Serena počtvrté ovládla US Open

10. 9. 2012, 01:20
Aktuality 147
Třináct let po svém premiérovém triumfu na US Open si Serena Williamsové odváží z New Yorku svůj čtvrtý titul z amerického grandslamu. V nedělním finále znovu zafungovalo její kouzlo ve strhujícím duelu s Viktorií Azarenkovou, která nedotáhla vedení 5-3 v rozhodujícím setu a prohrála 2-6 6-2 a 5-7.
Serena Williamsová

Serena Williamsová titulem na US Open podtrhla své skvělé letošní léto. Nejdříve ovládla dvouhru i čtyřhru ve Wimbledonu a poté to samé zopakovala na olympiádě v Londýně. Pro výhru na US Open si došla se ztrátou jediného setu.

Ten jí vzala až ve finále úřadující světová jednička Viktoria Azarenková, která měla Američance co oplácet. Běloruská tenistka totiž s Williamsovou prohrála sedm zápasů v řadě, včetně tří letošních, a do souboje o svůj druhý letošní grandslamový titul vstupovala s nelichotivou bilancí 1-9. V podobném duchu odstartoval i nedělní duel, který Serena Williamsová začala tradičně agresivně. K radosti zaplněného stadionu Arthura Ashe rychle vzala Azarenkové podání a dostala se do vedení 3-0. Azarenkovou čím dál jasněji přehrávala a podruhé získala její servis díky drtivým returnům v osmé hře, kterou ukončila první sadu.

Pro Azarenkovou to byl už třináctý prohraný set s Williamsovou v řadě, světová jednička se ale nenechala rozhodit. Hrála dobře, nekazila a držela míč ve hře. Na začátku druhého dějství se jí povedl brejk a začala si více věřit. Vyrovnala se Williamsové v razanci úderů, rozdělovala míče do rohů a využívala rostoucího množství chyb Američanky.

Ve druhém setu vzala Azarenková soupeřce servis i podruhé a dostala zápas do třetí sady. V té sice ztratila náskok jednoho brejku, ale v sedmé hře udeřila Azarenková znovu, udržela si podání a za stavu 5-3 ji tak jediná hra dělila od druhé grandslamové trofeje v kariéře.

V klíčových momentech ovšem vítězka letošního Australian Open selhala. Za stavu 5-4 mohla při svém podání zápas ukončit, rychlý vítězný return Williamsové však jako by nahlodal její sebedůvěru. Azarenková začala chybovat, a to se jí stalo osudné. Od stavu 3-5 vyhrála Williamsová k radosti 23 tisíc fanoušků v hledišti čtyři hry v řadě. Po dvou hodinách a sedmnácti minutách se radovala z vítězství. Lehla si na kurt a po podání ruky Azarenkové se smála na celé kolo a poskakovala po kurtu.



"Upřímně, pořád nemůžu uvěřit, že sem vyhrála. Už jsem si připravovala proslov poražené finalistky, protože Vika hrála skvěle" řekla Williamsová předtím, než dostala trofej pro vítězku. "Na letošní léto určitě nikdy nezapomenu," usmála se.

"Serena tady předvedla něco výjimečného. Moc bych si přála být na jejím místě, ale dala jsem do toho utkání všechno a nemůžu si nic vyčítat," řekla Azarenková při vyhlášení. Předtím na lavičce skrývala hlavu a slzy zklamání do ručníku.



Na US Open získala Serena Williamsová v roce 1999 svůj první grandslamový vavřín, další ve Flushing Meadows přidala v letech 2002 a 2008 a letos.

V historické tabulce se Serena Williamsová ziskem 15 grandslamových titulů ve dvouhře přiblížila Martině Navrátilové a Chris Evertové, které se ziskem 18 titulů dělí o druhé místo v historii. První je jasně s 22 výhrami Němka Steffi Grafová.

Výsledky - US Open - ženy (tvrdý povrch, dotace 25,526.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (4-USA) - Azarenková (1-Běl.) 6-2 2-6 7-5

Statistiky:
Esa: 13-0
Dvojchyby: 5-4
Úspěšnost po 1. podání: 77 % - 55 %
Vítězné míče: 44-13
Nevynucené chyby: 45-28
Brejkboly: 5/14-4/8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

147
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem rád, že Vika nesmutnila dlouho. Asi začnu poslouchat LMFAO. :)

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/396476_518385338176434_2137484914_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Redfoo je neskutečně srandovní :D Boží frajer :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, hned jsem si je musel pustit. Jsou to blázni. :D Jinak musím Redfoo pochválit, protože Vice usilovně fandil. Minimálně od osmifinále jsem ho viděl na každém jejím zápase. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky, taky. Na té tiskovce byl perfektní :D
Reagovat
pepin
Chlapi, je zbytečné se dohadovat co bylo, každý hold má svůj pohled a názor. To je jako když by jste tady tomu jednomu pánovi chtěl něco rozmlouvat nebo namlouvat při jeho komentářích. Jedno je jasné k zápasu Serena - Vika. Pokud by byla Serena v pohodě jako do finálového zápasu, tak by ji smázla 6-1, 6-2. Pokud tomu tak nebylo, tak Vika chytla příležitost a byl to boj. Pro nás fanoušky dobře a pro ty, kteří přáli Sereně ještě líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika mluvila výborně na tiskovce, krásná slova.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty musíš ovládat nějakou telepatii. :D Zrovna jsem tady chtěl dát odkaz. :)
http://www.usopen.org/en_US/video/2012-09-09/0139ad97562000000721.html?promo=home

Máš naprostou pravdu. Vika mluvila mj. o tom, že zápasy proti hráčkám jako Serena, Maria nebo Petra pro ni mají obrovskou hodnotu, protože z ní dělají lepší hráčku. No a potom taky říkala, co už jsem tady víceméně psal. Na kurtu nechala všechno a nejdůležitější je zpráva, kterou dostala od své rodiny. :) A ten závěrečný potlesk mluví za všechno. Vika to má v hlavě srovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak :) And we love you too Vika :)
Reagovat
smazaný uživatel
For sure! :)
Reagovat
smazaný uživatel
V clanku > Senzační porážka v Paříži Serenu motivovala ke zlatému létu > mas tu slibenou vizi, kterou si po mne tak chtel a neustale si o ni zadonil:) Jen doufam, ze to mam splneny a budes spokojen:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem naprosto spokojen! Díky moc, zvedlo mi to náladu. :)
Reagovat
pepin
Tak jsem tak na Tebe v noci vzpomínal, jak si to asi užíváš, ty zvraty a pěkné tenisové okamžiky. Až ted jsem si tady pročítal jednotlivé komentáře, některé se pochopitelně odehrávají v zaběhnutých kolejích s jednostraným viděním, ty normální ocenují obě hráčky s různými postřehy.Již před semifinálovými zápasy i před samotným finálem jsme se tady bavili o základním stavebním kamenu hry Sereny a to o servisu s tím, že pokud ji nejde tak jak je zvyklá tak je hratelná jako každá hráčka. A pokud se včera k tomu přidala ještě viditelná nervozita. výsledkem je to co jsi psal, že kazila i jasné údery např. z bekendu, které za normálních okolností nekazí. Serena o to vítězství hodně stála a to ji svazovalo a jak říkal Libor vloni před finále nemohla spát a jak bylo vidět tu nervozitu měla i letos. Přesto v tom 1 setu nedala Vice mnoho příležitostí i když k jejímu optimálnímu výkonu měla daleko a to jsi také zminoval. No a pak s kupícími se chybami a špatným servisem, snahou po druhém servu Viky to naprat jako Petra, tak posadila Viku na koně no a to je taková hráčka, která to nemůže chytit za pačesy. A problém měla na světě. K její cti patří, že i když sama moc nevěřila ve výhru, tak se sekla a dokázala to zvrátit a zápas dotáhnout. Je pravdou také, že Vika hrála velice dobře a kdyby ji nezradila hlava v konci 3 setu tak by to asi zvládla. Ale je to hold tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mého byly hodně důležité, kromě servisů, Vičiny míče na lajnu a těsně před. Ty začala hrát od 2.setu. Tím nedovolila Sereně ji dostat snadno pod tlak.
Jsem si říkal "to jí nemůže přece vycházet pořád" a opravdu ke konci už tam pár autů měla...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, no to víš, měl jsem nervy a triko bylo propocené durch, přál jsem jí to moc.:)
Ale popsal jsi to dobře. A jsem jen rád, že se ukázalo, že Serena ukázala, že dokáže vyhrávat i zápasy, kde jí nepadá podání. Ale když jí nepadá, je rozhodně hratelná.
Teď jsem koukal na záznam třetího setu a od toho stavu 3:5 z jejího pohledu, se neuvěřitelně zkoncetrovala a šla si míček po míčku. I když něco zkazila, hned to hodila za hlavu a soustředila se na další bod. To je hrozně těžké.
Vika dělala, co mohla, ale ten závěr jí už prostě nevyšel. Po tom, co se stav srovnal na 5:5 poznala, jak je ještě k vítězství cesta dlouhá a asi se jí to dostalo do hlavy. Je mladá, není se čemu divit. Ona na psychice zamakala moc a v mentální síle je Serena prostě hodně dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika ve druhém setu přitlačila, to je pravda, ale začalo to podle mého tím prvním podáním, které si Serena prohrála vlastní vinou a dala Vice jak se říká "čuchnout", o tom druhém prohraném podání ani nemluvě. To už ale byla mimo a sekala chyby. To ovšem hráčka kalibru Viky musela prostě využít, začala praktikovat taktiku, kterou si před zápasem určili a která v prvním setu neplatila nebo jí nebyla schopna. Neříkám ale, že Serenu k některým chybám nedonutila, to bezesporu. Některé však sekala naprosto zbytečně. No a další přůběh jsme už všichni viděli. Jak jsem psal, Serena se nemohla po většinu zápasu spolehnout hned na dva pilíře své hry - podání a bekhend, a to už je špatenka. Forhend jí zrazuje častěji, nemá ho tak dobrý jaké právě bekhend.

Ale k Vice - teď, jak jsem koukal na záznam bych opravdu vyzdvihl, jak se chytila příležitosti a nebojácně se snažila vytřískat z toho maximum. Poznala, že má proti sobě tentokrát nervźní Serenu, která je k poražení, chtěla toho využít a šla do toho. Jsem na ní fakt zvědavý, co nám, pokud se nezrani, předvede do dalších let.
Protože jsem byl kolikrát svědkem toho, že hráčky proti sobě měly Serenu, která neměla den, ale nebyly to snad schopny ani poznat, natož zúročit. Vyjímky co z poslední doby pamatuji jsou, Sam, Marion a Makarova - u té jsem ocenil, že přesto, že nepatří do top ten, zápas zvládla.
A zvláštní uznání si zaslouží Virginia Razzano za to, jak dokázala upodávat na vítězství v zápase ve hře, která snad trvala 25 minut. A nic na tom nemění fakt, že Serena nebyla schopna zreturnovat ani její druhý servis, který je na úrovni juniorů.
Reagovat
dadaft
dělá ti dost problém uznat, že i Serena se dá dobrou hrou dohnat k chybám. neustálé zdůrazňování, že Sam nebo Ekaterina porazily Serenu jenom proto, že hrála špatně, je divné.
třeba tuším v 2007 si Serenu namazala na chleba Justine Heninová jak na FO, tak ve W, a ještě hned pak na USO. ))
včera trochu Serenu zlobilo podání, s nímž její hra stojí a padá, jinak neměla žádný problém. copak si neviděl, jak Viku na konci prvního setu smázla?
Reagovat
freeteepek
Ty řeči o nervozní Sereně před zápasem bych bral spíš jako projev zdravé trémy. Serena už nemusí nikomu nic dokazovat. Je historicky jasně nejlepší. Ona si sice včera myslela, že zápas s Vikou už má prohranej, jenomže ve skutečnosti daleko větší nervy měla Vika. Serena byla v klidu. Proto to nakonec otočila.
Reagovat
pepin
To máš různé, někdo tomu říká tréma, někdo nervozita, někoho bolí žaludek apod. Těžko to lze posoudit, já jsem jen napsal co řekla Serena. Že je momentálně nejlepší to tady ví asi skoro každý a že v tom závěru jak psal Oskar šla míček po míčku to je také pravda, ale hlavně přestala až tak tlačit na pilu aby nedělala chyby a spíš se snažila pinkat a Vika to již neustála.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tak to jsi mě vůbec nepochopil. Nesčetněkrát jsem psal, jak si to Sam vyhrála sama a naprosto zaslouženě. Že hrála neuvěřitelně a Serena na ni v ten den nenašla recept.
Ale prostě nevidět, že Serena včera ani v prvním setu nehrála, jak by bylo v jejích silách, je zase neschopnost vidět hru Sereny.
Tady v diskuzi jsem psal, že ji Vika k některým chybám nutila, ale některé byly naprosto hloupé a zbytečné.
A nevím jestli popíráš fakt, že Serena je prostě na kurtu ta, která tvoří hru a většinou její chyby a rozpoložení, rozhodují o zápase.
Ten loňský zápas se Sam jsme probírali už ve W., ty jsi psal, že Serenu přehrála i přes její servis, pak jsi se přesvědčil o tom, že měla první podání ani ne 50%.
Já nesnižuji kvality soupeřek, naopak. Nechtěl jsem lovit v paměti, jmenoval jsem jen poslední dobu.
Ještě jednou, nemám problém uznat, že soupeřky dokážou Serenu přehrávat, to vůbec. Ale je to v době, kdy ona je tou první, která nehraje dobře a soupeřky k té jejich hře pustí.

Sam hrála jak z partesu, Serena na ní ten den neměla, píši to tedy po sté, už si rozumíme?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten poslední gem prvního setu byl úžasný, Viku úplně smázla a já doufal, že už se uvolnila a přenese si to do druhého setu. Nepřenesla. Prohrála si hned první podání a to svými UE.
Nehaprovalo ji "trochu" podání, ale na její poměry hodně. A asi jsi si opravdu nevšiml toho bekhendu. Hned snad ve druhé nebo čtvrté hře zkazila dva po sobě, které by jindy zahrála i po slepu.

Na RG Justine dominovala neskutečně let, tam na ni Serena neměla. Na W. jí porazila, protože měla Serena zdr. problémy už od zápasu s Hantchovou. A ano porazila ji toho roku i na USO. Ale já psal, že jsem myslel poslední dobu a hlavně nechci vytahovat hráčky, které již nehrají.
Nebavíme se snad o tom, kdo kdy koho smázl. To bych zase mohl vyjmenovat, kdy Serena porazila Justine.
Bavíme se o včerejšu. A jestli mi chceš říci, že Vika donutila Serenu k 45 UE, tak si ten zápas neviděl nebo jsi koukal jenom na Viku. To, co včera kazila od začátku zápasu Serena, prostě běžně nedělá.
Reagovat
dadaft
včera ten první set zahrála Serena zcela fenomenálně. v úvodu i na konci prvního setu byla (pro Viku) naprosto neporazitelná. podle mě hledáš chybky, kde nejsou. (nebo lépe, v případě tebou zmiňovaného prvního setu, děláš z chyb, které se prostě v zápase stávají, víc, než jsou)
to je můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
A s Makarovou šlo téměř vše přes druhé podání a Serena prostě hrála špatně, nebyla schopna konzistence. Chceš mi snad říct, že skvěle hrající Serenu dostala Ekatěrina pod tlak? A čím?

Já jsem to napsal jako poklonu těm soupeřkám!
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě jako ty poznáš podle volby úderů, kdy je Sam psychicky v pohodě, já poznám, kdy má Serena s údery problém a není v optimální pohodě. Nedělám z chybek vědu. Ale chybky, které se kupí, skládají mozaiku chyb, která ovlivní zápas.

Vždyť i v tom prvním setu měla snad 11 UE, to je na ní vysoké číslo. Prostě výsledek setu často neodpovídá tomu, jestli hráčka hraje opravdu tak dobře. Od začátku dělala zbytečné chyby a to byl signál, že není v pohode.

Ale ty to vidíš jinak, myslíš si, že snad upínám Vice nějaké zásluhy a píšeš o Justine z r. 2007.

Já jsem tu k zápasu napsal hodně a Vice nic neupírám. Nevím kdo psal na adresu Viky před zápasem poněkud znevažující komentáře?
Reagovat
dadaft
a trvám na tom, že Samantha se vloni Sereny neptala, jestli ji milostivě k nějaké její hře pustí. prostě ji rozstřílela na kaši. ))))
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už jsem uplně přesvědčenej, že si ze mě utahuješ!:-D

Jestli jsi pozorný čtenář, tak jsem hru Sam po loňském USO nesnížil ani jednou! To jsi zase přecitlivělý. Prostě hrála výborně, na Serenu vlétla, nedala jí vůbec žádnou šanci a po právu zvítězila. Serena ten den neměla na skvěle hrající Sam zbraň! Stačí, nebo si to mám někam uložit a průběžně ti to na TP připomínat?:)

Ale opravdu jsem chtěl vyzdvihnout hru soupeřek. Nemám kvůli Sereně problém vidět výkon soupeřky. Ale ty zase nemůžeš popřít, že ona je v drtivé většině tou, která o průběhu zápasu rozhoduje. A je jen na soupeřce, jestli toho využije nebo ne. No uznáváš to nebo si myslíš něco jiného?

A ještě jednou: SAM SI TO UHRÁLA, VYHRÁLA, VYBOJOVALA PO FAMÓZNÍM VÝKONU NAPROSTO SAMA!!!!!!:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
A já nepsal neustále, že Sam a Ekaterina porazily Serenu jenom proto, že hrála špatně. O nich jsem se zminil jednou. A v jiném kontextu. Nečteš pozorně a jsi přesitlivělý na zminky o Sammy a jejím triumfu na USO.

Podívej, že jsi musel lovit až v r. 2007, kdy si někdo, kdo již nehraje, mazal Serenu na chleba. Doufám, že si ten chleba pak akorát posolila.:)

Ale mír, alespoň vidím, že jsi na zmínky o někom také citlivý....
Reagovat
tommr
ač jsem ho původně neměl v úmyslu vůbec sledovat tak mě to tou nečekanou dramatičností nakonec vtáhlo. Serena vyhrála zaslouženě, ale uznání zaslouží i Vika ...
Pro ostatní hráčky včetně Petry to ale asi nebyla moc příjemná podívaná. Dají se tyhle dvě hráčky když hrají naplno momentálně vůbec porazit? Snad jedině když nemají zrovna svůj den ...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná spíš když ho zrovna mají. :-)
Jinak ale asi souhlas.

Hezký den. (:D)
Reagovat
frufru77
Přestože mám tenis nesmírně rád, jen zřídka vydržím "čučet" na celý zápas. Po jasném 1. setu jsem už chtěl TV vypnout, ale nakonec jsem sledoval začátek 2. setu, víceméně ze zvědavosti, jestli Vika uhraje více než 2 hry. No..., dobře jsem udělal, protože 3. set opravdu stál za to. Viky je mi líto, ale Serena opět dokázala, že je stále číslo 1 bez ohledu na žebříček. Přestože Vika hrála skvěle a neudělala "nic špatně", nestačilo to. A podle mého je vítězství Sereny zasloužené díky drtivé "převaze" winnerů a nic na tom nemění více než dvojnásobek nevynucených chyb na jejím "kontě" oproti Vice.
Reagovat
freeteepek
To já jsem Vice věřil už před zápasem. A dokonce jsem si i vsadil, že vyhraje 2:1 při kurzu 9,5:1. Ale protože jsem opatrný, tak jsem si i vsadil větší částku na to, že vyhraje Serena 2:1 při kurzu 3,75. Na to, že Vika vyhraje celý US Open jsem měl vsazeno už dávno. Vyhrál bych tak jako tak:-)
Už v průběhu prvního setu bylo patrný, že se Vika zvedá, proto pro mě další vývoj nebyl žádným překvapením. Před zápasem jsem říkal, že pokud někdo Sereně dokáže klást účinný odpor, i ona je jenom člověk a znervózní. Což se potvrdilo. Samozřejmě za předpokladu, že Vice fungoval servis. Překvapila ale i druhým podáním, kterým získávala přímé body.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak monty nemoh usnout,
vlhký kapesník na stolku,
možná by sis měl už,
chlapče najít holku.
Myslím ale v reálu,
ne slídit její profil,
plakáty tenistek servi,
beztak užs je komplet slepil..
Reagovat
a.magerova
Třeba v tom to není,
nech mu jeho snění...
Reagovat
smazaný uživatel
Chraň bůh, nic mu neberu,
necht' sní klidně dále,
beztak běloruskou sirénu,
bude on milovat stále.
Však přidal-li by živou jednu,
do portfolia svého,
nálada by nešla ke dnu,
směl by pak jít do živého..
:-)
Reagovat
Fandina
Monty co své příspěvky dává
je vždycky pozitivní zpráva
o jeho přístupu k fandění
a nemusí se týkat randění :-)
Reagovat
dadaft
neukrotitelné emoce na obou stranách po skončení finále.
šílící kotel Arthura Ashe.
nejlepší finále US Open za hodně hodně let.

Vika hrála fantasticky. závěr sice prokaučovala, ale nesmí se zapomenout, kdo stál na druhé straně. to, že se nebála drasticky těžkých přípravných úderů před přechodem na síť, bylo ohromující. že na té síti měla 71% úspěšnost je bonus. kraťasy byly, i když katastrofální... - jde o to, že proti Sereně zkrátka MUSÍŠ mít pocit, že aspoň někdy rozhoduješ, co se bude hrát. jinak nemáš šanci...
prtotože Vika nemá tak drtivý forhend jako Sam (podle mě, pokud jde o forhend, tak Serena, Sam a Petra přece jen trochu ční nad ostatními hráčkami), hrála jak hrála. a smekám před Samem Sumykem. na tenhle zápas připravil Viku skvěle. a myslím si, že po včerejšku už definitivně ví, že pracuje s hráčkou, která bude superstar následujících let.

Serena je Serena. chválit netřeba, to zvládne sama (ne žeby nebylo co). divím se, že se Oskar rozčiluje, co píšou jiní, a raději nenapíše nějakou ódu na radost...

závěrem k tomu explozivnímu titulku - mé milované Tokio, v pavouku Azarenka, Sharapova, Stosur, Kvitová, Bartoli, Li Na, Kerber, Ivanovič a další. všechny ukázaly v poslední době dobrou formu............. yeaaahhhhhhh
............................... tož hurá do Asie. ))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem zvyklý psát ódy na radost.:) Jsem spíš na ten tenis.
Nerozčiluji se, ale na některé věci nelze nereagovat. Myslím, že si to Serena nezaslouží a ani ostatní ne.
Tobě se snad líbí, když o tvé oblíbené Sammy lidé píší pan Stosur?

Mimochodem, ty jsi se chtěl tuhle rozčílit jen kvůli tomu, že jsem napsal, že některé hráčky nejsou schopny zakončit výměnu a čekají na chybu soupeřky.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Největší hitparáda takových omezenců se obvykle nachází na idnesu. Nechápu, jak se může vůči holkám někdo takhle vyjadřovat... Mně se taky někdo líbí a někdo ne, ale proč bych kvůli tomu měl urážet? Pokaždé když pochybuji o své inteligenci, podívám se na idnesáckou diskusi a jsem úplně v klidu... Další zářný příklad je ten magor nad námi. :D
Reagovat
dadaft
já vím. ))
v posledních letech jsem nějak zklidněl. pan Stosur mi vadí, to je pravda, ale když to někdo nepíše pořád, jen třeba v emocích, když Sam porazí jeho oblíbeňkyni, tak to zkousnu, protože o sobě sám vím, že někdy píšu v emocích. ))
jen jsem si popích, protože minule jsem si všiml, že se do diskuse dokážeš opravdu zabrat. )) nic ve zlém. mám rád srdcaře. ))))

jak píše monty, bylo to nejlepší letošní grandslamové finále, navíc ten turnaj nabídl i několik dalších špičkových zápasů............
.................. a jak říkáš, jde hlavně o tenis. ))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Přemýšlím, že US Open nabídlo asi nejvíc kvalitních zápasů ze všech letošních grandslamů.

Jen tak namátkou:

Vika - Serena
Vika - Masha
Vika - Sam
Masha - Marion
Masha - Nadia
Laura - Kim
Laura - Na Li
Ana - Sloane
Andrea - Makiri

A to jsem jich ještě spoustu neviděl... Jinak tím "magorem nad námi" jsem samozřejmě nemyslel tebe, ale tos určitě pochopil. :)
Reagovat
dadaft
US Open a Wimbledon - tam jich bylo taky dost.
Reagovat
dadaft
Sara - Angelique
Roberta - Aga
Jelena - Aga
.........
.......
:-))
Reagovat
freeteepek
To jsi napsal hezky. Já už se k tomu nechci víc vyjadřovat. Svý jsem napsal ještě v noci.
Spíš jsem chtěl něco k plánovaným turnajům. Koukal jsem, že na přípravný turnaj před TM se Petra zatím nechystá. Loni byla v Linci a dobře se tam nastartovala. Letos tam jede i Vika, měla by s kým bojovat:-) Petra loni měla dobrý důvody proč jet do Linze. A letos další přibyly. Měla by obhajovat titul. Že by nevěděla jestli do Lince nebo do Lucemburku a nakonec požádá o divokou kartu?
Reagovat
tommr
loni Petra jela do Lince jen proto, že v Pekingu nečekaně vyhučela už v prvním kole. Pokud letos dojde v Pekingu daleko (v což doufám) tak by se jako příprava na TM nabízel spíš turnaj v Moskvě, kterej je navíc i líp bodově ohodnocenej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já si spíše vzpomínám, jak lidi Petře dávali čočku, na co před TM leze na nějaký malý turnaj do Lince, že by po tom výbuchu v Pekingu radši měla trénovat atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, chápu, jak to myslíš. Také něco dlouho přecházím - třeba celé léto - ale pak už to prostě musí ven.:)

Vím, že jsi také srdcař a že to třeba napíšeš v emocích a nemyslíš to ani tak zle, jak to vyzní v psané formě. Proto si s tebou jinak rád píši, i když máme na plno věcí jiný názor. Ale něco prostě nezkousnu. To už víš.:)

To víš, že nadávám i na soupeřky, jako třeba: "to kurňa nemůže udělat ani jednu dvojchybu apod....".

Ale prostě ty víš, jaké příspěvky nehodlám nechávat bez odezvy. Prostě není to fér. Navíc, když to píší lidé z tábora FFK, kde se citlivě reaguje na každou zmínku o Petře. Když někdo, kdo ji ale má moc rád, napíše kapku nešťasně, že má "pneumatiku", je oheň hned na střeše.

Když tuhle Serena v zápase s Anou spadla na síti na zadek. Tak jsem se tomu také smál a říkal si, že je dobře, že má takový "podvozek", že alespoň spadla do měkkého.:) Prostě něco je sranda, ale něco už za hranou, alespoň dle mého.:)
Reagovat
freeteepek
Důvody:
1. Jasně, vyhučela v Pekingu.
2. Ponorka. Jela tam bez Kotyzy.
3. Je to kousek od Česka a byla ráda, že jí přijedou čeští fandové fandit. Oni pochopitelně byli také rádi:-)
4. Na halový turnaj je ideální příprava v hale. Navíc je mezi Pekingem a TM dostatečný časový rozestup.
5. Moskva je z ruky. Petra body nehoní, takže dá spíš přednost komfortu blízko domova:-)
6. účast Azarenkový, se kterou letos ještě nehrála, by mohla být zajímavou motivací. Stejně jako v lednu HC a zápas s Carol, tehdejší sv.1
7. obhajuje titul a mají jí tam rádi. loni jim zvedla sledovanost turnaje o 380%, což mělo údajně velký sekundární efekt pro místní ekonomiku:-)
Reagovat
tommr
moje důvody proč spíš Moskva jsou zase následující:
ad 1) pokud by Petra v Pekingu došla až do finále, musela by tam hrát ještě v neděli a pak se urychleně přesouvat do Evropy, aby stihla začátek turnaje v Linci. V Moskvě by hrála až následující týden a času na přesun a aklimatizaci by tudíž měla mnohem víc ...
ad 2) do Moskvy kotyzu taky nepotřebuje ...
ad 3) v tomhle má Linec oproti Moskvě nespornou výhodu ...
ad 4) i v Maskvě se hraje v hale ...
ad 5) Petra sice body nehoní, ale i jí se můžou hodit a kdoví jestli ještě nějaký nebude nutně potřebovat, aby se na TM vůbec kvalifikovala. V Linci si žádný body do žebříčku nahrát nemůže, v Moskvě by to šlo, protože ta je ve vyšší kategorii ...
ad 6) na účasti Azarenkový nevidím pro Petru žádnej přínos - právě naopak. A nejspíš se s ní stejně střetne na TM ...
ad 7) to je velmi zajímavý tvrzení pokud se to zakládá na pravdě! Letos ale bude situace v každým případě trochu odlišná - Petra už není úřadující wimbledonská šampionka a nebude ani hlavní atrakcí, protože jí zastíní světová jednička a vítězka AO Azarenková ...
Reagovat
freeteepek
Jsem zvědavej na Azarenkovou, která hraje jak v Pekingu, tak v Linci a jelikož bude na obou turnajích nasazenou jedničkou, finále by mělo být samozřejmostí...
Tak ty myslíš, že až Vika vyhraje v Pekingu, po urychleném přesunu do Evropy prohraje v prvním kole v Linci a s Petrou by se tudíž stejně neutkaly:-)?
Já si ty Petřiný výsledky v Asii nemaluju moc růžově. V Pekingu se hraje venku, ne? Tam je pořád smog a příšernej vzduch. Nevím, nevím jak to tam Petra bude zvládat. Uvidíme, třeba Petra nakonec poletí do Moskvy a tu lineckou slávu přenechá Vice.
Ad 7. Neumím německy, ale na stránkách turnaje se informace v tom smyslu objevila. V angličtině to tam nemají, tak pozor.
Reagovat
Jan
Poklona Azarenkové. Jako jediná dokázala Serenu potrápit a vzít jí set na tomto turnaji, k výhře neměla daleko. Některé její returny byly fantastické. Je to skvělá hráčka. Serena taky, ale fandil jsem Vice.
Reagovat
smazaný uživatel
Co na to říct? Pořád jsem strašně smutný, ale zároveň neskutečně pyšný na Viku. Sport je někdy krutý. Jde hlavně o tu trofej a historie si pamatuje hlavně vítěze. Ale víte, co je důležité? Vika potěšila svým výkonem všechny ty, co ji mají rádi. Svůj tým, rodinu, fanoušky a určitě i nezaujaté diváky. Všichni na ni teď můžou být pyšní a to je víc než nějaký kus kovu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem předpokládal, hned začátek zápasu byl těžký. Vika neudržela svůj první servis, přestože odvrátila čtyři brejkboly. Když Serena jednou brejkne, tak si ten set většinou nenechá utéct. To se taky potvrdilo... Ve druhém setu začala brejkem naopak Vika. Sereně se trochu přestalo dařit. Byly tam nějaké dvojchyby, což u ní není moc časté. Ale hlavně, Vika hrála výborně. Myslím, že takticky byla na ten zápas připravená skvěle. Snažila se hrát míčky co nejrychleji, nabíhat k síti atd. Vika navíc výborně podávala a ve 2. setu neztratila ani jeden servis. V pátém gemu získala další brejk a vynutila si třetí sadu... Třetí set byl neskutečně dramatický. Hned při svém prvním servisu odvrátila Vika dva brejkboly. Následně se jí podařilo získat brejk, který se bohužel nepovedlo potvrdit, přestože měla Vika čtyři gemboly. Drama pokračovalo a za stavu 3:3 Vika brejkla čistou hrou. V dalším gemu odvrátila brejkbol a zvýšila na 5:3. Jak se říká: Tak blízko a přitom tak strašně daleko. Při podání Sereny byl stav 30-30. Nakonec právě tam byla Vika nejblíž, tzn. dva míčky od vítězství. Serena ji ale k mečbolu nepustila, bohužel ani při podání Viky za stavu 5:4. Rozhodně nesouhlasím s tím, že to Vika nějak nezvládla psychicky. Serena v těch klíčových momentech zahrála famózně. Je pravda, že Vice možná trochu přestal jít první servis, ale třeba ten gem na 5:3 uhrála víceméně jenom přes druhé podání. Podle mě neudělala Vika nic špatně, ale Serena prostě ukázala svou výjimečnost. Po tom vyrovnání na 5:5 se určitá výhoda přesunula na stranu Sereny. Zvlášť po tom, co zvýšila na 6:5 a Vika musela podávat na udržení v zápase. Vika měla dva gemboly, ale Serena ten brejk nakonec vybojovala. Dost mě to mrzelo, protože ten zápas by si zasloužil tie-break. Nedá se nic dělat...
Reagovat
smazaný uživatel
Po zápase jsem trpěl společně s Vikou a přiznám se, že jsem měl slzy na krajíčku. Bylo mi jí moc líto, protože tam nechala všechno. Bohužel, skvělé byly obě hráčky, ale vyhrát mohla jenom jedna... Jsem ale moc rád, že ten bezprostřední smutek z Viky brzy vyprchal. Její slova po zápase byla moc hezká a za to ji vážně obdivuju. Já bych na jejím místě asi nebyl schopný říct vůbec nic. Prostě mi Vika udělala obrovskou radost a ta smolná prohra na tom nic nemění. Zaslouží si velkou gratulaci ke skvělému turnaji. Určitě to ještě chvíli bude bolet (mě taky), ale jsem si jistý, že právě tato zkušenost Viku do budoucna posílí. Už se nemůžu dočkat Turnaje mistryň... Když už jsme u těch zkušeností, tak asi právě ony rozhodly ten zápas. Bylo to prostě o maličkostech a Serena už takových zápasů sehrála mnohem víc než Vika. Serena si zaslouží obrovskou gratulaci, protože Vika ji včera donutila vydat ze sebe to nejlepší a Serena to opravdu vydala. Já říkám, že Serena je výjimečná hráčka, která se rodí jednou za 20 let... No a snad ani nemusím dodávat, že tohle bylo jednoznačně nejlepší grandslamové finále v letošním roce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A taky se musím k něčemu přiznat. Když jsem po ceremoniálu vypnul televizi, tak jsem ještě dvacet minut seděl ve tmě a snažil se to vstřebat. Pak jsem šel spát a trvalo mi dvě hodiny, než jsem usnul... Jak jsem tady nedávno psal, že k básním nemám inspiraci, tak včera v noci jsem měl obrovskou inspiraci. Vika si to prostě zaslouží, takže to je pro ni. :)

Viko, jsi božská,
celý svět ti tleská,
nic na tom nemění,
ani vítězství Sereny.
Viko, jsi božská,
dračice běloruská,
Monty tě miluje,
i když nejsi z Česka.
Viko jsi božská,
copatá kočka,
Monty tě miluje,
všem to teď sděluje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jen par zmen z me strany...
1/Nejsem na Viku pysny, ale zabojovala velmi hezky.
2/Serena je hracka, ktera se rodi jednou za 50let, tvych navrhovanych 20let se mi zda malo:)
3/Nastesti Serena dokazala rozhodnout zapas pred TB a tim dokazala, ze pohar je tam, kde ma byt:) TB v rozhodujicim sete povazuji za pitomost, a je fajn, ze na jinych GS turnajich to tak neni:)

Basnicka je pekna:) Jen basni dal...:)

Ale jinak chlape, delas mi starosti, budeme muset jak tak koukam opet prekopat nas diagram...Marie se dostava do tezky pozice, vypada to, ze uz to nebude takova srdcovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné, Vika může být hrdá, jakého má fandu.:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk: Hele, ty si radši místo řešení mých vztahů připrav svou fantasmagorickou představu, jak jsi mi slíbil. :D Ale ne, ten tvůj diagram byl zábavný... Ovšem musím tě zklamat. Masha je pořád moje srdcovka a doufám, že ji v říjnu uvidím naživo. Jak jsem napsal po čtvrtfinále: božská Maria! :)

Oskar: Já jsem hrdý na Viku. A musím se přiznat, že od té doby co chodím na TP, to prožívám mnohem víc. :D
Reagovat
rubens
Tleskám více
Vice.
Než jindy.
Přesto však neméně
přeji Sereně.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Vlkem, tady ten zápas právě ukázal, jak by případný TB a jeden šťstný míček v něm, mohl rozhodnout takto vyrovnaný a dramatický duel. A to by už by vůči poražené, ať by to byla kterákoli z nich, nebylo spravedlivé tuplem. Je dobře, že si to Serena ubojovala v normální hře.
Proto já osobně jsem na GS zastáncem toho, aby v posledním setu TB nebyl a aby si hráči museli tu jednu hru navíc ubojovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, že je to trochu nespravedlivé. Ale bylo by to úžasné vyvrcholení toho dramatu. Nakonec to stejně rozhodlo pár míčků...

Před finále jsem napsal: "Proti Sereně je prostě zapotřebí životní výkon a možná ani ten nemusí stačit."

To jsem ještě netušil, jak blízko budu od pravdy...
Reagovat
Bob
monty, tak at se psychicky neslozis. je to jen sport a nejdeo zivot. a nezapomen, ze dostatecny spanek je zdravi spanek! Chtel jsem si precist co si napsal, ale prvnimu setu napises par slov, kterej Vika jednoznacne prohrala a potom sloh..
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodlo pár míčků, ale bez možnosti TB prostě musíš soupeři urvat jednu hru, aby jsi zvítězil a to je daleko těžší, než třeba vyhrát díky jedné dvojchybě TB.

Jinak mě se ten zápas líbil co do dramatičnosti. Ale kvalitou zase až tak ne. V prvním setu byly nervózní obě. A pak dělala Serena moc chyb, zbytečných, z jasných pozic. Třeba těžké míče z obtížných pozic zahrála skvěle a nalité voleje nebo údery do prázdného kurtu vyhodila. Druhé podání od Viky se tvrdohlavě snažila ihned zabít i přesto, že se jí to prostě včera nedařilo.
To chyby od Viky chápu mnohem více, ta musela jít na absolutní riziko, pokud chtěla mít šanci na úspěch. Jak už jsem psal, při semifinále se mé sympatie přelily na její stranu a jsem rád, že postoupila. Myslím, že se utkaly dvě aktuálně nejlepší hráčky světa a bojovností se přiblížily zápasům, které mezi sebou hrály třeba Monica se Steffi. Koneckonců také po sedmnácti letech bylo finále na tři sety. Naposledy právě u těch dvou zmiňovaných.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě. :) Jinak na tom prvním setu není moc co komentovat. :D Většinu toho příspěvku jsem věnoval třetímu (rozhodujícímu) setu, který Vika taky prohrála...

Nemusíš o mě mít strach, já už jsem prostě takový. Když prohrály baskeťačky s Francií, tak jsem usínal hodinu. Včera to byly dvě hodiny... Příště asi neusnu vůbec. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. :) Podle mě to byl úžasný zápas ve všech směrech. Jen mě prostě mrzí, že měl smutný konec... Ale pro někoho měl zase šťastný konec. Kdyby to dopadlo obráceně, tak bys byl zase smutný ty. Asi to tak mělo skončit a příště to třeba bude jinak. :)
Reagovat
smazaný uživatel
těch 20 let úplně stačí, Serena je ročník 1981, Steffi Graf 1969, Navrátilová 1956, Chris Evert 1954, Margaret Court 1942 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Steffi je hracka, ktera se rodi jednou za 100let :D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, já tě úplně chápu. Jen jsem psal svůj názor na TB v posledním setu na GS.
Viky mi bylo také moc líto. Je to takové kliše - ale říkal jsem si, že je mladá, má vše před sebou, takové porážky ji jenom posílí a poučí. Serena těch šancí vyhrát USO už mít moc nebude. A ona hrozně stála o to, vyhrát ještě jednou domácí GS.
Jak jsem psal, když jsem ze začátku prvního setu viděl, jak na tom úderově je, neměl jsem,i přes jeho hladký průběh, dobrý pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jsem to Sereně strašně přál loni. Ale holt nic nejde naplánovat... Bohužel, pláč mých oblíbených sportovkyň jsem teď v poslední době viděl docela často (basket, tenis). A ještě k tomu dají na centrum takovou fotku na hlavní stránku... To mi snad dělají schválně. :(

Ale nic to nemění na tom, že tenhle rok je pro moje oblíbené tenistky opravdu triumfální, především tedy pro Viku a Mashu. :) A to ještě není u konce... Každopádně musíme být Sereně vděční, že nám "nechala" aspoň to AO a RG. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, holky si to pěkně rozdělily. Hlavně na tom RG to vypadnutí v prvním kole udělalo na konci turnaje někoho hodně šťastným.:-DD
Tím neříkám, že by s ní Máša ve QF prohrála, ale víš jak, takhle to bylo jistější. Já takovým věcem říkám nezvratný osud.:)
Právě, není ještě konec sezóny a asijskou tour a TM může ovládnout zase někdo jiný. Navíc Máša má stále reálnou šanci na Nr. 1. A navíc, Serena pojede jen do Pekingu, aby se rozehrála před TM. Na konci roku budeš mít na postu jedničky jednu ze svých holek.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš pravdu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky nemohla dlouho usnout, bylo to drama..se štastným koncem pro Serenu, ale vše tu už bylo napsáno, pro mě na dlouho nejlepší ženské finále, klobouk dolů před oběma, Vika hrála fantasticky, bylo mi ji taky moc líto a vzpomněla jsem si na tebe :-)
Ale líbilo se mi, jak vzala sportovně pak to vyhlašování, i když bylo krátký, prohrát takhle vyrovnaný zápas prostě musí bolet, ale i prohra může do budoucna hodně posílit, jako to dokázala Serena po FO. Tak neboj, Vika ještě vyhraje "velký" zápasy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc děkuju, Emičko. Já věděl, že mě utěšíš. :) Jsem pořád smutný, ale před chvilkou jsem se podíval na tiskovku s Vikou (odkaz výše) a mám o dost lepší náladu. Jsem rád, že tam proběhly nějaké úsměvy. :) Ale stejně už se nemůžu dočkat, až Viku zase uvidím hrát. To na ten smutek brzy zapomenu. Už se neskutečně těším na další turnaje a hlavně na Turnaj mistryň... Jinak absolutně nepochybuju o tom, cos napsala. Stačí si najít, co jsem tady psal po loňském finále TM. To jsem byl na Viku taky moc pyšný, přestože prohrála. A to jsem ještě nevěděl, jak pyšný budu letos. Ale nějaké tušení jsem měl a Vice jsem věřil, jak se dá poznat z mých starších komentářů. Po finále loňského TM jsem napsal, že Vika takové finále příště vyhraje a někdy začátkem ledna jsem sdělil svůj pocit, že Vika letos vyhraje něco velkého. A pak přišlo Melbourne... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pekná básnička..Je z teba naozaj citit uprimnost a nefalšovaná oddanost svojim favoritkám..Vika by bola na teba hrdá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Fandit takovým holkám je radost. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já přece vím, co jsi tu psal o Vice, tvoje komentáře čtu ráda :-)
Jinak jsem si všimla, že Vika celý zápas působila pozitivně, snad jen pár okamžiků byla negativní, věřila si.
Ale když šla pak podávat na vítězství, zdálo se mi, že moc pospíchá, že to trošku uspěchala.
..a pak ještě jeden můj dojem: jak tu někdo psal, že Vika je frackovitá, tak včera to na mě tak vůbec nepůsobilo, naopak, působila vyzrále, navíc, jak jsem psala, ten zápas ji může hodně dát, protože to bylo vyrovnané, a ona příště bude vědět, že byla blízko :-)
A od Sereny hezký gesto, když ji pohladila při tom vyhlašování, mě to nepřekvapuje, a její nelíčená radost na konci, věřím jí každý slovo a emoce, nic nepředstírá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já už se nebudu chlubit. :) Přesně tak. V tomhle smyslu taky mluvila Vika na tiskovce, že podobné zápasy pro ni mají obrovskou hodnotu do budoucna. Možná to tak někomu nepřipadá, ale jak říkám, Vika to má v hlavě srovnané. A co se týče Sereny, tak u ní je vždycky úžasně, jak se z toho dokáže radovat. Přitom už toho vyhrála tolik. Tenis a vyhrávání trofejí pro ni musí být asi vážně droga. :) Jinak to gesto bylo moc hezké a líbilo se mi, jak si holky povídaly při pózování s trofejemi. Holt kámošky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon zatim cely treti set:) Serena vs. Vika

http://www.youtube.com/watch?v=UrfyDuzJck0
Reagovat
Bob
diky :)
Reagovat
Bob
Videl jsem jenom prvni dva sety! Bohuzel lezim v papirech jak id*ot, uz me to nebavi.. Cetl jsem, ze Vika ztratila podani za stavu 5:3. Co to? Psychika? Je to skoda, Viku mam celkem rad, ale Serene jsem to pral vic :) jestli najdete nekdo kvalitni highlist hodte ho prosim sem :) Jinak vika vyhra AO, of RG, SF Wiblas a F US. Opravdu dobra forma tento rok, letos se mi fakt libi :) Az na tu prohru a Cibul no :D takze gratulace oboum hlavne Serene. Jeste jsem chtel reagovat, nekdo tu psal, ze Serena za chvili skonci. Ona sama ale rekla, ze chce hrat do 40 :) tak uvidime :)
Reagovat
darek.vrana
Všichni píšou, jak se ukázalo, že Azarenka je zaslouženou královnou. Ale co Serena? Neměla by být ona první?? Jak může být až čtvrtá, když vyhrála 3 z posledních 5 vrcholných turnajů? Bodování na grandslamech by se asi mělo nějak zvýšit.
Reagovat
smazaný uživatel
že by proto, že v Paříži vyhučela v prvním kole a v Austrálii v osmifinále? Nebo proto, že až do začátku dubna Serena nastoupila jen na třech turnajích, ani jeden nevyhrála, dokonce se ani jednou nedostala do semifinále a uhrála celkem jen 650 bodů, zatímco Vika za tu samou dobu vyhrála 4 turnaje včetně Australian Open a nasbírala nějakých 4620 bodů? Navíc nikde není napsáno, že Serena to letos na světovou jedničku nestihne.
Reagovat
darek.vrana
Otázka je, co je víc, jestli vyhrát 2 grandslamy a olympiádu, nebo sbírat body na nevýznamných turnajích. Podle mě nejvíc jsou grandslamy a ty by měly být bodovány výrazně víc, protože zbytek je jen výplň a příprava na ně. A takovou bilanci na GS nemá letos nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
na nevýznamných turnajích? Dóha nebo Indian Wels jsou nevýznamné turnaje? To se teda mají počítat jen grandslamy? Mimochodem na GS Serena 2x vítěz, jednou 4. kolo, jednou první kolo, celkem 4285 bodů. Vika jeden titul, jednou finále, jednou semifinále, jednou osmifinále, 4580 bodů.
Reagovat
darek.vrana
No právě, podle mě by titul měl být víc zohledněn. Myslím, že u mužů je rozdíl mezi titulem a finále větší. I když Serena vypadle na RG v 1. kole, tak je její bilance cennější. Prostě titul je titul. Plus je tam olympiáda. Ale tady jde spíš o to, že před ní není jen Azarenka, ale ještě další 2 hráčky. Co tam jako dělá Radwaňská? To si někdo objektivně myslí, že je lepší než Serena? Jakou má bilanci na GS ona?!
Reagovat
spaniel
Jako obvykle mas pravdu. Serena by mela byt prvni, jenze jsou na ni zasednuti a tajne ji umazavaji body. Jsi prvni kdo si to vsiml, z toho bude jeste poradny skandal a ty budes slavny.
Reagovat
smazaný uživatel
hoďte na něj ručník! Wozniacki je pryč a pořád se něco nelíbí. Se smiř, že Serena naladila formu na léto a víc nic. Azarenka si jedničku naprosto zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
žebříček se dělá za 12 měsíců. Serena něco uhrála s přimhouřením obou očí jen ve 4. Loni nebyla ani na velkých turnajích v Číně, ani na turnaji mistryň. V Austrálii uhrála celkem 400 bodů, v březnu do Indian Wells vůbec nejela, v Miami vypadla ve čtvrtfinále právě s Radwaňskou. Pak sice vyhrála Madridu, ale v Paříži vybouchla. Ano, teď je nejlepší na světě, ale světová jednička nemůže být někdo, kdo za rok odehraje 12 turnajů. Pokud se Serena rozhodne jet do Číny a na TM, udrží si současnou formu, jedničkou bude ještě letos. Jinak ne. Ani podle chlapského bodování by světovou jedničkou nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen maličkost - v Miami vypadla s Caroline.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jí trochu křivdíš. Vyflákla se na minulý podzim, v Brisbane si zranila kotník a tím, že neměla natrénováno, nebyla konzistentní a hukla na AO i v Miami.
Pak se do toho ale dala a vyhrála Charleston a Madrid, v Římě musela odstoupit před SF kvůli zádům. A do Paříže přijela na antuce neporažena, to vypadnutí v prvním kole se holt stane, i když to bylo v nejblbější okamžik. Proto bych neřekl, že naladila formu pouze na léto. Snažila se už od jara a poctivě hrála turnaje.

Vika je ovšem Nr. 1 naprosto zaslouženě, o tom žádná, to už jsem psal několikrát.
Reagovat
smazaný uživatel
ááá, jasně, moje chyba. Samozřejmě Serena prohrála s Caroline, Aga porazila Venus. Omlouvám se.
Reagovat
darek.vrana
Azarenka si jedničku zaslouží, ale stejně není nejlepší. To je prostě fakt. Všichni to vědí. Stačí se podívat na kurzy. Serena bude favoritkou proti komukoliv. Neříkám, že jí někdo umazává body, jen říkám, že by se měly víc zohledňovat grandslamy a vítězství oproti finále, nic víc. Já jí první místo neberu, naopak jsem rád, že tam je zrovna ona. Nedejbože aby se tam dostala třeba Radwaňská. Ale každý ví, že světová jednička je stejně až druhá nejlepší tenistka. To jsem jen chtěl říct.
Reagovat
smazaný uživatel
A jo máš pravdu. Zranění jsou její problém, má být připravená. Ale antuka jí zezačátku hodně šla.
Já jenom jsem rád, že je taková jednička jako Azarenka/Šarapova. Už jsem se děsil Aguš, ale tentokrát to dobře dopadlo.
BTW: tvůj názor na kvalitu tenisu sdílím. Jenom jsem to tady nechtěl sám psát, abych ZAS nevypadal jako debža.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký "DEBŽA"? Já jsem také při příchodu na TP přemýšlel, jestli mám psát některé příspěvky nebo raději ne...
Ale pak jsem si řekl, že své názory psát budu, je svoboda slova, jiní to tak také dělají. A někteří jsou tak splachovací, že jim ani nedělá problém, co melou.....Tím nemyslím nikoho pod tímto článkem.

Ještě k té Sereně - zranění je její problém, ale za to nemohla. Mohla si však za to, že se na to po loňském finále USO vybodla, nejela do Asie a chyběla jí konzistence a ostré zápasy. To si naštěstí po Miami uvědomila, změnila způsob tréninku a začala hrát více turnajů. Také jsem rád, že je trůn obsazen takhle.:)
Reagovat
smazaný uživatel
K svobodě slova: samozřejmě jsem to napsal v nadsázce. Ale tolikrát jsem tady vystupoval proti hlavnímu proudu.
A teď se všichni rozplývají nad kvalitou finále. A mě přišlo hlavně hodně dramatické, se záblesky Serenina úmění a Viktorinou bojovností. A obě s kvalitní psychikou.
Reagovat
dadaft
to finále bylo kvalitní, ne že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
co nám to tady čteš!

Byl to hodně dramatický zápas, o kterém se bude dlouho mluvit. Ale, že bych si ho musel pustit znovu to tedy ne. Protože zápletku už znám a dívat se na to, jak Serena pere do sítě nebo jak dává Vika stopbally, nemusím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám pocit, že tu jdu proti proudu v poslední době často....
Souhlasím, finále dramatické. Ale od Sereny moc chyb a ne její optimální výkon. A Vika jistě na hranici bojovnosti, ale krásné přestřelky střídaly chyby na obou stranách.
Reagovat
smazaný uživatel
A to jsou právě ty naše rozdílné pohledy na kvalitu zápasu, kterou očekáváme a oceníme.
Ty preferuješ dramatičnost, před zápasem jsi psal, že chceš tříseťák. Dramatické to bylo, ale proč? Protože Serena nastoupila nervózní, neměla vůbec svůj den a Viktoria se toho samozřejmě snažila využít, šla na riziko a z toho plynuly další chyby.

Pro mě by ideální dramatický zápas byl např. Serena vs Petra nebo jiná útočná hráčka v top formě. Kde by převládal počet winnerů nad UE a o zápasu rozhodly winnery.

Ale takový zápas se těžko dá očekávat ve finále. Je to ojedinělé. Tam to bývá většinou nervózní. Proto se také třeba nejlepší zápasy, co do kvality, odehrávají leckdy v zápasech už před finále.

Prostě máme jiný pohled. Ale včera jsi si to snad užil. Ve třetím setu jsem si na tebe vzpomenul, jak jsi chtěl tříseťák. Tak jsem si říkal, že jsi snad spokojený, když já už jsem skoro na omdlení.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Předvídala jsem, že Serena vyhraje naprosto suverenně, tak to mi teda nevyšlo. Zápas jsem sledovala od stavu 2:1 v druhém setu pro Viku a opravdu nelituji. Byla to tenisový nádhera. Holky ukázalay naprosto vše z krásy tenisu. Serena úžasnou koncentraci na konci zápasu, dovedla i sportovně zatleskat Vice a to hned několikrát. Chtěla jsem aby vyhrála Serena, takže i tak jsem spokojená Vika při této hře toho ještě hodn+ě dokáže a Serena bude pomalu končit, čas se nedá zastavit, tak at ještě zdolá nějaké ty tenisové rekordy. Prostě krásný tenisový zážitek. Finále jak má být. I vystupování obou bylo na naprosté profesionální úrovni až do konce.Prostě jednoznačně palec nahoru .-)
Reagovat
smazaný uživatel
tady ukázala, že je letos naprosto zaslouženou jedničkou. Od začátku roku je tou nejkonzistentnější hráčkou na okruhu, nikdy nic nevzdává a zlepšila obrovsky oproti minulým rokům psychiku. Po prohře se většinou vrátí ještě silnější. Před turnajem někde prohlásila, že jim na OH Serena pěkně nakopala prdel, ale nepoložilo ji to. Naopak,
tady bojovala jako lvice. Když bude takto pokračovat, má před sebou, myslím, pěknou budoucnoust.
Jinak jsem rád, že se koneně zastavila ta série, kdy měl každý GS jinou vítězku.
Reagovat
smazaný uživatel
"Kick ass" říká Vika velmi často. :D Jinak naprosto souhlasím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A co to bylo za děsně krátké a takové neslavnostní vyhlášení?:-O Nepamatuji, že by to bylo někdy takhle krátké, každá řekla dvě věty a už jim sebrali mikrofon....
Reagovat
smazaný uživatel
Sereně velká gratulka k vítězství a že zvládla ustát tu koncovku třetího setu psychicky. Tady možná pomohly i zkušenosti, které Vika z takovýchto zápasů právě nabere.
Vice také velká gratulace, bojovala úžasně. To, že jeden musí prohrát takto vyrovnaný duel, je vždycky hodně blbé a bolí to.

K zápasu - Vika hrála opravdu na maximum a více už asi nebyla schopna předvést. Byla schopna maximálně využít chyb soupeřky, která jich nasekala opravdu hodně....
Serena už do zápasu vstupovala značně nervózně, vůbec byl celý první set nervózní od obou. Když jsem viděl, že jí zrazuje její druhý nejlepší úder - bekhend, z kterého normálně skoro nekazí, začal jsem mít obavy. I když hladkým skóre vyhrála první set, udělala tam plno zbytečných chyb, které jindy nedělá. Celý zápas měla chvíle, kdy byla dřevěná, měla špatnou práci nohou a tím i timing. Ale nakonec to dokázala a ubojovala i zápas, kdy se jí nedařilo a o to je vítězství cennější.
Takže Sereno, jak říká sojka, jsi prostě bourák!!! Užij si vítězství a pořádně si odpočiň na další turnaje, ať můžeš ty mladé pušky zase prohánět.:)
Reagovat
smazaný uživatel
a tomuhle rikam lesk! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ovsem ty casy, kdy to postujete, mne dostaly mnohem vic, nez ten zaver finaloveho zapasu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju ti k tomu, že fandíš tak úžasné ženě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, já když jsem se sem v noci přihlásil, tak jsem si zaregistroval nejdříve ty tvé komenty k průběhu zápasu, které jsou někde v článku vedle.
Chlape, jak ty to stíháš? Sledovat, co se děje a ještě to tak podrobně hlásit na TP?
Nejsi nějaký novinový korespondent?
Ale dobrý, rád jsem si to přečetl, protože se o mě během utkání někdy pokoušely mrákoty, tak jsem si to rád osvěžil.:-D
Reagovat
smazaný uživatel
-Nejsem:) ale dobreho znameho, ktery byval pro CT korespondentem, to mam:D))) to jo...
-Trochu se tim cvicim, jak ocenit rychle nejakou situaci:)
-Ale jinak jsem celkem zivej, jen koukani na zapas bych tezko prezil...nedokazu to, musim u toho jeste neco delat:) ja si snad uz ani nepamatuji, kdy jsem odkoukal cely zapas jen tak...to bylo tak 20 let zpatky.
Pokud mam chut, nekdy to tak okomentuji, ale i take z toho duvodu, ze kdysi davno to celkem byvalo obvykle, ze nekdo nechal prubezny komentar pro ty, kteri to nevideli...ted uz to neni tak obvykle...mame jine moznosti:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo, pro mě bylo si to přečíst rozhodně přínosné. Bylo to psáno rychle, ale trefně - dobrý.:D
Já teda na některé zápasy musím mít úplný klid bez rozptylování, ale jenom na ty, které nějak prožívám.
Včera mě zaměstnávalo střídavé přepínání na anglickou mutaci, vypýnání zvuku úplně, pak zase zapínání. No, musím se na to podívat ještě jednou v klidu. V tom třetím setu jsem už klesal na mysli a říkal si, že snad hukne ve druhém finále USO za sebou, to už by se z toho asi neotřepala.....
Reagovat
smazaný uživatel
No ja to nejak neprozival:)
Ale jinak celkem Te obdivuji, nebot vim, ze Serena je tvoje favoritka, a dost strizlive si zapas okomentoval + prehled o tenise. To se tak casto opravdu nevidi...tady mohu jen podporit sojku - tomu rikam lesk!!! Ale jen to nejak tak citim...ja tomu celkem prd rozumim:)

Jinak jeste jedna poznamka k Serene a k tomu vecnemu trollovani na jeji postavu a charakter atd., ktere me celkem vytaci.

Ja si za posledni dobu teda vsiml, ze Serena je vic a vic neskutecne zensky typ sportovkyne. To jeji jemne upravovani satu behem zapasu mne vzdy dostava, to je neco uplne neuveritelneho. Ona je podle mne vic zenska nez 90% celeho pelotonu WTA, nebot vsechny tak nakoukane nemam. Jinak kdyz si ji srovnas jak zacinala a vypada ted...na zacatku kariery to byla takova atletka, rekl bych sportovni gazela. Ted vypada jak mama, krasne dospela zena, ktera jeste pusobi neskutecne jemne:) tedy alespon na mne to tak pusobi:)
Reagovat
smazaný uživatel
A víš, že mně se Serena taky docela líbí jako žena? Fakt, nekecám. :) Preferuju sice jiné typy, ale celkově se mi moc líbí černošky. A víš, co mi na Sereně přijde nejvíc sexy? Ty její poskoky během zápasu. :D Serena musí být výborná tanečnice. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen si neupírej kvality, sleduješ a pinkáš tenis dlouho, rozumíš tomu a máš přehled. Dokážeš rychle a trefně popsat danou situaci. Když jsem sem v noci přišel, tak jsem si rád přečetl tvé komenty, nejen že mě připomněly některé momenty zápasu, ale i mě pobavily před tím, než jsem si přečetl některé reakce na adresu Sereny tady v té diskuzi, které jsem ale i očekával.

Já teké pinkám, to víš, ale jsem jen pouhý "plkálista"....

Ovšem největší odbornice (alespoň podle mě), je tu sojka, o tom ani potom, jak píše gigin.:D

K té Sereně - já ji fandím nějakých 12 let a právě na začátku kariéry vypadala úplně jinak než teď. Byla hodně atletická a i různě přibírala a pak zase hubla. A i v obličeji byla jiná. Neříkám, že je teď ideál krásy. Ale opravdu zhubla, přijde mi, že zjemněla a hlavně obléká se vkusně a s nápadem, aby to krylo nedostatky a vystihlo přednosti. Má prsa, zadek a štíhlý pas, to jsou podle mě ženské parametry, proto nechápu, proč někdo píše, že je chlap. To jsem pak já teda asi ženská.:D
Napsal a vystihl jsi to hezky, souhlasím.:) Je to o to cennější, že vím, že ji až tak nemusíš, alespoň tedy v minulosti.
Reagovat
smazaný uživatel
A nato si přišel kde že byla lepší hráčkou Vika proboha ??????? viděl si ten zápas vůbec .To byl vyrovnaný zápas a ztratit servis ve WTA vůbec nic neznamená , Viktorka ani jednou nedostala Serenu podtlak tak jak mohla být lepší .Serena byla ze začátku lepší pak se hra Viktorky zlepšila a byla to vyrovnaná bitva .
Reagovat
dadaft
že ji nedostala pod tlak? a vedení v rozhodujícím setu 5:3 na servisu, to je jako co???
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenku teda nemusim, ale zápas odehrála hodně dobrej a chvílema Serenu přehrávala! Že to nedotáhla je věc jiná...
Reagovat
freeteepek
Tohle měla Vika vyhrát. Škoda. Podle mě byla lepší hráčkou. Pořád je třeba mít na paměti, že to byl souboj boxerů různých váhových kategorií. Já sice Serenu obdivuju, co dokáže, ale na druhé straně není se čemu divit, když je napůl chlap. Serena prostě pálila větší ráží, než měla Vika k dispozici. I když ke konci Vika ukázala, že taky umí dát pořádnou ránu. Jenomže to už byla křeč. Tam už se prostě nedá moc mířit. Hop nebo trop. Serena ty svý dělový rány dává s lehkostí sobě vlastní. Má to prostě v pažích a měla by na to nosit zbrojní pas:-)
Vika se letos neskutečně zlepšila a myslím, že ony dvě se Serenou se budou nějaký čas přetahovat o post jedničky. Serena totiž nehraje všechny turnaje a Vika je neskutečně konzistentní ve svých výkonech. Má dokonale vyváženou obranu i útok. Má pestřejší hru, větší úderovou škálu než např. Šarapovová. Vika má razantnější údery, než Radwaňská a oproti Petře Kvitový je zase pro změnu na tom daleko lépe psychicky. Nemá ve své hře obvykle velké výpadky. Její výkonnost je stála a její sebevědomí je už hodně blízko sebevědomí nadženy Sereny.
Serena i Vika měly dnes svůj den a tak z toho byl jeden z nejlepších soubojů v ženském tenise za řadu let. Myslím, že o tomhle zápase se bude ještě dlouho mluvit. Proto je opravdu škoda, že to Vika nedotáhla do konce, když to měla tak nadějně rozehraný! Serena už měla kurz na vítězství 4,5! Největší číslo za celej rok...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle napsáno! Viku nejspíš zradila hlava, ale tato zkušenost je k nezaplacení. Ještě více ji motivuje, zkrátka vrátí se ještě silnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena vyhrala prehratý zápas alebo siréna prehrala vyhratý?..Vyberte si.

Každopádne obom môžeme pogratulovať za mimoriadne podarené ženské finále. Azarenka si zaslúži ohromnú pochvalu, že obrovskej favoritke takto tvrdo vzdorovalo. Uznanie o to väčšie, že sa do stretnutia dokázala vrátiť po prvom sete. Znova sa ukázalo, že ak sa vám nedarí a súper vás vyvedie z konceptu, ste krôčik od prehry, bez ohľadu na svoje priezvisko a tenisové umenie. V závere však Serene vyšlo pár ohromných returnov, naopak Vika prehrala úvodné fiftíny kľúčového gemu a psychologická výhoda bola zrazu tu tam.

Mimochodom, počas zápasu som sa opäť zamyslel nad fyzickými disproporciami veľkej Američanky. To je naozaj neuveriteľné, poslať ju do ringu proti takému Kližanovi, tak viac verím Serene. Viete niekto koľko vlastne oficiálne váži?..To je naozaj obdivuhodné ako sa napriek svojej mohutnej postave dokáže na kurte tak fantasticky pohybovať...
Reagovat
smazaný uživatel
Oficiálne má 178 cm a 73 kilo. Ono keď sa nato takto pozrieš ani to nie je až taký "extrém" ,ale tak černošky vyzerajú mohutnejšie pri rovnakej váhe ako belošky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky...Tipoval som takých poctivých 80 pred večerou...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, oficiálně má 175 a 70.

A ty poznámky k váze jsou trochu nemístné, pozastavuje se snad u mužů někdo na tím, kolik váží oproti jiným např. Tsonga? A úpí někdo, když hraje např. s Gasquetem, jaký je to chudák, že jsou úplně jiné váhové kategorie?

Ona neváží jistě nejvíce z celého startovního pole, ani svaly nemá největší, myslím, že Sam Stosur by ji mohla zdatně konkurovat. Ale to je jedno.
Reagovat
spaniel
Klizan by ji dal a ani by se nezapotil. Ale je dobra.
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych, že Serena v posledních měsících výrazně zhubla, i proto se zlepšil její pohyb po dvorci.
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávam, že to je nemiestne a nie zrovna gentlemenské. No pri pohľade na Serenu sa táto otázka priam natíska. Ak si zobereš trebárs Errani a postavíš ju vedľa Sereny je nad slnko jasné, že to chúďa talianske je odsúedené na debakel..
Reagovat
smazaný uživatel
tak Errani je naprosto trpaslík a tintínko i vedel Azarenky, Šarapky nebo Petry Kvitové. A třeba Sam Stosur si se Serenou ve svalech v ničem nezadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže některé hráčky vypadají jako tintítka i proti ostatním. Na okruhu jsou i jiné "těžší kategorie". Ani třeba Lucka Hradecká není tintítko a síla je jí k ničemu, když nemá techniku a nepadá jí to tam. A pohled na Serenu i zkresluje, ona jako černoška prostě nikdy nebude mít takové parametry jako jiné holky. Má jiné dispozice.

Jak jsem psal, u chlapů se tohle třeba vůbec neřeší, kdo má jakou sílu a jak vypadá a u žen jo. Viz. třeba již zmíněný Tsonga vs Goffin, nikdy nic takového nečtu a ani by mě to nenapadlo u chlapů psát. Ale u žen to některé lidi k tomu svádí.

No, jak jsi napsal, není to moc gentlemanské, ale i gentleman má slabší chvilku.:)
Mimochodem, dnes jsem ještě nejukl na virtuální ligu, ale předpokládám, že už budeš snad první..., musím tam čouhnout, snad se á udržím alespoň v top ten.
A Korek na tom byl včera také dobře.:)
Reagovat
smazaný uživatel
korkův drtivý finiš přišel pozdě :-( Sice chci ve všem pořád vyhrávat, ale na to, že jsem fantazy tenis hrál poprvé, jsem spokojený. Kapitánka týmu Serena přinesla celkem 168 bodů, tahle sázka se vyplatila. Třetí místo už bych měl uhájit a v celkovém pořadí bych mohl prorazit do první padesátky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jou, jou..V nasej tenis portálovej lige figurujem už na prvom mieste a vyzerá to tak, že sa na tom už moc menit nebude..Nastáva teda čas na to klasické športove klišé o ktorom som si myslel, že ho nikdy v živote nepoužijem a teda: Ak by mi niekto pred štartom súťaže povedal, že ju vyhrám pokladal by som ho za blázna"..:)

Každopádne bola to tesná hra, ak by bol Ace o niečo konzervatívnejší, tak by som ho nikdy nedobehol..Určite sa rád zučastním aj nasledujúceho grandslamu, prvý vavrín z NY ma samozrejme velmi teší ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to gratulka hoši!
Já jsem měl jako kapitána Rogera, chtěl jsem dát Serenu, protože tam se dalo předpokládat, že muže v semifinále i finále porazit výše nasazenou hráčku a získat body navíc. Ale jelikož jsem pověrčivý, nechtěl jsem jí tím přivolat nějaký neúspěch.:)
Příště už na nic nebudu brát ohled. Ale je to celkem solidní hra, takové zpestření. Škoda, že to není třeba i na turnajích Masters nebo že se to nedá hrát dlouhodobě.
Ale na AO to zase může být vše jinak.:-D
Reagovat
smazaný uživatel
azarenka to nezvladla v hlave, zosypala sa...v takychto chvilach sa ukaze pravy sampion...
Reagovat
J.M.
Tohle byla reklama na ženský tenis. A možná ten zápas i z Viky udělal lepší hráčku, než byla doposud. Hodně se mi líbilo, jak si připravovala útoky k zakončení na síti. Serena ve 3. setu vypadala už dost vyčerpaná, přesto způsob, jakým našla v závěru zbytky sil, opět ukázal, jaká je šampionka.
Reagovat
dadaft
hluboce před Azarenkovou smekám. nesmírně příjemně překvapila svou hrou. hrála nebojácně už v prvním setu. sice neměla nárok, protože jeho závěr zahrála Serena nekompromisně, ale ve druhém už to zabralo a Serena měla namále.
v závěru několik chyb, při svém servisu, který projela na 5:4, se měla natlačit dopředu, přes obrovské riziko, od base line to neuhrála. v následném gemu byl ten nepovedený kraťas čistý mentální zkrat..........
ale to je fuk. fantastický mač. ))
Reagovat
freeteepek
Podání Azarenka. V tom gemu Vice bohužel odešlo první podání. Možná už přespříliš chtěla. Možná už v tom podání bylo síly příliš, chyběla přesnost.
Hrálo se ve vražedném tempu a pro Viku to byl určitě namáhavější zápas, když na ní Serena míříla z kanonu. A ona chudák to celou dobu musela vracet. Spousta dlouhých výměn. Dala Vika vůbec aspoň jedno eso? Zato Serena hned 2 v jedný hře. Obvykle se na svý body tak nenadřela, jako Vika.
Jenom jsem si vzpomněl, co všechno Serena dokázala vrátit a jak už jednou Vika měla game ball a Serena vrátila neskutečný míč - velký kopec přesně na čáru. O tu hru pak Vika přišla. A zase se přetahovaly dál. Ten míček to možná rozhodl:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Když se podíváš na statistiky, tak to byl jeden ze zápasů, kdy jí podání vůbec nedrželo. Plno toho hrála přes druhé podání. A ty řeči o tom, jak s ní chudák Vika musela hrát výměny???
Tak jednou se do Sereny navážíte, že vyhrává zápasy jen díky podání. Podruhé je to také špatně, protože s ní chudák Vika musí hrát výměny....

Ty řeči, že je polochlap a podobné.....To není jen kopání do Sereny, ale i do tenisu obecně. Protože kopeš a znevažuješ hráčku, která mu prakticky 12 let dominuje.

Ják píši výše, u chlapů se nikdy nic takového neřeší, váhové kategorie, to, kdo jak vypadá......, proč se to řeší u žen?
Reagovat
smazaný uživatel
Rieši sa to preto, lebo chlapi majú prirodzenú silu a rozdiely medzi nimi nie sú tak veľké.

Kdežto pri ženách je to iné, ako píšem vyššie, keď k sebe postavíš Serenu a trebárs Errani, tak pri fyzickom tenise Američanky je Errani odsúdená na neúspech a to výrazný. Sú športy, ktoré sú ohraničené váhou jednotlivých súťažiacich, no v tenise to je samozrejme hlúposť a svaly, či hmotnosť patria k prirodzeným výhodam, resp. môžu patriť..Serena však v tomto smere výrazne vyčnieva, možno je práve preto terčom podobných poznámok...
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím, rozdíly mezi muži v síle jsou také. Když má chlap 100 kilo a druhý 70, také se to někde projeví. Bylo by to na delší debatu.

Ale už to nechci řešit. Ženský tenis je, jaký je. A narážky na její postavu nebo že vypadá jako chlap prostě neuznávám. A u žádné hráčky to neuznávám, prostě mi to nepřijde fér. Serena má skvělou techniku a úžasné podání. Hrubá síla by jí nestačila. Mimochodem křehká Ana v zápase proti Sereně podávala kolem 170 km/h a posílala jí míčky na druhou stranu pěkně rychle po odskoku a její razantní forhend po lajně byl úžasný. Takže to opravdu není pouze o svalech.
Reagovat
Heather_Fedex
venus, maria, samantha. v skutku elitni spolok. vice chybel malinky krucek k tomu, aby se stala jeho clenkou. a predci jen je to tak obrovsky krok.
nicmene presto, ze vika prohrala, tak je jednickou v zebricku zaslouzene. ovsem oceneni player of the year zaslouzene ziskava serena. ja obdivuju za to, ze uz neni v gs finale tak domminantni, jako kdysi, tak porad dokaze mlade hracky prehrat. je daleko vetsim umenim vyhrat vydreny zapas, nez zapas, kt. se od zacatku vyviji podle nasich predstav. viky mi je trosicku lito, ale fakt jenom trosilililnku ;)) jsem zvedava, jaky dopad to na ni ve zbytku sezony bude mit
Reagovat
Sonja
Nádhera. Dnešní zápas byl jedním z nejhezčích, co jsem u žen viděla...zprvu jsem se obávala, že to Serena zas hladce vyhraje, v druhém jsem nesmírně fandila Vice, ačkoliv ji normálně nemusím, a ve třetím setu jsem jednoduše toužila po TB- prodloužení zápasu na max:-D...Byl to jeden z těch zápasů, po kterejch si člověk řekne, jaká je škoda, že může vyhrát jen jedna...
A teda Sereně jsem přála už v jiných zápasech, ale Vice vůbec poprvé...a musím říct, že si mě dnešním výkonem i tou řečí na závěr (i když byla dost krátká:-( ) získala...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak...Záverečný TB bol jedinou chybičkou krásy inak nádherného a dramatického zápasu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal, dobře, že ten TB nebyl. Protože takovýhle krásný zápas rozhodnout loterií do sedmi míčů by byl hřích. A já bych pak byl pořádně vytočený.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jsou dny, kdy jsem na svůj oblíbený tým nebo sportovce hrdý, tak dnes to platí minimálně dvojnásob. Byl to úžasný tenis, neskutečný, předčil i několik mužských parádních zápasů. Vika dokázala nemožné, dostala Serenu až na samé dno jejích možností. Ty slzy jsem viděl opravdu nerad, ale ona se vrátí ještě silnější. Už u předávání trofejí ji došlo, čeho na USO dosáhla. We (fans) are so PROUD of you Vika ? :)
Reagovat
pepin
Tak gratulace oboum to určitě, ale při 45 nevyn.chybách si tam hodně pomohla Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
místo toho otazníku mělo být srdce :) Jinak ačkoliv Serenu nesnáším, dnes mi ukázala, že je to zkrátka šampionka a co pro ní tohle vítězství znamenalo. Poklona od velkého hatera ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Víc už jsem napsal výše. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je něco jak Federer bez koulí a je jen otázka času kdy od ho předstihne titulama grand slamu .
Reagovat
smazaný uživatel
Ten ceremoniál neměl obdoby. Fakt hanba.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak samozřejmě gratulace oběma k epickému mači, přál jsem to Vicky, ale Serena zas a jednou dokázala, že je královna a nejlepší tenistka, jakou jsem kdy viděl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist