Schiavoneová ovládla turnaj ve Štrasburku, Agnieszka Radwaňská zvítězila v Bruselu

26. 5. 2012, 17:37
Aktuality 9
Italská tenistka Francesca Schiavoneová zdolala ve finále turnaje ve Štrasburku domácí Alizé Cornetovou 6:4, 6:4. Získala pátý titul v kariéře a první od dva roky starého triumfu na French Open.
Francesca Schiavoneová

Druhá nasazená Schiavoneová se ve finále s Cornetovou, hrající ve Štrasburku díky divoké kartě, zdržela na antukovém kurtu 104 minut. Jednatřicetiletá hráčka tak ukončila dvouleté čekání na triumf, během nějž se dostala paradoxně jen do finále loňského Roland Garros, kde nestačila na Číňanku Li Na.

Česká tenistka Vladimíra Uhlířová šestý deblový titul nezískala. Spolu s Natalií Grandinovou z JAR podlehla ve finále Bělorusce Olze Govorcovové s Klaudií Jansovou-Ignacikovou z Polska 7:6, 3:6 a 3:10.

Uhlířová s Grandinovou postoupily loni do finále šestkrát, ale uspěly jen na poslední pokus v září v Soulu. Při letošní finálové premiéře vyhrály první set v tie-breaku, ale zápas nakonec k vítězství nedotáhly.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK -
(Francie, antuka, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (26. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
Schiavoneová (2-It.) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:

Govorcovová, Jansová-Ignaciková (2-Běl./Pol) - Grandinová, Uhlířová (1-JAR/ČR) 6-7(4-7) 6-3 10-3



Polská tenistka Agnieszka Radwaňská vybojovala na antukovém turnaji v Bruselu třetí letošní a celkově desátý titul. Ve finále po pomalejším začátku splnila roli nasazené jedničky a Rumunku Simonu Halepovou porazila 7:5 a 6:0.

Třiadvacetiletá Polka si připsala proti Halepové celkem 36. vítězný letošní zápas a je zatím nejúspěšnější tenistkou olympijské sezony. Světová jednička Běloruska Victoria Azarenková má na kontě o jednu výhru méně.

Dvacetiletá Halepová si dnes zahrála finále na okruhu WTA potřetí a polské favoritce vzdorovala téměř hodinu a půl. Druhý set však už byla pod tlakem od začátku a dostala "kanára".

- WTA PREMIER BRUSEL -
(Belgie, antuka, 637.000 dolarů)
sobotní výsledky (26. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Halepová (Rum.) 7-5 6-0 

Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová, Mirzaová (4-USA/Ind.) - Rosolská, Čeng Ťie (3-Pol./Čína) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Tak jsem využil zápasů Francescy a Agnieszky, abych si naposledy přisadil na favoritky FO. Zatím to vypadá, že Serena opět pojede jako tank. Ale i tank může narazit. Nebo se prostě porouchá. To by ovšem vznikla velmi zajímavá situace. Nějak se mi nechce věřit, že by to mělo dopadnou podle papírových předpokladů.
Když jsem dneska Agu viděl hrát proti Halepové, tak první set byl dost vyrovnanej a už to vypadalo, že ho Aga prohraje. Přidala v poslední možný moment. Koukal jsem na její hru a přemýšlel, jak to dělá, že je letos prohrává jen s Vikou. Ona nehraje nijak zvlášť tvrdě. Její hlavní zbraně jsou pohyb, konzistence a chytrost. Když narazí na hráčku, která dává větší rány, než ona, tak to kolikrát stěží vrací, ale většinou se jí to podaří. A v delších výměnách ty agresivnějších hráčky ztrácí trpělivost, protože se jim nedaří zakončit. Pak se buď vyautují sami nebo jim tam Aga šoupne nějaký kraťas nebo lob. Její hra nestačí akorát na několik málo elitní hráček z TOP10 a díky své výkonostní vyrovnanosti je tam, kde. Je obdivuhodné kolik utkání už letos odehrála prakticky bez zranění. Jsem moc zvědavý na její výkony ve French Open.
Reagovat
ReadyTeddy
Aga bude mít problémy, jestliže narazí na psychicky odolnou hráčku, kterou nevykolejí, že se jí nepodaří některé ofenzivní údery a těch je v elitní desítce hned několik (Vika, Máša, Serena, Na Li a doufám taky Kvitka). Aga mě ve finále vůbec nepřesvědčila.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že bude mít Aga problémy hned ve druhém kole s Venus. Tedy pokud se tam obě probojují. A ani by mě nepřekvapilo, kdyby to pro ni byla konečná. Dnes mě moc nepřesvědčila. A právě proto, že její hra většinou nestačí na ofenzivní hráčky z top 10, bude jí to bránit v úspěchu na velkém turnaji, kde hraje kompletní špička.
Reagovat
smazaný uživatel
Mizernej los. Snad to Agnežka zvládne. Proč nenasazenou Venuši nemohla chytnout třeba uječená Marfuša? Tý bych to přál nejvíc.
Reagovat
Heather_Fedex
ujecena marfuse schytala ve ctvrtfinale serenu williams, takze muzes byt v klidu
Reagovat
dadaft
taky ve volných chvílích dumám, jak to asi dopadne...
RG je fyzicky velmi náročný turnaj, ve spoustě výměn musí i ty nejlepší hráčky předvést jeden, dva , tři údery "navíc".
*
už se nemůžu dočkat. 14 dnů nepracuji. ))
*
kromě zmiňovaných jsem taky hrozně zvědavý na Anu Ivanovič, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Flavii Pennetta, Francescu Schiavone a tak dvacet dalších... )))))))))))))))))
Reagovat
dadaft
ono třeba taková Venus. vyhrát to celé asi nevyhraje, ale poslat domů jednu dvě favoritky, na to rozhodně má...
pro Agu těžký los.
Reagovat
smazaný uživatel
Heather, to je totéž??? Je podstatný rozdíl mezi vypadnutím ve čtvrtfinále nebo už ve 2. kole - kvůli nalosování bývalé šampionky, od ní lze i v tomto věku čekat cokoliv.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist