Serena je i nadále suverénní, v osmifinále se střetne s Halepovou

19. 1. 2019, 05:42
Aktuality 36
AUSTRALIAN OPEN - Serena Williamsová pokračuje na letošním Australian Open v suverénním útoku na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí. Majitelka 23 grandslamových vavřínů ve třetím kole smetla Dajanu Jastremskou a popátnácté v kariéře v Melbourne postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude světová jednička Simona Halepová, která dnes porazila její starší sestru Venus.
Serena Williamsová

Serena Williamsová letošní sezonu zahájila v Hopmanově poháru a ve dvouhře vyhrála všechny tři zápasy. Na Australian Open, kde startuje poprvé od triumfu v roce 2017, kdy již byla v jiném stavu, nyní útočí na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí.

Sedminásobná vítězka úvodního grandslamu sezony zatím předvádí suverénní výkony. V souboji tenisových maminek zničila Němku Mariaovou (6-0 6-2), šanci nedala ani Kanaďance Bouchardové (6-2 6-2) a dnes za 67 minut smetla 6-2 6-1 Dajanu Jastremskou.

Williamsová se rychle dostala do vedení 4-0 a náskok dvou brejků si proti 57. hráčce světa udržela. Ve druhé sadě nehrála tak dobře jako v té úvodní, přesto osmnáctiletému ukrajinskému talentu povolila jediný game.

Majitelka 23 grandslamových trofejí dnes byla na servisu naprosto neprůstřelná. K postupu si pomohla osmi esy, po prvním podání získala 22 z 26 výměn a soupeřku nepustila k jedinému brejkbolu. V utkání nastřílela 20 vítězných úderů, chyb měla 13.

Jastremská prohru s Williamsovou, kterou jako malá obdivovala při sledování tenisových zápasů, obrečela. Favorizovaná Američanka ji poté u sítě utěšovala slovy: "Hrála jsi výborně. Vedla sis dobře. Neplakej. Opravdu sis vedla dobře." Jastremská si podruhé v kariéře zahrála hlavní soutěž grandslamu, při svém debutu na loňském US Open skončila v prvním kole.

Sedmatřicetiletá Williamsová mohla rekord Courtové vyrovnat už loni. Po březnovém návratu z mateřské pauzy se totiž probojovala do finále ve Wimbledonu i na US Open, poslední krok však nezvládla.

V osmifinále, které si na Australian Open při své 18. účasti zahraje popatnácté, ji čeká první těžší zkouška. O čtvrtfinále totiž bude bojovat proti světové jedničce Simoně Halepové, s níž však vede ve vzájemné bilanci vysoko 8-1.

"Přiznávám, že bych si ráda zahrála proti světové jedničce. Na druhou stranu přeju vítězství Venus. Buď jak buď, budu připravena na obě varianty," řekla Serena Williamsová ještě předtím, než znala jméno své osmifinálové soupeřky.

Sedmadvacetiletá Halepová dnes zabránila souboji sester Williamsových, když porazila nečekaně hladce 6-2 6-3 osmatřicetiletou Venus. Rumunská tenistka, která v Melbourne přerušila sérii pěti zápasů bez vyhraného setu, tak poprvé od loňského srpna vyhrála zápas 2-0 na sety.

Halepová v Melbourne obhajuje loňské finále a hrozí, že i vinou loňské pauzy zaviněné zraněním zad přijde o post světové jedničky. Bez ohledu na výsledky jejích rivalek potřebuje získat titul, jinak bude její postavení v ohrožení.

Nejblíže k posunu na 1. místo světového žebříčku má z pronásledovatelek Američanka Sloane Stephensová, které nyní potřebuje postoupit minimálně do semifinále, stejně jako další tenistky v pořadí - Naomi Ósakaová, Petra Kvitová a Angelique Kerberová. Karolína Plíšková a Elina Svitolinová potřebují postoupit do finále.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
sobotní výsledky (19. 01. 2019)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Kar. Plíšková (7-ČR) - Giorgiová (27-It.) 6-4 3-6 6-2
Halepová (1-Rum.) - V. Williamsová (USA) 6-2 6-3
Ósakaová (4-Jap.) - Su-Wei Hsieh (28-Tchaj-wan) 5-7 6-4 6-1
Svitolinová (6-Ukr.) - Shuai Zhang (Čína) 4-6 6-4 7-5
Keysová (17-USA) - Mertensová (12-Belg.) 6-3 6-2
Sevastovová (13-Lot.) - Qiang Wang (21-Čína) 6-3 6-3
S. Williamsová (16-USA) - Jastremská (Ukr.) 6-2 6-1
Muguruzaová (18-Šp.) - Bacsinszká (Švýc.) 7-6(5) 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Strýcová/Vondroušová (ČR) - Dijasová/Putincevová (Kaz.) 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Dobry-den
Bohužel, tu už nikdo nezastaví. NIKDO!
Reagovat
FulnekUltras
zatím ještě nenarazila na opravdu kvalitní soupeřku - a to se teď už naštěstí konečně stane. SIMONKA!!!
Reagovat
Hector21
Jako že ti nikdy nefandim, tak teď ti fandím Simono....
Reagovat
tenista1
Ja taktiež budem fandiť Simone, dúfam že Serenu dorazí !!! Keď bude hrať ako dnes proti Venus tak má šancu.
Reagovat
janek_da
Bylo by fajn videt zase nejaky hysteracek. Mohla by to do toho zatahnout obvineni z hemisferismu.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
jackiec
snad tu prdelatou poserenu konečně někdo rozběhá a pošle do šrotu
Reagovat
annah
Taky doufám (ovšem nejspíš marně), že ji Halepova porazí. Sice je mi taky nesympaticka, ale v tomto případě jí budu fandit. Myslím ale, ze letosni titul poputuje do Ameriky spolu se Serenu.
Reagovat
FulnekUltras
konga starýho
Reagovat
kada.tom
Z takových výkonů Serena mám velkou radost, jen je škoda, že v Melbourne nedojde na "Sisters Act", nicméně zápas Sereny s Halepovou bude patrně ozdobou a vrcholem 4. kola v ženské části. Jsem na ten zápas zvědav, pro Serenu tu bude první opravdu tvrdý test.
Reagovat
Herbert_Hoover
V čem je to škoda? V současnosti naprosto nezajímavý duel.
Reagovat
bIbec
Souhlas
Reagovat
svetova.dvojka
Sereně zkrátka člověk musí fandit i kdybych nechtěl, za ten její celoživotní boj proti rasismu a za práva černých žen.
Je to velká osobnost nejen tenisová, nejlepší hráčka historie, ale také a to především osobnost společenská, osobnost světového významu.
Reagovat
Nenela
No ja ji teda nefandim, ale osobnost to rozhodne je.
Reagovat
George_Renel
A hlavně je velká.... .-)
Reagovat
Fandina
Ale zase až tak moc ne. :-))
https://media.super.cz/images/gallery/0000000007990556/qkmeh6507kKgaEH-AaWA3g/50cdd8ee39953a8b53a70400-52343?size=539
Reagovat
Pedronegro
to určitě, v Indii dokonce posvátná, že :-)
Reagovat
FulnekUltras
co to tady blábolíš o rasismu, antičoboláku??? ;-)))))
Reagovat
FulnekUltras
omluva - skočilo mi to o jeden hlavní příspěvek výš ;-)))
Reagovat
bIbec
Je to válec.
Reagovat
jirkaS
též rozměry
Reagovat
FulnekUltras
už jenom zrezivělý sentinel
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je zajimavej clovek. Na jednu stranu domaze tyhle hezky gesta, ale pak i spoustu blikancu. Skoro jako Repka, teda kdyz odmyslime ty hezky gesta...
Reagovat
jirkaS
řepič měl hezký gesto, byl odsouzen ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Serena nikdy neměla problém se soupeřkami, má k nim až kamarádský (teď už možná spíš mateřský) přístup. Pifku má na rozhodčí! :-)
Reagovat
ludmilaosfka
Přesně. Nejsem úplně fanynka Sereny, ale uznávám jí. Nepamatuju, že by někdy byla hrubá na soupeřky. Naopak, vždy se o nich vyjadřovala s úctou. Teď po porodu je silnější než bývala (pochopitelné), ale zase je to už lepší, než před několika měsíci. Až se divím, jak jí to dobře běhá. Ale lidsky jí mateřství určitě prospělo a líbí se mi, že manžel fandí v hledišti. Tak to má být. Podobně, jako když Mirka fandí Fedexovi :-)
Reagovat
Holahej
Serena W. se chová sportovně, porážky přijímá s grácií, soupeřky pochválí nebo naopak utěšuje, jako zde na AO, ona nemá problém přiznat dobré míče, ale je velmi citlivá na nespravedlnost, když cítí nespravedlnost?, reaguje temperamentně, až výbušně, nechce se nechat....., dostává se do transu bojovnice?Nyní na AO je často při přenosech vidět, jak z lóže mluví a pokřikují trenéři na hráče, hráčky, někteří téměř po každém bodu, celý zápas, někdy zvlášť na menších nebo méně zaplněných kurtech je to slyšet i v TV, těch zápasů je spousta a je to běžný kolorit GS ?..a najednou ve finále GS, na zaplněném centrálním dvorci, mnoha tisíci halasícími diváky, je ona, právě ona, která si nikdy na turnajích nezve a nepozvala trenéra k sobě na lavičku na porady, znenadání dostane penalizací za koučování....., je vyvedena z rytmu a koncentrace zápasu, které hráče/ky by to nenaštvalo? a necítili by to jako ovlivnění zápasu ve svůj neprospěch rozhodčím....a rozhodčí jistě ví, že když bez předchozí domluvy, třeba při střídání stran, tohle udělá, že to hráče /každého/ vytočí?.
Reagovat
George_Renel
Ale nemůže si myslet, že je nedotknutelná.
Zvláště, když v minulosti "by empirové zabíjela"......
Reagovat
EllNino
empirove?
Reagovat
George_Renel
Omluva, ....umpirové....
Reagovat
EllNino
ale ona tohle řekla lajnové, na US Open 2009 :)
Reagovat
George_Renel
I to je možné. Detaily jsou pro mě nepodstatné.
Reagovat
Pedronegro
no, spíše se před a v zápasech snaží všemožně soupeřky zastrašit a její projevy účasti nebo chování ?hodné tety? vypadají hrané a neupřímné, a běda když není po jejím, to se projeví opravdově jako smyslů a mozku zbavený lidoop, vyřvávající pitomosti, což je podle světové dvojky asi ten celoživotní boj proti rasismu, dle holaheje proti nespravedlnosti, i když je jasné, že právě ve finále USO si to měl její trenér odpustit a svádět to na rozhodčího je mimo mísu ...
Reagovat
skott
Bohužel ukrajinský vítězný double v RLA se nekonal. Dayana dostala velkou lekci, ale tak špatnými statistikami na servisu tomu sama příliš nepomohla:(
Hezké gesto od Sereny, podobně jako předtím Elina Zhang se snažila plačící Dayanu povzbudit.
Reagovat
FulnekUltras
hérečka jako vždy než jí rupnou nervy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist