Vaidišová se topí, smetla ji i hráčka šesté světové stovky

26. 7. 2009, 21:11
Aktuality 13
WTA STANFORD - Trápení bývalé české jedničky Nicole Vaidišové nebere konce. Poté, co vypadla z první světové stovky, musela na turnaji ve Stanfordu absolvovat kvalifikaci. V té ale vypadla už v 1. kole, když v noci ze soboty na neděli podlehla 2-6 1-6 osmnáctileté Američance Stacey Tanové, 584. hráčce světa.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová se začala trápit v loňské sezoně. Jejím posledním světlým okamžikem byl Wimbledon, kde si zahrála čtrtfinále. Ve zbytku sezony však prohrála sedm z devíti duelů a krize bývalé světové sedmičky se začala prohlubovat.

Začátkem letošní sezony ukončila spolupráci s trenérem Felgatem a vrátila se k nevlastnímu otci Aleši Kodatovi. "Musím být trpělivá. nečekám, že hned začnu vyhrávat," upozorňovala Vaidišová na jaře. Čas plynul a dvacetiletá Češka prohrávala dál. Nadějné momenty, kdy si zahrála třetí kolo v Miami i Indian Wells, již byly zapomenuty. Dvakrát nezvládla kvalifikaci, třikrát v řadě vypadla v prvním kole. Ve Wimbledonu nestačila na De Los Riosovou a naposledy v Praze po odevzdaném výkonu padla s Kudrjavcevovou. A čeští fanoušci si na ní zapískali.

Logickým vyústěním byl žebříčkový propad. Nyní Vaidišové patří až 140. místo a kvalifikacím se teď jen těžko vyhne. Věřila, že změna k lepšímu přijde na jejím oblíbeném americkém betonu, ale už v prvním zápase propadla.

V kvalifikaci na turnaj ve Stanfordu utrpěla debakl 2-6 1-6 se Stacey Tanovou. Čerstvě plnoletou Američankou, jež nastoupila ke svému premiérovému zápasu v kvalifikaci na turnaj WTA.

Vaidišová prohrála s 584. hráčkou světového žebříčku a stále to vypadá, že ke dnu, od kterého by se konečně mohla znovu odrazit, ještě neklesla.

Turnaj kategorie Premier je dotován čáskou 700.000 dolarů a přestaví se na něm osm hráček první světové patnáctky: sestry Williamsovy, Dementěvová, Jankovičová, Petrovová, Cibulková, Agnieszka Radwaňská a Bartoliová. Titul bude obhajovat Kanaďanka Wozniaková. Češky v hlavní soutěži startovat nebudou.

- WTA STANFORD (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
sobotní výsledky (25. 07. 2009)

Kvalifikace - 1. kolo:
Tanová (USA) - Vaidišová (ČR) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
skott
Vaidisova nema menatlitu, aby se odrazila ze dna.Letos nezvladla ani jednu kvalifikaci, do ktere nastoupila, hraje bez zajmu a ochoty se o vylsedek poprat.Zahazuje i ty i nejpriznivejsi losy, jake muze mit.Jsem zvedavy jak dlouho s ni bude mit jeji nevlastni otec trpelivost, kdyz rikal, ze bez vule dat tenisu vsechno, by se s ni dohromady znovu nedal.Seriozne verim, ze uz brzo (do konce roku?) ukonci karieru.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to jedno, stejně nemá vztah k Česku, tak proč jí fandit!!!
Reagovat
smazaný uživatel
K Česku vztah má, nedávno řekla, že se stýká na turnajích v holkama z od nás, ráda mluví hezkou čestinou. Jestli jí chcete jen všichni pomlouvat, tak doufám, že až se jí bude dařit, tak jí fandit nebudete, takové "fanoušky" jako jste VY nepotřebuje!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no tohle sem rikala furt..jenze uz nehodlam fandit nekomu koho to vubec nebavi..tenhle vysledek mluvi za vse nemyslite?
Reagovat
smazaný uživatel
at už tuhle sezonu skončí stjně už nic neuhraje
Reagovat
smazaný uživatel
doporučuji se zamyslet nad tim co chce, nebo to utrpeni radši ukončit
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Štěpánek, ten se teď za ní musí hodně stydět.:-)
Ale co, není jediná, která svou kariéru takto posr.la, takže nám to může být fuk.
Reagovat
Lampard
možná by ji šl ping pong
Reagovat
SubOptikT
... hmm - tak to už je docela husté ...
Reagovat
Litrpool
Až si nechá udělat děcko od Radka a vysere se na tenis!!!
Reagovat
smazaný uživatel
at se vysere na Radka!
Reagovat
smazaný uživatel
Alessi :))))
Reagovat
smazaný uživatel
a ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist