Serena i Venus první zápas na rychlém povrchu zvládly

29. 7. 2009, 11:22
Aktuality 2
WTA STANFORD - Poprvé od wimbledonského finále se na kurtech objevily sestry Williamsovy. Obě na úvod turnaje ve Stanfordu nezaváhaly a postoupily do 2. kola. Dařilo se i Srbce Jankovičové, z nasazených dohrála jen Cibulková. Ze hry venku je již také loňská vítězka Wozniaková.
Serena Williamsová

Ve Stanfordu nestartuje světová jednička Dinara Safinová a tak roli nejvýše nasazených plní sesterské duo Williamsových. Venus si v prvním kole hladce poradila s Kanaďankou Duboisovou. "Byl to skvělý zápas pro můj rytmus hry. Mohla jsem pracovat na svých úderech," pochvalovala si devětadvacetiletá Venus. "Snažím se teď do hry zapracovat nové věci, dělat vše ještě rychleji. Všechno je to o psychice."

Připomněla také, že se po čtyřech letech ráda vrátila na oblíbené místo. "Miluju LA. Promiňte, ne Los Angeles, myslela jsem Kalifornii. Cítím se tu jako doma."

Více starostí měla se vstupem do turnaje nasazená jednička Serena. V první sadě sice třikrát vzala soupeřce servis a vyhrála 6-3, ve druhém setu však musela absolvovat tie-break. V něm vedla 6-2, ale nakonec využila až sedmý mečbol.

"Můžu hrát lépe. Byla jsem trochu z tempa, ale je lepší si to vybrat teď, než v pozdějších kolech," vysvětlovala Serena, jež se dopustila hned sedmi dvojchyb.

Zatímco Venus hrála ve Stanfordu šestkrát ve finále a v letech 2000 a 2002 triumfovala, její mladší sestra se zde představila poprvé až loni, kdy v semfinále vzdala. To zase chyběla Venus, a tak se ve Stanfordu potkávají poprvé. V pondělí už postoupili do druhého kola ve čtyřhře. Naposledy po svém boku ovládly Wimbledon.

Pouhé čtyři gamy ztratila ve svém prvním zápase od neúspěšného vystoupení ve Wimbledonu Srbka Jelena Jankovičová. Turnajová čtyřka smetla domácí Haynesovou, nyní ji však čeká dobře hrající Němka Lisická.

Jankovičová se letos potýká s únavou a již tři měsíce nehrála v semifinále. Ztrátu sebevědomí se snaží najít nyní na betonech ve Spojených státech, kde loni turné zakončila finálovou účastí na US Open.

Loňský překvapivý triumf, jenž je zároveň jejím jediným, neobhájí Kanaďanka Aleksandra Wozniaková. Jednadvacetiletá rodačka z Montrealu podlehla ve třech setech Daniele Hantuchové.

Narozdíl od Hantuchové se nevedlo šesté nasazené Slovence Dominice Cibulkové. Tenistka, jež se před 14 dny omluvila kvůli zranění z turnaje v Praze, nestačila na Australanku Samanthu Stosurovou.

Turnaj ve Stanfordu je součástí US Open Series a je dotován částkou 700.000 dolarů. Vítězka si ukrojí více než sedminu a do žebříčku získá 470 bodů. Z českých tenistek se do hlavní soutěže mohla dostat jen Vaidišová, v kvalifikaci však selhala s hráčkou šesté světové stovky.

- WTA STANFORD (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
úterní výsledky (28. 07. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Li Na (Čína) 6-3 7-6(6)
V. Williamsová (2-USA) - Duboisová (Kan.) 6-2 6-3
Jankovičová (4-Srb.) - Haynesová (USA) 6-3 6-1
Stosurová (Austr.) - Cibulková (6-SR) 6-4 6-3
Bartoliová (8-Fr.) - Moritaová (Jap.) 7-6(6) 6-3
Kirilenková - Čakvetadzeová (obě Rus.) 6-4 5-7 7-6(5)
Lisická (Něm.) - Osterlohová (USA) 6-2 6-3
Kudrjavcevová (Rus.) - Coinová (Fr.) 6-1 7-6(5)
Oudinová - Barteová (obě USA) 6-2 6-1
Hantuchová (SR) - Wozniaková (Kan.) 6-4 4-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Jeden z nejdramatictejsich zapasu, co jsem v posledni dobe shlednul.Obe se zoufale potrebuji chytnout a bylo to znat, temer tri a pul hodinky nevynucenych chyb;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsem čekal, že Dominika asi Stosur nedá a to se i potvrdilo, škoda.:-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist