Serena: Ležela jsem na smrtelné posteli

14. 6. 2011, 13:56
Aktuality 50
Pokud rivalky Sereny Williamsové doufaly, že už se Američanka kvůli zdravotním problémům nevrátí na tenisové kurty, pak se mýlily. Devětadvacetiletá vítězka třinácti grandslamových turnajů sice ležela na smrtelné posteli, jak sama řekla, ale nyní je zpět. A její touha po tenisových vavřínech je prý neukojitelná.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Přijela jsem vyhrát," řekla Serena Williamsová před turnajem v Eastbourne, svým prvním od loňského triumfu ve Wimbledonu. "Doufám, že i tam se dostanu na vrchol. Můj postoj se nezměnil, pořád mám neukojitelnou touhu vyhrávat. Ale nepřipravuji se pouze na dnešek, na Wimbledon, ale na zbytek mé kariéry," prohlásila.

Mladší ze sester Williamsových nejdříve vyřadilo ze hry nešťastně pořezané chodidlo. Nohu si zranila při oslavě wimbledonského titulu při odchodu z restaurace v Mnichově. Měla přetrhané vazy a po dvou operacích sádru na pět měsíců. Když už se zdálo, že se vrátí, přišla v únoru mnohem větší komplikace - plicní embolie.

Divoký rok Sereny Williamsové:

"Měla jsem krevní sraženiny v obou plicích. Hodně lidí kvůli tomu zemře, protože to neodhalí. Já nemohla dýchat, ale jen jsem si myslela, že jsem z formy," řekla Serena, které pomohl odhalit problém šestý smysl sestry Venus. "Serena volala a já jí řekla, ať si najde, jaké příznaky má plicní embolie. Měla jich dost a naštěstí to neignorovala, protože by to mohlo být nebezpečné, a zašla k doktorovi," řekla Venus.

Serena zamířila na vyšetření místo cesty na party. "Teď jsem šťastná, že jsem na oslavu nešla. Kdybych se objevila u lékaře o dva dny později, mohla jsem mít po kariéře, mohlo to být ještě horší," řekla Serena a označila svůj stav ze začátku roku za velmi vážný. "Ležela jsem na smrtelné posteli," řekla dramaticky.

Během roční pauzy jí tenis chyběl. "Hodně! Opustila jsem okruh jako světová jednička, a proto jsem nažhavená hrát dobrý tenis," tvrdí Serena, která aktuálně figuruje na 26. místě žebříčku WTA. V tréninku se cítí fit. "Lámala jsem rakety, což je dobrá známka, a těším se, až se budu hádat s rozhodčími," vtipkovala.

Serena Williamsová už se po zranění vracela několikrát a vždy excelentně. Tentokrát půjde ale o něco nového. "Bude to zcela odlišné. Jsem na zcela jiné cestě, měla jsem obrovské štěstí, protože mám kolem sebe skvělé lidi."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře, že se Williamsky už vrátili, trochu ten ženskej tenis potřebuje oživit!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám fakt slov. Jako čekal jsem, že prohraje, a dokonce jsem myslel, že prohraje relativně snadno: Ale hrát od druhého setu dobře, s přehledem si vyhrávat své podání, úspěšně otočit zápas, být valnou většinu třetího setu lepší hráčkou, ale nakonec selhat za stavu 5:4, když podávám na vítězství v zápase, následně si vypracovat v tiebreaku vedení 4:1 (+ dva vlastní servisy k dobru) --- A NAKONEC PROHRÁT (v tiebreaku 6:8), to už fakt je totální nehoráznost.

jako běhat po krtu více než dvě hodiny, mít tolik šancí, jak zápas vyhrát a takto selhat, to člověka nemůže než otrávit.

Jediným pozitivem je, že si aspoň dobře zatrénovla na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
ten TB byl 9:7.... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale na podstatě věci to nic nemění!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, nebud vztahovacny, se mracim na Lucku! A vlastne to pohled meni, "zila" dyl.....
Reagovat
smazaný uživatel
Já nejsem vůbec vztahovačnej, toho smajlíku jsem si ani nevšiml. Já jsem jen nakrknutý (a to samozřejmě nikoliv na tebe, ale na tu druhou osobu ženského pohlaví).

Mimochodem, naprosto šovinisticky bez obalu prohašuji, že tohle se může stát snad jen ženské. ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
noooo, ja ti to pri nejblizsi vhodne prilezitosti pripomenu, totiz vmetu ;-) Ale faktem zustava, ze jsem taky snad ani tri sety necekala, natoz MB a ona to spali!!! Chapu.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu? Prohrát z mečbolů nebo pustit skoro vyhraný zápas přece dokáže i velký Rožér.
Reagovat
smazaný uživatel
To je na tom právě to nejhorší: já jsem očekával celkem snadnou prohru typu 3:6, 4:6. Ale ona mé očekávání značně prekročila -- po hříchu však jak pozitivním směrem (jak dobře podávala a returnovala ve druhém a třetím setu a že byla lepší než soupeřka), tak i bohužel silně negativním směrem -- kolik šancí k zakončení zápasu proboha jako chce zahodit? Takže teď jsem daleko, daleko víc otrávenej, než kdyby v souladu s mými očekávání snadno prohrála ve dvou setech.

Leckdy je opravdu extrémně těžké bejt jejím fanouškem.

(Na druhou stranu je pravdou, že zápas nikdo z nás neviděl, takže nelze a priori zcela vyloučit ani možnost, že Marion začala v klíčových okamžiicích hrát nějakej totálně fenomenální tenis, na který prostě Lucka holt nestačila. To ovšem nepovažuji za tu nepravděpodobnější variantu).
Reagovat
smazaný uživatel
Však je taky "velký Rožér" povahou vlastně ženská. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to bys ale mel nejak bliz specifikovat!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Potoky slz v Melbourne a podobně. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
aha, ja myslela neco zasadnejsiho. Ze je chlap kosatejsi osobnost a bohatsi o emoce, to povazuju za prednost.
Reagovat
smazaný uživatel
To je mi jasný, páč jinak bys sotva byla jeho fanynka. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A to, že chlap jednou za uherský rok brečí znamená, že je automaticky povahou ženská?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak víš, že brečí jednou za uherský rok? :)
Reagovat
smazaný uživatel
A vůbec nechme Federera Federerem, tohle je thread o Lucce. :)

Nechápu, proč tento švajcar musí bejt dycinky zavlečenej do jakékoliv diskuse na jakékoliv téma. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Ako vies ze nie ? Btw aj ja som uz plakal. Som zenska ? Pockaj xskontrolujem ... Somhlap :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak já ho viděl brečet pouze při zmíněném prohraném finále s Nadalem a troufnu si tvrdit, že kdyby na kterémkoliv jiném turnaji či zápase brečel, tak by to zcela jistě média nenechalo chladným :-)
Jestli brečí v soukromém životě, tak to již samozřejmě nevím :-)
Na druhou stranu se mu ani nedivím, když si člověk něco moc přeje a je splnění snu tak blízko, tak to může člověka pěkně "semlít". Podotýkám, že nejsem jeho fanoušek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a jak si ty jelitko přišel na to že byla lepší, když ten zápas nikde nevysilali!! A podle scoreboardu nepoznáš kdo je lepší!
Reagovat
smazaný uživatel
To je jednoduchý: svá podání vyhrála čistou hrou nebo se ztrátou jednoho fiftýnu, akorotá jednou nebo dvakrát uhrála Marion fiftýny dva (s výjimkou posledního podání, když Lucka podávala na vítězství v zápase). Naproti tomu ve druhém a třetím setu Lucka typicky uhrávala při podání Mariona nejméně dva fiftýny, dvakrát ji breakla, měla i další příležitost k breaku a několikrát byla shoda.

Takže opět platí již příslovečné: dej si studenou sprchu a reaguj na zdejší příspěvky pouze tehdy, jsi-li tázán. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ve 3. setu ty lojzo uhrála šafářová jen o 4 fiftýny víc než soupeřka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a na brejkboly to bylo 2:2 ty šašulo. nauč se prohrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nauč se laskavě pořádně číst a intepretovat psaný text; psal jsem v úvodnímpříspěvku jasně "být VALNOU VĚTŠINU většinu třetího setu lepší hráčkou".

A to tvoje "Lucka byla ve třetím setu JEN o čtyři fiftýny lepší než Marion", to je opravdu velkolepý "argument"; vzhledem k tomu, že Marion dotyčný set vyhrála 7:6, platí z matematického hlediska, že mohla být lepší maximálně o 10 fiftýnů (kdyby 6 x vyhrála game čistou hrou = 24 a naopak 6 x prohrála game o nejnižší možný rozdíl dvou fiftýnů = - 12; a tiebreak prohrála nejnižším možným rozdílem dvou míčů = - 2.

Uhrála-li Lucka ve třetím setu o čtyři fiftýny více, ačkoliv jej prohrála v tiebreaku, je to rovnocenné tomu, jako kdyby všechny své gamy uhrála se ztrátou jediného fiftýnu a Marion naopak všechny své gamy tahanicemi skrz shody a výhody.

Takže prosím tě příště zkus aspoň trochu uvažovat předtím, než zase plácneš nějakou totální volovinu.
Reagovat
VlS
No, včera jsem slyšel někde v rádiu, jak vdavek chtivé ženské touží po krásném, dobře oblečeném a voňavém chlapci. A víš v čem je problém? Že každý takový má nějakého krásného, dobře oblečeného a voňavého chlapce.
Reagovat
VlS
A víš to jistě? podívej se radši ještě jednou :-)
Reagovat
VlS
Takže, kdyby Lucka prohrála dvakrát 6:2, tak by jsi byl spokojenější? Ne že bych byl rád, že zase nakonec zazmatčila, (asi), ale myslím si, že prohrát se členkou desítky rozhodně není ostuda a jsem rád, že to odehrála tak. Nezačínáš se kamaráde tak trochu chovat jako smečka, která se tady s chutí vyzvrací, když Tomáš někde prohraje? Neprožívej to tak, vždyť je to jen tenis
:-)). (kecám, měl jsem chuť třísknout s kompem, ale pak mě to radši přešlo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Cožpak ji tu někde nadávám? :) Dokonce jsem nad ní ani nezlomil hůl nebo něco takového (byť má víra je v Lucčiny "lepší zítřky" je zřejmě bláhová, ale na chvost té dvacítky by se s trochou štěstí časem dostat mohla).

Jo, a jinak: kdyby prohrála 2:6, 2:6, nebyl bych rozhodně radši, ale byl bych míň frustrovanej / naštvanej bezprostředně po zápase. :)
Reagovat
VlS
Já ti u Lucky nevím, je to strašně divný. Reálně má schopnosti vyhrát prakticky s kýmkoliv, tu a tam z ničeho nic hraje že jen slintám blahem a stejně z ničeho nic to totálně podělá. Prostě hlava na cestách. Nevím, jestli se s tím dádělat něco jinýho, než mít štěstí, ale když se dívám na výsledky Petkovič, Georges a dalších, u kterejch bych čekal větší odolnost a tah, tak to zase není tak zlý. Stejně ji mám z našich holek nejradši :-))
Reagovat
smazaný uživatel
....s tou Luckou fakt nevim, jsou tam nejake limity a netusim, co s tim udelame :-) Horsi je, zes me tu pasoval (viz vyse) na vyznavacku metrosexualu, pritom naprosty opak je pravdou. Ale razim, ze svet je barevny, plny kontrastu a prekvapeni a prvoplanovi chlapi se mi proste nelibej, toz tak!
Reagovat
VlS
°Sojko, a ty jsi vdavekchtivé děvče? ;-)
Tož jsme se o tom tak trošku bavili myslím před nějakým týdnem. Já nemusím ani jeden extrém (i když moje žena by tvrdila, že patřím tak leda do lesa a rozhodně ne do nóbl společnosti, páč mi daleko víc záleži třeba na dobrým foťáku než na značkovejch hadrech, ale Ramba, Chucka Norrise (nebo Norise? čert vem spelling) a pod taky nemusím, mým vzorem jako kluka byl Steve Mc Quen z Šesti statečnejch a tak nějak mi to asi zůstalo. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
statecnych bylo sedm!Steva beru, ale mela jsem teda vetsi slabost pro Paula Newmana :-)A jsem, co se tyka vdavek, naprosto klidna, alebrz mam na pameti Martu Zeleznou, ktera klofla hrabete az v sedesati ;-) (Mrcha!)
Reagovat
VlS
No vidíš, stárnu, už ani nevím, kterej mi vypad, a to jsem je počítal na prstech, kde kterýho střelili :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nemohl ses jich zakonite podle svy metody dopocitat, Zelenac Chico, Horst Buchholz, prece prezil :-) Ale dobre, zes mi tohle dilko pripomenul, krasna hudba a nesmrtelny pribeh - Sedm samuraju, Akira Kurosawa, ach jo, nestarnu uz taky???
Reagovat
smazaný uživatel
Docela zajímavý srovnání: Wiliamsky: Venus nehrala 5. měsícu a porazí Petkovic, Serena bez týdne nehraje 12. měsícu a porazí Pironkovovou.

Clijsters nehraje 1. měsíc a Obě hračky v prvním kole a nyní i ve druhem jí dávaj co proto.

A to ještě Venus a Serena měli težší soupeřky. Jo a nevíte nekdo proc nehraje Karolína Plíšková kvaldu?Nemá na to žebříčkový postavení nebo co??
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se projevuje tvá hluboká neznalost: Oprandi, když je ve formě a chce se jí hrát, tak je to naprosto fenomenální hráčka, která obzvláště na trávě může potrápit skoro každýho. Má rozhodně nejlepší cit v ruce ze všech hráček na WTA (prvotřídní stopbaly, loby, voleje, výtečný "útočný" i "obranný" slajs) -- je-li ve formě, je určitě lepší hráčkou než Pironkova.

A Clijsters nehrála od Miami, tj. skoro dva měsíce.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, dbes Oprandi opět několikrát zahrála na milimetr přesný stopbal přímo z druhého podání Clijsters -- Kim se za nimi jen smutně podívala, žádná šance je doběhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Tři otázky:
Jak se čte 5 tečka měsícu?
Jak se čte 1 tečka měsíc?
Takové nesmysly dnes učí děti ve škole?
Reagovat
smazaný uživatel
who cares jak se to pise. vadi to jen tvemu mozku
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Serena v prvním zápase nehraje nic extra.. myslím, že jí to tolika nepoznamenalo.. jen hraje svoji klasickou hru mimo GS.. Na Wimbledonu se vyklube.. teď v prvním kole ty údery hraje jako na tréninku..
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale z řeči jejího těla je jasně patrné, že se snaží maximální měrou, jaké je momentálně schopna.Ale třeba se do Wimbledonu vzberchá.
Reagovat
smazaný uživatel
já si nemyslím, že by hrála na 100% když zjistila, že to jen tak tréninkově nepůjde, tak začala být jistější na servisu konec druhého a začátek třetího setu.. Myslím, že se tady akorát chce rozehrát a nechci přehánět, ale stejně mezi největší 3 favoritky na titul z wimbledonu patří..
Reagovat
smazaný uživatel
A na základě čeho konkrétně si to myslíš? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
na základě vlastního mínění... je to opravdu jen můj názor.. a myslím si, že už je alespoň na 90% zpět... Ale ve Wimbledonu už bude na 100%
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze predstava bezchybne, rozehrane a od prvniho mice suverenni Sereny po jejim navratu by byla hodne naivni. Ale vratila se jiste dobre pripravena, v mych ocich je stale sampionkou a nejvetsi kandidatkou na titul ve W.
Reagovat
VlS
Nechci se hádat, ale pokud ano, tak by to muselo být potvrzení všeobecně bídné fyzičky ve WTA a tomu se mi věřit nechce. Tak dlouhej výpadek nemůže zůstat bez následků, ani u přírodního talentu, jakým Serena určitě je. Skutečně si myslím, že letos to bude hodně otevřené, z první pětky nevěřím Kim (bez ohledu na to, jestli bude nebo nebude zdravá, už na betonech v Amice hrála hodně bez šťávy a jako by jí to nebavilo, RG bylo jen pokračováním. Myslím si, že to znovu brzo zabalí a pokud by měla hrát tak, jak hrála po AO, tak to nebude ani škoda. Nemyslím si, že by na trávě měla šanci Caro a nevěřím moc ani Věrce, to by se musela zázračně zvednout. Můj typ je, že to bude někdo z kvarteta Vuvuzela 1, Vuvuzela 2, Petra, Marion, ale nejsem o tom přesvědčený nijak silně, je to spíš něco mezi pocitem a přáním.
Reagovat
smazaný uživatel
hadat se vubec nemusime, v podstate sdilim tve pochyby o WTA spici, z Vuvuzel vic verim c. 1, nejvice bych to bez pochyb prala Petre, ale Serenu opominout proste nedokazu. Ona je neprehlednutelny fenomen. Dlouho jsem k ni hledala cestu - vzdycky se mi vic libila ta "vznesenejsi" Venuse, ale Serena nakonec vyhrala. Jeji vypadek je urcite obtizne dlouhy, ale ona jiste neni blazen, aby jen tak riskovala sve jmeno. Musela na sobe hodne makat a temer verim, ze to nakonec proda.
Reagovat
VlS
Jo, tomu rozumím, i když já jsem nešel k Sereně od Venus, mě byla vždy sympatičtější a tak nějak přirozenější Serena. Prostě vidět její tenis je podobný jako poslouchat plnokrevnej Gospel a cítit tu energii, která z toho stříká, to asi mají lidi původem z Afriky a nám severním vybledlinám to nějak chybí (až na výjimky, jako je třeba Lucka Bílá)
Reagovat
smazaný uživatel
venus padne hned v prvním kole s Petkovic. Naopak Serena má štěští chytla slačkou sexy pironkovou. Tu sfoukne jako svíčku.

Trochu otočené tipy, ale fandím Serene aby otočila, keď už prvý set prehrala 1:6.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist