veřejně nemohla psát :D:D A já nejsem sportovkyně, takže piju, navíc pivo je přece lék. A coby fanynka Petry potřebuju lék čím dál častěji :D
Reagovat
Basa
Jejda, fanoušek PK musí být neustále v lihu:)))Střízlivej těžko kouká na její zápasy:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsi fanoušek Petry? Asi ne, viď, když tam pořád pracuješ :D:D:D
Reagovat
tommr
a Birmingham by snad měl bejt i na SlovakSportu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, ale Slovaksport nemám od té doby, co na digitálu je místo něj Regina nebo co. Ale mám satelit, tak snad něco uvidím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Este jedno:Ano som Maira-Israel,ale nic viac,tento nick Arahathea je novy a dnesnym dnom konci.Zelam vsetkym aj tym co ma kritizuju vsetko dobre,clovek sa uci vsade a zlo vytiesnuje,
Reagovat
smazaný uživatel
Koho som sa nechtiac dotkla,nech mi odpusti,dakujem
Reagovat
smazaný uživatel
Dobry den!Dovolte mi vazeni sa branit!Opakujem:Chodim na TP naprosto sporadicky/mam ine povinnosti a vlastne aktivity.Nikdy by ma nenapadlo,ze niekomu budem prinasat taketo"starosti".Vsetkym zelam pekne slnecne leto,mne studium skoncilo.P.S.Nie som ziadna excentricka psychopatka,ani provokaterka.Dakujem a nikde v ziadnej diskusii sa neobjavim.V tejto chvili je mi hodne smutno...
Reagovat
slacker
Majka z Gurunu?
Reagovat
Frick
že to třeba není tak, že by Kr. P. jako vítězka turnaje v Nottinghamu dostala WC do Birminghamu...
Reagovat
EllNino
Nebuď najivní :DD ...Kristýna rozhodně není pro Brity divácky atraktivní tenistka :DD ...
Reagovat
J.M.
No tak samozřejmě, to jste mi vzal myšlenky z hlavy téměř doslovně. Hlavně s tím, že člověk musí přesně vědět, jak to je správně, aby to dělal tak důsledně blbě. S jediným rozdílem, že já to považuji ne za pravděpodobné, ale za jistotu. :-) Samozřejmě, že to je čistý záměr.

On to je takový typ internetové recese, který na různých serverech vídám už opravdu hodně moc let. Prostě se vymyslí figurka s nějakou "úchylkou" a nezaměnitelným rukopisem (třeba čárka za každým slovem, potom se celé roky baví tím, jak mu méně bystří diskutéři vyčítají, že neovládá interpunkci - viz jeden z dílů Bestiáře na http://redaktori.blog.zive.cz/2009/11/16/bestiar-ceskych-diskuzi-iii/) a podobně, a samozřejmě hloupý, až dadaisticky nonsensový obsah, uzavřený do svého pečlivě vymyšleného mikrosvěta, ze kterého nikdy nevyjde (v případě kafíčka to kdysi bývaly monotematické příspěvky o dědovi, v pozdější době pak o sledování tenisu na "tabledu"), který ani náhodou nemůže být autentický, protože osoba s tak nízkým intelektem by nikdy nebyla schopna sama přispívat do internetové diskuse, používat přístroje k tomu určené.

Já třeba chápu, že někdo, kdo se s tím setká poprvé, na to může skočit... Nicméně byť nezastírám, že i mě to občas pobaví (kafíčko měl občas dobré momenty), tak za nějakou bohulibou zábavu to nepovažuji. Pokud je Maira/Arahathea tento případ, tak tohle mi zrovna moc vtipné ani lidsky dobré nepřijde, jediné ospravedlnění bych snad viděl, pokud je to nějaká sociologická studie nebo výsměch falešnému moralizování, které sama předstírá.
Reagovat
J.M.
Do prkénka, to mělo přijít dolů, občas nevím, proč něco pošlu tam kde to skončí.
Reagovat
ptpc
To s tým posielaním sa aj mne niekedy stáva... Pre dnešok sa už lúčim. Dobrú noc.
Reagovat
J.M.
Dobrou. (Příště už musím přijít na to, jestli to je chyba na straně serveru, nebo moje, protože se mi to taky nestalo poprvé a někdy mám pocit, že nechápu proč se tak stalo. Každopádně se omlouvám za špatně zařazený příspěvek.)
Reagovat
VlS
Šak sem to říkal jak to bude
Reagovat
VlS
Monty tuhle jednu větu rozepsal do Jiráskovejch sebranejch spusů :-)). Přečtl to někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, to myslis tu kristalovou kouli;)
Reagovat
ptpc
Ja.
Reagovat
Frick
PALEC NAHORU: Kristýna Plíšková

Samozřejmě, jak jinak. Výhra na ITF 75k není vůbec zlá, bodově je to na úrovni semifinále WTA 250. Akumulovaný kurz na celkovou výhru Kr. P. byl více než 10,00. Účast ve stovce taky fajn, tak se jen udržet, aby jí na USO nečekala kvalda. Větší obhajování jí čeká až v říjnu, kdy loni si trochu zlepšila dojem ze sezóny výhrou 50k a finálem na 75k.

PALEC DOLU: Lucie Šafářová.

Žel, turnajů se hrálo málo a tak se nějaký lepší kandidát nenašel. Lucce se ten zápas nepovedl. Za těch 6 ztracenejch servisů z 10. Celkově za RG samozřejmě palec nahoru.

MIMOŘÁDNÁ KATEGORIE
-------------------
PALEČEK NAHORU: Markéta Vondroušová

To je paráda. Můžem snít o tom, že to bude budoucí vítězka GS....
Reagovat
tommr
v kategorii PALEC NAHORU souhlas s Kristýnou a možná bych tam přidal i Voráčovou za finále v Brescii ... :)
V kategorii PALEC DOLU naopak kategorickej nesouhlas. Lucka Šafářová sice zápas s Kuznetsovou nezvládla tak jak bychom si asi přáli, ale žádnej propadák to rozhodně nebyl - měla silnou soupeřku, která byla v tom zápase prostě lepší. Jako vhodný kandidátky do týhle kategorie bych viděl spíš Háčka. Andrea prohrála další zápas v singlu a neuspěla ani v deblu s novou partnerkou a Lucka Hradecká podala ostudnej výkon v semifinále debla na FO kde se spolu s Krajicekovou totálně znemožnily ...
Reagovat
PetaM
Ježiši tommre. Andrea hrála poprvé s novou partnerkou, prohrály v semifinále, v STB 10:8!!! Singl netřeba komentovat, ale v deblu se musejí sehrát a z prvního turnaje nelze usuzovat.

A Lucka H., si děláš snad srandu ... Nikdo nečekal, že se dostanou do SF! Čekal jsem, že se dostanou do ČF (aspoň) a tam je zastaví Makarova/Vesnina. Za Semifinále můžeme být rádi - nedostala se tam ani Květa ;) ;) Nevím, co furt máš ty jo ...
Reagovat
tommr
nezlob se, ale to co předvedly Hradecká s Krajicekovou v semifinále byla nebetyčná ostuda, která se nedá ničím omluvit. Tak žalostnej výkon na takový úrovni jsem snad ještě nikdy neviděl ... :(
Reagovat
Frick
Počítám jen singl, aby bylo jasno. A ano, nad palcem dolů pro Andrejku jsem taky uvažoval, ale její soupeřka byla v tom 1. kole ITF 75.000 lehkou favoritkou. I když to samý platí i o zápasu Lucky. :-O Ale nechám to tak Ona ta Světlana zase nelzce přeceńovat. Letos žádný super výsledky neměla a pokud se Lucka / její okolí cítí na to, že její možnosti jsou citelně je výše než jaké jsou nyní, tak hladká prohra s takovouto hráčkou je NEÚSPĚCH.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zaver jsem mel hekticky, a z finale jsem videl v polnich podminkach posledni 3 gemy...jeste bez zvuku, takze jsem nejak ani nemohl odebrat atmosferu... Z vasich reakci to vypada na zajimave a skvele finale, takze zkusim najit opakovacku, tedy pokud najdu cas a prostor;)

Celkove se mi GS celkem libilo, prineslo hodne zajimavych zapasu. Ale nemuzu si pomoct ta pulka pavouka, kde byla Masa se mne zdala vice vyrovnanejsi, a mnohe nabitejsi. A take vetsina zapasu se mi libila vice z te poloviny. Jestli jde o vitezku, tak si myslim, ze Masa ma zaslouzeny titul, a jak Spanele hovorili, ten jeji vnitrni plamen a motor jel az do konce na plny plyn. Neskutecna jizda tezkych zapasu, ktere teda patrily mezi ty lepsi na turnaji.
Nejvic mne na Mase asi zaujaly ulepsene schopnosti v defensive, prace na BH... da se rict, ze se opravdu herne rozsirila, ikdyz porad uziva styl, ktery uplne neobdivuji, tedy ultra agresivni tenis podepreny servisem, a vzhledem k jejimu somatypu, je to tezky kalibr a zbran...to bezesporu...

Ikdyz jsem nevidel finale cele, tak pro mne asi porad tim predcasnym finalem byla bitva Garbiny a Masy... na tu jsem si uz nasel cas ze zaznamu, a byl to opravdu odlet...a co se tyce Garbiny, tak bych rekl, ze do jednoho roku bude GS vitezkou, a take do jednoho roku asi bude budit hodne emoci, ktere jsou spojeny az nezdrave s Masou, a nejen s hatery, ale take s nekterymi jejimi priznivci...kteri se chovaji uplne stejne...
Reagovat
smazaný uživatel
Velkou tenisovou radost fandum musely udelat Karliccka s Evzenii, ukazaly krasny celodvorcovy tenis, kde bylo mozne videt vse, co se v tenisu da videt...podle mne jeden z nejkrasnejsich zapasu na turnaji, byl to takovy classic one. Tedy neco pro ty tenisove konzervy;)

Evzenie muze podle mne do jednoho roku byt velkou hrackou, hodne mentalne i herne vyzrava, a muze slapat pekne na paty favoritkam, a kdo vi... podle mne ma i na GS. Ale pockal bych si jeste na travu, aby se videlo, co v ni vsechno dozralo.

Lucka pripomnela na tomto turnaji, ze ne radno o ni zapominat. Anu, ktera je opravdu v posledni dobe v dobre forme, proste smetla. Ovsem stale nevyuziva do konce svuj potencial...hlava se uz lepsi, ale par kroku zbyva. Ale ovsem s Anou predvedla dobry koncert.

Co se tyce Petry, tak celkem take potesila, dalo se na ty jeji antukove zapasy i divat... vetsinou na parizske antuce byla proste nekoukatelna... teda aspon pro mne...to bylo vzdy skoro nekoukatelne.

Ovsem je tu jeden zapas, ktery se mne libil absolutne nejvic... Venus vs. Karenina (Karolina Ann) uchvatila mne tenisove uplne, absolutni parada, hracka jak delana pro mou "vlci" dusi... tato zajimava Slovenka zatrasla tim trunem Lucky teda poradne, je treba myslet na budoucnost;) Teda musim rict, ze jeste mne tak rychle v historii zadna hracka nevzala...
Reagovat
smazaný uživatel
Smolarky turnaje... no urcite Kvetuska, ktera opet na GS uz ve 2.kole musela jit na Masu...ale nakonec ukazala, ze neni uplne mimo, jak casto byva mimo travu...a to muze byt dobre znameni...yeah.;)

Zklamani turnaje... tak asi nejvetsim zklamanim podle mne Aga... byla to hruza... hodne krok zpet. Na trave uvidime, na kolik ten krok zpet byl vazny... Serena to opravdu nezvladla, ale nove spanelske tornado ukazalo, ze opravdu to nebylo asi jen spatnym rozpolozenim Sereny, ikdyz uprimne...byla to trosku hruza, ten jeji vykon...to sestra se cinila jinak;)
Dalsi pro mne zklamani byla paradoxne Andrea, a to co produkuje, tenis nahoda...ala rosol. Zapas s Kiki mne spis prinesl nocni mury...ale to je absolutne tezko predvidatelna hracka...asi jako jeji hra no...ja radeji jeji zapasy mijim...a budu asi spis mijet...

Mila prekvapeni turnaje... rozhodne Masa, Simona, Lucka... Lucka, ze se dostala do druheho tydne GS, to nikdo necekal, Masa, nebot takovou ulepsenou hru v defensive moc lidi necekalo, no hlavne ze to bude potrebovat, a je to v ni...coz prekvapilo i britske komentatory... no a Simona... jeji ulepseni stylu na FH...zacina celkove na FH nabihat na pinpongarsky styl, ta zacne jednou i flipovat;) Z toho duvodu by to mela byt moje nej. hracka, jako stareho zavodniho hrace...;) ale asi v tenisu hledam neco jineho. Dokazu ocenit;) Prace zapesti na FH... skvela... ale jeji BH mne tolik nebavi;)

Celkove holky ukazaly pestrobarevne pojeti tenisu jako vzdy... dobre, ze Svetlana jeste hraje, a ze Samantha to nevzdava a jede dal take;) Asi by chybely. Azarenka teda chybela, nejsem jeji fan, ale tady proste chybela. No bylo tu plno dobreych zapasu... fascinuje me drzost a citliva ruka Sary... nadseni Mladenovic pro sit... a plno dalsich...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se tyce TP - tohoto portalu, tak asi nejhorsi GS v historii... opravdu tu chybi poradni nadsenci do WTA... kvalita opravdu mizerna...horsi nez zapas Kiki vs. Andrea...coz byla takova mala nocni tenisova hruza

Moc se mne libily tenisove postrehy behem turnaje (WTA cast) ATP nehodnotim...tam mam proste citelne mezery;)

dadaft: jako vzdy, ma to ten dobry tenisovy drajv, bez toho by to byl absolutni sajz...
posledni tri dny, tak 5 prispevku vyprodukovanych Oskarem predcily vsechno, co tu bylo...
skoda janekdy a vlse, ale podle mne uz na to oba pekne z vysoka...ani se jim nedivim...ale koment o pocasi to zachranil:)
Obcas mne zaujal Freedom, ale take na to z vysoka asi...;)...a jedna zkratka jmena, si nepamatuji... a vic teda nejak nic... sojka se na to radeji vykaslala uplne...snad nejake ty postrehy budou behem travy;)

Pak tu byly "ruzne zajimavosti" z tech ruznych tzv. taboru atd...ale vlastne jsem si z toho ani nic nevzal, ani nezapamatoval...ani to moc nevnimam uz jako diskusi, ale najkou neustalou ubrecenost a ukrivdenost... ale OK, to nejak byva... ale plno prispevku tedy osobnich sporu, urazek, vulgarit proste mimo portal uplne... to dost deklasovalo... byt adminem, tak radeji zmenim praci;DD)))))

Tak snad na trave v tomhle ohledu bude lip... ;)
Nebot holky opravdu predvadely paradni zapasy behem celeho turnaje, a zaslouzily by si konecne jine pozornosti.... je to jiny sport, chapu, ale podle mne velmi pestry, zajimavy...;)

Toz vzhuru na tu travu;)
Reagovat
Cico93
Ty si sa do tej našej Košičanky normálne buchol ;)))))
Reagovat
martinek37
Téměř se vším bych souhlasil. Jinak Karol Ann jsem viděl v na SPO, kde hrála taky dobře, ale jednoduše jí došly síly. Na RG ale ukázala, že je velkým talentem. Vůbec je teď WTA hodně zajímavá spousta nových mladých hráček, do toho skvěle hrající Masha a Serena, u které není jasné, co od ní dál čekat. Podle mě budou následující měsíce patřit hlavně Simoně, Genie a Marii. Z našich holek nejvíc věřím Lucce, čekám zlepšení u Petry a posun Karolíny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ted nas ceka trava, a to je opravdu pro hrace tezky test, vic a vic maji hraci s prechodem problemy, neni nahoda, ze za rok se bude presunovat Wimbledon o tyden... ty pohybove navyky proste problemy delaji vic a vic... posledni dva roky to bylo viditelne nejen u holek... kdy na zacatku turnaju na trave si s tim tezko dokazali poradit...

Treba takova Samanta nikdy travu nezkousla... a myslim, ze i letos nezkousne... a da se rict, ze to je teda uz zkusena hracka.

Urcite bude dobre hrat Sabina, uvidime, co s Garbinou udela trava, teda musim rict, ze ji to fakt muze sednout, ale to se vzdy tezko odhaduje.
Nevim jestli to je prokleti vitezek RG, ale spise narocny program ty vitezky na antuce potom hure zvladaji... vic u holek, kde povrch ma jeste opravdu velky vliv. Serena muze klidne opet ozit na trave. Ozije urcite i Kveta nebo Aga. No jsem celkem zvedavy na Evzenii a Simonu...jak se letos s povrchem poperou, celkem si dokazi predstavit, ze by je dala i Aga. Jeste zajimava bude Camila... ona sice vypadla tady se Svetlanou, ale na trave je fakt dobra..

Tipl bych si, ze letos je opet sance videt na trave vitezku, ktera poprve ziska GS...take jeste rozhodne nemuzeme podcenovat Kvitovou... ocekavam velmi zajimavy turnaj, ktery bude podle mne rozhodne jiny nez RG...
Reagovat
dadaft
moc pěkně jsi to sepsal Vlku. ))
podpis.

mně osobně se velmi líbily i zápasy Johanny Larsson - jak s Pennettou, tak s Bouchard.

tráva -------- kromě jmenovaných mě napadla i tahle tři jména - Rybáriková, Keys, Riske.
ani nevím proč.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, je tezke to pojmout jako celek;) ale dik...no hlavne dik za cele GS;) a opet ty nadsene prispevky, ktere delaji opravdu radost...
---
Ty tri jmena... tak Riske, tady se nedivim... a muze i potrapit lepsi hracky... Rybarikova potrapi urcite take v prvnim kole...u ni mam pocit, ze ty prvni kola ma famozni snad vsude;) ale mozna jen pocit...
Jestli jde o Keys...podepisuji take;)

Urcite jsme zapomneli na Venus...vzdyt to je jeji nej. povrch;) Doufam ze opet predvede ty sve dobre propracovane prechody na sit...;)

No, a jsem zvedavy jeste na Kiki Mladenovic... bude to proste jiny turnaj;)
---

Johanku jsem bohuzel tolik nezachytil..ale to se snad ani neda... proto je potreba vic nadsencu, aby se to vice doplnovalo...a vytvorilo to nejaky poradny celek;)
Ale to bychom potrbovali jeste tak 10 dalsich dadaftu, freedomu, oskaru, janekdu atd...
Reagovat
Frick
Škoda toho rozlosování, kdy jdou naše holky takhle proti sobě. Myslim, že na to, že je to Premier, tak obsazení je celkem slabý (srovnejte si to se Stuttgartem). No, v případných českých derby budou fandit Lucce a Karolíně, jenž by mohly mít v případnym dalším kole větší šanci na úspěch.... Že to tam nezkusila v kvaldě nějaká další CZ hráčka. I když kdo, že? Určitě Kristýna P. by se hodila, ale jaksi byla zaneprázdněna...
Reagovat
PetaM
Wow, to je Premier? Ještě minulý rok to byl International ... Bomba. Myslím, že příští rok tam bude více holek :) Přece jenom, začíná to hned po RG, asi proto tam není více zvučnějších jmen :) :)
Reagovat
Frick
No já doufám, že ne. Já chci, aby tam naše holky získávaly levý body, ne aby každou vyklepla v 1. kole hráčka TOP 10...

To je jako si nějak horečně přát v evropských pohárech Barcu nebo Bayern... :-)))
Reagovat
PetaM
No, jasně, pro ty hráčky jsou to "v podstatě" body zadáčo, ale určitě samotný turnaj tam v budoucnu bude chtít hráčku Top 10.
Reagovat
tommr
letos tam měla z top-10 startovat Jankovicová - nevím proč se odhlásila - možná nějaký zranění?
Reagovat
tommr
mě se to obsazení zdá tak akorát - Stuttgart je extrémně dobře obsazenej turnaj se kterým se většina ostatních Premier turnajů nemůže vůbec srovnávat ...
Co se týče našich holek tak mě naopak příjemně překvapilo, že je jich tam tolik - s výjímkou Petry Kvitový je tam celá naše špička. Kristýna by za jinejch okolností nejspíš zkusila aspon kvaldu, ale ta jak sám dobře víš měla letos víc než pádný důvody proč tam nemohla jet ... :)
Reagovat
ptpc
Myslím si správne, že víťazka turnaja v Birm. z minulého roka obhajuje len body za víťazstvo v kategórii International?
Reagovat
tommr
všem hráčkám, který loni v Birminghamu hrály se samozřejmě budou odečítat jen body, který loni získaly. Hantuchová získala loni za titul v Birminghamu 280 bodů zatímco letos si vítězka připíše 470 bodů ... :)
Reagovat
ptpc
Ďakujem.
Reagovat
dadaft
je dobře, že se Birmingham stal Premier.

jednak to bodově podpoří hráčky dobré hlavně na trávě - protože z deseti a něco měsíční sezóny se na trávě hraje fakt jen jeden krátký měsíc. ((

zároveň si myslím, že by se Birmingham mohl stát takovým semeništěm černých koní pro Wimbledon - že se tam začnou stahovat ty hráčky, které na antuce moc šancí nemají a RG pro ně znamená jedno dvě kola.

každopádně je tráva něco extra a vyvrcholení WIMBLEDON je největší a nejlepší turnaj z největších a nejlepších --------- a jak píšou mnozí - jenom blázen by se netěšil. ))
Reagovat
martinek37
Gratulace Mashe, zasloužila si to. A obrovský dík si zaslouží Simona za to, že bylo tohle finále jedno z nejkvalitnějších v historii GS. Podle mne bude jednou Simona no.1 a možná to nebude tak dlouho trvat. Doufám, že se podobně vyrovnaného zápasu dočkáme i zítra. Přeji titul Nolemu. :)
Reagovat
Frick
Lepší jak kdyby ta černá muréna vyhrála 6:3, 6:2...
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, bereš něco pravidelně ? To je neuvěřitelný, nic takovýho jsem v životě neviděl )
Drž se chlape, škoda že to není ironie a pozdravuj Mášu )))
Reagovat
smazaný uživatel
Sledování sportu je moje každodenní droga! :D
Reagovat
Cico93
Aj moja ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Moje první souvislá věta (značně dojatým hlasem) po proměněném mečbolu Mashy: "Jsem hotovej!" :D

Co k tomu říct... Čekal jsem, že by to mohlo být hodně dobré a zajímavé finále, ale tohle bylo prostě nejvíc. Obě holky hrály skvěle, bojovaly nadoraz a člověk si v průběhu zápasu nemohl být jistý vůbec ničím. Sice jsem asi tak o pět let starší, ale bylo to vážně parádní. Pro takové zápasy sleduju tenis a když navíc vyhraje moje oblíbená hráčka, tak se ta radost prostě nedá popsat. :)

K průběhu zápasu: Bylo to neskutečné drama a jak říkám, člověk si nemohl být jistý vůbec ničím. Pořád se to přelévalo, jednou to pro Mashu vypadalo dobře, podruhé hůř, potřetí zase líp... Masha do toho zápasu vstoupila agresivně, ale bohužel taky s chybami. Proto v úvodu prohrávala 0:2, ale věřil jsem, že pokud bude přesnější, tak to půjde. To se taky stalo. Masha otočila vývoj setu a za stavu 5:2 se všechno zdálo v pohodě. Jenže Masha v devátém gemu nedopodávala a Simona mohla vzápětí srovnat. Naštěstí si to ale Masha vynahradila na returnu, proměnila druhý setbol a na rozdíl od předchozích třech zápasů získala 1. set...
Reagovat
smazaný uživatel
Hned poté vstoupila Masha skvěle do 2. setu, naopak Simona si v jeho úvodu vybrala trochu slabší pasáž. Masha získala brejk a vedla 2:0, jenže Simona vzápětí zareagovala rebrejkem a poté srovnala na 2:2. Potom přišel pátý gem, ve kterém Masha udělala tři dvojchyby, ale přesto ho dokázala vyhrát! Nakonec Mashu mohly mrzet nevyužité šance, které přišly v dalším průběhu druhé sady. Za stavu 4:3 měla dva brejkboly, což mohly být takové malé mečboly. Bohužel je neproměnila a Simona znovu srovnala. Potom naopak Masha v devátém gemu přišla o servis, ale Simona nedopodávala (Masha proměnila brejkbol díky prasátku) a to samé se opakovalo ještě jednou. Prostě se to neustále přelévalo a ten zápas neuvěřitelně gradoval. Moc jsem si přál, aby to Masha dala ve dvou setech. V tie-breaku zase měla slušně našlápnuto. Vedla 4-2, potom 5-3, ale další bod už bohužel nepřidala. Simona byla v rozhodujících momentech trochu přesnější a nakonec to byla ona, kdo získal 2. set. Z mého pohledu rozhodlo, že jí Masha v tie-breaku neodskočila víc, než na rozdíl dvou bodů...
Reagovat
smazaný uživatel
Musím se přiznat, že 3. setu jsem se docela obával, protože v některých (dlouhých) výměnách to vypadalo, že Simona má více sil než Masha. Přesto jsem ale dneska věřil za každé situace, protože Masha už mě to za tenhle týden naučila. :) Masha si šla na chvilku odfrknout do šatny (možná se posilnila Sugarpovou :)) a vrátila se opět ve velmi dobrém světle, když získala hned v úvodním gemu brejk. Ale jak už to bylo dneska v celém zápase, povedený moment vystřídal horší a Simona získala rebrejk. Strašně důležité potom bylo, že Masha odvrátila dva brejkboly ve čtvrtém gemu. Tam by bylo dost nepříjemné ztratit servis, protože Masha ve 3. setu podávala jako druhá (na rozdíl od první a druhé sady) a to skóre by vypadalo opticky hůř. Celkově jsem si říkal, že muset neustále dotahovat v rozhodujícím setu finále grandslamu není zrovna nic příjemného... Masha ale naštěstí moc dotahovat nemusela, protože v pátém gemu zase získala brejk, který potom potvrdila a vedla už 4:2. Věřil jsem, že už to musí klapnout, ale Simona byla prostě nezničitelná. Zase se vrátila do hry a zase srovnala. Říkal jsem si, že teď už je to jenom o tom, kdo vyhraje dva gemy za sebou... Díky bohu, že Masha sehrála ty následující (a poslední) dvě hry opravdu skvěle. Nejprve získala brejk čistou hrou, což bylo mimořádně důležité, protože nemusela podávat pod tlakem na záchranu v zápase. Naopak šla podávat na vítězství v celém turnaji a zaplaťpánbůh jí to vyšlo - další čistá hra! Ten moment, když ten míček padal při tom mečbolu, mi připadal jako celá věčnost. Když se snesl do autu a Masha šla radostně na kolena (jak to obvykle dělá při grandslamových titulech :)), tak jsem řval radostí jako šelma v kleci. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takové vítězství je prostě nejkrásnější, co může být. Předloni proti Saře to bylo taky super, ale po boji si toho člověk váží daleko víc. A nejenom po finálovém boji (který byl ze všech nejtěžší), ale taky po osmifinálovém, čtvrtfinálovém a semifinálovém. Opravdu úžasná cesta Mashy za titulem a jenom se potvrdilo, jak je neskutečně psychicky odolná... A co se týče toho dnešního zápasu, tak tohle bylo asi nejlepší grandslamové finále, které jsem kdy viděl. Finále US Open 2012 bylo taky super (a dokonce ještě vyrovnanější výsledek ve 3. setu), ale tam jsem byl hodně smutný z prohry Viky (tenkrát byla dva míčky od vítězství, na což jsem si dneska vzpomněl po 2. setu), zatímco dneska mám obrovskou radost z vítězství Mashy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mashe i Simoně patří obrovská gratulace a kdybych měl klobouk, tak ho před nimi bez váhání smeknu! :) Říkejte si cokoliv, ale Masha už teď patří mezi tenisové legendy. Snad kromě olympijského zlata už dosáhla úplně všeho a vyhrát 5 GS (z toho každý aspoň jednou) je prostě bomba! Taky je zajímavé, že Masha dřív antuku nemusela (sama říkala, že se na ní cítí jako "kráva na ledu") a teď je to její nejoblíbenější povrch, na kterém už třetí rok po sobě sbírá tituly jako na běžícím pásu a má na něm dva grandslamy (navíc byla potřetí za sebou ve finále RG). To je prostě pecka! :)

Simona zaslouží obrovské uznání a čest. Vím, že taková prohra musí mrzet, ale když už člověk prohraje, tak ať si aspoň může říct, že tam odevzdal úplně všechno, co mohl. Simona si to může říct zcela určitě a odejít se vztyčenou hlavou. Když šla Masha po zápase mimo kurt a Simona tam zůstala sedět sama, tak bylo úžasné, jak lidi vyvolávali její jméno (bylo tam hodně Rumunů, ale to určitě nebyli jenom oni :D). To si myslím, že je ještě větší odměna než ten pohár, protože kdyby tenis nezajímal diváky, tak by se určitě nemohl hrát na takové úrovni... Navíc mě opravdu mile překvapilo, jak byly obě holky sympatické při pozápasových projevech. Já bych po takovém zápase (ať už bych vyhrál nebo prohrál) nebyl schopný kloudného slova, ale holky působily neskutečně vyrovnaně a ukázaly, že jsou nejen skvělé tenistky, ale i fajn děvčata. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No a tady jsem si připravil ještě pár zajímavostí... :)

1. Masha se vzepřela známému přísloví "Dvakrát nevstoupíš do jedné řeky." Cesta turnajem sice byla úplně jiná než předloni, ale v něčem tam přece byla podobnost. Brzké vyřazení Sereny i dalších favoritek (Na Li, Aga) a poté byla pozornost stejně jako předloni upřena hlavně na Mashu, která to zase zvládla dotáhnout až do konce. :)

2. Co je velmi zajímavé, tak Masha úplně poprvé vyhrála GS v jiném oblečení, než bílém nebo černém. Dvakrát totiž vyhrála v bílém (Wimbledon 2004, Australian Open 2008) a dvakrát v černém (US Open 2006, Roland Garros 2012). Teď vyhrála konečně v barevném, takže jsem rád, že nemusím být nějak pověrčivý... No a že to Mashe moc slušelo, tak o tom snad netřeba polemizovat. Hlavně bezprostředně po tom proměněném mečbolu byla nejvíc sexy. :)

3. No a závěrem bych dodal: "Vážení přátelé, grandslamová éra Dulcinea Teamu nekončí!" :) Mám z toho neskutečně velkou radost, že už třetí rok po sobě vyhrála moje favoritka aspoň jeden grandslam (2012: Vika - AO, Masha - RG; 2013: Vika - AO; 2014: Masha - RG). Tak teď by bylo dobré posvítit si taky na Wimbledon a US Open... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky ještě chci poděkovat všem, kteří fandili Mashe tady na TP (haitik, Cico, pokacek a další). Hlavně bych chtěl ocenit haitika, jak to dneska prožíval (řekl bych, že to tady prožíval i za mě :)). Kdybych já sem měl něco psát během zápasu, tak to už by mě asi odvezlo houkavý auto... :D

A ještě úplně na závěr: Co jsem viděl komentáře vedle v preview, tak nepřejících lidí tady bylo a je pořád hodně. Co se týče haterů Mashy, tak už jsem se k nim vyjadřoval před zápasem a teď si nebudu kazit radost... Jenom musím zcela upřímně říct, že bych chtěl po finále vidět vaše protažené ksichty a doufám, že jste pořádně nas*aní a máte celý víkend zkažený (dobře vám tak)! :D

PS pro slackera: RG je snad jediný grandslam, kde vítězce hrajou státní hymnu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za díky, vážím si toho. Jsme tým :) Proto se ptám, zda se někdo chystáte na Prague Open - vím, že mužský tenis asi není Tvůj (Monty) oblíbenej, ale i přesto se ptám? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) Na mužské Prague Open se nechystám, protože sleduju jenom ženský tenis. Ale pokud půjdeš, tak si to určitě užij a snad vyjde počasí lépe než na letošní Sparta Prague Open. :)
Reagovat
spaniel
Tak vidim, ze k jejímu nesportovnimu chování jsi slepy. Ostatni proste ne, to je vse. Ale i tak gratulace, tenisove si to zaslouží bezesporu, hlavne je mentálně strasne silna, posledni tusim 4 zapasy do 3 setu, z toho 3 otáčela.
Reagovat
smazaný uživatel
Mělo by být pěkně... a Ty jsi z Prahy? Mohli bychom někdy zajít třeba na kávu, pokud bys chtěl, rád bych Tě poznal i osobně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o nesportovní chování. Tady se v posledních dnech psaly věci, které prostě na slušné diskusi nemají co dělat. Vyrojilo se tady tolik haterů a trollů, že víc jich tady snad nepamatuju (chodím sem skoro tři roky). No a je vcelku zvláštní, že dotyční po někom chtějí sportovní chování a sami se chovat neumějí...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel nejsem z Prahy. Do Prahy jezdím párkrát za rok, obvykle za sportem. :) Pokud mi to vyjde příští rok na Sparta Prague Open, tak budu určitě rád, když se uvidíme. :)
Reagovat
Cico93
Pekne napísané pred tym 3 setom sme mali rovnaké pocity tiež mi prišlo, ze ma Simona viac energie a mal som fakt strach, ze to nedopadne dobre. A v 3 sete za stavu 1;2 a BB Simony to boli nervy to som stál pred TV a tlačil Mashu aby tie BB oodvrátila a zrovnala na 2;2 potom za stavu 4;2 som si hovoril, ze uz snáď bez nervov, tlak mi klesol a dzik 4;4 a zase infarkt ale stálo to zato a som fakt veľmi veľmi rad, ze to Mária zvládla. A zajtra takto infarktovat u Nadala;)))
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě se budu těšit :) odkud jsi konkrétně?
Reagovat
Rafaeoli25
Teda, to je román na pokračování :). Já jen zopakuji, byl to skvělej tenis, prvních pár gamů bylo z říše snů, ale zbytek zápasu naprostá paráda, jedno z nejlepších gs finále historie, poslední dekády zcela bezpochyby. Jinak víc než Mářina výhra mě potěšilo její nepředstíraný dojetí, zase ukázala, že je to hodná fajn holka, žádná namyšlená suverénka bez citu, po tomhle vyhlášení jí mám ještě radši kočku. No a Simona klobouk dolu, taky skvělá po všech stránkách, škoda, že mohla vyhrát hen jedna. Na závěr zbejvá říct, skvělej turnaj, spousta famozních zápasů, skvělé krom Márie a Simony i Muguruza, Petkovič a Stosur, prostě bylo se na co dívat! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Západní Čechy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Po takových zápasech to je u mě typické. :D Jinak naprosto souhlasím s tím, že je škoda, že mohla vyhrát jen jedna...

Byl to fakt skvělý turnaj a celkově mi antuková část sezony chutnala náramně. :) Musím říct, že po losu RG jsem neměl přehnaná očekávání, ale ono je to tak někdy lepší... Snad jenom škoda, že moje ostatní favoritky nedošly dál, ale předloni to bylo dost podobné. Holt už je to asi nějak dané... Podstatné je, že to Masha dotáhla k titulu a Kiki Mladenovic mě vlastně taky potěšila. :)
Reagovat
spaniel
A k chování zadna reakce. Zadne prekvapeni.
Reagovat
Cico93
Spaniel jake chovani? Všetko bolo v súlade s pravidlami ;)))
Reagovat
dadaft
ty poslední dva gemy finálového zápasu byly od Marie doslova fenomenální - hra, kterou by ustála jenom Serena - a ani tím si nejsem jistý.
byl to válec.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi fanoušek Mašeny, ale měl bys uznat, že se Mašena několikrát zachovala tak nesportovně, že i mě to štvalo. Já taky uznám, že moji oblíbenci nejsou někdy košér. Její zdržování, naprání míčku do Simči, která má prasklou raketu, opakované nahazování míčků před podáním atd. atd. atd. Správný fanoušek uzná chyby své modly, ale od vás to těžko můžu čekat. :)
Reagovat
slacker
Posledni dva gemy nepricitam Marii ale prychickym rozhozeni Simony rozhodnutim pana Kadafii. Proste takove veci na chvilku otresou bohuzel to bylo v koncovce zapasu, kdy uz neni cas se z toho "vyhrabat"
Reagovat
slacker
Hymna je jen tresnicka na dortu. CO ty zkratky statu za jmeny hracu/hracek v nejrurznejsich livescore strankach?
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, když to Mashe nepřeješ, tak to je potom těžké... Masha je profesionální tenistkou na okruhu od roku 2001 a svoje rituály se naučila určitě ještě v dětství. No a jak dlouho platí to pravidlo o časovém limitu, 2-3 roky? Představ si, že 10 let hraješ tenis na profesionální úrovni, máš zažité určité zvyklosti a najednou někdo přijde a změní nějaké pravidlo. Tomu se hodně těžko přizpůsobuje... Stejně to pravidlo vzešlo jenom z tlaku televizních společností, tak nevím, proč z toho všichni dělají vědu. Ono je sice fajn, že jsou v televizi spokojení (díky tomu vidíme přenosy), ale pochybuju, že o tom rozhodoval někdo s tenisovými zkušenostmi. Ať si to všichni zkusí hrát takový zápas, jako byl včera - přes 3 hodiny a v 25-30 stupních. Je snad jasné, že po některých výměnách si člověk potřebuje víc odfrknout... No a ještě k tomu je to finále GS, takže tam nervy samozřejmě pracujou a je logické, že Masha chce začít hrát, až bude maximálně koncentrovaná. Když se jí nepovede nadhoz před podáním, tak radši počká a nadhodí si to znova, než aby zbytečně zkazila servis. To samé, když tam šumí diváci (což je na RG celkem běžné, kor při finále)... Byla tam taky třeba situace, že Simona dvakrát řekla Mashe, ať ještě počká s podáním. A zlobím se snad na Simonu? Nezlobím, protože rozumím tomu, že chce prostě začít výměnu maximálně koncentrovaná... Fakt si nemyslím, že by včera chtěla jedna hráčka nějak rozhodit tu druhou nějakými nefér praktikami. Taky je docela zvláštní, že nikdo z těch kritiků nikdy takový zápas nehrál a všichni jsou chytří jak rádia. Škoda, že se aspoň trochu neumí vcítit do toho, co všechno musí tenistky v takovém zápase prožívat a bazírujou na pitomých 5-10 vteřinách...
Reagovat
smazaný uživatel
A co se týče toho, že Masha hrála Simoně na tělo, když měla prasklou strunu: To je snad problém Mashy, že soupeřce praskne struna? V deblu se hraje soupeřovi taky často na tělo, kolikrát to hodně bolí a někdy to možná vypadá nefér, ale snad nikdo z toho vědu nedělá. Prostě na tělo soupeře/ky je to u sítě největší jistota, ať už s prasklou strunou nebo bez ní... Já nevím, ale takové věci můžou řešit snad jenom příznivci tenisu. Nevím o tom, že by se v jiných sportech řešilo něco takového. Třeba v plážovém volejbalu se ani neomlouvá za prasátka (je to prostě součást hry) a jenom v tenise se pořád rozebírá (aspoň na TP), jestli někdo náhodou nezahrál nějak "nečistě". Jako chápu, že tenis se pořád považuje za sport gentlemanů a dam, ale všeho s mírou. :) Krom toho, řada těch kritických a moralizujících diskutérů se tu taky nechová zrovna vybraně...
Reagovat
slacker
Sablikova byla taky zvykla prejizdet caru v cilove rovince a pak zavedli pravidlo ze se to odted nesmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v první řadě je tam snad jméno, ne? :) Já mám dokonce pocit, že na jednom GS (teď už nevím, kde to bylo) ani v televizní grafice zkratky států nebyly... Jinak to je asi v každém sportu, ale já vidím v tomto ohledu dost podstatný rozdíl mezi individuálními a kolektivními sporty. Když Češi vyhrajou MS v hokeji, tak vyhrál národní tým České republiky. Když ale Petra Kvitová vyhraje Wimbledon, tak vyhrála přece v první řadě Petra Kvitová. No a zatímco v hokeji si člověk může vybírat kluby (třeba v KHL nefandím Lvu Praha, ale Dynamu Moskva), tak reprezentace je tak nějak samozřejmost, že fandíš týmu své země. V individuálních sportech to je postavené úplně jinak... Můžeme se samozřejmě bavit o Fed Cupu a Davis Cupu, že to jsou týmové soutěže a vyhrává tam Česká republika. Ale pořád jsou ty týmové soutěže postavené na zápasech jednotlivců (maximálně párů v deblu). Takže mi přijde nelogické, když normálně fandím Aně proti Petře, abych to při Fed Cupu dělal obráceně...

Já vím, že tobě bych to mohl vysvětlovat celou věčnost a stejně by to bylo k ničemu... Prostě je to můj pohled na věc, na který snad mám právo. A myslím si, že nejsem sám, kdo to tak vidí. Podívej se třeba právě na Mashu, která má fanoušky fakt po celém světě. Ale stejně tak to platí o řadě dalších tenistek, které jsou známější. Možná by ses divil, kde všude má fanoušky taková Petra (Saúdská Arábie, Chile, Brazílie atd.). A to fakt nekecám, protože jsem je viděl na Twitteru... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klasická zaslepenost. No tak, uznej chybu své ikony. Když člověk někoho nekriticky vyzdvihuje je to nejen nezdravé, ale rovnou patologické. To, co včera předvedla Mařena bylo ke zblití. Hovořím o tie breaku druhé sady. Tam nešlo o nějaké odpočinutí ale o psychologickou hru, jak zdeptat soupeře, což podle mě teda do tenisu vůbec nepatří. (a do toho ženského už tuplem ne)
Narážím na to, jak si několikrát před klíčovými míčky vyhodila míč a pak zase driblovala. Tam byla prodleva zhruba 40-50 vteřin, což je naprosto šílené, vůči hráčce na returnu šíleně nesportovní. Pokud si hrál někdy tenis, tak to musíš vědět. Halepová si nenechala nic líbit a dvakrát si klepala boty od antuky, ale bylo to kvůli tomu, že si Mášena začala. Další nesportotvní krok je její snad desetiminutové pauzírování mezi sety. A to vůbec nemluvím o těch jejich velkých výkřicích při chybě soupeře. Šíleně nesympatická baba. Měl jsem na ni vsazeno, ale skoro jsem po tom tie breaku poprvé v životě fandil proti svému tipu. Člověk by měl občas přemýšlet a hodnotit lidi nejen podle penisu. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V čem je to jako nefér vůči soupeřce, že si Masha víckrát nadhodí míček při podání? Podle mě tím dostává pod tlak hlavně sebe, protože to obvykle značí nervozitu, když si nedokáže nadhodit míček ideálně... Co se týče pauzy mezi 2. a 3. setem, tak jsem to zdaleka neviděl poprvé a je to výhradně na rozhodčím, jak dlouhou pauzu hráčce povolí... No a pokud jde o Mashu a její radost po chybách Simony, tak to bylo všechno při důležitých bodech, tudíž to je pro mě pochopitelné. Podívej se na Cibulkovou, která jede "Pome!" celý zápas po každém získaném bodu a nezajímá ji, jestli je to winner, UE nebo dvojchyba.

Pro někoho jsem možná zaslepený, ale já se hlavně nesnažím na všech a všem hledat jenom chyby. Proto mám názory takové, jaké mám...
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle jsem Mashy zápas asi ještě nikdy neprožíval.. :D
Fakt jsem chtěl aby to Maruš zvládla, tak jsem jí tlačil co to šlo! :D

Jinak super napsáno!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za pochvalu! :)
Reagovat
Bob
Že se tady vůbec někdo ještě snaží. Monty nikdy nic neuznal. Jasně, že se jednalo o psychologickou hru. A mimochodem, když tedy píšeš o její profesionalitě.. právě, že ona je velký profesionál, která hraje už dlouho a hodně toho již vyhrála, tak by právě pro ní neměl být takový problém naučit se, že při podání existuje již nějaký ten časový limit. Když to dokázala pochopit jiní, proč ne ona? Přeci jí nechceš ubírat na té "profesionalitě". Vítězství jí nikdo nebere, Serena opět vypadla a Mařena z toho vytěžila maximum a to tak, že vyhrála.
Reagovat
Cico93
Kde si? ;(((
Reagovat
smazaný uživatel
Vydrž chvilku, už na to jdu! Je toho hodně... :D
Reagovat
Cico93
;))))
Reagovat
Mayo
https://24.media.tumblr.com/44f164ae84d2b3595ef4a3ae730a48c1/tumblr_n6t2bqZtnX1ql57eso1_500.jpg ... ako ináč Mal-king sa chcel odfotiť s legendou :) ale príde mi to smiešne, pretože podľa mňa Býk ani nevie kto to je :D ale dvaja obľúbenci (y)
Reagovat
Cico93
;)))) Evgeni je pán, a Jj pochybujem ze Nadal pozerá hokej;))) a to Malkin je na RG? Či skade je tota fotka ?
Reagovat
Mayo
To fakt neviem...ale tak vyzerá to silno aktuálne...každopádne žeby bol Geno taký fanda tenisu, to mi nejde dokopy...neviem si predstaviť čo by robil v Paríži :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Maria je mentalny titan!Blahozelam ale i Simone Halep,obe su skvele pre dnesok je to uzasne!Myslim si,ze zajtra to vyhra Rafa i ked i Nole by si zasluzil zvitazit.Ale na zasluhy sa svet nepozera!Ziada vysledky.Tu v Parizi bude prijemne pocasie i ked je moznost prehanky,ved uvidime...kazdopadne nech zvitazi ten co bude lepsi!
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to parádní zápas. Opravdu zápas hodný finále. Chtěl jsem, aby trval alespoň do stavu 9:7 pro některou.:)

Máše si zaslouží gratulaci.

To samé Simona, zhostila se toho skvěle a opravdu chybělo jen málo, aby se potvrdilo, jaký je janekdův tajný zdroj machr.:D)) Zaslouží si uznání nejen za dnešek, ale i za celý turnaj. Doufám, že bude v takových výkonech pokračovat i nadále.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní tenis, hodně bojovnosti, dlouhé výměny. I když jsem fandil Simoně, v posledním setu jsem přál vítězství oběma. Maria se dokáže soustředit pekelně.
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/127184667291570/photos/a.127191937290843.22606.127184667291570/810190835657613/?type=1&theater

krásna fotka s krasnou trofejou a s najkrajšou Mashenkou:)))!
Reagovat
smazaný uživatel
Maria blahozelam!Vsetkym zlym na TP vcitane extermistov,co zelali Marii, aby si zlomila nohu a ukoncila karieru,boli nechutne vulgarni a naprosto ma sklamali!Je mi skutocne do placu ako zli ludia-primitivni a vulgarni, vnasaju do sportu animozitu.politiku,rasizmus,nacionalizmus!Maria si uzasna!!!!Mas moj obdiv sympatiu a moju poctivu cistu energiu!Maria nevzdavaj to prosim!Dakujem Maria!/Do sportu nevnasajte politiku nacionalizmus a ine zle"izmy"Nepatri to ku krasnemu sportu!Velmi na Vas apelujem aj na TP.Nie je to emocionalna explozia,ale uprimna vyzva!BLAHOZELAM I S.HALEP!
Reagovat
spaniel
http://i1069.photobucket.com/albums/u480/spaniel77/d62613a5109ae19df9524d5c49e322fc_zpsd96b09c5.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa tá myšlienka napriek svojskému prejavu autora páči.
Reagovat
spaniel
Nevsiml jsem si, ze by ji nekdo pral, aby si zlomila nohu. Videl jsem par lidi, kteri komentovala jeji chování na kurtu. Myšlenka je mozna pěkná, ale ten projev je velice podivný.
Reagovat
ptpc
Nick "vetnamec".
Reagovat
J.M.
Já myslím, že ani ta myšlenka není pěkná. Pokud tam tedy nějaká je... Všechny ty Mairy z Izraele, Arahatheie (nový nick?) a Fandiny, to je jenom navoněně se tvářící psychopatie. Už jen to, že někdo o sobě v každém druhém příspěvku píše "jsem slušná", jako Arahathea, vnímavějšímu, přemýšlivějšímu, zkušenějšímu člověku smrdí z obrazovky. A zbytek "myšlenek" čichový dojem potvrzuje.
Reagovat
J.M.
Samozřejmě je možné, a ne úplně nepravděpodobné, že Arahathea, stejně jako její alter ego Maira (která se "proslavila" už v diskusích na iDNES před lety), jsou fiktivní identity nějakého provokatéra. Který se tu může bavit i dalšími figurkami. Kafíčko už zase zablokovali (kdysi tu bylo po ránu, nedávno po obědě, třeba se zase za půl roku vrátí po večeři), kdo ví co je s vetnamcem, tak teď třeba je čas si zahrát na Izrael, než to zase zdejší omrzí. Ovšem i tak by víceméně platilo to, co bylo napsáno výše.
Reagovat
ptpc
Zdravím Vás. To je isté, že "kafe" zablokovali alebo je to len domnienka?
Reagovat
J.M.
Domněnka. Jednak ho pravděpodobně zablokovali i dřív (možná i několikrát, takový pamětník nejsem), když tu má potřebu se po čase vynořovat s novou, jen lehce obměněnou přezdívkou (ale i s lehce inovovaným stylem a obsahem). Jednak jsem zaznamenal, že z několika nedávných diskusí zmizely jeho příspěvky (a ne jen jeho, ale i některých jiných vytrvalců), a od té doby už tu nepíše. Čili pravděpodobně byl adminům trnem v oku.
Reagovat
ptpc
Len pre zaujímavosť - všimli ste si, že tá osoba, ktorá sa skrýva za "kafe" nie je taká hlúpa ako sa robí? Totiž na prvý pohľad je v tých vetách strašne veľa chýb. Ale keď si ich pozorne prečítate tak ten kto to písal musí vedieť výborne pravopis, pretože hrubky sú presne opačne ako majú byť, t.j. zoberie sa nejaký text a ten sa jednoducho zneguje čo sa týka pravopisu. Alebo ešte inak - pravdepodobnosť, že by to bola náhoda je veľmi nízka, povedal by som blízka nule.
Reagovat
ptpc
Na tie zmazané príspevky som narazil keď som si chcel ešte raz overiť tú hypotézu ohľadne toho pravopisu. Tak mi to došlo, že bude asi zablokovaný... Ale to čo som napísal platí minimálne, čo sa dvoch príspevkov týka... Z toho vyplýva, že by sa to malo týkať všetkých...
Reagovat
J.M.
Omlouvám se, kopíruji z omylem odeslaného příspěvku nahoře (radši bych to probíral tady dole)...

No tak samozřejmě, to jste mi vzal myšlenky z hlavy téměř doslovně. Hlavně s tím, že člověk musí přesně vědět, jak to je správně, aby to dělal tak důsledně blbě. S jediným rozdílem, že já to považuji ne za pravděpodobné, ale za jistotu. :-) Samozřejmě, že to je čistý záměr.

On to je takový typ internetové recese, který na různých serverech vídám už opravdu hodně moc let. Prostě se vymyslí figurka s nějakou "úchylkou" a nezaměnitelným rukopisem (třeba čárka za každým slovem, potom se celé roky baví tím, jak mu méně bystří diskutéři vyčítají, že neovládá interpunkci - viz jeden z dílů Bestiáře na http://redaktori.blog.zive.cz/2009/11/16/bestiar-ceskych-diskuzi-iii/) a podobně, a samozřejmě hloupý, až dadaisticky nonsensový obsah, uzavřený do svého pečlivě vymyšleného mikrosvěta, ze kterého nikdy nevyjde (v případě kafíčka to kdysi bývaly monotematické příspěvky o dědovi, v pozdější době pak o sledování tenisu na "tabledu"), který ani náhodou nemůže být autentický, protože osoba s tak nízkým intelektem by nikdy nebyla schopna sama přispívat do internetové diskuse, používat přístroje k tomu určené.

Já třeba chápu, že někdo, kdo se s tím setká poprvé, na to může skočit... Nicméně byť nezastírám, že i mě to občas pobaví (kafíčko měl občas dobré momenty), tak za nějakou bohulibou zábavu to nepovažuji. Pokud je Maira/Arahathea tento případ, tak tohle mi zrovna moc vtipné ani lidsky dobré nepřijde, jediné ospravedlnění bych snad viděl, pokud je to nějaká sociologická studie nebo výsměch falešnému moralizování, které sama předstírá.
Reagovat
J.M.
Ještě definitivně poslední příspěvek před spaním, abych nezapomněl - pokud je Maira/Arahathea skutečně jednou z těch recesistů/recesistek, tak důvod, proč mi to nepřijde lidsky dobré, je, že to je typ recese, kterou se baví jen její původce. Kafíčkovými příspěvky se tu bavili mnozí, protože u nich bylo jasné, jak to je, takže to byla taková sdílená radost lidí, bavil se pisatel i čtenář (pokud pak pisatel nepsal už moc, to chce taky znát míru). Kdežto legrace, která je dělaná tak, aby ji lidi neprokoukli a bavil se jí jen původce, je v podstatě sobecká. Ale možné je i to, že třeba já jen nejsem dostatečně chytrý, abych to prokoukl, a tedy je chyba ve mně.
Reagovat
slacker
Na autory pravidelne opakovanych frazi "jsom slusna niktoho neurazam" jsem taky nejak vysazeny.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že kvalitné ženské finále bolo len zahriatím pred zajtrajším mužským..Očakávam najlepšie a najdramatickejšie vyvrcholenie turnaja za posledné desaťročia..V posledných 20rokoch boli len 3 päťsetové finále a žiadne z nich nenieslo zajtrajší náboj (prví dvaja hráči rebríčku, kariérny GS, svetová jednotka)..Možno Agassi s Medvedevom, ale zajtra bude v hre ešte viac..

Alebo vela kriku pre nič a víťaz vyhrá v troch setoch.
Reagovat
kada.tom
zítra očekávám poměrně jasnou výhru Rafy :-)
Reagovat
Cico93
Masha to dala este Rafa a idem do hospody oslavovať !;)))
Reagovat
Cico93
Halep zaslúžene v rebríčku pred Agu!!!! A Masha zaslúžene pred Petru!!!!
Reagovat
slacker
bohuzel neni o cem se prit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fantastické utkání, mělo to pořádnou šťávu, nejlepší finále dámské dvouhry, jaké jsem doposud na RG viděl (od 2011, dřívější finále jsem neviděl, proto nehodnotím). Simona hrála výborně, ale nakonec Marfuška to vybojovala!
Má oblíbeňkyně dnes zvítězila a já doufám, že zítra uspěje i můj favorit. Nole IDEMÓÓÓ!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhra Rafa,ale Nole je zdravy a stastny mimo tennis
Reagovat
smazaný uživatel
Nejdřív bych chtěla pogratulovat Simoně a k jejímu výkonu ve finále, které bylo opravdu napínavé do posledních dvou her, který naprosto ovládla Masha.

Pak bych chtěla pogratulovat Mashe a jejím fanouškům k 5GS a za pevný nervy, který byly potřeba hlavně v 3 posledních zápasech. Masha zase ukázala, jak velká je šampiónka a jaká je silná žena. Myslím, že si zaslouží vyhrát, zato jaký tady předvedla výkony hlavně ve finále. Sice jí nemusím, zato její zdržování na podání a hlavně je to velká konkurentka Sereny a Viky, který patří mezi moje nejoblíbenější hráčky.

Sice je mi líto, že moje nejoblíbenější hráčky na tomto turnaji nedošli dál než do 3. kola, tak doufám, že si to na Wimbledonu vynahradí.

A zítra doufám, že vyhraje Novak a konečně získá i GS na FO. Takže Idemoo Nole!!!:))
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine už se na ni těší ve Wimbledonu. :)
Reagovat
Cico93
Mám tusaka ze bude zapas Sabča - Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Petra nevyhrála RG, bohužel.. :-(
Reagovat
Cico93
A ešte ďakujem Maruške za kurz 7,5 dnes som mal 2nasobne nervy ;)))
Reagovat
Nola
kvalitné ženské finále, sláva víťazom, česť porazeným
pred zápasom som mala obavy, aby sa neopakoval scenár z finále Wibledonu vlani, nakoniec som bola veľmi milo prekvapená, ako to Simona zvládala, získala si moje sympatie a verím, že v budúcnosti nejaký ten GS vyhrá
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Cico93!Uz som Vas upozornila,aby ste sa vynasnazili nikoho na TP neobracat vs Maria Sharapova!Maria je Osobnost a nepotrebuje klaunov ani nenavist,ide "na travu"tak sa krotte a budte konzistentny gentleman!Opakujem nie som Slovenka,ale viem slovensky lepsie nez Vy,pisete dialektom,nemate spisovny jazyk!Som slusna slecna,neporucam ale PROSIM!BLAHOZELAM MARII som tu na R.Garros
Reagovat
slacker
Sionistka?
Reagovat
Cico93
;)))))) a z Pariža rovno k kekarovi
Reagovat
dadaft
sCHMIEDLOVÁ - zHENG
sTEPHENS - pENG
sCHMIEDLOVA - vENUS wILLIAMS
lARSSON - pENNETTA
pETKOVIC - vOEGELE
bOUCHARD - lARSSON
pETKOVIC - mLADENOVIC
sHARAPOVA - sTOSUR
sHARAPOVA - mUGURUZA
bOUCHARD - sUAREZ-nAVARRO
sHARAPOVA - bOUCHARD
sHARAPOVA - hALEP
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, abych vybral jen ty špičkové a vyrovnané (které jsem viděl).

to jsou parádní zápasy letošního Roland Garros.

super turnaj.
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a je třeba přiznat Marii, že ať je (bohužel) jaká v některých věcech je, přitahuje dobré zápasy jako magnet.
Reagovat
slacker
Kde jsou zapasy Petry A LuCie? :-)
Reagovat
Cico93
No Schmiedlova dajak sa nasim bratom pači;))
Reagovat
dadaft
no jo, sepsal jsem to narychlo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, prostě spousta super zápasů.
Reagovat
Roger_Federer
Je to zajimave, ale zensky turnaj je letos zapasove zajimavejsi..Hodbe toho udelala Marfusa..a to je dobre
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Marii. Zasloužené vítězství.

Od Simony byl majstrštyk, jak v TB zdržela zdržující Marii. Už už jsem Simče věřil, že to obrátí, ale jak na přestávku zůstala na kurtu, tak jsem začal favorizovat Marii.

Simča byla dnes bohužel dost předvídatelná. I když dávala kvalitní balony, tak Marie u nich většinou byla. Té se neskutečně dařily forehandy. Normu 1 DF ke konci přestala plnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k tajnému zdroji. Řekl bych, že na to jaký to byl nesmysl, tipoval hodně dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherné finále. Znovu nevyhrála moje favoritka. Nicméně Simona odehrála konečně pěkný a pro mě sympatický zápas!!!! Marii k titulu trochu hořce gratuluji.. Ale Simoně víc, protože to dnes byl famózní výkon. :)
Reagovat
Cico93
Monty uz chysta esej doraz tu name 350 riadky;)))))))))
Reagovat
Cico93
Marus ma nato byt na konci roka 1 tak come oN!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mila Maria!Blahozelam!!!!
Reagovat
slacker
Z Izraele?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonce Simonu úplně nesfoukla :-)
Gratulace Marii, čest Simoně. Ta určitě ještě GS vyhraje v budoucnu. O tom vůbec nepochybuju.
Reagovat
woody
Kdo nevidel,tak Djoker ma obvazanou ruku,tverejnil to na face a twitteru...
Reagovat
Cico93
Nole kuje pikle ;)))
Reagovat
Cico93
Sexy francuština;))))
Reagovat
kada.tom
Jsem zvědav na los Wimbledonu, tj. kam až Maria dojde, resp. kde se setká s Lisicki :-D
Reagovat
smazaný uživatel
napadlo mě to samý. Doufám že ne ve finále :-)
Reagovat
slacker
Doufam ze uz ve 3. kole. At se revu zbavi v All England Clubu co nejdrive
Reagovat
lars
Myslim, ze Masenu vyboucha Williams
Reagovat
kada.tom
tak jako já bych byl nejraději, jako odpůrce Němců, aby Lisicki vypadla v 1. kole a přišla o tu haldu bodů, co si loni nahrabala :-D
Reagovat
smazaný uživatel
věřím, že tradice bude letos porušena a Lisicki se daleko nedostane. Už vůbec, že by se jí znovu podařilo porazit Sharapovou.

z jejího facebooku:

I've seen my doctors and I got lucky to not have anything serious. Unfortunately I won't be able to play Birmingham. Now it's all about getting ready for Wimbledon and slowly increase court time again

pokud začne na trávě až Wimbledonem, bude to mít hodně těžké. Ona je na ostatních površích vždycky špatná, ale letos je to tragédie. Vypadnutí v prvním kole vidím celkem reálně.
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/GrigorDimitrov/status/475314362937524226/photo/1
Reagovat
Cico93
Ruska hymna Je fajna;)))
Reagovat
slacker
VZdyt prece nehraje za Rusko? nebo ze by nekteri LHALI?
Reagovat
Cico93
Tak ale vzdy sa hra hymna ! Hraje za seba ale reprezentuje Rusku zbornu komandu ;)))
Reagovat
slacker
Protoze reprezentuji i na turnajich v singlu a zdejsi co neprejou nasim (tim padem neprejou i sobe) jsou zradci :-)
Reagovat
Cico93
Ano, ja nasim prajem hoci nemam rad napr. Klizana ale slovakom ako hrdy Slovak prajem! A mas pravdu !
Reagovat
Fandina
Gratulace Márii za bojovnost a tenisový um. Kdyby tak neřvala, byl by to jiný zážitek. Gratulace Simoně za finále. Hezký zápas.
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k výhře ve finále. Hodně štěstí na dalších turnajích.Kristýno pojď !!!
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý, skvělý!!
Asi zatím nejlepší zápas letos co jsem viděl! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň něco jsem si z letošního French Open odnesl. Na wimblu přijde řada na Anču :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D https://www.tipsport.cz/ViewUsersLiveTicketAction.do?id=189713161&hash=prTMpEWI&t=bGl2ZSAxLjA5IHphIDMzMEvEjSBPSw%3D%3D%0A&siteId=-2&popup=1
Reagovat
Cico93
I am died ! ;((
Reagovat
smazaný uživatel
Taky!! TeĎ až do Wimbledonu máme čas nabrat znova síly! :D
Ale jdu ještě na oslavu kamaráda, tak to aspoň zapiju! :DD
Reagovat
EllNino
*dead -_-
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že člověk rozumí co myslel :DD
Reagovat
Cico93
Jj cez Mobil to samo mi tak skace
Reagovat
EllNino
jj :D ...trává volá hola hola :D
Reagovat
Cico93
Ellnino died zomrel, dead mrtvy ;))))
Reagovat
EllNino
...tak buď napiš I have died, nebo Iam dead, dohromady to nepleť ;)
Reagovat
Cico93
;())) to je jedno ja to takto pouzivam a ang mi ide !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!! Sakra joo!!! Tleskám, neskutečný výkon, neskutečný zápas... :-))
Booože jo, Maria to dokázala!! Nemužu tomu uvěřit!! Yes!!
Reagovat
smazaný uživatel
On už je konec?????
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist