Senzační vítězové smíšené čtyřhry: Gullicksonová s Parrottem

10. 9. 2009, 22:49
Aktuality 1
US OPEN - Na US Open už jsou po dnešku známi majitelé prvního titulu. Stali se jimi překvapivě Američané Carly Gullicksonová a Travis Parrott, kteří ve finále smíšené čtyřhry porazili druhý nasazený pár Cara Blacková ze Zimbabwe a Leander Paes z Indie 6-2 6-4.
Travis Parrott a Carly Gullicksonová

Američané jsou doslova senzačními vítězi. Dvaadvacetiletá Carly Gullicksonová byla na okruhu WTA nejvýše na 123. místě, ve čtyřhře byla před třemi lety dvaapedesátá. Dcera bývalého hráče americké baseballové ligy MLB Billa Gulllicksona získala dva deblové tituly na turnaji v Quebecu (2004 a 2006).

O sedm let starší Travis Parrott se specializuje jenom na čtyřhry. Zatím nejúdernější pár vytvořil se Slovákem Poláškem, se kterým loni vyhrál turnaj v Petrohradě. Celkově získal tři tituly. S Poláškem hráli ještě třikrát neúspěšně ve finále. Parrottovým největším grandslamovým úspěcehm bylo pět let staré čtvrtfinále z US Open.

Nicméně Gullicksonová s Parrottem, kteří startovali na divokou kartu, si překvapivý titul na letošním US Open museli zasloužit. Jediný set ztratili hned v prvním kole s turnajovými šestkami Petrovovou a Mirným. Pak porazili nebezpečné duo Mirzaová/Nestor a následovaly skalpy největších favoritů: třetí nasazené dvojice Raymondová/Matkowski, jedniček Huberové s Bhupathím a dnešní proti Blackové s Paesem.

Porazili tak několikanásobné grandslamové vítěze. Pár Blacková/Paes loni US Open vyhrál, letos hrál finále ve Wimbledonu.

Parrott hrál společně s Gullicksonovou vůbec na prvním turnaji. Za triumf si rozdělí 150.000 dolarů.

"Pořád tomu nemůžu uvěřit," těžko hledala slova Gullicksonová. "Je to poprvé, co jsem hrála na kurtu Arthura Ashe, je to obrovská zkušenost. Úplně se teď klepu," dodala.

"Naši soupeři dnes hráli výborně, výhru si zasloužili," pochválil vítěze Paes, kterého na kurtech ve Flushing Meadows zítra čeká ještě finále čtyřhry mužů po boku Lukáše Dlouhého. Blacková bude dnes v noci bojovat společně s Huberovou v semifinále deblu žen.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
čtvrteční výsledky (10. 09. 2009)

Smíšená čtyřhra - finále:
Gullicksonová/Parrott (USA) - Blacková/Paes (2-Zimb./Ind.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist