Sen o nekalendářním Grand Slamu je pryč. Krejčíková se Siniakovou skončily na French Open v 1. kole

31. 5. 2023, 14:07
Aktuality 27
Barbora Krejčíková (27) i Kateřina Siniaková (27) vypadly na French Open v prvním kole dvouhry a společně nečekaně skončily hned na úvod deblové soutěže. Nasazené jedničky, které nemohly loni kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na Covid obhajovat titul, nestačily 6:3, 2:6, 2:6 na norsko-japonskou dvojici Ulrikke Eikeriová (30), Eri Hozumiová (29). Přišly tak o šanci zkompletovat nekalendářní Grand Slam a také o letošní neporazitelnost.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou jsou nejúspěšnějším deblovým párem posledních let, druhá jmenovaná dokonce figuruje na prvním místě žebříčku. Společně ovládly už 15 turnajů a z toho sedmkrát triumfovaly na grandslamech, navíc na loňském US Open zkompletovaly kariérní Grand Slam.

A další obrovský úspěch byl na spadnutí na letošním French Open, kde loni nemohly kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na Covid obhajovat titul. České duo ovládlo poslední čtyři majory, kterých se zúčastnilo, a v areálu Rolanda Garrose mělo možnost dosáhnout na nekalendářní Grand Slam: dobýt čtyři grandslamy po sobě, ale ne v rámci jedné sezony.

Vítězky letošního Australian Open a WTA 1000 v Indian Wells a největší favoritky však nečekaně skončily hned v prvním kole na Ulrikke Eikerové a Eri Hozumiové a až ve 12. letošním duelu našly přemožitelky.

Do zápasu přitom vstoupily výborně, v úvodní sadě nečelily jedinému brejkbolu a díky brejku ze třetí hry šly do vedení. Od druhého dějství však začala mít Siniaková, která se vrací po dlouhé zdravotní pauze, potíže a potřebovala návštěvu fyzioterapeuta. Nasazené jedničky pak ve zbytku utkání uhrály už jen čtyři gamy.

Siniaková může kvůli brzkému vyřazení přijít o post světové jedničky. V případě triumfu ji v čele vystřídá Jessica Pegulaová, jež startuje po boku krajanky Cori Gauffové. Američanky obhajují loňské finále.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Kozoroh
smile Každý den není posvícení, ale že Bára s Katkou vyletí v 1. kole s párem, který hraje na ITFkách a na WTA Tour prohrály poslední tři zápasy, to bych teda nečekal. smile
Reagovat
tommr
jejich porážky v singlu by se ještě daly pochopit, ale ta dnešní porážka v deblu je strašná blamáž ... smile
Pokazily si tím nejen tento turnaj ale i celou sezonu protože na kalendářní GS můžou pro letošek zapomenout ...
Katka navíc s největší pravděpodobností příjde o post světové jedničky protože Gauff/Pegula určitě zaváhání našich využijou ...
Reagovat
turista
Ta porážka není překvapivá. Pokud Krejčíková prohraje singl s Curenkovou a např. Vondroušová s Kosatkou na antuce tak to znamená, že holky jsou totálně z formy. Navíc Siniakova je po zranění.
Reagovat
tommr
překvapení to je protože takový soupeřky by měly porazit i když nejsou v optimální formě ...
Dneska mi tam u nich ale chyběla i snaha a bojovnost ...
Reagovat
com
smile Krejcikova se evidentne chce soustredit jen na svou singlovou karieru smile
Reagovat
tommr
ale jen na trávě a hardu. Antuku jako povrch zřejmě taky vypouští ...
Reagovat
turista
Ne. Ale právě si sáhla na dno výkonnostní sinusoidy.
Reagovat
Fransoas
Je to jedno z překvapení na tomto turnaji. Během zápasu se nechala Katka ošetřovat. Její forma vlivem zranění je vrtkavá. Od Báry jsem čekal více. Dnes nedokázala parťačku herně podpořit,atak to dopadlo nezdarem.
Reagovat
Kandinsky1
Njn, obě holt měly výstavní formičku.
A nekalendářní GS je stejně kravina, kterou vymysleli Američani kvůli Sereně.
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
Kozoroh
O nekalendářním GS se mluvilo již v 80. letech, kdy ho zkompletovala Navrátilová. Sám šéf ITF Philip Chatrier ji tehdy k tomu počinu gratuloval.
Reagovat
mamina
Tak aspoň Muška postupuje a zaslouží si gratulaci. Jinak letos holky bída a utrpení. Jen špatný los to nebyl. Prostě se nedařilo.
Reagovat
Liverpool22
Těch faktorů proč se nedařilo je určitě více - pro některé naše holky např. Petru a Káju P. prostě antuka není. Petra miluje trávu....Mladé holky - Lindy + Brenda + Sára zase teprve začínají - musí dospět + vyladit drobné nuance - zlepšit podání atd. Takže zase to chce trošku soudnosti. Výbuch či šok je vyřazení Báry - to se nečekalo smile No a hlavně Muška smile je furt ve hře smile
Reagovat
Alien
Nuance si hlavně potřebuješ vyladit TY. V tvém pátracím balónu!
Reagovat
Liverpool22
Všechny balóny máme doma správně nafouknuté či seštelované - pátrací, fotbalové, volejbalové.....smile smile
Reagovat
NovacekTP
mentálně silné Karolíněsmile Momentálně nej Česká hráčkasmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
RG mají 2x, tak ho nechaly druhýmsmile
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Zlato z OH už je taky doma, tak nechají nějaký drobek pro ostatní holky smile
Reagovat
NovacekTP
smile letos je to zakletý, Markéta taky pryčsmile
Reagovat
GaelM
Mají už všechny GS, LOH a turnaj mistryň, s takovou by se na to mohly už vykašlat smile

Ale ani jedna aktuálně nemá formu a Katka byla navíc zraněná. Věřím, že se dají brzo do kupy, třeba už na Wimbledonu...
Reagovat
ladinec
Tak , tak a teď je třeba plnit to,co je úlohou ženy na tomto světě pořidit si muže a aspoň tři děti ať český národ nevymře....
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Mantra
tak se to dalo tušit, jejich forma individuálně a dlouhá pauza, to prostě smrdělo na kilometr
Reagovat
r176
tak ted už Muška musí získat titul jinak tento GS je ostudou pro Česko smilesmilesmile
Reagovat
Hector17
Zapomínáš na Šlehačku!!!
Reagovat
turista
Bylo by to fajn.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist