Serena o sestře Venus, o vypadnutí Federera i o tom, komu teď nejvíc fandí

24. 1. 2015, 18:31
Rozhovory 15
Serena Williamsová dnes v Melbourne otočila zápas třetího kola s dvacetiletou Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou a postoupila tak už do osmifinále. Čtvrté kolo beru jako velký zlom, tak doufám, že to zvládnu, přiznala své obavy světová jednička, jež vloni na prvních třech grandslamech bránu osmifinále ani jednou nepřekročila.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Další pomalejší start, ale výborný konec. Co připisujete pomalému začátku?
Nejsem si jistá, čím to bylo. Příště se asi budu muset před zápasem více rozehrát, abych se tomu pokusila předejít.

Se Svitolinovou jste naposledy hrála v roce 2012, jak moc se její hra za tu dobu změnila?
Řekla bych, že se toho změnilo poměrně dost. Tehdy byla dost mladá a já na ní viděla velkou touhu vítězit. Teď mi přišla jistější, přesnější a vyspělejší. Hodně se posunula dopředu.

Poprvé za poslední čtyři roky jste postoupila do druhého týdne na grandslamu vy i vaše sestra Venus, co na to říkáte?
Je to dobrý pocit a hodně to pro nás obě znamená. Já beru osmifinále jako velký zlom, tak doufám, že to zvládnu. Poslední dobou to mám tak, že když zvládnu čtvrté kolo, tak můžu jít slavit. (smích)

Čím to je, že máte ze čtvrtého kola takový menší blok?
Asi to bude odraz toho, jak jsem hrála na grandslamech minulý rok. (Serena v loňské sezoně nepřešla na prvních třech grandslamech bránu osmifinále ani jednou - v Melbourne vypadla ve čtvrtém kole, na Roland Garros už v kole druhém a ve Wimbledonu došla do třetího kola.)

Venus postoupila do osmifinále Australian Open poprvé od roku 2010. Co podle vás stojí za tímto průlomem?
Venus se opravdu snaží a chce vyhrávat. Myslím, že v poslední době to ukazuje a já jsem šťastná, že se jí daří. Ona je tak soustředěná a motivovaná, na druhou stranu je ale uvolněná a hru si užívá. Jsem moc ráda, že se jí daří, držím jí palce.

V osmifinále vás čeká Španělka Muguruzaová. Co si z posledního zápasu s ní pamatujete?
Vloni jsem s ní na French Open prohrála, ale byla to dobrá porážka. Díky této prohře jsem si uvědomila spoustu věcí. Celá první polovina loňské sezony byla dost zvláštní, nehrála jsem tak, jak bych hrát chtěla. Jsem proto moc ráda, že jsem po porážce v Paříži otevřela oči a začala na sobě pořádně makat. Říkala jsem si tehdy, že fakt musím, jinak budu prohrávat pořád a to jsem samozřejmě nechtěla!

Co byla v tom utkání na Roland Garros její největší zbraň?
Hrála opravdu skvěle a zasloužila si vyhrát. Nepropásla žádnou šanci, nezkazila žádný forhend a každý míč vrátila zpátky. Já jsem na to měla být jako top hráčka připravená, ale v ten den to prostě nevyšlo. Vím, že mě chce porazit každý, pro mladé hráčky je to velká výzva a do zápasu jdou s tím, že nemají co ztratit. Musím se na příští zápas dobře připravit.

Jak moc se vždy těšíte na utkání s někým, s kým jste naposledy prohrála?
Vždycky se na to moc těším. Nemám v těch zápasech co ztratit. Na druhou stranu chci pokaždé ukázat to nejlepší a oplatit soupeřce prohru, takže jsem většinou pod tlakem.

Venus bude hrát ve čtvrtém kole s Polkou Radwaňskou, kterou nyní trénuje Martina Navrátilová. Viděla jste nějaké její zápasy? Je na její hře patrný vliv Martiny?
Myslím, že teď více chodí na síť. Ona má velmi dobrou hru, je chytrá a má šikovnou ruku, takže je nebezpečná. Teď má navíc ještě mnohem kvalitnější tým.

Určitě jste zaregistrovala vypadnutí Rogera Federera, co na to říkáte?
To víte, že jsem z toho nebyla nadšená, protože Rogerovi fandím a mám ho moc ráda. On hraje výborně, ale Seppi v tom utkání zahrál opravdu neuvěřitelně. Výborně podával, míče trefoval přesně a skvěle se hýbal. Dělal prostě všechno výborně a vyhrál zaslouženě. Pokud chcete porazit hráče jako je Roger, tak ani jinou možnost nemáte a jemu se to povedlo. Nemyslím si, že Roger hrál špatně, to vůbec ne, ale Seppi hrál výborně a byl prostě o něco lepší.

Koho teď tipujete na vítěze Australian Open?
Celou dobu fandím Andymu, takže uvidíme, jak to zvládne. Jsem sama zvědavá, jak to celé dopadne.

Kdy se stal Andy Murray jedním z vašich oblíbenců?
Mám ráda všechny kluky ze špičky, všichni jsou fajn. Novak hraje výborně, Stan hraje také velmi dobře a pak samozřejmě Roger, Rafa a Andy. Moc jim všem fandím. Na Andym se mi líbí jeho postoj. Mám ráda jeho bojovnost, to, že každý míč vrátí zpátky. Je to navíc pohodář. Hrála jsem s ním v poslední době na exhibici a bylo to super. Zničil mě. Myslela jsem si, že budu mít větší šanci. Překvapivě jsem neměla takové problémy s returnem jeho podání, takže aspoň to mě potěšilo. Moc se mi celá ta akce líbila.

Ve třetím kole se tu utkaly mladé Američanky Brengleová a Vandewegheová. Znáte je? Co si myslíte o jejich hře?
Máme teď hodně mladých talentovaných hráček. Mám z toho opravdu radost a fandím jim. Je vidět, že na sobě tvrdě pracují. Věřím, že se jim bude dařit a rozhodně nemluvím jen o těch, které jste jmenovali. Máme řadu dalších dobrých tenistek. Madison (Brengleová) má výborný bekhend, Coco (Vandewegheová) zase skvělý servis.

Vzhledem k tomu, že jste na tour už spoustu let, narážíte dost často na stejné soupeřky. Baví vás pak ty zápasy? Jak se mění příprava na zápas, když hrajete s někým poprvé nebo podruhé?
Mám ve zvyku hrát s někým znovu a znovu, to je prostě tenis. Je to zvláštní, ale pokaždé je ten zápas v něčem jiný. Výhoda je v tom, že tu soupeřku znám, takže nemusím hodiny studovat to, jak hraje. Před zápasem s někým, s kým jsem ještě nehrála, je to náročnější a vyžaduje to mnohem delší přípravu. Musím zjistit všechny slabiny a přednosti a stanovit si nějakou taktiku.

TenisPortal.cz, ausopen.com

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vždyt Federer vypadnul s Kyrgiosem, ne s Seppim :o
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju si, že v dobách Hingis, Henis, a Clijsters jsem Venus a Serenu neměl rád. Postupně si mě ale získaly. Jsou to hvězdy. Serena je naníc ještě opravdová legenda a moc krásná ženská.
Reagovat
FulnekUltras
mno...u mě je jednoznačně hezčí Venus... ;-)...ale je fakt, že bojový duch by obě mohly vyučovat (kdyby to bylo tak jednoduché).
Zápas Venus s Kamčou byla skutečně paráda...
Reagovat
smazaný uživatel
Serena parádní volba :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je legenda a velká šampionka.
Reagovat
smazaný uživatel
Môžme len dúfať aby po konci Sereninej kariéry prišiel nejaká ďalšia hráčka , ktorá sa dokáže vyrovnať Steffi, Martine a Chrisie tak ako práve Serena.
Reagovat
LukasH
Ona se rozhodne, že se zlepší, tak se prostě zlepší.:-):-):-) Ostatní můžou závidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi ta věta, jak ví, že jí chtějí všechny holky porážet, že je to pro ně výzva a že se na to musí připravit. :) Má to už v hlavě prostě srovnané.
Reagovat
VlS
Ty, ona se s tím už narodila, soutěživej vítěznej typ
Reagovat
George_Renel
Ale Petra řekla o mladých hráčkách prakticky totéž.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže se na ně špatně připravuje, myslím Petra.
Reagovat
slacker
Treba se nepripravuje vubec, ani bych se nedivil. Blbne s micem chroupe sushi a ceka na zapas
Reagovat
Fandina
V několika rozhovorech mluvila o tom, že ta a ta hráčka hraje to a to a že se bude muset na její hru připravit.
Reagovat
FulnekUltras
Tak je to správné, tak to má být...
Reagovat
pockerface
No holky V+S fandím Vám. SF sester by bylo velmi zajímavé. Další + pro Serenu, že jí je Rogera líto :-). Po vypadnutí Rogera má Andy velkou šanci dojít do finále. Uvidíme. Bude to ještě napínavé AO. Tak všem přeji hodně štěstí :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist