Šavrda: Finále Muchové je úspěch. A třeba už ve Wimbledonu to dotáhne ještě dál

10. 6. 2023, 18:59
Aktuality 16
Účast Karolíny Muchové ve finále Roland Garros je obrovský úspěch, česká tenistka byla pár míčků od triumfu. Pokud zůstane zdravá, může grandslam vyhrát někdy příště. ČTK to řekl tenisový trenér Vladislav Šavrda, který zápas mezi Muchovou a Polkou Igou Šwiatekovou sledoval na Štvanici se členy I. ČLTK Praha.
Profily hráčů
Vladislav Šavrda

Mezi diváky byli jak trenéři a bývalí hráči a hráčky, tak rovněž mladé tenisové naděje, které měly na Štvanici turnaj. Fanoušci doprovázeli důležité vítězné míče potleskem, u těch prohraných vyzdvihovali zejména vynikající údery Šwiatekové.

Optimistou byl dlouho bývalý reprezentant Milan Šrejber. "Se Sabalenkovou jsme také házeli flintu do žita, je to pořád hratelné," burcoval ve druhém setu za nepříznivého stavu. Po zápasu zavládlo zklamání, ale přítomní ocenili výkon Muchové.

"Ve finále jsme nejdříve byli skoro v beznaději, protože Muchovou potkala nervozita. To se poprvé v životě stává. Pak se z toho dostala, vypadalo to chvilku dokonce na vítězství. Chyběly možná dva míčky, možná víc," řekl Šavrda.

Celkově byla podle něj Šwiateková ve hře konsistentnější. "Muchová měla fantastické chvíle, ale i propady," podotkl. V závěru mohla podle něj hrát roli únava po vyčerpávajícím semifinálovém zápase s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Šavrda míní, že není sporu o tom, že Muchová patří do první tenisové patnáctky. Jde o to, aby zůstala zdravá. "Vyhrát grandslam je hrozně těžká věc. Sedm zápasů po sobě, tenis se stále více vyrovnává. Ale Muchová je komplexní hráčka s vynikající kondicí a pestrou hrou. Musíme doufat, že její styl jí přinese úspěchy. Třeba už ve Wimbledonu, kde už byla ve čtvrtfinále," uvedl bývalý daviscupový kapitán.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
IngStavinoha
- katastrofální stav chodníků
- lavičky, na kterých nelze ležet
- předpodělanost z velkých momentů

kde jsou příčiny těchto dříve nemyslitelných jevů, může si domyslet každý současník podle své nátury a osobních zkušeností...

smilesmilesmile
Reagovat
bIbec
Těžko říct, jestli bude upřena větší pozornost na Petru nebo na Karolínu M. v tom Wimbledonu.

Ostatní naše holky šanci moc nemají bych řekl.

Petra a Kája můžou obě překvapit. Možná už bych Petru ani nezmiňoval, ale když vyhrála to Miami.. Má momenty, kdy ještě dovede zahrát solidně.
Reagovat
EllNino
Záleží, jestli potrénovala a jestli už je achilovka v pohodě
Reagovat
hanz
Tam si jdou pro titul jiný, zejména ty, co mají servis a to je v čeksým podání jedna velká slabina.
Reagovat
bIbec
Tak fovoritky to asi úplně nebudou, to je jasný.

Ale jak říkám, sou to hráčky, které dovedou překvapit.
Reagovat
bIbec
A obě mají slušný servis btw
Reagovat
hanz
No, to jsem viděl dnes u Muchový, samej druhej servis.
Reagovat
miros
Myslím, že toto bylo pro Muchovou maximum. Ve Wimbledonu si myslím dopadne špatně a nebo vůbec nenastoupí, protože bude zraněná.
Samozřejmě bych se rád mýlil. Myslím, že už je také docela stará, 27 je už dost. Ty předpovědi těch expertů, no nevím, nevím, jednou se jí něco povedlo a už bude vyhrávat grandslamy, úplná blbost.
Reagovat
Liverpool22
Muška a stará? smile Je v nejlepších letech a pokud zůstane zdravá min. 1 GS urve - potenciál i hru na to určitě má viz. luxusní voleje, kreativní hra....
Reagovat
hanz
NA GS ani kreativita nestačí... Myslím, že už šance nebude...
Reagovat
bIbec
Na tom ženském okruhu se to hrozně točí. Pořád sou tam nové a nové tváře. "Minimálně jeden GS" je dost odvážné tvrzení.

Nehraje se 10 Grand slámu za rok, že jo.
Reagovat
bIbec
slamů
Reagovat
jackiec
Fandím všem českým hráčům ale jsem realista a spíš myslím že si už finále GS nikdy nezahraje.
Reagovat
Liverpool22
Já Mušce smile pořád věřím a tady na RG potenciál ukázala. Ve finále bohužel nechytla začátek a na konci zápasu už prostě psychicky vykapala
Reagovat
turista
Přesně tak. Ať tady pesimisté nesýčkují!
Reagovat
IngStavinoha
to je vyloženě exponenciální flegring smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist