Serena je 10 měsíců po porodu v semifinále Wimbledonu, vyzve ji Görgesová

10. 7. 2018, 18:36
Aktuality 9
WIMBLEDON ŽENY - Serena Williamsová vyhrála i osmý grandslamový zápas po mateřské pauze a deset měsíců po porodu dcery postoupila do semifinále Wimbledonu. Vítězka 23 grandslamů dnes otočila zápas s Italkou Camilou Giorgiovou a má stále šanci poosmé v kariéře ovládnout trávu v All England Clubu. O finále si šestatřicetiletá Američanka zahraje proti Němce Julii Görgesové, jež pokračuje v životním grandslamu.
Serena Williamsová

Loni v lednu už jako těhotná vyhrála Australian Open a musela si dát pauzu. I po ní však Serena Williamsová na grandslamech vítězí dál, neprohrála na nich už 14 zápasů v řadě a pouhých 10 měsíců po porodu dcery Alexis Olympie je v semifinále Wimbledonu.

Dneska v prvním čtvrtfinále od návratu šestatřicetiletá Američanka zdolala 3-6 6-3 6-4 Italku Camilu Giorgiovou a svou neporazitelnost na wimbledonské trávě prodloužila na 19 utkání. 

Serena navzdory malé herní praxi až do čtvrtfinále neztratila ani set, ale Giorgiová zpočátku hrála výborně a její sérii ukončila. Když se ale zkušené Američance ve čtvrtém gamu druhého setu podařilo poprvé sebrat nenasazené Italce podání, začala si věřit, vyrovnala a také rozhodující sadu zlomil její jediný brejk.

"Je to zvláštní. Někdy si říkám: sakra, mám problémy. Někdy cítím, že můžu bojovat. A dneska, nevím proč, jsem byla úplně klidná, i když jsem ztratila první set. Pořád jsem měla pocit, že to mám ve svých rukou," řekla Williamsová a pochvalovala si, že fyzicky je na tom výborně. "Nejsem vůbec unavená," těšilo ji.

Třiadvacetinásobná grandslamová vítězka tak na grandslamech neprohrála už čtrnáct duelů po sobě, na předchozím French Open totiž po postupu do osmifinále kvůli zranění prsního svalu ze soutěže odstoupila.



"Kdybych nevěřila, že tu můžu dojít daleko, tak bych tady nehrála. Ale když jsem teď v semifinále, tak je to opravdu příjemný pocit," přiznala Serena. "I když pořád říkám, že je to plán a měla jsem tenhle cíl, tak když se to skutečně stalo, ani se mi tomu nechce věřit," dodala bývalá dlouholetá královna světového tenisu matka dcery Alexis Olympie.

O jubilejní 10. wimbledonské finále si sedminásobná šampionka zahraje s Julií Görgesovou, s níž ve třech vzájemných duelech neztratila ani set.

Devětadvacetiletá Němka Görgesová ve Wimbledonu pět let po sobě vypadla vždy hned v prvním kole, letos však na londýnské trávě prožívá svůj životní grandslam. Dnes si poprvé zahrála ve čtvrtfinále a dokázala v něm zvítězit 3-6 7-5 6-1 nad přemožitelkou Karolíny Plíškové Nizozemkou Kiki Bertensovou.

První semifinálovou dvojici vytvořily Němka Angelique Kerberová a Lotyška Jelena Ostapenková.

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn, Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
úterní výsledky (10. 07. 2018)
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Kerberová (11-Něm.) - Kasatkinová (14-Rus.) 6-3 7-5
Ostapenková (12-Lot.) - Cibulková (SR) 7-5 6-4
Görgesová (13-Něm.) - Bertensová (20-Niz.) 3-6 7-5 6-1
S. Williamsová (25-USA) - Giorgiová (It.) 3-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
LukasH
Skoda, ze musela Serena hrat s Camilou. Obema jsem pral postup. Mam moc rad Camily styl hry. Driv hrala uplne vabank (kam se hrabe Petra), ted si to umi i hlidat. Ma nadhernej svih.:-) Mohla by byt v zebri mnohem vys.
Ted dalsi symposka Julie. A zrovna Penko a Kerber, ktery mi nix nerikaji, jsou na druhy strane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano jeji postaveni na returnu hluboko v kurtu bylo vzdy fascinujici, ale ted jsem ji moc nemel moznost sledovat, takze nevim az kam se posunula:)
Reagovat
smazaný uživatel
Na gs vyhrála po pauze už 8 zápasů...
Reagovat
adalv87
ok,já myslel v rade
Reagovat
smazaný uživatel
Původně v textu měli sedm :-)
Reagovat
janek_da
10 měsíců po porodu, 10 měsíců před porodem
Reagovat
smazaný uživatel
a mezi tím 10 vyhraných zápasů na GS (možná 17)
titul matka roku, sportovkyně roku, návrat roku...
Reagovat
adalv87
ona ji Julia vyškolí
Reagovat
adalv87
nemohla vyhrát 7 zápas.tady odehrála 5 kol a na french open vypadla hned zkraje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist