Semifinále ATP Cupu je kompletní. Němci vyhráli souboj s obhájci titulu ze Srbska, postoupilo také Španělsko

5. 2. 2021, 08:33
Aktuality 14
ATP CUP - Semifinálové obsazení letošního ročníku týmového ATP Cupu je kompletní. Německo v rozhodující čtyřhře vyřadilo obhájce titulu ze Srbska v čele s Novakem Djokovičem a zítra se utká s Ruskem. Španělsku dnes stačilo uhrát jeden bod a i přes porážku s Řeckem se může těšit na zítřejší semifinále proti Itálii.
J.-L. Struff a A. Zverev

Přímý souboj o semifinále začal lépe pro německé tenisty. Jan-Lennard Struff sice s Dušanem Lajovičem prohrával 3-6 1-2 0-40, ale servis udržel, překlopil momentum na svou stranu a nakonec se po setech 3-6 6-3 6-4 radoval.

O vyrovnání skóre se postaral Novak Djokovič, který vyhrál i svůj osmý singlový zápas v rámci této soutěže. Vypadalo to, že ani dnes proti Alexanderovi Zverevovi nebude čelit jedinému brejkbolu. Vedoucí muž žebříčku však za stavu 5-4 v rozhodující sadě neproměnil mečbol na podání, pak německé jedničce nabídl vůbec první brejkbol v zápase a servis ztratil. Nenechal se ovšem rozhodit, povedl se mu rebrejk, druhou šanci více než dvouapůlhodinovou bitvu ukončit už nepromarnil a zvítězil 6-7(3) 6-2 7-5.

O semifinalistovi tak musela rozhodnout čtyřhra. Ta nabídla pořádné drama a nakonec ji po velkém boji vyhráli Struff se Zverevem, kteří přetlačili 7-6(4) 5-7 10-7 Nikolu Čačiče a Djokoviče. Pro posledního jmenovaného se jednalo o vůbec první porážku v ATP Cupu. O finále se Německo utká s Ruskem.

Pablo Carreño si poradil 6-3 6-4 s hráčem z páté stovky Michailem Pervolarakisem z Řecka a vítězství v úvodní dvouhře Španělsku stačilo k postupu do zítřejšího semifinále, v němž narazí na Itálii.

Řekům už nemohlo pomoct ani celkové vítězství, ale to na motivaci Stefanose Tsitsipase neubralo. Předloňský vítěz Turnaje mistrů porazil dvakrát 7-5 Roberta Bautistu a srovnal na 1-1. V rozhodující čtyřhře musel Carreño po jednom odehraném gamu vzdát a Řecko se tak s turnajem rozloučilo výhrou.

Zítra se kromě semifinálových soubojů Německo - Rusko a Španělsko - Itálie dohraje Skupina D, ve které se o druhé místo utkají Argentina s Japonskem.

• ATP CUP •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů
páteční výsledky (5. 2. 2021)
Skupina A
Srbsko - Německo | 1-2
Lajovič - Struff 6-3 3-6 4-6
Djokovič - A. Zverev 6-7(3) 6-2 7-5
Čačič/Djokovič - Struff/A. Zverev 6-7(4) 7-5 7-10
Skupina B
Španělsko - Řecko | 1-2
Carreño - Pervolarakis 6-3 6-4
Bautista - Tsitsipas 5-7 5-7
Carreño/M. Granollers - Kalovelonis/Tsitsipas 0-1 / skreč Španělsko
Skupina C
Rakousko - Francie | 1-2
Novak - Mahut 6-7(2) 2-6
Thiem - Paire 6-1 / skreč P.
Oswald/Weissborn - Mahut/Roger-Vasselin 3-6 3-6
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
Nola
nejdem hodnotit zapasy, skor ma zaraza, ze ES nevysielal zapasy, ktore sa nasho casu hrali v noci, mali kupene vysielacie prava, ale radsej tam nasadili opakovanie zapasov... nastastie CT sport to vynahradil, klobucik, dokonca aj komentatori boli uplne nestranni, ocenujemsmile
Reagovat
paddy
lajnoví se mají na co těšit smile smile

https://www.sport.cz/tenis/clanek/2079097-djokovicovi-totalne-vytekly-nervy-postup-i-neporazitelnost-jsou-pryc.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Patik
vôbec sa mu nedivím..porazili Kanadu..potom ťažký zápas so Zverevom ktorý zvládol..no čo z toho že okrem neho neni v teame nikto kto by vedel držať raketu..by ma zaujímalo čo bolo Krajinovičovi keď nešiel proti Struffovi..Lajovič to posral teamu Serbia..našťastie na GS už ide každý za seba..
Reagovat
Nola
ja by som nebola taka prisna, Lajovic je viac-menej antukar, Krajinovic sa mozno na to necitil... su timy, ktore maju 2 hracov v T10, resp, 3 v T20.... su nevyvazenejsie timy napr. Grecko, Tsitsi a zbytok nie su hraci ani prvej stovky... , Frantici tiez uplne mimo, detto Japonci... Srbi chytili najsilnejsiu skupinu, s tym nic nenarobime....
Reagovat
Patik
Struff a Zverev boli hratelní..aj Lajovič mohol vyhrať svoj zápas a do štvorhry dali Nolemu hráča druhej tisícky..
Reagovat
woody
dnes velmi solidní, aktivní, dobře podával. Škoda toho gamu, kdy měl matchpoint, tak to trošku zmastil, ale jinak před AO celkem slušné výkony.
Reagovat
turista
Souhlasím. Ale minulý rok byli ostatní Srbové ve formě. Tentokrát bohužel ne.
Reagovat
Patik
Je to bieda..na Lajoviča nebol vôbec spoľah..neviem prečo nehral radšej Krajinovič..ale čo sa Djokoviča týka pred AO vyzerá byť v pohode..ja som spokojný.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Joker je ve forměsmile Stačilo, aby se z tý rakety kousek odštípl a odletěl a mohl letět i Srb směr na Bělehrad. Ale co, třeba by si tam místo AO uspořádal Adria tour 2smile
Reagovat
No-le
1.servis okolo 50% - to byl trochu problém podle mě. Pak všechno přes 2.servis, občas nějaký double, to na ty nejlepší rozhodně stačit nebude... Ale los AO mu celkem přeje ????
Reagovat
No-le
Tedy mluvím o dnešním singlu s Němcem, 4hru už jsem nedal...
Reagovat
Patik
To je tak keď musí Djokovič hrať za celý team..
Reagovat
turista
No jo, Lajovič aktuálně není bohužel ve formě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist