Schwartzman nezlomí krizi ani v Estorilu, na antuce prohrál i pátý letošní zápas. Báez vykročil za obhajobou

4. 4. 2023, 12:56
Aktuality 0
ATP ESTORIL - Diego Schwartzman pokračuje v krizi i na začátku antukového jara. Bývalý osmý hráč světa nezvládl 17 z posledních 20 duelů a na antuce prohrál i páté letošní utkání, když v Estorilu nestačil na Marca Cecchinata. Úspěšný vstup do turnaje má naopak za sebou jeho krajan Sebastián Báez, který vykročil za obhajobou titulu výhrou nad Radu Albotem.
Diego Schwartzman (© AFP)

Diego Schwartzman byl loni úspěšný jen na antukových dvorcích a letos se mu nedaří ani na nejoblíbenějším povrchu. Bývalý osmý hráč světa zakončil loňskou sezonu sedmi porážkami v řadě a v té probíhající zvládl jen tři ze 13 zápasů.

Na nejpomalejším podkladu nenašel recept ani popáté, v Córdobě (Juan Manuel Cerúndolo), Buenos Aires (Bernabé Zapata), Rio de Janeiru (Dušan Lajovič), Santiagu (Nicolás Jarry) i včera v Estorilu (Marco Cecchinato) ztroskotal hned na prvním protivníkovi.

Třicetiletý Argentinec si přitom proti Italovi, který zaznamenal svůj teprve druhý skalp Top 50 od předloňského French Open, vypracoval celkem 12 brejkbolů a sám čelil jen šesti. Cecchinatovi nedovolil utkání dvakrát dopodávat, jenže v tie-breaku nedotáhl náskok 5-2, po dvou odvrácených mečbolech nevyužil setbol a po dvou hodinách padl 3-6 6-7(8).

Bývalá světová šestnáctka Cecchinato, jenž momentálně zaostává o 80 míst za svým žebříčkovým maximem a na březnových antukových challengerech neuhrál set s Riccardem Bonadiem ani Vítem Kopřivou, si o své první letošní čtvrtfinále zahraje s krajanem Fabiem Fogninim (H2H 1-3).

Sebastián Báez naopak roli favorita potvrdil a úspěšně zahájil svou premiérovou obhajobu na nejvyšším okruhu. Dvaadvacetiletý Argentinec, který se podobně jako jeho krajan Schwartzman v posledním roce trápil, ale v únoru triumfoval v Córdobě, začal výhrou 7-5 7-6(3) nad Radu Albotem.

Proti 106. tenistovi žebříčku nepředvedl přesvědčivý výkon. Moldavanovi nabídl 12 šancí na brejk, sám jich měl jen sedm, na postup potřeboval přes dvě hodiny a ve druhé sadě likvidoval manko 2-5 a setbol. "První zápas na antuce po dlouhé době je vždycky těžký. Bylo to těsné. Moc dobře ho znám, je to zkušený hráč. Musel jsem být silný v klíčových momentech, samozřejmě jsem jako obhájce titulu pod tlakem."

Jeho další překážkou bude krajan Pedro Cachín (H2H 2-0), ve čtvrtfinále by se mohl utkat s nasazenou jedničkou Casperem Ruudem.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 562.815 eur
pondělní výsledky (4. 4. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Cecchinato (It.) - Schwartzman (7-Arg.) 6-3 7-6(8)
Báez (5-Arg.) - Albot (Mol.) 7-5 7-6(3)
Cachín (Arg.) - Chun-Hsin Tseng (Tchaj-wan) 6-4 6-4
Fognini (It.) - Giannessi (It.) 6-2 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist