Senzace: Veselý vyřadil v Monte Carlu Djokoviče!

13. 4. 2016, 14:19
Aktuality 389
Jiří Veselý se na turnaji v Monte Carlu postaral o prvotřídní překvapení. Český tenista si připsal svou nejcennější výhru v kariéře, když v dnešním druhém kole vyřadil obhájce titulu a světovou jedničku Novaka Djokoviče po setech 6-4 2-6 a 6-4. Hůř dopadl loňský finalista Tomáš Berdych, který rovněž ve druhém kole nečekaně podlehl Damiru Džumhurovi.
Jiří Veselý

Novak Djokovič přiletěl do Monte Carla jako obhájce titulu, který vyhrál posledních 14 zápasů v řadě, a na svém prvním antukovém turnaji sezony si chtěl vylepšit svou skvělou bilanci 28 výher a jediné porážky v této sezoně. Čáru přes rozpočet mu ale udělal Jiří Veselý: největšího favorita turnaje poslal domů už ve druhém kole a postaral se tak o nejsenzačnější výsledek letošní sezony.

Český tenista už v úvodních gamech ukázal, že se velkého jména nebojí. Své servisy si držel bez problémů, a když za stavu 4-4 proměnil svůj čtvrtý brejkbol, začalo se schylovat k překvapení.

Veselý, který dosud žádného hráče z elitní desítky neporazil, set dopodával a servis si hlídal až do stavu 2-3 v další sadě. Tehdy Djokovič ukázal svou sílu a dvěma brejky po sobě poslal zápas do třetího setu, ale příbramského rodáka to nesrazilo. V úvodu rozhodujícího dějství prolomil Srbovi znovu servis; Djokovič si vzal podání zpátky, jenže o něj vzápětí znovu přišel a svou ztrátu už nedohnal. Veselý se za stavu 5-3 dostal k prvnímu mečbolu, který ještě první hráč žebříčku ATP odvrátil. V další hře český tenista prokázal pevné nervy, vypracoval si druhý mečbol, a když Djokovič poslal forhend těsně do autu, mohl se Veselý radovat z nejcennějšího skalpu ve své kariéře.

"Abych pravdu řekl, stále nemůžu uvěřit tomu, co jsem dokázal. Pro mě je to něco neuvěřitelného a samozřejmě úžasná výhra a neskutečný pocit, že jsem porazil top hráče. Je to moje první výhra nad hráčem z první desítky a hned Novak, takže neskutečný den. Doufám, že mi to pomůže do dalších zápasů," řekl Veselý.

Jedenáctinásobný grandslamový šampion Djokovič v 30. utkání sezony utrpěl teprve druhou letošní porážku, ovšem první po soupeřově proměněném mečbolu, neboť čtvrtfinále v Dubaji s Felicianem Lópezem musel skrečovat kvůli problémům s okem. Ve druhém kole vypadl naposledy před třemi lety, kdy v Madridu nestačil na Grigora Dimitrova. A teprve potřetí od začátku loňského roku bude chybět ve finále.

"Hrál jsem vážně špatně. Vůbec jsem se necítil svěže," posteskl si Djokovič, jenž letos získal už čtyři tituly a naposledy v Miami překonal rekord v počtu triumfů na turnajích Masters 1000.

"Je to důkaz, že nikdo není neporazitelný. Není jednoduché přijmout prohru, ale musím pogratulovat soupeři," uvedl s tím, že nyní si dopřeje čas na odpočinek. "Pauza mi udělá dobře, hlavně psychicky. Musím jít dál, tohle už je za mnou," dodal osmadvacetiletý Srb, který krátce před startem turnaje otevřel v Monte Carlu společně s manželkou Jelenou vlastní restauraci.

Veselý na prvních sedmi turnajích sezony vyhrál jediný zápas, současně s přechodem na antuku ale ožívá. Minulý týden si zahrál semifinále v marocké Marrákeši a nyní šokuje v Monaku. O první čtvrtfinále na turnaji Masters si zahraje s Francouzem Gaëlem Monfilsem, jehož v jediném vzájemném duelu předloni na trávě ve Wimbledonu udolal v pěti setech.

"Dvířka se mi trošku pootevřela, ale tady na tom turnaji je každý soupeř strašně kvalitní. Nerad bych teď něco zakřiknul a nasadil na sebe příliš velká očekávání. Jdu krůček po krůčku, zítra je nový zápas a na ten se pokusím co nejlíp připravit," prohlásil 55. hráč světa Veselý.

Berdych propadl proti Džumhurovi
Překvapením skončil i duel mezi druhým loňským finalistou Tomášem Berdychem a Damirem Džumhurem. Třicetiletý český tenista měl v Monte Carlu podobně jako Djokovič v prvním kole volný los, a tak si až dnes odbyl svou letošní antukovou premiéru. V ní ho čekal hráč, kterého v obou předchozích zápasech porazil bez ztráty setu, jenže dnes Džamhur turnajové šestce od začátku vyrovnaným soupeřem.

První důležitý krok k překvapivému postupu udělal Bosňan v sedmé hře, kdy poprvé sebral českému favoritovi servis. Za stavu 5-3 Džumhur na příjmu ještě neproměnil dva setboly, ale vzápětí si udržel podání.

Ve druhé sadě sice Berdych v tie-breaku napravil své zaváhání, když předtím neudržel vedení 4-1, a poslal zápas do rozhodujícího setu, jenže v něm doplatil na neproměňování brejkbolů. Zatímco soupeř proměnil za stavu 3-2 hned svou první šanci, český tenista v následující hře zahodil dva brejkboly a další tři nevyužil za stavu 3-5. Zvlášť zkažený lehký volej při druhém z nich musel Berdycha hodně mrzet, protože Džumhur jeho zaváhání potrestal. Po dvou a půl hodinách proměnil svůj druhý mečbol a Berdych tak poprvé od říjnového turnaje v Pekingu prohrál svůj úvodní zápas na turnaji.

V Monte Carlu dnes dohráli hned tři hráči Top 10. Po Berdychovi a Djokovičovi vypadl ve druhém kole i Francouz Richard Gasquet, který podlehl 6-4 5-7 1-6 krajanu Lucasi Pouillemu.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 4.094.505 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (ČR) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 2:6, 6:4
Džumhur (Bosna) - Berdych (6-ČR) 6:4, 6:7 (1:7), 6:3
Wawrinka (4-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) 7:6 (7:2), 7:5
Nadal (5-Šp.) - Bedene (Brit.) 6:3, 6:3
Pouille (Fr.) - Gasquet (9-Fr.) 4:6, 7:5, 6:1
Raonic (10-Kan.) - Cuevas (Urug.) 7:5, 2:6, 7:6 (7:5)
Goffin (11-Belg.) - Verdasco (Šp.) 7:6 (7:2), 2:6, 7:6 (7:1)
Thiem (12-Rak.) - Daniel (Jap.) 4:6, 6:2, 6:0
Monfils (13-Fr.) - Lorenzi (It.) 6:2, 6:4
Paire (16-Fr.) - Sousa (Portug.) 6:4, 6:3
Granollers (Šp.) - A. Zverev (Něm.) 6:4, 4:6, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

389
Přidat komentář
darek.vrana
Sice tady většina snižuje Djokovičův výkon, ale proti Veselému to tak vždycky vypadá. Proti Berdychovi s krásnými tvrdými údery, kdy se běhá jen zleva doprava ta hra vypadá samozřejmě líp. Ale Jiří má tu hru fakt nepříjemnou, rotace, úhly, čopy, kraťasy, změny rytmu, pak se těžko chytá nějaký timing. Takže bych to nesnižoval tím, že Djokovic nehrál dobře. Prostě proti Jirkovi nemohl najít rytmus.
Reagovat
darek.vrana
Srbská média píší, že Veselý hrál jako Nadal ve vrcholné antukové formě. Ta jeho hra mi ho taky někdy připomíná. Levák, podobný hodně liftovaný forhend, i bekhend je podobný, v těch dlouhých výměnách to vypadalo, jako kdyby hrál Djokovič s Rafou.
Reagovat
smazaný uživatel
vzpomnela jsem si vazne na tebe, ze mas z nas asi nejuprimnejsi radost! :-)) Tady bylo tak bujne VESELI a uz sama skutecnost, ze nekdo konecne vymetl z kurtu "nejlepsiho tenistu planety" takova bomba, ze zminovat zpusob bylo az nepatricne.. Chtelo se mi hned v uvodu utrousit, ze Djokovic je z tech servu absolutne sisaty a i "v poli" davno zapomnel, jak neco takoveho krotit na rakete, kdyz uz Rafa neni pri liftu a pri takove sile nikdy ani nebyl. Jenze nakonec jsem vlastne mela co delat sama se sebou, byl to slozity zazitek.. :-)))
Reagovat
darek.vrana
Jo, já se díval v noci sám, ale zářval jsem si radostí:).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Všimnul sem si že hodně varioval i délku úderů, kolikrát zahrál někam nakříž, s čimž djokovič nepočítal, hrnul se dost neohrabaně dopředu a pak zůstal u sítě, kde většinou zkazil
Reagovat
darek.vrana
Řekl bych, že ukázal ostatním hráčům návod, jak hrát na Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
ta variabilita je rozhodne cesta a na kazdeho, ale pripraveny Djokovic si umi docela slusne poradit i s kratkymi mici.. :-) Sesel se mu taky jeho slabsi den s velkym prekvapenim, na to bych nezapominala - aniz bych jakoliv snizovala Juruv hekticky vykon.
Reagovat
darek.vrana
Pustil jsem si to až teď ze záznamu a fakt teda bomba! Sice jsem tu včera říkal, že tuším senzaci, ale zase ve 3. setu jsem ani po těch brejcích nevěřil, že by to mohl dotáhnout... Tyhle 2 týdny jsou pro něj neskutečná vzpruha po tom roce, kdy byl psychicky sražen snad na úplné dno. Včera otočka z 3:6 3:5 a dnes bez problémů doservírované sety proti Djokovičovi, tak snad ta labilita nebude tak zlá. Navíc ten poslední gem mu Novak nic nedaroval, musel si to všechno uhrát přes dlouhé výměny, což bych nevěřil, že dokáže.
Reagovat
FulnekUltras
Naprostý souhlas a před Jirkou ještě jednou pokrývku hlavy dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes Rafovi nevypadol len Djokovic, ale z LM dokonca aj Barcelona. Dá sa povedať, ze dnes v rodine Nadalovcov vládne eufória a majú také malé Vianoce. Zajtra ho teda na kurte očakávam napumpovaného a so širokým úsmevom na tvári..
Reagovat
smazaný uživatel
Porazit pana neporazitelného, to je neskutečně cenný skalp.
A teď k tomu horšímu - do (píp) (píp) (píp), Berdychu!
Reagovat
tommr
kdo zmeškal odpolední přenos má ted možnost vidět opakování zápasu na NovaSportu1 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/TrollTennis/status/717227097924632576
Reagovat
ipko
Nitra je už na pol ceste stať sa po prvý krát majstrom..!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja myslim, ze se nam tady rysuje paradni semifinale Džorž vs. Lucas. Jine slozeni by bylo asi spis prekvapeni.
Jen se obavam, aby Džorž zvladl pak to finale s tim Damirem Dzumhurem, spis bych mu pral do finale toho spanela Nadala, se me zda vic hratelnejsi.
Reagovat
tommr
před začátkem turnaje by takový semifinále asi nikdo příčetnej netipoval, ale ted už to taková utopie není. Jak Pouille tak Veselý hráli dneska velice slušně a mohli by nám ještě pár překvapení přichystat ... :)
Reagovat
Jabadu
"Nová doba! Veselý vyhazuje vrchního! ... Nová doba! ..."
:-)
Reagovat
janek_da
JV: Kolikátého je?
ND: 13.4
JV: Dostals už někdy 13.4 přes držku?
Reagovat
lars
a kolik typujes , ze Jirka vyhraje gamu v nasled. zapasu ?
Reagovat
Stan_Borowitz
Něco mezi dvanácti a dvaceti, podle toho, co bude stačit na postup.
Reagovat
smazaný uživatel
neviem ci nemyslel nasledujuci zapas s Novakom
Reagovat
lars
nemyslel
Reagovat
mayday
Divá se někdo na Sašu, jak to vypadá? Granollers je podle čísel celkem nebezpecnej.
Reagovat
mayday
No tak asi hotovo...
Reagovat
smazaný uživatel
nekonecne masaze, pak Sasova chyba.. :-(
Reagovat
janek_da
masáže Marcel rád
Reagovat
Meceon
milý jirko,uklidním tě...nejsi jediný,kdo nemůže uvěřit tomu,že zrovna ty jsi porazil djokoviče...jako první letos...je to asi stejné,jako kdyby sparta prohrála s týmem okresního přeboru...
Reagovat
Jabadu
No jo, ale ten Jirka ... Tohle je Sparta!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
První byl Lopez.

Ale jinak ta Sparta - u ní si nejsem jistý, ale tuším, že Slavia už z poháru s někým z přeboru vyletěla, takže to není zas taková jedinečnost.
Reagovat
Padme
S SK Líšeň vyletěli, hráli LM a postavili samé náhradníky ;)
Reagovat
Jabadu
Prohrát s Veselým je známka punku.
:-)
Reagovat
Frick
Další tenisová otázka v Milionáři. To máme 0,5 tenisové otázky na díl. Not bad.
Reagovat
Jabadu
Punk's Not Dead, vy volové!
:-)
Reagovat
mahycek
Píšou tady výše v portále, čtrnáctinásobný G.S. šampion prohrál s J. Veselým. Předbíhají nějak ne ? ču.áci.
Reagovat
a.magerova
Už to opravili....
Reagovat
smazaný uživatel
No to docela hodně, protože ten se 14 GS ani nepřiblíží. Ale jeho fanklub pochází z jiného vesmíru, protože jinak nechápu, jak po dnešní porážce s hráčem, který má jindy problémy porazit kohokoli z první stovky, může někdo předem oslavovat kalendářní GS.
Reagovat
a.magerova
Pelta chce, aby se naše nejvyšší fotbalová liga vysílala až v daleké Číně..... zápasy začnou v poledne a přímo na stadiónu můžete poobědvat klobásu..... a pak raport ze zápasu MB vs Plzeň, kde: "....boleslavský Klobása mohl pohřbít Plzeň gólem....."

No.... k zamyšlení.... je to kanibalismus, když má člověk jméno po jídle?
Už Cimrmani tohle řešili s Beranem i když, tam to bylo k jídlu ještě kus cesty..... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhra Veseleho ma neprekvapila, minulý rok odohral vyrovnanú partiu aj s najlepším hráčom tohto povrchu histórie, s pánom Rafaelom Nadalom. Djokovic tento level nedosahuje, preto sa dal očakávať lepsi vysledok pre Veselého.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky jsem si vzpomněl na ten loňský zápas v Hamburku.

Škoda, že nesázím, to mohl být slušný balík.
Reagovat
smazaný uživatel
A vies ze som na ten kurz 15 aj myslel?...

Namiesto toho som si vybral kurz 1.2 a Gasqueta..:)
Reagovat
Tornes
Kdyby 15, bylo i 23 ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to bych tisícovku klidně risknul...
Reagovat
Tornes
No, já risknul jen pade... ale i to se počítá ;)
Reagovat
lars
a za jaky kurz ?
Reagovat
Tornes
no těch 23. Vtipné bylo, že jsem uvažoval o sázce na 2:0, ale tam byl kurz jen 21 :D takže to bylo jasné
Reagovat
EllNino
:D Tak to je bomba Jiří, to jsem nečekal, gratulace, nakopntutí kupředu a směr vzhůru prosím :) Super
Reagovat
lars
jsi opozdeny :)
Reagovat
EllNino
nebyl jsem tu :)
Reagovat
lars
no v 18:29 jsi napsal svuj komentar pod jinym clankem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lol tak zítra je na řadě Můra, kdo ví, na čem si tam pošmákli :D :D

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/t31.0-8/s960x960/13002366_925295177589145_6474007838037961571_o.jpg
Reagovat
gigin
Mám strach, že si pohraje s Pérem.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně ne moc okatě ;))
Reagovat
George_Renel
To snad ne, už má dávno po šestinedělí .-).
Reagovat
smazaný uživatel
pche, jidlo! Vzpomnela jsem si na Na Li nku, jak to mela proste a jednoduche = za vsechno mohl jeji manzel! :-)
Reagovat
Kytka
Pamatuji. Když se jí nedařilo, ječela na něj, ať vypadne z publika a ten chudák poslušně šel. Jednou prohrála a prohlásila, že se moc nevyspala před zápasem, protože manžel chrápal.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Bohu, že Roger má rozum a do IV. cenové nechodí.
Reagovat
Pe3k
Jirka: Borec! Asi vypadne v dalším kole, ale co už. Dneska se stal legendou.
DJokovic :D začátek Djokovicova konce a la Nadalův Wimbledon 2012.
Kozoroh :D :D :D zvykej si ty ichtyle.
Reagovat
janek_da
stručný report

druhý set jsem nakonec nemoh ohlídat ani já. Takže jasná prohra. To mě na Jiřím trošku štve, člověk musí u jeho zápasu sedět, jinak hraje houby.

Na třetí set jsem si tedy rozčilen sedl a tlačil. Zkušeně si to nakonec ohlídal. V mezihře jako ten balkánec zlobil to jo. Ale často dával homeruny a má dost slabé podání. Jirka mu vzal hned to první. A zase si myslel, že Jokovič odpadne. A né, respektive jó, ale hloupá ztráta koncentrace a brejk. Tak mu tam Jiří fikl ještě jeden brejk. Trochu mi i Jokoviče byla líto. Tak se snažil. Myslíš, že byl provaz? Až mě zabolelo. Nakonec nedal ani ten výmik. A ke konci exibice. Si ho Jiří vodil jak malého kluka.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele diky, tak nejak jsem si to myslel;) Ale potreboval jsem to jen potvrdit.
Reagovat
Jabadu
Jak se jmenovala ta kopretinka, která by dnešní Jirkův výkon okomentovala asi jako:
... že to bylo ÚŽASTNÉ a Novak prostě a jednoduše ZKONČIL ...
? :-)
Reagovat
fera
Jirko, tak moc gratuluji a užij si to.
Na rozdíl od mnoha lidí tady Novakovi normálně fandím, ale mohu upřímně říct, že už dlouho jsem si nějaký zápas neužil tak jako tenhle dnes, zvlášť po tom poledním, kdy prohrál Tomáš :))))

Taky si nemyslím, jak tady někdo psal, že by to byla nuda. Jirka si to fakt ubojoval sám, přesto, že se zase vyrojí komentáře jaká to byla náhoda a jak Nole nebyl ve své kůži atd. atd.

Doufám, že to Jirku dost nakoplo, protože Monfils nebude jednoduchej soupeř....
Reagovat
FulnekUltras
Pokud to zítra Jirka zvládne, je možné už všechno... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar tenisova rodinka. Hlasim sa vam priamo z miesta cinu, z Monte Carla. Je tu paradne, clovek sa o hviezdy len tak potkyna, ved to je lepsie ako orgazmus. Ja sam tu za Nadal fans, takze prehra Djok. potesila. More je este studene,takze Djok. si ma kde schladit hlavu. Verim ze titul sa vrati kralovi antuky.
Reagovat
Pedronegro
jó, to je jak z té písničky, nějak že Monte Kadlo to je lákadlo :)
Reagovat
FulnekUltras
kde zchladit se není marný v serpentině u plovárny... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
písničku neznám, ale na MC je hezký akorát tenisový areál, oceánografické muzeum, poloha u Středozemního moře a daňový systém...

Vlastně to není tak málo, když nad tím přemýšlím.
Reagovat
smazaný uživatel
si nejak nemohu zvyknout: "Po Berdychovi a Djokovičovi vypadl ve druhém kole i Francouz Richard Gasquet." ... na Risu teda.. :-)))
Reagovat
Jabadu
I na oprátku si člověk zvykne.
Sice se chvilku cuká, ale pak si zvykne.
Reagovat
FulnekUltras
Zase v klidném visu se to kolem krku tak rychle neutahuje... ;)
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TrollTennis/status/720291109092634625
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
Jabadu
Milý Jiří!
Až se ti jednou promítne v hlavě tvůj život a vzpomeneš si na šokující výhru nad téměř neporazitelnou světovou jedničkou, přijde Mirka Spáčilová a dá tomu 40%.
:-)
Reagovat
VlS
Přeháníš, za co tolik, to by musel režírovat Forman.
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to nebude tak horký. Já očekávám, že tohle je jen začátek Djokovičova postupného rozkladu, určitě letos přijdou i porážky s hráči, kteří jsou níž než Jirka. Takže nebude mít moc na co vzpomínat. Nebo možná ano z toho pohledu, že podobně jako Lukáš Rosol předznamenal pád Nadala, tak Jirka odstartoval pád Djokoviče.
Reagovat
Kozoroh
Loni vyhrál No1e všechny antukové duely až na ten poslední. Letos by to mohlo být klidně opačně - první prohrál, všechny ostatní vyhraje :-)
Reagovat
a.magerova
Anebo taky ne... :-P
Reagovat
lars
proc ne , kdyz Joker z RG2016 odstoupi :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D Tonoucí se stébla chytá. Veselý si ho dnes vodil jako Kašpárka, skoro to vypadalo, že zápas dramatizoval schválně, protože jakmile trochu zabral, tak N0le vůbec nevěděl.
Reagovat
gigin
Tvl to jsou kecy zase :-D
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/monte-carlo/410/daily-schedule
Reagovat
lars
tak, ze nepreskoci Tomase v MC
Dnes uz 3 hraci top10 prohrali
Reagovat
janek_da
Asi se protahla pařba v Djokově restauraci. A dneska jim to po tom jídle vůbec nelepilo.
Reagovat
lars
nojo, Joker udelal parbu pro top12 , jenom Mura, Feder a Nadal pozvani neprijali :))
Reagovat
gigin
Můra tam byla, ale asi nic nepozřela. Kojí musí sa hlídat.
Reagovat
lars
anebo tak. Joker si spletl pohar a vypil omamny napoj sam :)
Reagovat
Kytka
Gasquet tam nebyl a prohrál taky se slabším.
Reagovat
tommr
a díkybohu za to. Tomášovy šance na udržení se v desítce tím značně vzrostly ... :)
Reagovat
lars
vcera to Tsonga dal ve 2 TB :(
Tomas si asi prestal vazit top8 :)
Reagovat
lars
jak to vis, ze tam Kacer nebyl ? :)
Reagovat
Jabadu
z filmu Komando:
"Ale vždyť jsi říkal, že mě porazíš až jako posledního!"
"Lhal jsem ..."
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dokážete si představit, co by na kurtu dělal Kližan, kdyby takto porazil Djokera? :D
Reagovat
Nola
Nadala porazil so zlomenou raketou, Noleho s prstom ved vies kde...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne vážně. Podle mě by překonal hranice možného tou svojí oslavou. :D
Reagovat
Kozoroh
Prohlásil by, že porazil nejlepšího tenistu vesmíru.
Reagovat
Kozoroh
... a dal by si na kurtu zakázané romulanské pivo.
Reagovat
smazaný uživatel
To uvidíme ve Wimbledonu :D
Reagovat
tommr
což je sice nesmírně těžkej, ale současně i hratelnej soupeř. Připomínám, že v jejich jediným vzájemným zápase ve Wimbledonu 2014 vyhrál Jirka v infarktový pětisetový bitvě ... :)
Reagovat
Alois_Mlok
Ano, přestože ztratil vedení 2:0 na sety a prohrál dva tie-breaky. On není zase takový labil, jak se o něm říká.
Reagovat
smazaný uživatel
Už má splněno. Ale doufám, že do SF dojde.
Reagovat
lars
az do SF ve Wimblu. to beru
Reagovat
smazaný uživatel
a Jurovo vyjadreni sem nikdo neda? Co mu nepsalo, kdy ho zase uvidime.. ja teda vyskvarit nejlepsiho tenistu planety, tak mam nohy 14 dni na stole.. ;-)))
Reagovat
tommr
Jirka by měl ted naopak využít toho, že je na vlně a pokusit se v MC dojít co nejdál. Na nohy na stole bude ještě času dost později ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to doufam.. :-)
Reagovat
Mayo
Jirka ani to nebolelo (:
Reagovat
Mayo
Djokovič ponížený Jirkom Veselým, teraz som sa to dozvedel. No pekne Jirka. Tak bez prehry Djoki nebude v sezóne :D Konečne aspoň jeden turnaj bude od neho pokoj. Kozorohu, žiješ?
Reagovat
Jabadu
" ... v případě Veselého se dá říct, že je obtížné šlápnout vyloženě vedle."
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka očividně celý začátek sezony marně hledal motivaci. Ta přišla a našlápl. Takže vedle Rosiho tady máme další nezpochybnitelnou českou legendu. Už je z toho slušné panoptikum. Počítám, že v červenci dojede do Třince leda Mandarinka a De Schepper. Ostatní podle mě nemají koule na to postavit se dvěma legendám.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomnel jsi jaky kapitan je vede. Jak by to byli Svycari, jiste by neprijeli.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Švýcaři jsou zatím vůči plenění této dvojice imunní! :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, to OH s Rebelem jeste dodnes musi Rogera strasit;)
Reagovat
sprchon
Nuda... Ale aspoň že soupeř uhrál jeden set, jinak by to byla fakt otrava...
Reagovat
Krisboy
Dyť jsem říkal, že Novak nejni žádný béčko, že to s ním Jirka nebude mít jednoduchý!
Reagovat
Fandina
Říkal
Reagovat
Romario
Gratulace Jirkovi Veselýmu, mělo by ho to trochu nakopnout, aby se zase z velkýho talentu nestal tuctový hráč. Určitý potenciál u něho je, ale chce to na sobě pořádně makat, jak se říká jedna vlaštovka jaro nedělá. Zatím mně pořád spíš přesvědčuje, že má blíž k tomu tuctovýmu hráči.
Jinak Nolemu tahle porážka vůbec neublíží spíš naopak, jednou už letos prohrát musel a když už tak je dobrý, že s Čechem. Věřím že letos tu Paříž udělá + další 2 letošní GS.
Reagovat
Stan_Borowitz
už ti všechno uhrál, takže může být v klidu.

"Čtrnáctinásobný grandslamový šampion Djokovič..."

Otázka je, jestli je to proroctví pro tuto sezónu, nebo na celou kariéru.
Reagovat
a.magerova
Už to dole vysvětluju... prostě další drogový malér a odebrání prvních pozic hříšníkům !!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Už jsem to přečetl 6x, ale pořád tomu nějak nerozumím :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
A teď mi to došlo! Jsem dobrej...
Reagovat
a.magerova
By mě zajímalo, jak by to udělali se sportovcem, který získal stříbrnou medaili, poté ji prodal nebo ztratil a za rok mu řekli, že ten zlatý před ním dopoval, takže vrať stříbrnou a dostaneš zlatou.... takový medailový oříšek... :-))
Reagovat
VlS
Magerko, a to znáš, jak lidožrouti chytli tři trosečníky, Amičana, Rusáka a Čecha? Dovedli je svázaný k ohni a náčelník říká, tady mám dvě skleněný koule. Kdo mě s něma předvede něco, co jsem ještě neviděl, přezije. 1. vyfasoval koule Američan, celej den trénuje a večer předvede svý číslo, žongluje, přitom hraje na kytaru a zpívá country a chvílema chytá do lasa místní dobytek. Náčelník pokejve hlavou a říká, seš šikovnej, ale to jsem už viděl, bude z tebe polívka.
Koule dostane Rus. Trénuje ...... Večer žongluje koulema rukama i nohama, hraje na balalajku, recituje Puškina, vyhrožuje KGB a td. Náčelník říká - nejsi špatnej, ale to už jsem taky viděl, bude z tebe guláš. Koule vyfasuje Čech. Na trénink dlabe, očumuje holky a má ke všemu chytrý připomínky. Večer nastoupí před náčelníka a koule nemá. Náčelník se diví a velitel strážnejch mu říká :" jednu rozbil, druhou ztratil". náčelník těžce vydechne a říká - tak to jsem ještě neviděl. Dáš si guláš, nebo polívku?
Reagovat
a.magerova
I když.... celou dobu jsem si myslela, že Čech se těmi dvěma koulemi sebepoškodí.... ale asi pro chlapa dost odvážný čin a navíc koule nejsou cihly.... no nechám toho raději... :-P
Reagovat
Kozoroh
Ale já mám jiné vysvětlení - No1e letos po 47 letech v mužském tenise dá kalendářní GS. A bude tak mít 14 grandslamů.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
To jako vážně?! Neprobudila jsem se v nějakým jiným vesmíru? Po tom, jak si tady z toho ještě včera všichni dělali srandu náš českej (b)obr fakt vystrnadí z tak prestižního turnaje nepřemožitelnou světovou jedničku aspirující na kalendářní i kariérní grandslam :D Tak to je mazec, docela sranda teď číst ty komentáře tady :D :D :D Jirko, děkujeme, hned je tenhle turnaj o dost zajímavější ;))
Reagovat
Mayo
hip hip hurá...
Reagovat
smazaný uživatel
No to ze Džorž ztratil jeden set je mozno nazvat senzaci, no ale neprehanejme...
...senzace by byla, kdyby to prohral...coz se nastesti nestalo a nakonec snaziveho soupere zvladl. Tak takove soupere proste zvladat musi.
No jeste ze mam hodne prace, takze ten vypadek ve druhem setu me minul i s tim zaverem.
Nastesti to nakonec zvladl, jeste, ze to janekda jistil, jen pockam, jak to okomentuje.
V dalsim kole uz bude ale prituhovat, ten Monfils neni vubec spatnej hrac, a o Lorenzim ani nemluvne...
Reagovat
Kozoroh
?I think he played very solid. He was serving very big. He was playing tactically good and aggressive. I didn?t feel that freshness the entire time, working hard, trying to do my best on a daily basis. There were just very few things I could take out from today?s match as a positive. I was playing really, really bad.?
Reagovat
Romario
A česky to znamená co?
Reagovat
Stan_Borowitz
Nechápu, jak jsem mohl prohrát s takovým nýmandem.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad někdo nečekal, že by přiznal nějaký kredit soupeři :/
Reagovat
Stan_Borowitz
ale nemusí ho to tolik mrzet, protože zároveň získal tři grandslamy...

"Čtrnáctinásobný grandslamový šampion Djokovič v 30. utkání sezony utrpěl druhou letošní porážku..."
Reagovat
a.magerova
No.... třeba to není chyba.... asi ještě nevíme to, co pisatel článku, že ta 3 finále FO jsou přetavená v pohár čili chlapci Rafa a Stan maj problém a teda asi fakt festovní.... :-P
Reagovat
Kozoroh
Kdepak, je to zašifrovaná zpráva z letošního září, že No1e letos dosáhne 14 GS :-)
Reagovat
a.magerova
To by ti Nole nemohl udělat, bys byl ještě větší šus než doteď.... :-))
Reagovat
Mayo
to jaký onanista zase trepe, že je 14 násobný GS :D niektorým z neho už prepína
Reagovat
Kozoroh
Tak to je pěkný překlep :-) Pikantní je, že ještě letos by No1e mohl 14 GS dosáhnout. Že by taková zašifrovaná zpráva z budouctnosti ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
S přechodem z hardu na antuku No1e žádné problémy nemá. Loni v prvním antukovém zápase ztratil pět gemů, předloni dokonce jen jeden. 6 gemů bude podle mě pro Jirku strop.
Reagovat
Mayo
Kozoroh? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoprocentní vykřikuje. :) Jak groteskní. Už to bude rok, nechceš nám Forehand hodit zas nějakou analýzu? :)
Reagovat
Roger_Federer
Letos dava 2% Rafovi., ale zo bude docela realny odhad.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, ten nesmrtelný evegreen vsetkých evergreenov berúci mi akékolvek právo kritizovat predčasné závery..Ty si si nevšimol, že TP je plný zakríknutých prognóz?..To, že su ludia obmedzení len na jednu spomienku je groteska :)
Reagovat
Fandina
super super super a nádheraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
steve79
Veselý hrál dneska famozně. Fungoval mu skvěle backhand a hlavně servis. Co bych vyzdvihl je servis. Podání mu hlavně v prvním setu fugnovalo snad nejlépe. Ted jde o to dostat se z euforie a začít se koncetrovat na zítřejší zápas. Bude to ale optížné.
Reagovat
Meceon
ano...servis výborný...a neskutečně rychlé nohy,trpělivost a preciznost
Reagovat
Pedronegro
tady jsou dneska věci jinak neviděné - optížné je fakt špica ;)
Reagovat
steve79
Obtizne. Rejpale :D
Reagovat
Pedronegro
nemělo to být rejpnutí, jen mi přišlo legrační, jak to vypadá napsané :)
Reagovat
smazaný uživatel
budouctnost rovnez nebyla spatna.. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nech to tam Veselý vyhrá celé...
Reagovat
a.magerova
No ale to zas PRRRR.... :-P

Jirka SUPER, gratulace.
Reagovat
Kytka
Jo, to asi ne, ale nezlobila bych se, kdyby to tam vyhrál celé.
Reagovat
a.magerova
Semifinále mu musí stačit a BASTA ... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
soustředit hlavně na GS, tyhle přípravné turnaje přenechat mladým a pojmout je jako rozehrávku.
Reagovat
a.magerova
Jako joooo, aaale..... po operaci kolene a MC, které nemáme.... je to teď rajcovně lákavé... ;-)
Reagovat
VlS
Smůla, Jura bude proti :-))
Reagovat
a.magerova
Kuš !!! :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Roger už by se měl soustředit jen na ty největší turnaje, MC ani jiné Masters by neměl lámat přes koleno. Šance na GS titul tady pořád je, není důvod plýtvat silami na Masters, stačí hrát tak na 80%. Minimálně v Cincinnati to na titul může stačit.
Reagovat
Mantra
taky jste cítili jak to v jeden moment celé poskočilo? se to přestalo trochu točit a Jirka vyhrál nad Djokem :-D
Reagovat
Davor1
1111 asi podcenil prechod z hardu na antuku a zrejme aj samotného súpera. Konečne sa to stalo aj jemu, už neskutočne dlho bol ako terminátor. Veselý ale na antuke neskutočne ožil, úplne iný hráč ako na harde.
Horná polka pavúka sa teraz parádne otvorila, šance na finále bude mať Federer, Gasquet a Monfils, možno aj Goffin. Nadalovi zase odpadol jeho najväčší strašiak a psychicky mu to môže výrazne pomôcť, možno aj k výhre na turnaji.
Reagovat
VlS
Ujasni si, kdo je 1111. To totiž není Nole :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mi se srdce zastavilo, ze by 1111 zase podcenil antuku, kdyz uz na ni prohral ten bratrovrazedny souboj.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
kada.tom
tak to je darda ... pro Jirku určitě velká věc, Novak by měl jít klečet do kouta, tenhle výsledek si za rámeček rozhodně dát nemůže ...
Reagovat
smazaný uživatel
Prý se už poptával na recepci po mapě kanalizační sítě MC, aby cestou domů nezabloudil.
Reagovat
babolat.cz
a Rafa má volnou cestu...
Reagovat
Kozoroh
Jenže teď je na řadě Thiem :-P
Reagovat
FulnekUltras
pokud se na ní ještě něco nezašprcne... ;)
Reagovat
Nola
ja mu to prajem, potrebuje sa chytit, je to jeho najuspesnejsi turnaj
Reagovat
Cico93
Tak šance sa rapídne zvýšili. Ale radšej s pokorou, cesta ešte ďaleká.

Vamos ! ! !
Reagovat
babolat.cz
žádná pokora! evropskou antukovou sezonu je třeba rozjet zvostra.
Reagovat
Cico93
;-)*
Reagovat
Stan_Borowitz
Ve finále ho Jirka dá!
Reagovat
smazaný uživatel
Bez šance není. Fognini vypadl, Cuevas taky, Thiem není úplně zdravý. Ještě ale pozor na Džumhura.
Reagovat
Labi
:D:D Nadal je favorit, na antuce si věří což je v tenise alfa omega výkonu ale nezapomínejte že v pavouku je ještě celá "plejáda" skvělých hráčů a Nadal už není co býval
Reagovat
Kytka
Proč furt Rafa, už toho vyhrál dost. Ať nechá taky jiným.
Reagovat
Jabadu
Ale zase je třeba uznat, že Jirkovo 1. podání už je konečně jako když kopne kůň.
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl slušný trolling, kdyby Jirka v příštím kole uhrál 6 gamů s Lorenzim.
Reagovat
tommr
Jirka v tom dobrým smyslu a Tomáš v tom špatným. Možná je to symbolickej začátek střídání stráží ... :)
Reagovat
Meceon
dnešní výkon berdycha by na djokoviče stačil taky
Reagovat
Jabadu
Zas tak blbě Novak nehrál. Ale ten Jirkův 1. servis ... ajajaj ... ten psal!
:-)
Reagovat
tommr
herně možná, ale Tomáš by to nezvlád psychicky ...
Reagovat
Kytka
Ani herně. Tomáš hrál dneska dost mizerně. Tím nechci snížit výkon Džumhura. Ale zase si to Tom podělal převážně sám.
Reagovat
Stan_Borowitz
hraje úderově daleko pestřejší tenis než Tomáš, má lepší podání a pohyb. Chybí mu srovnat hlavu a zkušenosti. Dnešní výsledek by mu měl nesmírně pomoct.
Reagovat
VlS
Chybí mu především agresivita a pinká, neůtočí.
Reagovat
Atoidi1
ten kroužek nad u je esteticky podnětný, chvíli mi asocioval třeba dánštinu (tohle fakt není mentorování gramatika, či jakákoli výčitka - spíše jsem chvíli váhal co mi tam přijde zvláštního a trvalo to, než mi to došlo ... :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že už se to lepší.
Reagovat
VlS
Ale ještě tam je práce a práce. Poslední gemy jsem trpěl :-). K u s kroužkem - blbec tablet u ve slovu umí jen s kroužkem, čárku umí jen když slovo na u začíná . Technika, no
Reagovat
Stan_Borowitz
Jirky problém je (je to rodinná anamnéza), že má silnější backhand než forehand. Proto to vypadá, že z forehandu jen pinká, ale taková pinkačka jako od Ferrera to není. Ale i tomu to stačilo na 3. místo na světě, kam se spousta "ranařů" nikdy nepodívala.
Reagovat
a.magerova
Tak napiš ÚTOČÍ a pak se lišácky vrať a dodatečně před to vlep NE.... ;-)
Reagovat
janek_da
Koukám, že poslední vítězství Čecha nad světovou jedničkou má z Říma 2013 Berďa
Reagovat
janek_da
A džorž si šušnil první výhru nad top10 přímo pro jedničku
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka po nádherném výkonu a po pěkné bitvě porazil Novaka Djokoviče, Jirka zahrál neskutečný tenis a má skalp nejlepšího tenisty současnosti, Jirko klobouk dolů a moc držím palce do zítřejšího zápasu :)
Reagovat
Meceon
1:6,1:6
Reagovat
Atoidi1
Tvoje chrlení je psychologicky velice zajímavým fenoménem ... Mrzí mne trochu, že mě napadá jen jedna hypothetická potivace pro něj, co kdybys rozšíříl obzor mých spekulací?
Reagovat
Atoidi1
hm, motivace
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo na mě nebo na uživatele co psal pod můj komentář? :D
Reagovat
Atoidi1
na zhrzeného mecenáše
Reagovat
VlS
No, nad výhrou jásám, nad tenisem už podstatně míň.
Reagovat
Jabadu
Tvl ... dvoumetrovej obr s gorilími tlapami - specialista antukář!
To mě poser!
:-)
Reagovat
Meceon
to se nedá pochopit
Reagovat
blixa
A místo drtivých úderů pinká :D Svět je plný paradoxů ;-)
Reagovat
Meceon
dnes to stačilo...hrál to vůbec novak? nehrál ten jeho brácha?
Reagovat
blixa
Jirka upinkal Novaka. To jsou šoky :D
Reagovat
Meceon
nemá fyzičku,nemá rychlost a upinkal ho...
Reagovat
George_Renel
Nemá fyzičku a rychlost? Ty už to nehul.
Troufnu si říci, že Jirka s jeho mnoha nedostatky je nejlépe se pohybujícím hráčem té výškové kategorie.
Reagovat
Meceon
ano..viděl jsem v davis cupu
Reagovat
George_Renel
Tys nemohl nic vidět, neb máš trvale zatměno.....
Reagovat
Meceon
je dobré vidět realitu...veselý..na to prostě nemá...což ukáže budoucnost...vůbec nechápu,proč hráč jeho kvalit je okolo padesátky...nepatří ani do stovky
Reagovat
George_Renel
Tak určitě :-)))))
Reagovat
Pedronegro
tak nejlepší je, jak jsi z toho hotovej, jen bacha na cévku :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to troll...
Reagovat
janek_da
Tak že by přece jen z toho kluka ušatýho něco bylo? Hlavně neusnout
Reagovat
janek_da
... na vavřínech.
Reagovat
Mantra
nebo na Wavrinkovi
Reagovat
Meceon
nebude ...nikdy nebude ani hráč první dvacítky..prostě na to nemá
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to začne kosit. V SF klepne Rogera, ve finále Nadala, takže bude mít celou big3 na jednom turnaji. Sebevědomí mu stoupne do závratných výšin na úroveň amerických sprinterů. Do konce roku dá major + medaili z OH. Konečně se spící obr probral a bude trochu komplikovat Thiemovi cestu za rekordem v počtu GS.
Reagovat
Meceon
dalších půl roku nevyhraje nic
Reagovat
Kozoroh
ROFL.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Meceon
od října do dubna porazil tenhle veselej jen rosola a hewitta...djokoviči..máš ty podvody zapotřebí?
Reagovat
Atoidi1
takže fsaďyl!
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
tommr
uklidni se. Jirka hraje už od Marrakesche velmi dobře a když dokáže zkrotit nervy tak může hrát vyrovnanej zápas s kýmkoli ... :)
Reagovat
lars
no co Jirka se probudil na jare ze spanku :)
Reagovat
tommr
tak snad zůstane vzhůru přes celý léto ... :)
Reagovat
panzer.dragon
Jirka poráží letos jen samý světový jedničky, minulou, aktuální a budoucí
Reagovat
Stan_Borowitz
Ta budoucí je Rosol?
Reagovat
panzer.dragon
jo :-), ale zapomněl sem na ten marakesch, takže to stejně neplatí
Reagovat
mahycek
Konečně !!!!!! Ale od Djoka sportovní gesto, i když jen navenek, uvnitř ho to bude srát. Jsem rád, že konečně bez Djokoviče do konce týdne, tedy nejméně. Veselkovi odpouštím výkony z nedávné doby. Aspoň si můžou vzít Djokovičovi příznivci dovolenou, od TV a streamu. Nadal má asi radost, ale on může vyletět s Thiemem.
Reagovat
smazaný uživatel
ANO. Uz se nasel,Jiri Vesely :) Velka gratulace,tento vysledek je opravdu neco velkeho na okruhu ATP.
Reagovat
Jabadu
Kolik je asi aktivních hráčů, kteří mají s Novakem pozitivní bilanci zápasů?
Moc jich zřejmě nebude. :-)
Reagovat
Nola
Ivo Karlovic :D a Jiri Vesely
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že už nehraje Hrbatý, aby si tu bilanci taky hodil do plusu. Takhle má:

1-1 s Djokem
3-1 s Nadalem
2-1 s Fedexem
1-0 s Můrou
Reagovat
Tornes
Přesně 5 jich je. Volandri, Suzuki, Krajinovič, Karlovič a Veselý. Přičemž pouze Karlovič má odehráno více než jeden zápas. Skvostná bilance ;)
Reagovat
rusedski
Ještě Dlouhý :)
Reagovat
Tornes
Dlouhý dle mých informačních zdrojů za a s Djokovičem nikdy nehrál a za b už v singlu nehraje. Kde s ním měl hrát?
Reagovat
rusedski
Reagovat
Kozoroh
Tato bilance má v tenisovém světě nulovou váhu.
Reagovat
rusedski
Asi máš pravdu, na ITF je místo něj Monfils. Tam to budou mít asi dobře...
Reagovat
Kozoroh
No1e poslední rok a něco jel naplno - sbíral jeden titul za druhým, semtam prohrané finále. Big-upset na úvod turnaje nezaznamenal od prohry s Dimitrovem v Madridu 2013. Se sérií výher a dominancí se pojí i tlak, že ultrafavorit zvládne každý zápas. Tento tlak hráče samozřejmě tíží. No1e se dokázal vyhrabat z mnoha šlamastyk, dnes to nevyšlo. Ale to nevadí, hlavním cílem je vyhrát RG a pokud díky dnešní prohře z Novaka spadne tlak očekávání, může mít nakonec pozitivní vliv na zkompletování kariérního GS.
Reagovat
tommr
kolik ještě hrajících hráčů má s Djokovicem aktivní bilanci? Nebude Jirka náhodou jedinej? :)
Reagovat
VlS
:-) to by si měl nechat notářsky potvrdit, jednou o tom bude vyprávět vnoučatům :-)
Reagovat
Tornes
Vůbec, je jich pět, viz výše ;)
Reagovat
Cico93
Teraz som prišiel domov a šok tvl.
Ale raz to už prísť muselo.
Reagovat
lars
A proc jsi pred 3. setem dnesniho zapasu Jokerovice psal jine informace tady na TP? :))
Reagovat
smazaný uživatel
No1e dnes prohrál 35. zápas, v kterém ztratil 1. set poměrem 4-6. Nejčastěji se mu to stává v Cincinnati. Nevím, jestli je to rekord, protože jsem to zatím nesrovnával s dalšími tenisty.

Jirka Veselý je čtvrtý hráč od V, který ho porazil (po Volandrim, Van Scheppingovi a Verdascovi). Abecedně je za Veselým z No1eho přemožitelů kromě Volandriho už jen Wawrinka (a podle Američanů i Južný, ale to neuznávám).

/počítány jsou zápasy na okruhu ATP a OH, bez pouťáků a DC
Reagovat
Amputace
:D
Reagovat
Frick
"Je to pravda. Čeká ho 1. zápas na antuce po 10 měsících a do toho dostane hráče, který letos na antuce válí, má bilanci 4-1, je mentálně silný (otočil 2 ze 4 posledních zápasů) a navíc ho Novak ještě nikdy nedokázal porazit. K tomu má JV i lepší aktuální formu - Novak v dubnu vyhrál jen 2 zápasy, zatímco Veselý už 4. Neříkám, že Djokovič nemá šanci, ale jeho výhra by mě překvapila."

Ptákoslave - klobouček! :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to bylo geniálně napsané :D
Reagovat
horska.kraslice
No jo, ale Južnyj je Rus a podle azbuky je jeho jméno úplně vzadu (písmeno JU je v azbuce na předposledním místě). A mimochodem - písmeno V je v azbuce třetí, následuje hned za B....
Reagovat
lars
ve trech setech v 1. svem zapasu v MC
Reagovat
peggy
Jirko,bylo to senza,senza.Cekala jsem 6-1,6-0 pro Noeho.Vse je mozne.Noe,nebud smutny hra je hra-Jirka byl dnes lepsi.Promin.
Reagovat
Meceon
prohrát s veselým? to ne...to se fakt nedá...to nedokáže skoro nikdo na okruhu
Reagovat
Atoidi1
tys musel mít hoooodně vsazeno, že tu tak štkáš a dštíš ... Kolik schválně?
Reagovat
Jabadu
Najdi si místo, kde se dobře kouří. :-)
Reagovat
tommr
tak to je bomba! Jirka opravdu překvapil. Djokovic sice dneska nebyl v top-formě, ale to Jirkův úspěch nijak nesnižuje. Jen doufám, že Jirka dokáže na dnešní úspěch navázat a nedopadne to podobně jako s tou dnes už legendární výhrou Lukáše nad Nadalem ... :)
Reagovat
Kytka
Něco s Tomem hulili v Nolově restauraci, nebo si dali nějaký moc silný mok.
Reagovat
Kytka
Přitom v dalším kole buď Monfiels nebo Lorenzi - to by nemuselo být nehratelné.
Reagovat
VlS
Ale houby, holky se domluvily, že so zahrají pěkně doma kanastu a tak si museli kluci zařídit volno. Tomáš musí doma povysávat a utřít prach a Nole musí sehnat víno a kytku pro hostitelku.
Reagovat
Frick
Tak když je Novak v TOP formě, tak tenista, jenž by ho mohl porazit, jednoduše není, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka (kdekoli), Federer (na trávě a rychlejším hardu), Murray (na trávě), Raonic (na rychlém hardu), Kyrgios (na trávě a rychlém hardu), Nadal (na antuce na 3 vítězné), Thiem (na antuce a brzy i na pomalejších hardech), Karlovic (kdekoli kdykoli i o půlnoci), Zimonjič (v deblu)...

Není jich zas tak málo.
Reagovat
Frick
Ale Novak nemůže bejt v TOP formě...
Reagovat
Lina
Jakože je nadčlověk a výše zmínění hráči to nějak uhaluzili?
Reagovat
janek_da
Za Noleho jsem hrozně rád, že protáhl šňůru vítězných 3. servírovacích gemů v 2.setu. Tam už to hodně smrdělo.
Reagovat
tommr
dneska přepisoval rekordní statistiky Jirka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D Prohrát s hráčem, který před ani ne 3 měsíci nestačil na hráče ze 154. místa žebříčku, to se moc špičkovým hráčům asi nepovedlo.
Reagovat
Meceon
tohle byla neskutečná odpornost od djokoviče...tohle jsem od něj faktt deset let neviděl
Reagovat
Lina
jsi nějaká potvůrka podivná nebo chudáček. :)
Reagovat
Bob
Hele fanoušek Rogera :D :D
Reagovat
Kozoroh
Á známý hater No1eho má dnes pré :-D Kde jsi byl, když No1e ovládl AO, IW nebo Miami? :-D
Reagovat
Tornes
Tak od Jirky trošku zklamání, pustit tomu Srbovi set a ještě se s ním tak matlat v tom třetím, ale holt není každý den posvícení, že ano. A taky je třeba uznat, že ten Novak nehrál vůbec špatně, pokud se bude dál zlepšovat, tak to může dotáhnout daleko.
Reagovat
janek_da
Síly nepošetřil, ale i takové vítězství pomůže. Počítá se výhra, to je hlavní.
Reagovat
Tornes
A teď vážně... Jsem fakt rád, že Noleho zastavil zrovna Jirka. Něco takového letos fakt potřeboval. Snad ho to nakopne. Výkon výborný a i když Nole nehrál extra dobře, ve skutečnosti nehrál ani špatně. Hrál takový svůj normální tenis úvodních kol turnajů a Jirka toho na rozdíl od třeba Frantagela dokázal využít.

Po vypadnutí největšího favorita se otevírá cesta dalším. Co na to Wáwra, Murray, Roger, Rafa nebo třeba i Thiem? Bude to zajímavé ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Profík sa hneď pozná.
Reagovat
VlS
jsi štístko, Vánoce za 3/4 roku a ty máš dárek už dneska. Gratulace!
Reagovat
horska.kraslice
Veselý chytil příležitost za pačesy. To je dobře :-) Jinak - sympatické uznalé gesto Djokoviče po skončení zápasu, dokonce objetí na síti.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem se bál, že se s ním bude trápit víc, než s Gabašvilim!
Reagovat
Jabadu
:D:D:D
Reagovat
FulnekUltras
kéž by to pro něj byl i zlomový moment do budoucna!
Reagovat
Meceon
co ukázal? já neviděl vítězný míč...veselej je absolutně nulovej...spíš to co dnes předvedla světová jednička je na pováženou
Reagovat
FulnekUltras
porazit No.1 její největší zbraní - minimem UE - si zaslouží přinejmenším uznání
Reagovat
Meceon
může mi někdo říct,čím že ho ten veselý vlastně přehrál? to se nedá pochopit prostě...
Reagovat
FulnekUltras
dneska zjevně i hlavou... ;)
Reagovat
George_Renel
Jedním slovem. Vším.
Reagovat
Nola
gratulka Veselkovi, videla som iba 3. set, co hral Nole netusim, v 3.sete to nebola ziadna hitparada, ale iste je to vdaka aj superovi, ktory sa nezlozil, tak ako mu to tu stale vycitaju, Kozoroh teraz moze rozoberat....
Reagovat
Nola
sranda dvaja vlanajsi finalisti out, kto je najvacsim favoritom?
Reagovat
Kozoroh
Žebříčkově Murray, dle historie výsledků na antuce Nadal.
Reagovat
VlS
To bude pláče :-)
Reagovat
Nola
nikdy nepodcenuj ziadneho hraca, znie pravidlo, tato prehra je velmi dobra pre zaslepencov, co nedokazu pochopit, ze Nole nie je stroj na vyhry....
Reagovat
Tornes
tak na jeho obranu zas je třeba přiznat, že v poslední době Nole jako stroj na výhry skoro působil :D ale jo, míček je kulatý a na začátku nemá nikdo ani bod :)
Reagovat
Nola
dnes to bola prehra v style Madrid 2013 s Grigorom Dimitrov tiez v uvodnom zapase....
Reagovat
Kozoroh
Už jsem rozebral výše. Tlak očekávání přirozeně hráče tíží a No1e není vyjímkou. No1e za svou bohatou kariéru zvládl otočit mnoho duelů, které se pro něj vyvíjely kriticky, vyhrál z mečbolu US Open 2011, dnes mu to nevyšlo. Ale No1eho neotřesitelnou sebedůvěru dnešní prohra nijak neotřese.
Reagovat
Nola
uvidime.... po vitazstve v IW som pisala, ze tato vitazna snura je neudrzatelna, a prajem si, aby uz konecne prehral, symbolicke je, ze prave s hracom, ktoreho psychiku vsetci riesili, Nole nastupuje do uvodnych zapasov nemastny, neslany, snad si konecne uvedomi, ze to v buducnosti nemusi stacit....
Reagovat
Nola
oprava v Miami
Reagovat
smazaný uživatel
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Reagovat
Frick
Chci vidět ksichty všech dvackařů, co si na toaleťák dali Djokera za 1,01 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera!!! JAk oedhrál poslední gem? no neke!:)) ten kraťas z baseline? nevěřim svejm očim, Novak ho po zápase ocenil,je to frajer
Reagovat
Meceon
absolutní z nouze ctnost...
Reagovat
tommr
ten kratas byl náhodou obdivuhodnej ... :)
Reagovat
VlS
Ten kraťas byl naprosto lahůdkovej se šlehačkou.
Reagovat
tommr
jj bylo to sice hodně riskantní, ale Djokovice to dokonale zaskočilo a možná to rozhodlo celej zápas ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za účasti Nadala, Federera, Murrayoho a Wawrinky...:-)
Reagovat
Meceon
takovej sráč ho porazí tvl...nejhorší hráč na okruhu
Reagovat
aligo
Vždyť tys ho neporazil...
Reagovat
Meceon
veselý...rok nevyhrál zápas a pak porazí světovou jedničku bez vítězného úderu
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON!

Famózní Jirka. Za tohle by si zasloužil zápas s Rogerem, doufám, že to nezahodí hned v dalším kole :-)

Hádám, že sledovanost turnaje v MC po dnešku stoupne tak o 100 procent :D
Reagovat
Meceon
nejhorší výkon djokoviče za posledních deset let
Reagovat
FulnekUltras
všechno je vždycky relativní a odvislé od soupeře
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně po delší době turnaj, kde bude otevřeno, kdo vyhraje ..:-)
Reagovat
mikimaus321
krása
Reagovat
PetaM
Tak to běž ... :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
George_Renel
Očekával jsem dárek od Tomáše.
Díky Jirko!!!!!
To je lepší!!!!
Reagovat
George_Renel
Může to být zlom v Jirkově kariéře?
Asi ano.
Reagovat
FulnekUltras
věřme tomu - a příští kolo napoví...
Reagovat
gigin
Tak všechno nejlepší.
Reagovat
Serpens
Neuvěřitelné. Neporazitelný Djokovic padl s hráčem, který letos sbíral porážky v prvním kole. Asi začnu věřit v osud :)
Reagovat
janek_da
hráli v druhém. Tam je Jirka silnější
Reagovat
tommr
tyhle volný losy jsou často dvojsečná zbran ... :)
Reagovat
Amputace
Výborně, Veselý. Už bylo načase! Djokovičův úvod antukové sezóny se mi moc líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, doufám, že v tomhle duchu bude i pokračovat a nejen na antuce. Už potřeboval srazit hřebínek namachrovanec.
Reagovat
Kozoroh
Spíš tobě by měli vzít klávesnici, aby si přestal psát toxické žvásty....
Reagovat
Jabadu
Já jsem vám to říkal!!!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia!
Reagovat
Kozoroh
JEDEM, NO1E, JEDEME!!!
Reagovat
Jimbo
Ano, jedem domů, Nole, domů!
Reagovat
Davor1
a teraz bude sranda :D
Reagovat
Kozoroh
Už se těšíš na oslavu No1eho big-upsetu?
Reagovat
Davor1
Keď mám povedať pravdu, tak trošku aj hej :D Ale to nemám nič proti Nolemu, len proste tie totálne nudné stojaté vody treba trochu rozčeriť :-))
Reagovat
tommr
škoda toho neproměněnýho mečbolu při podání Djokovice. Ted bude Jirka pod strašným tlakem aby dopodával a obávám se, že to neunese ... :(
Reagovat
Kozoroh
Jedem No1e, ještě není konec!!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to Veselka zvládne jako v 1. setu
Reagovat
Jabadu
Výsledek bude fajn, ale obávám se, že teď se Jirka složí.
Reagovat
tommr
tohle je šance jako hrom! Jirkovi stačí udržet nervy na uzdě při vlastním podání ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no ještě musí i dobře hrát, jen nervy na uzdě stačit nebudou ..:-)
Reagovat
tommr
když udrží nervy na uzdě = bude podávat jako doposud = je velká šance na úspěch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole se začíná nebezpešně rozjíždět, snad to Jirkovi výjde
Reagovat
Lina
Bylo by to fajn, kdyby Novakovu jízdu zastavil český hráč, jenže známe Novaka.
Reagovat
mahycek
Ku.va dneska je Djoko k poražení, tak je to potřeba využít. Co je to za toho malého chlapce, jak tam plakal ? Neviděl jsem to od začátku úplně. Třeba mu štěstí přinese.
Reagovat
FulnekUltras
taky že jooo...
Reagovat
historik
už by ta brejkovaná mohla skončit
Reagovat
Bob
Kvitová letos už hrát nebude?
Reagovat
Dobry-den
Doufejme.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by neměla?
Reagovat
PetaM
Ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Stuttgart
Reagovat
historik
takže na smeče vyrovnáno
Reagovat
tommr
Jirku ale ten zkaženej smeč asi bude mrzet víc ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
...
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje pořád stejně, jen má konečně pořádného soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi asi jeho poslední zápasy neviděl
Reagovat
tommr
Jirka nám po tom prvním brejku Djokovice nějak odpad. Nejspíš na něj konečně dolehla nervozita z toho, že je blízko k úspěchu nad světovou jedničkou. Ted už si to Djokovic s největší pravděpodobností ohlídá ... :(
Reagovat
vrabejka
Raonic záběr!
Reagovat
Tuttovka
Jinak tedy Cuevas s Milošem taky jedou bomby :).
Reagovat
Romario
No Nole to zatím jenom tak šolíchá, ale Jirka hraje na hranici svých možností.
Reagovat
Tuttovka
Tak to je samozřejmě pravda, ale vzít set světové jedničce je furt úspěch :).
Reagovat
Romario
Jasně úspěch je to jako bejk.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole se dnes hýbe, jak kdyby si půjčil olova na nohy od Jágra
Reagovat
Romario
Nebo se přežral v tý restauraci co v Monaku otevřel.
Reagovat
smazaný uživatel
asi ..:-)
Reagovat
peggy
Beru to jedno pres druhe,ale VAMOS RAFA!!!,snad to jiz bude lepsi a lepsi.Je to stale ten bojovny skromny Rafa.No pane Berdych je videt,ze j

ste jiz v danovem raji,nikdy bych Vam nefandila,jste pouze arogantni.Dzumhurovi,jen mam za zle,radovat se z vitezstvi,kdyz souper pro nemoc odstoupi.
Reagovat
Davor1
len veselo do neho !!
Reagovat
PetaM
Čumím jak blázen. Člověk tady chvíli není, zapne výsledky, a Jirka 6:4 :D :D :D
Reagovat
mahycek
Berdych mi pokazil sázku na zápasy Wawrinky, Thiema, Nadala. Všichni 3 byli úspěšní a Tom to shodil. Doufám, že Veselý vyhraje a napraví to. Už napravil !!!! 1 set vyhrál a teď by to chtělo celý zápas. Hodím si to na Live sázky a uvidím co tam přihodit. Jeď Veselko a vyhrej to, lidi ti minulé nezdary odpustí.
Reagovat
janek_da
Co manželka?
Reagovat
tommr
Jirka začal nebojácně a získal první set. Už to je velkej úspěch i kdyby nakonec zápas prohrál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý je, že Nole naprosto v klidu a nerčiluje se, že by si jeho rodinka vsadila na zisk setu pro Jirku a Nole to rozbalí a ted
Reagovat
Kozoroh
Zápasů, kde prohrál první set zažil už mraky. Nějak si cestu k výhře najde No1e.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka to dnes dá!

Ak to nepo.erie hlavou, tak má šancu.
Reagovat
smazaný uživatel
To ještě daleko. Nole může naráz přepnout o 3 levely nahoru a bude vymalováno
Reagovat
historik
Veselý se takřka celou sezónu trápí a dneska proti Nolemu na servisu válec
Reagovat
tommr
servis má lepší už několik posledních zápasů ... :)
Reagovat
vrabejka
Jirka zatím na servisu válec. I v dlouhých umí Noleho přehrát. Na síti Nole vůbec neví. Snad to Jirkovi vydrží :)
Reagovat
tommr
Tomáš sice letos ztrácí body od začátku roku na každém turnaji, ale nečekaná prohra s Dzumhurem je první opravdu těžká ztráta a mohla by být určitým symbolickým předělem. Dosavadní prohry se daly omluvit kvalitou protivníka, ale porážka s Dzumhurem je první letošní prohra s vyloženě slabším soupeřem a trochu nabourává tu dosavadní představu o Tomášovi který sice nestačí na hvězdy, ale slabší hráče pravidelně poráží ... :(
Dopad na Tomášovo postavení v žebříčku bude taky velice nepříjemnej. Tomáš příjde o 510 bodů a zcela určitě vypadne z elitní osmičky. O tom jestli vypadne i z první desítky rozhodnou výsledky jeho největších konkurentů. Gasquetovi stačí k předstižení Tomáše postup do semifinále, Raonic by k tomu potřeboval postoupit do finále a Goffin a Thiem by museli získat titul. Tomáš by tak za určitých okolností mohl klesnout po Monte Carlu až na 12.místo ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to nepřeceňval dělat velké závěry z 1. zápasu na antuce. Podívej se na výkon Noleho v 1. setu. U Jirkova podání si uhrál je 1 fitýn, když nepočítam Jirkovu dvojchybu. To Tomáš hrál mnohem lépe
Reagovat
tommr
jenže ono to není jen o tom dnešním zápase. Tomáš letos ztratil body oproti lonsku na všech turnajích na kterých hrál ... :(
Reagovat
George_Renel
Je přece skvělé kolika mentálně postiženým lidem udělal Tom radost. ;-)
Reagovat
Pedronegro
tvl dost dobrý :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toz ogarova skvela taktika pred FO jak zmast soupere. Je to panes.
Reagovat
Tornes
Je to rebel ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to teda je ;)
Reagovat
Dobry-den
Nevadí. Oproti ostudě, kterou dlouhodobě předvádí Kvytová, je to pořád pohádka...
Reagovat
Kozoroh
Jenže v konečném součtu je na tom líp Petra - 2 GS výhry > 0 GS výher. Tom je konzistentnější, ale nedokáže prorazit.
Reagovat
aligo
Tragéd
Reagovat
smazaný uživatel
Seš, to souhlasím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist