Sedmnáctiletá Montgomeryová na domácím US Open ovládla dvouhru i čtyřhru

11. 9. 2021, 21:43
Aktuality 5
US OPEN - Sedmnáctiletá Robin Montgomeryová se na domácím US Open dočkala prvního juniorského triumfu na grandslamových turnajích. Nasazená sedmička ve finále porazila 6-2 6-4 svou vrstevnici Kristinu Dmitrukovou z Běloruska a stala se první americkou vítězkou v této disciplíně od French Open 2018, kde se radovala Cori Gauffová. Následně ovládla i čtyřhru se svou krajankou Ashlyn Kruegerovou.
Robin Montgomeryová (© AFP)

Sedmnáctileté Montgomeryová i Dmitruková hráli finále dvouhry na juniorských grandslamech poprvé. Lépe ho zvládla Američanka, i když Běloruska si mohla vynutit rozhodující sadu. Ve druhém setu však neudržela náskok 4-2 a Montgomeryová nepříznivý vývoj čtyřmi hrami v řadě otočila a po 66 minutách slavila.

Zatímco Montgomeryová už má za sebou několik vystoupení na hlavní tour a v žebříčku WTA jí patří 365. příčka, Dmitruková nefiguruje ani v nejlepší tisícovce a mezi profesionálami se zatím představila pouze na nižším okruhu ITF.

Spojené státy čekaly na triumf v této disciplíně přes tři roky, jako poslední uspěla na French Open 2018 Cori Gauffová. Na US Open je Montgomeryová první domácí šampionkou po čtyřech letech (Amanda Anisimovová, 2017). Z Bělorusek naposledy dívčí dvouhru ovládla Věra Lapková na Australian Open 2016.

Montgomeryová triumfovala i ve čtyřhře po boku své stejně staré krajanky Ashlyn Kruegerové. Ve finálovém souboji domácích párů porazily 5-7 6-3 10-4 o rok mladší Reese Brantmeierovou a 18letou Elvinu Kalievovou.

Jako poslední double slavila Michaella Krajiceková v roce 2004 právě na US Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
sojka1
a kde je modni policie? Nema ona ty puntiky nejak hezci rozhazene nez Kaja? :-))
Reagovat
majkl005
to bude tím, že je Američanka - oni musí mít vše lepší
Reagovat
FerrariF50
A to kdyby hrála už mezi dospělýma, kdoví jestli by teď nebylo finále 17-18 nebo 17-19 :-D
Reagovat
com
ted ji zas kazdej bude pasovat jako dalsi nastupkyni Sereny smilesmile
Reagovat
brixner
Anebo Gauffovýsmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist