Serena s Martičovou nezaváhala a je ve čtvrtfinále

1. 9. 2019, 22:04
Aktuality 7
US OPEN - Serena Williamsová na letošním US Open i nadále plní roli největší favoritky. Šestinásobná šampionka a loňská finalistka, která stále čeká na 24. grandslamový triumf, jímž by vyrovnala rekord Margaret Courtové, v premiérovém souboji bez ztráty setu porazila Petru Martičovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm bývalou světovou jedničku prověří Qiang Wang.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová si v roli matky již třikrát zahrála grandslamové finále, ale stále čeká na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí. Majitelka 23 grandslamových vavřínů dvakrát neuspěla ve Wimbledonu ani v kontroverzním loňském finále US Open. Titul naposledy slavila před mateřskou pauzou na Australian Open 2017.

Ve Flushing Meadows do čtvrtfinále došla se ztrátou jediného setu. Své letošní působení zahájila demolicí Marie Šarapovové, po obratu zdolala krajanku Caty McNallyovou, ve třetím kole zastavila Karolínu Muchovou a dnes po setech 6-3 6-4 v premiérovém souboji Petru Martičovou, která se do osmifinále v New Yorku dostala poprvé, a připsala si už 99. výhru na domácím grandslamu.

Williamsová v úvodním gamu přišla o vedení 40-0, ztracený servis si však ihned vzala zpět a ve zbytku zápasu už další brejk nepřipustila. Favorizovaná 37letá Američanka diktovala tempo výměn, chorvatskou soupeřku na vítězné údery přestřílela 37-11 a udělala jen o sedm nevynucených chyb více (19). Ve druhé sadě při dobíhání míče upadla a musela si nechat ošetřit kotník, který by ale měl být v pořádku.

Williamsová hraje své 19. US Open a ve čtvrtfinále je pošestnácté. Šestinásobnou šampionku ve čtvrtfinále čeká premiérové střetnutí s Qiang Wang.

Sedmadvacetiletá Wang si ve svém premiérovém osmifinále na grandslamech po setech 6-2 6-4 vyšlápla na chybující světovou dvojku a grandslamovou šampionku Ashleigh Bartyovou a připsala si šestý kariérní skalp hráčky Top 10, ten vůbec nejcennější.

Bartyová, která dnes nevyužila ani jeden z devíti brejkbolů, potvrdila, že se jí od června, kdy se stala světovou jedničkou, nedaří. Do čela žebříčku se příští pondělí vrátí, pokud Naomi Ósakaová neobhájí loňský triumf.

V osmifinále závěrečný grandslam sezony přišel i o další hráčku Top 10 a bývalou finalistku Karolínu Plíškovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
nedělní výsledky (1. 9. 2019)
• Dvouhra ženy - osmifinále •
S. Williamsová (8-USA) - Martičová (22-Chorv.) 6-3 6-4
Qiang Wang (18-Čína) - Bartyová (2-Austr.) 6-2 6-4
Kontaová (16-Brit.) - Kar. Plíšková (3-ČR) 6-7(1) 6-3 7-5
Svitolinová (5-Ukr.) - Keysová (10-USA) 7-5 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Holahej
Už tři měsíce po porodu jsem slyšela, že vyhraju tenhle turnaj a tenhle. Proboha, já ale nejsem stroj. Vadí mi, jak nás vnímají média, komentátoři a novináři. Milují vás, když vítězíte, zatracují, když prohráváte. A to že jsou fanoušci tenisu ? Ne.

- Serena Williams
Reagovat
kada.tom
Serena výborně, potěšila. Kotník snad bude OK.

A samozřejmě konec Barty je velké plus.
Reagovat
paddy
Kotník - měla už tejp před MTO? Další info?
Reagovat
sojka1
mela, Serenka je ale "vyztuzena" na kazdy zapas (oba kotniky) a pres tejp takove lehoucke ortezy... vzhledem k jejimu telu rozumne. Podvrtnuti vypadalo sice hrozive, ale doufam, ze se obejde bez nasledku. Dalsi info jsem nehledala, davam si teprve "dohromady" dnesni, totiz vcerejsi zapasy a koukam na Medvedeva... :-)
Reagovat
kada.tom
jak píše sojka, tejpy a malé ortézy mívá Serena běžně, podrobnější info jsem nehledal, ale snad bude OK. Ještě musí zvládnout úspěšně tři zápasy :-)
Reagovat
Andrew89
musi byt ok!!:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
myslím, že jsem někde na Twitteru zaregistroval, že je prý vše ok, sama to asi řekla na tiskovce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist