Serena se vrací raketově - už má titul ze Stanfordu!

1. 8. 2011, 09:26
Aktuality 13
WTA STANFORD - Serena Williamsová si už na třetím turnaji po 11 měsících bez tenisu připsala titul. Američanka vyhrála slušně obsazený podnik WTA Premier ve Stanfordu, kde si ve finále poradila s bývalou vítězkou Maron Bartoliovou z Francie.
Serena Williamsová

Serena Williamsová ve Stanfordu hrála teprve třetí turnaj po doléčení zdravotních potíží, kvůli kterým po loňském triumfu ve Wimbledonu téměř rok nehrála a ve světovém žebříčku se propadla na 169. místo (za body z Eastborune a Wimbledonu). Už tento týden v Kalifornii ale potvrdila, že s ní soupeřky musí znovu počítat jako s jednou z největších konkurentek.

Devětadvacetiletá Američanka na turnaji, kde nebyla nasazená a startovala díky 'chráněnnému žebříčku', ztratila jediný set s Kirilenkovou, ostatní zápasy ale zvládla bravurně: Australanku Rodionovovou vyprovodila dvěma kanáry a pak porazila i soupeřky pyšnící se v poslední době velmi dobrými výsledky - v souboji bývalých světových jedniček deklasovala současnou čtvrtou hráčku žebříčku Šarapovovou, pak nedala žádnou šanci ani semifinalistce Wimbledonu Lisické a ve finále si po setech 7-5 6-1 poradila i s vítězkou turnaje z roku 2009 Marion Bartoliovou.

Marion Bartoliová a Serena WilliamsováPřitom v prvním setu měla dlouho mírně navrch Francouzka, jež po druhém brejku podávala za stavu 5-4 na zisk sady. Od té chvíle ale z rakety Sereny zmizela nervozita, začala méně chybovat a utkání dostala razatními údery pod kontrolu. Získala 8 gamů v řadě a po 82 minutách hry se mohla radovat z prvního triumfu po 13 měsících. Bartoliové navíc oplatila vyřazení z letošního Wimbledonu.

"Marion dnes všechno vracela. Po posledním míčku se mi ulevilo. Ona hrála opravdu dobře, musela jsem se hodně snažit a soustředit, abych vyhrála," komentovala Serena, jež se v žebříčku posune na už 79. místo. "Nesnáším trojciferná čísla. Chci mít před jménem jedinou číslici," vyslovila svůj cíl.

Serena vyhrála přípravný turnaj před US Open, které v minulosti třikrát ovládla, poprvé po deseti letech (naposledy v Torontu 2001). Po Stanfordu vylepšila skvělou bilanci finálových zápasů na 38 vítězství a 14 porážek.

"Vyhrála jsem turnaj, který není grandslamový, ale i to je skvělé. Teď totiž beru každý turnaj mnohem vážněji - ne že by tomu tak v minulosti nebylo, ale teď ještě víc," řekla Američanka, jež je známá koncentrací především na grandslamové turnaje. "Věřte tomu nebo ne, nemám ráda trávu, miluju kurty s rychlým povrchem. A tak právě teď je pro nejlepší čas hrát tenis."

"Founoušci tu byli úžasní. Slyšela jsem potlesk, je to něco, co mi opravdu chybělo. Je úžasné být zpět a být součástí těchto okamžiků. Podporu diváků mám moc ráda," dodala.

Šestadvacetiletá Bartoliová byla ve Stanforud už ve třetím finále - předloni triumfovala po výhře nad Venus Williamsovou a v roce 2008 prohrála až ve finále s Wozniakovou. Letos se do boje o titul dostala i přesto, že vyhrála pouhé tři sety; v prvním mkole měla volný los, pak porazila Marinovou, ve čtvrtfinále jí vzdala Moritaová a v semifinále vůbec nenastupila Cibulková.

"Ještě před zápasem jsem řekla, že se Serena dokáže zlepšit ze dne na den. Tak si dokážete představit, jaký pokrok může udělat za pár měsíců," prohlásila Bartoliová, jež v 15. finále podeváté prohrála. "Čekala jsem, že to dnes nebude zápas jako ve Wimbledonu, ona tu už hrála opravdu velmi dobře," dodala.

Maria Kirilenková a Victoria AzarenkováAlespoň ve čtyřhře si částečně spravila náladu Victoria Azarenková, jež jako nejvýše nasazená hráčka nezvládla hned svůj úvodní zápas proti Erakovicové a nedokázala tak obhájit loňský titul. "Loni jsem tu zvítězila ve dvouhře, letos ve čtyřhře. Byl to skvělý týden a už se těším na další společný turnaj s Marií," řekla čerstvě dvaadvacetiletá Běloruska, jež po boku Rusky Marie Kirilenkové získala už třetí titul - všechny z podniků kategorie Premier (kromě Stanfordu vyhrály loni v Cincinnati a letos v Madridu). Navíc na letošním Australian Open ztratily dobře rozehrané finále.

"Nejdříve bych Victorii chtěla popřát všechno nejlepší k narozeninám," připomněla Kirilenková. "Je to skvělá deblová partnerka a doufám, že se za rok vrátíme a titul obhájíme," dodala Ruska.

- WTA PREMIER STANFORD (USA / Kalifornie, tv. povrch, 721.000 dolarů) -
nedělní výsledky (31. 07. 2011)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (USA) - Bartoliová (3-Fr.) 7-5 6-1

Čtyřhra - finále:
Azarenková/Kirilenková (2-Běl./Rus.) - Huberová/Raymondová (1-USA) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Každopádně je vidět, že to Serenu teď moc baví, dokonce bych řekl, že více než kdykoli předtím.
Reagovat
Jiri
Serena je opravdu famozni hracka, ala zaroven je videt, ze je na tom zensky tenis opravdu bidne, kdyz po takovych potizich za par tydnu po navratu, dokaze porazet vsechny "top hracky" rozdilem tridy. Podobne tomu bylo i po navratu Clijstersove a mohlo byt i Heninove, kdyby vydrzela. Opravdu doufam, ze tu slavu ted nase Kvitova ustoji, protoze je jedna z mala soucasnych hracek, ktera predvadi opradvu kvalitni, moderni utocny styl, kterym se prezentovali prave obe Wil a dalsi historicky nej hracky. K nazoru na Federera. To uz neni kritika, ale nevrazivost. Opravdu smutne, cist tu takove blaboly. Nastesti je vetsina tenisovych fandu natolik soudna, ze i kdyz Rogerovi nefandi, dokazi aspon uznat jeho kvality a prinos pro cely sport.
Reagovat
Mistr
Prvních pár gamů to vypadalo jako ve Wimbledonu. Naštěstí se Serena vzpamatovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je ztelesnením zrale zeny a muze zaroven... hrajici tenisova legenda! Moc ji fandim, aby radoby tenistkam typu Wozniacka ukazala, ze jejich misto je na hostine pod stolem, kde budou cekat na hozene ohlodane kosti kraloven Sereny a Petry.

Naopak Mr. Federer III z Baselu je ztelesnenim uknourane slecinky, ktere se vymiva cely svet. Nic na tom nezmeni ani fakt, ze Federer dava sve spinave vydelane penize na charitu. To bych taky umel, vzit penize ze statniho rozpoctu z kapes danovych poplatniku a pak si hrat na Mesiáše.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
Pe3k
Tady někdo nemůže rozdýchat, že se Nadal zase vrátil na druhé místo žebříčku a 5 krát v řadě dostal latu od Djokoviče. Navíc klasický hloupý fanoušek Nadala - neumí pravopis a vymýšlí nesmyslné argumenty.
Reagovat
smazaný uživatel
kdybys nebyl tupec a negramot, tak bys tohle nenapsal. Asi narazis hlavne na slovo "vymiva". Vypadlo mi tam pismenko "s", takze je to pravopisne spravne. Ale tobe s tvou chabou dedukci samozrejme nedosel z kontextu spravny vyznam toho slova a proto si napsal takovou hloupost ty zaostale decko, ztrapnil si se jako se ztrapnuje Federer uz cele roky. Jinak ten vas trapny maestro ze Svycaru dostal od Rafy hned trikrat nakladacku v teto sezone a Rafa ho tradicne rozebral do posledniho sroubku, takže nam tu neplac.
Reagovat
Pe3k
V tvém prvním příspěvku je přes 35 chyb a ty jsi přišel na jednu? :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjmenuj je...
Reagovat
Pe3k
Ozna
Reagovat
Pe3k
Označ si svůj text a vlož je třeba do wordu a dej entr, pak uvidíš všechny ty chyby...Píšu ti to, i když je mi jasné, že ti to nijak nepomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
petulko ty tupecku, to ze pisi UMYSLNE bez interpunke neznamena, ze mam spatny pravopis. To spis ty se podivej na sebe, delas vic chyb nez ja... trapacku. :)

Ani nejsi schopnej napsat, kde jsem udelal chyby. Je videt, ze jsi v koncich.... a nevis, co rict.
Reagovat
smazaný uživatel
interpunkce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist