Šátral na challengeru v Launcestonu nedohrál svůj první zápas

7. 2. 2017, 08:46
Aktuality 10
CHALLENGER LAUNCESTON - Janu Šátralovi se na začátku nové sezony nedaří. Sebevědomí si nezvedne ani na challengeru v australském Launcestonu, kde byl nasazenou dvojkou. Dva dny po Davis Cupu nedohrál svůj úvodní zápas, když vzdal Italovi Bellottimu.
Profily hráčů
Jan Šátral

Jan Šátral má za sebou životní sezonu 2016, v níž vybojoval své první dva challengerové tituly a ve světovém žebříčku se vyšplhal na 133. místo.

V novém roce se mu ale nedaří, z osmi zápasů vyhrál jen dva. Oba po velkém boji v kvalifikaci Australian Open, ve které vypadl v závěrečném třetím kole.

Minulý týden si odbyl premiéru v Davis Cupu a při početné české absenci se představil ve všech třech dnech. Bod do šatny ale nepřinesl. V Melbourne proti Australanům prohrál s favorizovaným Nickem Kyrgiosem, čtyřhru po boku Jiřího Veselého i závěrečnou dvouhru za již rozhodnutého stavu proti Jordanu Thompsonovi.

Pobyt v Austrálii si šestadvacetiletý český tenista ještě prodloužil, neboť si naplánoval start na challengeru v Launcestonu. Druhý nasazený hráč však odehrál jen dvanáct gamů a turnaj pro něj skončil. 

Dva dny po neúspěchu v melbournském Kooyongu Šátral nastoupil proti o rok mladšímu Italovi Riccardu Bellottimu (223. hráč světa), ale vůbec se mu nedařilo. Na returnu uhrál jen sedm fiftýnů, třikrát přišel o servis a po 40 minutách zápas za stavu 2-6 a 1-3 vzdal.

"Natáhl jsem si záda. Nemohl jsem pořádně podávat ani rychle měnit směr pohybu," prozradil šestadvacetiletý rodák z Mělníka Tenisovému světu.

Český tenista tak na akci s dotací 75 tisíc dolarů nevyužije příznivého losu, neboť po odhlášení domácího Sama Grotha by minimálně do semifinále nečelil nasazenému soupeři.

155. muž světového žebříčku Šátral letos startoval na třech challengerech, ale na všech skončil v 1. kole. Jeho další akcí by měla být kvalifikace turnaje ATP v Marseille, která začíná o víkendu 18. a 19. února.

• CHALLENGER LAUNCESTON •
Austrálie, tv. povrch, 75.000 dolarů
úterní výsledky (07. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bellotti (It.) - Šátral (2-ČR) 6-2 3-1 skreč Š.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Padme
pár dní pauzu... Bude líp
Reagovat
smazaný uživatel
nevim samozrejme, co se Satrymu stalo, treba nedejboze zraneni, ale strasne jsem se divila, ze si ten turnaj vubec naplanoval. Tak rychly prechod do sveho rezimu zvladne asi jen spica a jeste mozna s problemy. Hraci maji DC totalne nabouranou individualni pripravu a jsou fakticky i emocne unaveni, chtelo to mozna vetsi rozvahu, viz odhlaska Grotha napr. Ale tak zas - nova zkusenost.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeeeee a nectu clanky, natahl si ke vsemu zada.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
vlastne jen anticasovani aktualizaci!!! ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Asi převážila úvaha když už jsem tady (tj. když už jsem vážil tak dalekou cestu do Austrálie), tak toho ještě zkusím využít a omrknu si nějaký turnaj, eventuálně si třeba i spravím chuť. No, byla to asi špatná úvaha, ále co už, stalo se. Zkušenost.
Reagovat
Fandina
Také je možné, že nevěděl, že bude DC hrát. Seběhlo se to na poslední chvíli. A byl na AO, tak třeba proto ta přihláška na challenger v Austrálii.
Reagovat
horska.kraslice
Po AO hrál turnaj na Hawaii a Navrátil ho povolal zpět do Austrálie na DC.
Reagovat
Fandina
Aha
Reagovat
Frick
Šátry, dej si Kitekat!
Reagovat
Frick
Co mu to děláš, že je tak nemožnej? :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist