Serena má na to vyhrát French Open, řekl její kouč Mouratoglou

15. 5. 2018, 11:02
Aktuality 16
Serena Williamsová po porodu dcery rozhodně neprožívá úspěšný návrat na kurty. Na dvou turnajích posbírala dohromady jen dvě výhry a na antuce letos zatím neodehrála jediný soutěžní zápas. Přesto je dle svého kouče Patricka Mouratogloua jednou z favoritek letošního French Open a má na to, aby antukový grandslam ovládla.
Profily hráčů

Serena Williamsová se přitom necítila na antukové zápasy vůbec připravená, a proto vynechala prestižní turnaje v Madridu a v Římě. Mouratoglou přesto věří, že jeho svěřenkyně může na letošním French Open, které bude prvním grandslamovým představením od jejího loňského triumfu na Australian Open, kde vybojovala rekordní 23. grandslamovou trofej, uspět a dotáhnout to až k titulu.

"Serena přijede na French Open s cílem vyhrát. Může to dokázat? Serena může dokázat všechno. Po šesti letech v roli jejího kouče jsem si tímto naprosto jistý," řekl Mouratoglou.

V posledních dvou týdnech Williamsová trénovala v akademii svého trenéra poblíž francouzského města Nice a na jihu Francie plánuje zůstat až do začátku druhého grandslamu sezony.

"Po porodu musela Serena znovu pracovat na kondici. Na konci dubna, když přijela do mé akademie, jsme si uvědomili, že ještě není na návrat připravená. Kvůli zdravotním potížím po porodu přišla o drahocenný čas a ten nám teď chybí," řekl francouzský kouč.

"Proto jsme se rozhodli nejet do Madridu a do Říma. Serena potřebuje tak pět týdnů, aby se perfektně připravila. S mým týmem jsme pro ni připravili program, který jí pomůže vrátit se k nejlepší kondici i tenisu. Zatím to jde velmi dobře. Pracuje na sobě tvrdě a hodně rychle se ve všech oblastech zlepšuje. Jsem s jejími výkony spokojený a věřím, že na French Open bude připravená."

Mouratoglou přiznal, že se Williamsová, jež v Indian Wells vypadla ve třetím kole se sestrou Venus a v Miami schytala v prvním kole debakl od Japonky Ósakaové, na kurty vrátila příliš brzy.

"Serena se evidentně na kurty vrátila moc brzo. Nebyla na návrat vůbec připravená, ale chtěla si zahrát soutěžní zápas, tak se rozhodla vrátit, přestože byla daleko od svého maxima. Na druhou stranu to byla dobrá zkušenost. Ověřila si tím, že potřebuje udělat ještě spoustu práce, aby byla opravdu připravená."

Podle Mouratogloua si Williamsová svůj pobyt v jeho akademii velmi pochvaluje. "Cítím z ní nadšení a motivaci uspět. Dělá obrovské pokroky. Už teď trefuje míče naprosto skvěle a její tělo se vrací do normálu. Cílem je, aby se na kurty vrátila ještě silnější než kdy dřív."

Na kurtech můžou tenisoví příznivci americkou tenisovou ikonu a hrající legendu vidět už na konci května na grandslamovém French Open. "Pro French Open máme speciální přípravu. Bude to její první grandslam od loňského Australian Open. Pracujeme na technice úderů, pohybu a úhlech, které jsou vhodné pro hru na antuce."

Williamsová podle svého kouče na letošním French Open zažije kombinaci nadšení a nervozity. "Pro Serenu je letošní French Open velice výjimečné. Bude to totiž její první grandslam po roce a půl," uvedl Mouratoglou. "Čekání bylo dlouhé a Serena chce být zase úspěšná. Proto v Paříži nejspíše zažije i nervozitu, ale také nadšení, jelikož právě grandslamy jsou důvodem, proč se na kurty vrací a tvrdě na sobě dře," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
FulnekUltras
ale stejně se radši ještě jednou podívejte, jak se to dělá. V dokonalém podání právě odcházející paní učitelky...

https://www.youtube.com/watch?v=kvD-PmPvMs8
Reagovat
Jabadu
Kdysi jsem psal, že Serena se zřejmě čím dál více bude podobat své matce.
Což je normální, všudypřítomná, americká, vyžraná ... (nemohu specifikovat)...
Geny jsou svině. A nedají se ochcat.
:-)
Reagovat
bIbec
Serena letos vyhraje RG, Wimbl i USO.
Reagovat
slacker
hlavne vyhraje sportovce roku i bez jedine vyhry
Reagovat
lars
Cílem je, aby se na kurty vrátila ještě silnější než kdy dřív."
????
Reagovat
Krisboy
Více steroidů?
Reagovat
janek_da
asi jako tlustši, myslí
Reagovat
slacker
a nebude se pod ni borit antuka?
Reagovat
Patik
Dúfam že silnejšia len tenisovo a nie fyzicky..lebo ona by mala patriť nie pod Wta ale do ATP.
Reagovat
Paseka
Nejlíp by udělala kdyby se věnovala rodině a už tu neoxidovala. A stejně si myslím, že se nakonec odhlásí.
Reagovat
Marduch
Tak dámy hrajou GS turnaje na dva vítězné a k tomu po zápase vždy den volna, takže pro hráčku v né úplně top kondici může být vlastně snažší vyhrát GS turnaj než podniky Premier. Divné:(
Reagovat
Patik
Ženský tenis je strašný.
Reagovat
George_Renel
Bych na Nadala nebyl zas tak přísný .-).
Reagovat
George_Renel
Omluva, mělo patřit jinam.
Reagovat
Semi
Ano, stejně jako dalších pět a víc holek, které na to taky mají. Nebo se to povede nějaké další, která překvapí jako minulý rok Ostapenko. Sirina nedožije třetí kolo...
Reagovat
aligo
Ano, na Řím připravena nebyla a o týden později vyhraje FO.... Fucking logické
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist