Serena sundala bandáž kotníku a zranila se. Z Brisbane odstoupila

4. 1. 2012, 11:06
Aktuality 3
Serena Williamsová se po lékařském vyšetření rozhodla nepokračovat na turnaji v Brisbane. Američanka si dnes v zápase se Srbkou Jovanovskou nepříjemné podvrtla levý kotník a do zítřejšího čtvrtfinále už nenastoupí.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová se v Brisbane představila poprvé od porážky ve finále loňského US Open, z úvodního turnaje sezony však odstupuje kvůli dalšímu zranění.

Bývalá světová jednička si v dnešním zápase 2. kola se Srbkou Bojanou Jovanovskou v závěru utkání nepříjemně podvrtla kotník, a i když utkání po ošetření dokázala navzdory bolestem dotáhnout do vítězného konce a krátce po zápase věřila ve své další učinkování, po detailnějším lékařském vyšetření se rozhodla ze soutěže odstoupit.

"Jsem velmi zklamaná, že se z turnaje musím odhlásit. Byla jsem v nemocnici a bylo mi potvrzeno, že mám výron kotníku a neměla bych dál hrát. Dám si pár dní volno - ale ne moc dlouho - a uvidím, jak se budu cítit. Doufám, že se dám do pořádku do Australian Open," uvedla Serena.

"Zdraví je vždy na prvním místě. Nebudu riskovat další problémy tím, že budu hrát se zraněním," dodala třináctinásobná grandslamová šampionka 10 dní před startem Australian Open. 

Serena se zranila ve výměně v čase 2:06:



Právě levý kotník, který si dnes podvrtla, má třicetiletá Američanka většinou zpevněný bandáží. I dnes ji měla, jenže na začátku druhého setu ji sundala, neboť se jí dělaly puchýře.

"Byl to hodně nečekaný konec na turnaji. Nečekala jsem, že bych se dnes mohlla objevit na megnetické rezonanci. Ale zažila jsem tu několik skvělých dní. Fanouši jsou zde příjemní a já věřím, že se za rok vrátím." slíbila Williamsová.

Američanka za poslední poslední dvě sezony vyhrála Australian Open a Wimbledon a byla ve finále US Open, jinak ale více marodila, než hrála. Po předloňském triumfu na londýnské trávě si pořezala chodidla o rozbitou sklenici a 11 měsíců nehrála. Její pauzu prodloužila i plicní embólie. Loni měla také problémy s palcem u nohy, závěr roku vynechala kvůli dalšímu blíže nespecifikovanému zranění.

Odstoupení Williamsové tak bez boje posunulo do semifinále Danielu Hantuchovou. Slovenka si o finále zahraje s vítězkou čtvrtečního duelu Benešová - Clijstersová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
I když Serena nepatří mezi moje oblíbené tenistky tak jí přeju rychle uzdarvení, ale řekl bych že to do AO nestihne...
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, ale divím se, že to vůbec dohrávala. Mohla si to ještě zhoršit.

každopádně výkon v druhém špatný - vedla 5:1 a za chvíli 5:3 a AD soupeřka při jejím podání. A až pak se stalo to zranění...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Viděl jsem záznam na Eurosportu a Serena to mohla ukončit mnohem dřív. Bojana předvedla sympatický výkon a ve druhém setu jí chyběl kousek k vyrovnání na 5:5. Je mi líto Sereny, v poslední době má velkou smůlu na zranění. Vyvrtnutý kotník je pěkná patálie, jak jsem se loni přesvědčil u Mashy. :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist