Serena po obratu proti Watsonové: Ve výhru jsem už ani nedoufala

4. 7. 2015, 13:40
Aktuality 17
Serena Williamsová ve třetím kole Wimbledonu doslova utekla hrobníkovi z lopaty. Světová jednička dokonce po páteční výhře 6-2 4-6 7-5 nad domácí Heather Watsonovou přiznala, že když v rozhodujícím setu prohrávala 0-ve vítězství už nevěřila.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Budu upřímná. Nevím, jak se mi povedlo vyhrát, sama jsem v to rozhodně nedoufala. Dokonce jsem už přemýšlela, co tady budu dál dělat. Jestli zajdu na lekci tance, nebo prostě budu jen zabíjet čas a pak se půjdu podívat na Venus..." řekla Williamsová o průběhu těžkého zápasu proti Watsonové, která ve třetím setu za stavu 5-4 podávala na postup. "Pak jsem si ale řekla, že když mám vypadnout, tak ať je to alespoň po boji," dodala světová jednička.

Třiatřicetiletá Američanka je přesvědčená, že zápas nakonec zvládla díky zkušenostem. "Myslím, že loni nebo předloni bych takový zápas prohrála. Letos se ale cítím psychicky velmi silná. Asi je to tím, že čím jsem starší, tím jsem v hlavě odolnější," uvedla Američanka. 

Právě psychická odolnost pomohla Williamsové nevnímat 15 tisíc fanoušků, kteří fanaticky podporovali Watsonovou k senzačnímu postupu. "Něco takového jsem nezažila. Atmosféra byla opravdu bouřlivá a lidé neuvěřitelně tlačili Heather za vítězstvím," řekla Williamsová. "Dokonce tady na mě i poprvé bučeli, ale nakonec jsem to zvládla." 

V osmifinále čeká Williamsovou starší sestra Venus. "Momentálně má lepší formu než já," myslí si Serena. "A kdybych byla fanoušek, určitě bych přála Venus kvůli jejímu neuvěřitelnému příběhu," připomněla její boj v posledních letech se Sjögrenovým syndromem, onemocněním imunitního systému. 

Serena má letos parádní bilanci 35-1, N
a grandslamových turnajích dvacetinásobná šampionka neprohrála 24 zápasů v řadě a už jen čtyři výhry ji dělí od zkompletování jejího již druhého nekalendářního grandslamu. Loni totiž ovládla US Open a letos triumfovala v Melbourne i v Paříži. Zároveň si udržuje šanci na premiérový Grandslam, tedy triumf na všech čtyřech grandslamech sezony.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Holahej
Serena je velká osobnost, drží se špici už dlouho, je pod drobnohledem médií a je na ni velký tlak, ale pořád bojuje o další trofeje... i se svým somatotypem po matce/na rozdíl od dlouhonohé, štíhlé Ve-po otci/ a téměř 34r., není to ?leklá ryba?, emoce a atmosféra jsou pak pro diváky super, proto tam jsou fronty a ještě plný kopec..., Serena začínala od nuly, na veřejných kurtech, dnes je TOP 1 a své peníze rozdává na spoustu projektů..., dnes je výhoda, že kamery jsou na více kurtech, tak můžete sledovat i jiná utkání a užívat si pohled a
Reagovat
vendulkabendulka
Az na maly detail.. neverim, ze Serenu lze sledovat pod drobnohledem.. [grin]
Reagovat
blixa
Možná by to šlo .. ale muselo by to být něco jako Hubbleův teleskop ;-)
Reagovat
vendulkabendulka
Cili Hubbleuv drobnohled. To by slo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně ty blbko...nevěříš, ale vždycky otočíš, umíráš a vyhraješ 10 gamů v řadě apod...
Reagovat
smazaný uživatel
proč blbko? ty jsi zase den z těch chytrých lidí, kteří vědí, co se hráčkám honí hlavou..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby nevěřila, tak nevyhraje. Na takové obraty je potřeba velké sebevědomí a mentální síla.

To samé když řekne, že nevěřila že zápas dohraje a přitom ze 4-6 1-3 otočí na 4-6 6-3 6-0...

Přijde mi jako by si ze soupeřek dělala p**el, něco jako když Gott vyhraje po padesáté Slavíka a řekne, že to nečekal.
Reagovat
aligo
Ty ses herečka neuvěřitelná.... nominoval bych te na Oskara ( nejlepší herečka na kurte )
Reagovat
George_Renel
Ale kam se hrabe na Viktorku...
Reagovat
aligo
Serena je větší
Reagovat
George_Renel
Řekněme přes prsa .-).
Reagovat
aligo
:-D ano a o zadek
Reagovat
Cico93
Zasee....
Ani neviem, kedy mala naposledy MTO.takže nechaj toho.
Reagovat
pockerface
Já jo, já jsem Sereno věřil pořád, že to obrátíš. V obratech jsi ne-li nejlepší, tak určitě v top3.
Reagovat
Michaelus
To jsou kecy... kdybych byl na místě Watsonové, a viděl, jak se tváří po vyhraném zápase a říká, že ani neví jak to vyhrála, nevím, jestli bych se udržel.
Reagovat
misa
Pro mě jedna z nejnesympatičtějších hráček na světě. Řadu zápasů profňuká, jakoby to vypadalo, že si proti ní někdo dovolil vůbec nastoupit na kurt.
Reagovat
tommr
přesně tak. Hráčka je to sice vynikající, ale s těma teatrálníma scénama na kurtu už začíná bejt naprosto nesnesitelná ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist