Serena poprvé obhájila titul na US Open, v 31 letech je jeho nejstarší vítězkou

9. 9. 2013, 06:49
Aktuality 78
US OPEN - Serena Williamsová popáté v kariéře vyhrála US Open, až letos ale dokázala na domácím grandslamu obhájit titul. Světová jednička ve finále stejně jako před rokem zdolala ve třech setech Bělorusku Viktorii Azarenkovou a získala už 17. grandslamovou trofej. V 31 letech se navíc stala nejstarší šampionkou US Open.
Serena Williamsová (© usopen.org)

Viktoria Azarenková sice měla se Serenou Williamsovou bilanci 3-12, letos však zkušenější Američanku dvakrát těsně porazila a po výhře ve finále v Cincinnati vyslovila přání, že by se se Serenou ráda střela i ve finále US Open. Její přání se vyplnilo, po roce se znovu v souboji o titul z posledního grandslamu sezony postavila domácí favortice, stejně jako loni ale prohrála ve třech setech.

Američanka začala agresivně a hned vzala Azarenkové servis, ale o výhodu vzápětí přišla. A to i proto, že v gamu a poté v celém utkání měla problémy se silným větrem. Zvedající se sukně šatů ji rušila při servisu. 

Williamsová se svým silovým tenisem přesto mířila za výhrou. Od stavu 4-5 v prvním setu získala sedm z osmi her a po zisku úvodní sady vedla ve druhé 4-1 s výhodou dvou brejků. Jenomže za stavu 5-4 ani 6-5 zápas při svém podání nezakončila. Běloruska se vyrovnala Williamsové v razanci a za pomoci tradičních hlasitých výkřiků při úderech, bojovnosti a skvělých returnů si vynutila tie-break. Ten vybojovala poměrem 8-6. 

Rozhodující zlom nastal po dvojchybě Azarenkové, po které přišla ve třetím setu o podání a prohrávala 1-3. Od té chvíle už nedokázala čelit tlaku domácí favoritky. Williamsová byla v závěru k nezastavení a duel ukončila po dvou a tři čtvrtě hodinách boje. 

"Je to pro mě velká čest, vyhrát tady v New Yorku. Vaše láska mi dodala síly," vzkázala Serena fanouškům při předávání trofeje. "Díky všem. Měla jsem těžkou a dobrou soupeřku, která bojovala až do konce. Jistotu jsem získala až po závěrečném míčku," dodala Williamsová, jež letos vyhrála už 67 zápasů, poražená z kurtu odešla pouze ve čtyřech případech. Dvě prohry utrpěla právě s Azarenkovou.

Serena vyhrála ve Flushing Meadows dvouhru již popáté, ale poprvé titul obhájila. Další tři vavříny získala v letech 1999, 2002 a 2008. Za letošní vítězství získala šek na 2,6 milionu dolarů a další milion k tomu dostane za vítězství v US Open Series.

Nyní již 17násobná grandslamová šampionka se navíc stala nejstarší vítězkou US Open. Australanka Margaret Courtová v roce 1973 vyhrála US Open 55 dní po 31. narozeninách, Williamsové bude na konci září 32 let. Američanka je tak zároveň třetí nejstarší grandslamovou šampionkou historie. Pouze Britka Virginia Wadeová v roce 1977 a Martina Navrátilová před 23 lety byly starší.

Čtyřiadvacetileté Azarenkové tak po čtvrtém grandslamovém finále z§stávají ve sbírce zatím jen dva tituly z Australian Open, kde bude v lednu příštího roku útočit na hattrick. Dnešní porážku brala s nadhledem. "Dala jsem do toho všechno. Myslím, že jsme ukázaly, že umíme hrát tenis naplno a Sereně musím pogratulovat. Vítězství si zasloužila," uznala Azarenková.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
nedělní výsledky žen (08. 09. 2013)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (2-Běl.) 7-5 6-7(6) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

78
Přidat komentář
smazaný uživatel
Píšu komentář až teď, protože jsem byl odpoledne pryč a ráno jsem stihnul jenom napsat Vice na Twitter. :) V první řadě obrovská gratulace oběma holkám za úspěšný turnaj a předvedený výkon ve finále! Opravdu to byla skvělý zápas a asi není třeba polemizovat o tom, že tohle byla ta nejlepší podívaná, kterou současný ženský tenis může nabídnout.

Jelikož jsem fanoušek Viky, tak budu chválit hlavně jí, protože Serenu pochválí ostatní. :) Musím hned na začátku říct, že jsem na Viku strašně moc pyšný! :) Byl jsem pyšný i po loňském finále, ale to asi víc převládal smutek, protože tam chyběly k vítězství dva míčky. Po letošním finále jsem byl sice taky smutný, ale jednoznačně převládala obrovská hrdost z toho, že fandím takové bojovnici, jakou je Vika. :) Kéž by takhle se ctí a vztyčenou hlavou dokázali prohrávat všichni, komu fandím (ve všech sportech)...
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas nezačal pro Viku zrovna nejlépe, když hned v prvním gemu ztratila servis. Trochu jsem se obával, aby jí neutekl začátek, ale Vika okamžitě zareagovala rebrejkem. V tu chvíli jsem vycítil, že tenhle zápas by mohl být hodně zajímavý. Hlavně v úvodu zápasu hodně foukal vítr a trochu víc se to asi podepsalo na Sereně, která měla problémy se svými vlajícími šaty. Tam byla možná pro Viku výhoda, že měla delší sukni (aspoň k něčemu to je dobré :D). I přes vítr si však obě holky držely servis celkem bezpečně, až do stavu 5:4 pro Viku. Tam Vika dostala skóre třikrát na shodu, ale k brejkbolu se bohužel nedostala. No a vzápětí přišla bohužel další nepříjemnost. Za stavu 5:5 vedla Vika při svém podání 40-15, jenže Serena to čtyřmi míčky v řadě otočila a získala tak rozhodující brejk v 1. setu. Vzápětí dopodávala čistou hrou... Byla to pro Viku škoda, protože ten 1. set byl dost vyrovnaný a podle mě si zasloužil tie-break. Holt se ale rozhodovalo v devátém a desátém gemu, kde to Serena zvládla lépe a možná měla i trochu více štěstí...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli měla Serena v některé fázi zápasu opravdu navrch, tak to byl úvod 2. setu. Vika bohužel stejně jako v první sadě ztratila servis hned v úvodním gemu a tentokrát ho Serena potvrdila čistou hrou. Vika poté snížila na 1:2 a ve čtvrtém gemu bohužel nevyužila dva brejkboly. Trochu jsem se obával, aby to nebyly poslední šance v zápase... No a když Serena získala další brejk a vedla už 4:1, tak asi většina diváků viděla ten zápas jako rozhodnutý. Vika však byla proti a okamžitě si vzala jeden ztracený servis zpátky. Potom při svém podání snížila Vika už na 3:4, jenže Serena si pak podržela servis a pořád byla o ten jeden brejk vepředu. Vika při svém podání snížila na 4:5 a před Serenou byl úkol, který zvládla už mnohokrát ve své kariéře - dopodávat zápas. Tentokrát jí to ale nevyšlo. Vika srovnala na 5:5 a vrátila se zpátky do zápasu. Ta radost bohužel netrvala dlouho, protože Vika poté nepotvrdila brejk a Serena šla podruhé podávat na vítězství. Vika ovšem zase získala rebrejk a k mojí velké radosti se šlo do zkrácené hry. První minibrejk sice získala Serena, ale Vika skvěle zabojovala. Ze stavu 1-3 bylo najednou 6-4 a dva setboly pro Viku. Jenže Serena odvrátila první z nich esem a poté umazala i druhý. Říkal jsem si: "Nic se neděje, pořád je šance." A opravdu to tak bylo. Vika si vynutila třetí setbol a ten už proměnila. Neskutečný obrat Viky ve 2. setu, kdy ztrácela už dva brejky. Zápas měl rázem úplně nový náboj a rozhodnout se muselo ve třetí sadě...
Reagovat
smazaný uživatel
Začátek 3. setu byl vyrovnaný a říkal jsem si, že dost možná rozhodne první brejk. A to se taky asi stalo, bohužel pro Viku. Za stavu 1:2 neproměnila Vika dva gemboly. Nejsem si jistý, jestli právě tohle byl ten gem, kde Vika udělala nějaké dvojchyby. Serena opět odskočila a právě ten čtvrtý gem ji nasměroval k vítězství. Přesto si myslím, že výsledek 1:6 z pohledu Viky moc neodpovídá tomu, co se na kurtu dělo. Kromě jedné čisté hry Sereny byly prakticky všechny gemy vyrovnané a končily většinou za stavu 40-30. Ale hlavně ten obraz hry určitě nebyl až tak jednoznačný. Pro Serenu to ani ve 3. setu nebyla žádná procházka růžovým sadem. Vika dokonce začala být aktivnější a v některých výměnách tlačila... No ale Serena je holt Serena a zvládla to.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika řekla po zápase, že Serena si vítězství zasloužila a já s tím souhlasím. Proti skvěle hrající a neskutečně bojující Vice si to prostě musela zasloužit, jinak by nevyhrála. Samozřejmě mě mrzí, že Vika skončila na US Open podruhé za sebou těsně pod vrcholem. Skoro bych řekl, že aspoň jednou by si to vítězství taky zasloužila, když už sehrála dva takhle vyrovnané zápasy se Serenou. A taky mě mrzí, že Vika na Serenu má recept, ale na grandslamech to pořád ne a ne vyjít... No ale nechci zas tak naříkat, jak nám ta Serena nic nenechá. :D Já mám hlavně upřímnou radost z toho, že Vika hrála opravdu skvěle a fakt jí nemám co vytknout. Samozřejmě je škoda některých (dvoj)chyb a nevyužitých šancí, ale nemyslím si, že by Vika udělala něco špatně... Vika hrála na tak vysoké úrovni, že Serena proti ní musela podat ne stoprocentní, ale dvěstěprocentní výkon. A toho já si vážím možná ze všeho nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě mi bezprostředně po zápase nebylo nejlíp, když jsem viděl, jak je Vika smutná. V předchozí diskusi jsem se tady dočetl, že Vika prý kouše prohry velmi těžko... No, vy byste po takovém boji neměli žádné emoce? Vika nechala na kurtu úplně všechno a prostě to ze sebe po zápase musela dostat. Já si ani nedovedu představit, jak by to mrzelo mě, kdybych byl na jejím místě. Určitě by mě to jen tak nepřešlo a asi bych po zápase nepromluvil ani slovo... Mimochodem, Vika plakala i po finále letošního AO, které vyhrála. :) Takže ty emoce po takovém zápase prostě musí ven, ať už jsou jakékoliv. To soustředění při hře musí být ohromné a člověk se zase potřebuje vrátit tak trochu do normálu... Jsem rád, že Vika byla smutná jenom chvilku a pak se z toho při vyhlášení oklepala. Bylo krásné vidět její úsměv, když jí celý centrkurt aplaudoval. Právě při tom záběru na Viku jsem se musel uklonit před televizí. V tu chvíli jsem na ni byl strašně pyšný a pořád jsem! :)
Reagovat
Bob
Jsem si to teda přečetl, aby si neřekl, že tě zanedbávám. A mám k tomu jen toto. Pořád si v hlavě představuji, jak se klaníš televizi :D Pořád si to nedokážu představit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se klaněl Vice, když ji zabírali... Bohužel se musím klanět jenom před televizí, protože na kurt Arthura Ashe se asi nikdy nedostanu. :)

Jinak jsem tě k ničemu nenutil, ale přesto díky za přečtení. :)
Reagovat
Bob
Tak já tě tam někdy vezmu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jednou gratulace Sereně a i Vice :-))
Po mě trochu smutný turnaj, protože mi tady nehrála Masha, ale i přesto jsem si USO 2013 celkem užil.. :-))
Nejlepší moment finále pro mě byl tiebreak, hlavně druhý SP Viky=skvělá výměna sice zakončená chybou+ stadion na nohou+ Sereny reakce, to bylo prostě booží!!
Nejlepší zápas USO 2013 co jsem viděl asi je Jankovic vs. Nara.. Viděl jsem jen poslední půl hodinu, ale i tak mě ten zápas naprosto pohltil :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Maruška se taky dívala na finále... :)
https://twitter.com/MariaSharapova/status/376844559356936193
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to celkem koukám, že Maruš se koukala zrovna na zápas Viky a Sereny :-))
Asi se učila, jak na Serenu hrát.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň vidíš, jak Masha respektuje své největší konkurentky... :)
Reagovat
Bob
Ještě jednou gratulace Sereně za tak vynikající výkony, které teď předvádí. Samozřejmě gratulací si zaslouží i Vika, která dala jasně najevo, že druhé místo na světě jí patří právem a že je momentálně jediná, která se Serenou dokáže hrát vyrovnaný zápas a vlastně i Serenu porazit. To se nikdy (doufám) nepodaří Šarapici. A Šarapice byla další důvod, proč byl tento turnaj pěkný. Doufám, že Petra zabojuje a dostane se na TM, kde by byla opět hezká bitva mezi Serenou a Vikou. Ke včerejšímu zápasu - byl to boj, ale chvílemi byl hodně špatný a plno chyb. Právě díky tomu Vika uhrála druhý set. Ten tiebreak zahrála výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nechci ti kazit náladu, ale Mashe už se to povedlo dvakrát. Sice je to 9 let zpátky, ale nikdo jí to nevezme. Serenu porazila ve finále Wimbledonu i TM, i když je fakt, že finále TM dohrávala Serena se zraněním... No, snad se to Vice taky brzy povede na nějakém GS nebo TM. Tím ale rozhodně nechci říct, že by výhry nad Serenou v Miami, Dauhá nebo Cincinnati byly nějaké méněcenné. :) Každá výhra nad Serenou je cenná, protože Serena je hrající legenda... Vika ovšem dokazuje, že na to opravdu má, aby ji porazila na jednom z největších turnajů.

Jinak co ti Masha provedla tak strašného? Ještě dovedu pochopit, že ti není sympatická, ale tohle? Já myslím, že není úplně normální oslavovat něčí neúčast kvůli zranění...
Reagovat
Bob
To vím, to mi nemusíš říkat. Ale doufám, že jí neporazí už nikdy. A o jakém oslavování to mluvíš? Co sis pod tím představoval? Že jsem bouchnul šampus hned jak jsem se dozvěděl, že se z US odhlásila? :D
Reagovat
Bob
To vím, to mi nemusíš říkat. Ale doufám, že jí neporazí už nikdy. A o jakém oslavování to mluvíš? Co sis pod tím představoval? Že jsem bouchnul šampus hned jak jsem se dozvěděl, že se z US odhlásila? :D
Reagovat
Bob
Omlouvám se za double.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to snad ne. :) Asi jsem použil trochu blbé slovo, ale víš, jak to myslím. Prostě mi přijde nevhodné napsat, že nějaký turnaj byl pěkný, protože tam nebyla určitá hráčka (ať už ji nemáš rád sebevíc)... Právě naopak. Turnaj je pěkný tehdy, když jsou tam všechny hráčky, které tam být mají a když jsou všechny holky zdravé. :)
Reagovat
Bob
https://twitter.com/MariaSharapova/status/376844559356936193/photo/1
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm, to už jsem dával před půlhodinou do vlákna nad tebou... :D
Reagovat
Bob
Vždyť víš, že já ty tvoje příspěvky nečtu.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to byla docela krátká reakce na haitika... :D
Reagovat
Bob
Tím příspěvkem myslím i veškeré komentáře od tebe ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já myslel jenom ty dlouhé. :D To já si čtu všechno... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena bude kralovat ještě hodně dlouho a překoná hranici Grand Slamu na víc jak 20 .Ze Serenu žádná hráčka kromě Viktorie Sharapove nemůže konkurovat a to má Serena už 31 let a pevně věřím jestli Serena ještě bude hrát a bude zdravá tak bude získávat Grand Slamy i v 35 letech ona je prostě výjimečná hráčka která se snad rodí jednou za 300 let a v současné WTA se dají spočítat hráčky na jedné ruce které si můžou říct že můžou přehrát a konkurovat Sereně.
Reagovat
slacker
Zadnou Viktorii Sharapova neznam.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč reaguješ
Reagovat
slacker
Proto
Reagovat
brixner
Nikdy jsem jí nijak zvlášť rád neměl, stejně, jako její sestru, prostě jsem fandil jiným hráčkám. Vzpomínám, když obě sestry začínaly na okruhu, mnoho se o nich už psalo a svět očekával, zda prohlášení jejich otce nebyla příliš velkohubá. Ne, nebyla. Já osobně jsem ale spíš čekal, že do podobného postavení Sereny se dostane Venus, mnohé tomu nasvědčovalo. Vážně jsem moc nevěřil, že právě Serena bude jednou z nejlepších tenistek všech dob, aspoň tedy v otázce zisku titulů. Teď se ukazuje, že se pomalu, ale jistě, stává jakýmsi nestorem mezi ženami, mám na mysli tenisovou dlouhověkost, podobnou té Agassiho nebo Connorsově. Je úchvatné sledovat tenhle "hon na Serenu", kdy mnohem mladší hráčky pořád jaksi nemají nárok, asi to musí svým způsobem fungovat i tak, že sotva se řekne SERENA, už mají mnohé jiné naděláno v kalhotkách, je to psychologická záležitost a myslím, že funguje a ještě fungovat bude. Kdosi Serenu staví po bok Courtové, Navrátilové a Steffi a já osobně s tím souhlasím ! Serena je už teď hrající legenda a myslím, že hráčka, jako je ona, je v cirkusu WTA moc a moc zapotřebí!
Reagovat
brixner
Ono se asi ještě nějakou tu dobu nebude říkat, že zvítězila ta a ta, ale že prohrála Serena a to má prostě své kouzlo. Ona prohrávat začne, to je jisté, otázkou však je, kdy to bude a jak daleko to ona sama nechá dojít. Teď má ale ještě, myslím, dost sil a nějaký ten velký titul ještě získá. Já mám rád rekordy všeho druhu, takže, ač jí moc rád nemám, přeji jí, aby se dostala na už zmiňovaných 20 GS a jednou třeba...Ona je už prostě jediná, která by se mohla jednou dostat před Steffi a to by byl jeden z největších sportovních výkonů všech dob. Pokud nebude hrát zrovna se Sam, Petrou nebo Sabine, budu jí vždy moc fandit a jsem vážně moc zvědavý, která z hráček Velkou Serenu, pošle do důchodu ! Serena je fenomén a ten, zvláštně se vyvíjející ženský tenis, moc a moc potřebuje ! Brix
Reagovat
LukasH
Myslím si, že ona moc porážek nepřipustí. To radši skončí. Nebude to ten typ, co bude postupně klesat a klesat, aspoň podle mýho názoru.
Navíc ona prostě hraje jinej tenis a běžná hráčka vlastně vůbec nemá šanci jí porazit. A to i v případě pokud by s postupujícím věkem trochu ztratila fyzickou kondici.
Když totiž vidím ty mladý hráčky, jak se trápí, mají slabou psychiku a v podstatě žádná mimo top 5 nevyhrává nijak pravidelně, nemám o Serenu v tomhle ohledu ještě dlouho strach.
Reagovat
smazaný uživatel
Předně velký respekt Vice za opravdu obrovskou bojovnost a skvělé returny.:) Díky ní se stal zápas dramatickým.

A gratulace Sereně k 17. GS titulu! K tomu, že dokázala poprvé v kariéře obhájit USO a že se jí na druhý pokus povedlo vyhrát jak USO Series, tak i následné USO. Stala se tak po Kim teprve druhou hráčkou, které se to podařilo.
Že se stala stejně jako na RG nejstarší hráčkou, které se podařilo vyhrát tento turnaj, je příjemná třešnička na dortu.

K zápasu - bylo to velmi dramatické, ale tenisově to rozhodně nepatřilo k top zápasům. Ani jedna hráčka nepodala svůj standard. Vika toho Sereně dost "darovala" svými DF a Serena, řekl bych, měla opravdu nervy v kýblu. Zejména ve druhém setu. Divit se nelze.

Akorát bych jí příště prosil, aby si na sebe navlékla něco, co ji nebude rozčilovat, když se zvedne vítr.
Že má slušivé šaty je sice pěkné, ale když jí to snižuje koncentraci při zápase, to je trestuhodné. Já tam být, tak ji navleču do těch tepláků nebo čeho, ve kterých se rozcvičovala a bylo by!:)

Ještě závěrem - osobně se domnívám, že příští dva zápasy s Vikou budou hodně důležité a poodhalí trend, jakým se budou jejich vzájemná střetnutí v budoucnu ubírat. Včera jsem čekal hladší výhru Sereny. Je pravda, že šanci ve druhém setu měla a že to bylo také hodně o nervech. Ale z jejího pohledu se musí pokusit udržet si s Vikou přinejmenším výhry a prohry na přeskáčku. Jinak by se jí dostala do hlavy, Vika by nabrala ještě větší sebevědomí a to by bylo dost špatné.
Reagovat
dadaft
osobně se mi z letošního ročníku nejvíc líbil zápas Kerber - Bouchard.
Reagovat
dadaft
a taky mi trochu chyběl nějaký lehkonohý zápas, škoda že se Aga nepotkala s Magdou, Bobinou, Barborkou nebo tak.

loňský ročník USO byl přece jen o něco lepší.
(stejně tak i W)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud beres jenom WTA tak jsem stebou za jedno :-)
Reagovat
LukasH
Jenže ono je otázka, co je vlastně top zápas. Na pohled tam bylo pro diváka možná zbytečně moc chyb, ale obě hráčky věděly, že musí hrát na absolutní riziko. U Sereny zapracovaly nervy a není se čemu divit. Hůř se vyrovnala s podmínkama (vítr, šaty, nedařilo se jí držet konstantní level zápasů a taky moc nešlo první podání. A pokud šlo, Vika jí ho dost returnovala.
U Sereny je sice nevídaný, že dvakrát nedokázala dopodávat zápas. Jenže ona je taky jenom člověk a veškerej tlak ležel na ní: obhajoba titulu, důkaz k tomu, že je skutečná No. 1, 17. GS atd. Vika mohla bejt smutná po zápase, ale ve skutečnosti v něm neměla co ztratit.
Nicméně se pořád ukazuje, že pokud hraje Serena svůj tenis, je to někde úplně jinde. Pokud by udržela úroveň tenisu jako na úplným začátku, 1. set by byl jednoznačnější a ve druhým by to dopodávala, takže by to žádný drama nebylo.
U Viky vidím jako největší slabinu podání - neměla ho nikdy nic moc a vlastně si tím málokdy pomůže. U drtivý většiny soupeřek je to jedno, protože je stejně jednoznačně přehraje ve výměnách, ale proti Sereně je to jeden z největších nedostatků.
Reagovat
dadaft
ano, myšleno ženskou část.
muže sleduji o dost míň, netroufnu si soudit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděl jen část toho zápasu, ale byl dobrý. Jsem na Bušičku do let budoucích moc zvědavý.

Upřímně, z letošní USO jsem spoustu neměl možnost vidět. A to v obou částech soutěže. Ale celkově to na mě dělá dojem, že loňské USO bylo co do kvality i atraktivity zápasů kvalitnější již od prvních kol....

Lehkonohé hráčky - a nebo třeba Aga x Jelena - to by mohl být taky dobrý zápas. Aze jsem tady věřil víc, ale je pravda, že Káťa hrála moc dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
*jsem spoustu zápasů neměl možnost vidět....
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím.
Však jsem psal, že měla Vika skvělé returny, a že se nelze Sereně divit za to, že to zejména ve druhém setu psychicky neustála.

A ono to tak i často bývá, že finálové zápasy většinou nebývají kvalitativně tím nejlepším, co turnaj nabízí, protože je toho v sázce opravdu mnoho. Bylo to tak i minulý rok - dramatické, ale tenisově ne tak kvalitní.

Vika - já bych řekl, že tu na celém turnaji nehrála tak dobře, jak by mohla. To si přenesla i do finále, ale o jistý stupeň to přesto zvýšit dokázala. Myslím si, že své podání oproti letům minulým zlepšila, už byly doby, kdy podávala mnohem lépe. Ale v posledních turnajích se jí to zase příliš nedaří. Ale máš pravdu, tam má ještě prostor pro zlepšení a určitě se o to bude snažit.
Reagovat
pepin
V podstatě s Tebou souhlasím a já jsem byl přesvědčený, že se Serena půjde po prvém setu převléknout. Známe to, že pokud člověku něco nesedí strašně jej to vyrušuje a nemůže se soustředit a to byl včerejší případ Sereny. Včera strašně chtěla, bylo to na ní vidět z každého pohybu, gesta, grimasy. Vika hrála velice dobře a kdyby měla lepší první servis, asi by to dopadlo opačně. Chudák, pak to oplakala. U Sereny je ale obdivuhodné, že i když ji to nešlo podle představ, tak se nesložila a ubojovala to, na rozdíl od spousty jiných, které to pak zabalí. Je to opravdu velká hráčka.
Reagovat
Fandina
Já vím, že se mluvilo o oblečení Sereny, ale ona v něm hrála celý turnaj, nejsem si jistá, jestli jí včera vadilo víc než jindy, sice byl větší vítr, ale takhle jí ta sukně plandala i jindy. Je z lehkého materiálu, tak proto.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace i tobě, jakožto největšímu fanouškovi Sereny na TP! :)

pepin: Docela hezký komentář, hlavně co se týče Viky... Překvapils mě. :)
Reagovat
pepin
Já nepíši hezké komentáře, já píši o tenise a stačí mi na to na rozdíl od tebe 4 řádky. Není mým zvykem si tady vylívat srdíčko a psát to co většina viděla. A, že se ještě vracím k tomu co jsme zde řešili nedávno, opět někoho napomínáš za jeho názor a postoj. To je ten začátek vzájemné nevraživosti. Já jsem byl také rád, že marfuša nehraje i když a to podotýkám pokud je opravdu zraněná tak to ji pochopitelně nepřeji, ale známe ji.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak jsem tě asi přechválil... Radši už nic.

Jinak Bob to prostě napsal nevhodně a já mám právo mu to dát najevo.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se zeptat jak myslíš to "známe ji"??
Si myslíš, že simuluje nebo co??
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.:) Však ona se Vika dočká a nebude to, myslím, dlouho trvat.:)

Vím, není to útěcha, ale pokud zůstane zdravá, USO bude jednou i její, o tom jsem přesvědčen.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle silný vítr tam při jejím zápase ještě nebyl a sukně se jí nikdy nezvedala tak vysoko, aby jí byly vidět tejpy na břiše a půlka zad.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky přesvědčený, že Vika na US Open vyhraje a nebude to dlouho trvat. :)

Jinak pro Serenu byl ten vítr dost nepříjemný. Ta sukně jí vlála opravdu dost, těch tejpů jsem si taky všiml... Na druhou stranu, komu se líbí Serenino pozadí, tak ten musel být nadšený. :D
Reagovat
Mayo
Serena si myslím má nato tých 20 GS vyhrať ale zase už 32 rokov je dosť
Reagovat
tommr
ale pro zbytek hráček na okruhu je dost ponižující, že jí žádná nedokáže ohrozit ani v tak pokročilým věku. To platí samozřejmě i pro Petru Kvitovou, která trestuhodně promrhává svůj talent ...
Reagovat
dadaft
nesouhlasím.
Serena je naprosto výjimečná hráčka, z ranku Steffi Graf, Margarety Court, Martiny Navrátilové a několika málo dalších, elita elit... - - - včera si třeba myslím rozhodlo, jakým způsobem zvládla desátý gem prvního setu - byla rozhozená, ale nechtěla v žádném případě ztratit set...........................
.................. ............. ................... ............. tlak, který v tu chvíli dokázala vyvinout, byl neuvěřitelný - poslední dvě výměny v desátém gemu, to bylo tornádo. doslova.
není to ponižující.
to, že Azarenka včera uhrála set je svědectví o špičkové kvalitě.
asi je třeba si dávat realističtější cíle - hráčky by se měly srovnávat s Vikou. )))))
^^^^^^^°°°°°°°°°°^^^^^^^
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bych to rozhodně neviděl, není to žádná ostuda a nemůžeš koukat pouze na věk.

Serena je na svém vrcholu, hraje nejlépší tenis své kariéry. Hodně svou hru za poslední, řekněme dva roky, zlepšila a ještě posunula dále. Když se podíváš o pár let zpět, tak takhle nehrála. Nelze si brát mustr ze včerejšího zápasu, kde byly obě holky pod svými možnostmi.
Navíc pro ni, právě i díky jejímu věku, hrají obrovské zkušenosti a mentální odolnost, kterou většinou! dokáže v klíčových chvílích zmobilizovat.

Otázka je, jak dlouho tuto úroveň ve svém věku ještě dokáže podržet a jestli bude schopna svůj tenis posouvat neustále dále, protože bez toho se neobejde.

Ale ostuda pro ostatní to rozhodně není.:)

Krom toho, Vika se jí stala více než vyrovnanou soupeřkou. Je úžasné, kam dokázala svou hru dostat. A zápasy se Serenou se pro ni stávají největší motivací a hnacím motorem, aby ze sebe dostala na krev úplně vše.
Díky Sereně se zlepšila Vika, díky stále zlepšující se Vice je nucena na sobě neustále pracovat Serena. Jejich vzájemné zápasy teď opravdu patří mezi ozdoby ženského tenisu a toho, co může dámský tenis nabídnout.
A věřím tomu, že si ostatní hráčky vezmou z Viky příklad, protože jim ukázala, že to jde.:)
Reagovat
tommr
já si nemyslím, že by se Serena v poslední době nějak zásadně zlepšila. Ono to tak jen vypadá, protože se tak nefláká jako dřív a hlavně je mezi ženami momentálně daleko slabší konkurence. Z top-hráček ted Sereně můžou konkurovat jen Azarenka a Sharapova, ostatní jsou bud zcela z formy (Petra, Wozniacká a další) nebo jsou sice ve formě ale prostě nemají dostatečný fyzický a herní předpoklady (Errani, Suarez Navarro a další) ...
Obzvlášt to vynikne ve srovnání s muži. Federer je zhruba stejně starej jako Serena a svýho času mužskýmu tenisu dominoval ještě výrazněji než Serena ženskýmu. Dneska už ale na pozici jedničky nebo na zisk GC titulu nemůže ani pomyslet ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tvůj komentář (13:15) je úplně mimo. Jak řekl Jarda Jágr: "Věk je jenom číslo." Věk opravdu není všechno a ženský tenis není jediný sport, ve kterém vyhrává někdo starší... Serena je bezesporu jednou z nejlepších hráček všech dob (jestli ne úplně nejlepší) a poslední dva roky má prostě skvělou formu (na některých turnajích dokonce životní). Tenis umí výborně a navíc má železnou kondici... Opravdu si nemyslím, že by se Vika po finále měla cítit nějak ponížená. Už jenom kvůli tomu, jaký podala výkon a jaký výkon proti ní musela předvést Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadi Vickinka aj tak Ťa milujem
viac jak Monty:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si věříš! :D No nevím, ale já teda na rozdíl od tebe nepsal, že mě Vika ve 3. setu zklamala. A už vůbec s tebou nesouhlasím, že v tom 3. setu nehrála aktivně. Právě naopak, v některých gemech to byla ona, kdo tlačil. Říkal to i Šíma v přímém přenosu během 3. setu, že se Vika zdaleka jenom nebrání...

No a taky jsem Vice napsal ráno na Twitter, klidně to sem zkopíruju... :)
"Congrats Vika, despite the loss! Your performance was great! You are a true fighter and I am your proud fan! :)"

Takže nevím nevím, kdo z nás ji miluje víc. :D Ale ne, to je samozřejmě sranda... Vika je určitě ráda, že má hodně fanoušků, kteří ji všichni milují. :)
Reagovat
dadaft
super zápas, popisy nechám fandům. ))
údery dne::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::
Serena - obouručný bekhend
Vika - return
:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja som Victoriu tlačil jak o život
a Serena sa dala poraziť
ale Bohužiaľ nooo

V 3. sete ma Vickina sklamala!
Tam mala šancu Serena bola dole
myslel som si že bude riskovať bude to tam buchať hlava nehlava!
ale ona bola v 3. sete nulova neaktivna a to bola škoda

Nevadiii aj tak Victoria je 1!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
...ze Azarenkova nepodala ruku rozhodkyni po zapase...
Reagovat
PetaM
Všiml jsem si. Trošku namyšlená.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to se stava casteji ale vite jaky ktomu mela duvod? Ja jsem videl jenom prvni a polovinu druheho setu a tam se nic zasadniho na nepodani ruky nestalo???
Reagovat
dadaft
ani já jsem si ničeho většího nevšiml (celý zápas).
jedině snad, že si Serena občas před servisem dávala dost načas, možná...
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že přímo po zápase jsem si toho nevšiml. Dozvěděl jsem se to až tady v diskusi a pustil jsem si to tedy ještě jednou... Vika se objala se Serenou a pak si šla hned sednout na svou lavičku. Podle mě na tu rozhodčí prostě zapomněla a vůbec nevnímala, že tam je. Žádný sporný moment v zápase nebyl a Vika se na rozhodčí určitě nezlobila. Už jsem viděl víc podobných situací a nechápu, proč jste vůbec nezmínili tuhle možnost... Hlavně, že PetaM hned napíše, jak je Vika nafoukaná. Jdi se svou antipatií, víš kam! :D
Reagovat
pepin
A vidíš, já jsem si všimnul, že při zápase několikrát koukala na rozhodčí když se jí výrok nezdál, ale ty hned zase napadáš, že si někdo něco troufnul říct. To, že nepodá ruku si byla moc dobře vědoma, ale je to prostě gesto, a to se nedělá. Takže, nevím zda je nafoukaná, ale sportovec by to dělat neměl.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro tvou informaci: Na rozhodčí(ho) během zápasu kouká asi každá hráčka, třeba při váhání s volbou jestřábího oka... Vika občas debatuje s rozhodčími kvůli nějakému spornému verdiktu, ale v tomto utkání se nic takového nestalo. Prostě Vika měla po zápase úplně jiné myšlenky a už jsem viděl víc hráček, které na to z různých důvodů zapomněly (např. Katka Siniaková v Praze)... Jiné vysvětlení pro to nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktualne.centrum.cz/foto-serena-se-prorvala-a-proskakala-k-obhajobe-na-us-open/r~db713a8818d911e394a4002590604f2e/r~0db3f2b618de11e38bf9002590604f2e/
Reagovat
Sonja
http://www.usopen.org/en_US/news/articles/2013-09-08/201309091378690011436.html?promo=right_rail

"Yes she makes a lot of noise when she hits the ball. Yes she glares and grimaces and throws the odd tantrum. She has grown into herself, become a player who is solely focused and driven by her own success, and, ultimately, is not afraid to be anyone but herself. She works hard for her success too. Rather like the woman she faced on the other side of the net. And that deserves respect too."
Reagovat
Sonja
Different Year, Same Pose:-)

https://sphotos-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/q71/s720x720/1231670_10152154654361102_1465098763_n.jpg
Reagovat
horska.kraslice
Během sledování US open jsem měla často dojem, že Serena od loňska trochu přibrala. A na těchto fotkách je to myslím znát. A nedělají to odlišné šaty.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že aspoň na jedné z těch fotek není Vika...
Reagovat
Sonja
Tak nejdřív velká gratulace Sereně. Po milionté dokázala, že je v současnosti prostě nejlepší...17 GS mluví samo za sebe.

Vice patří obrovské uznání, jak bojovala do posledního míčku...ve 2.setu prohrávat o doublebreak, vyrovnat, znova ztratit servis a ještě vybojovat TB...proti Sereně! Jsem na ni děsně pyšná:-))) A fakt jí za ten konkrétní zápas nemůžu nic vytknout...jen obecně: měla by zapracovat na servisu, aby si jím víc pomáhala a nemusela bejt tak často pod tlakem...ale to ona sama určitě ví.

No, fakt jsem se bála, aby finále neskončilo ve dvou setech, takže mě hrozně potěšilo, když se šlo do 3. Jenže než jsem se stačila rozkoukat, už Vika prohrávala a za chvíli byl konec. Mrzelo mě to, ne že ne... ale dohromady se mně ten zápas líbil, ty dva vyrovnané sety stály za to!:-)

Jo a jak už tu pár lidí psalo: Čas Viky přijde...a nepochybuju o tom, že titul z USO vyhraje:-) Davaj!
Reagovat
Sonja
http://www.usopen.org/en_US/news/galleries/2013-09-08/201309081378682808119.html?promo=right_rail
Reagovat
smazaný uživatel
Sereno a smekám! Dokazuješ skoro nemožný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena ukazuje, že na věku nezáleží. Její dominance je jasná a i když fandim Viktorii na černou mambu je krátká. Bez servisu to prostě nepujde.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, dokonce je o pár týdnů starší než Jimmy Connors, který vyhrál US open v roce 1983 jen 9 dní po 31. narozeninách...
Reagovat
Roger_Federer
Jak jsem ji nemusel, pro jeji maniry..smekam, co dokaza a hlavne takova dominance v jejim veku..neskutecne.
17 titul..ucta.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist