Serena v Bastadu potvrzuje roli favoritky, zametla i s Tatišviliovou

18. 7. 2013, 16:05
Aktuality 7
WTA BASTAD - Na turnaji ve švédském Bastadu hrají jen dvě hráčky z Top 30, o to více tak ve startovním poli vyčnívá jméno světové jedničky Sereny Williamsové. Favorizovaná Američanka zatím svou roli dokonale zvládá, cestou do čtvrtfinále ztratila ve dvou zápasech dohromady jen osm gamů.
Serena Williamsová

Serena Williamsová na letošním Wimbledonu překvapivě vypadla už v osmifinále se Sabinou Lisickou a přišla tak o svou rekordní šňůru 34 vyhraných zápasů v řadě. Další sérii načala už tento týden na antuce v Bastadu, byť v červenci mezi Wimbledonem a turnaji na amerických betonech nikdy nehrála.

Jednatřicetiletá Američanka si však nečekaně brzké vyřazení z Wimbledonu rozhodla podobně jako Roger Federer vynahradit porcí zápasů na evropské antuce a tenisem ve Švédsku se zatím baví. Bez pochyb největší adeptka na titul si po hladké výhře nad Kazaškou Karatančevovou poradila ve dvou setech 6-2 6-3 i s Gruzínkou Annou Tatišviliovou.

V prvním setu si Serena dvakrát prohrála podání, ovšem na returnu získala 16 z 18 fiftýnů a ujala se vedení. Ve druhém dějství vedla už 5-0, Tatišvilová se ale nevzdala, i díky odvrácení tří mečbolů získala tři gamy v řadě a vykřesala jiskřičku naděje na zdramatizování zápasu. V deváté hře ještě hrála dvakrát o brejkbol, poslední tři 'výměny' ale i díky dvěma esům již patřily favorizované Američance, jež letos na antuce vyhrála i 25. zápas. 

"Nevím, jestli nakonec tenhle turnaj vyhraju, ale chci tu předvádět svůj nejlepší tenis," prohlásila Serena, jež byla včera zvolena nejlepší sportovkyní roku podle ESPN.

Ve čtvrtfinále se Williamsová utká s pátou nasazenou Lourdes Domínguezovou ze Španělska, se kterou ve třech vzájemných duelech neztratila ani set.

V případném semifinále by světovou jedničku mohla vyzvat Klára Zakopalová, jež se mezi osmičku nejlepších dostala už včera. Dnes už postoupila po boku Španělky Medinaové do semifinále čtyřhry a také se dozvěděla jméno své příští soupeřky, se kterou se utká ve čtvrtfinále dvouhry. Trochu překvapivě českou tenistku vyzve Richel Hogenkampová.

Jednadvacetiletá Nizozemka dnes navzdory 12 dvojchybám zdolala 6-1 2-6 6-3 šestou nasazenou Ukrajinku Lesju Curenkovou a první letošní start v hlavní soutěži proměnila ve své premiérové čtvrtfinále na okruhu WTA.

"Cítím se teď hodně dobře. A nejen proto, že jsem poprvé ve čtvrtfinále. Už před zápasem jsem věděla, že když vyhraju, dostanu se do kvalifikace US Open. Takže to je pro mě samozřejmě skvělý pocit," radovala se Hogenkampová. "Dnes jsem hrála na velkém stadionu a byla jsem nervózní, ale jsem teď ráda, že jsem vyhrála," dodala mladá Nizozemka.

Čtvrtý titul během šesti týdnů v Bastadu nezíská Simona Halepová. Rumunská tenistka na švédské antuce v zápase 2. kola vzdala kvůli bolestem zad za stavu 6-4 5-7 a 0-2 Italce Flavii Pennettaové.

"Bylo to trochu podivné utkání," řekla Pennettaová. "V prvním setu jsme obě hodně bojovaly. Ve druhém jsem začala hrát lépe, agresivněji a vedla jsem už 5-2. Soupeřka se vrátila na 5-5, ale já i nadále bojovala až do posledního míče a set jsem vyhrála. Na začátku třetího setu jsem viděla, že už je trochu unavená a trápí ji zranění, což je po tolika zápasech normální. Přeju Simoně brzké uzdravení a návrat na kurty," dodala bývalá světová desítka.

Halepová v červnu triumfovala na antuce v Norimberku, následně i na trávě v Hertogenboschi a další vítězství pak po Wimbledonu přidala minulý týden na antuce v Budapešti. Z Maďarska však na sever Evropy přiletěla značně unavená a dnes tak zaznamenala teprve druhou porážku z posledních 19 utkání.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD -
(Švédsko, antuka, dotace)
čtvrteční výsledky (18. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Tatišviliová (Gruz.) 6-2 6-3
Pennettaová (It.) - Halepová (2-Rum.) 4-6 7-5 2-0 skreč H.
Hogenkampová (Niz.) - Curenková (6-Ukr.) 6-1 2-6 6-3
Johanssonová (Fr.) - Gámizová (Ven.) 7-5 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Medinaová/Zakopalová (1-Šp./ČR) - Melniovová/Palkinaová (Rus./Kyrg.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
a může čekat na semifinálovou soupeřku. Bylo by fajn kdyby se tý maličký Španělce podařilo dneska Serenu vyřadit. Zápas se Serenou by byl pro Kláru sice velice atraktivní, ale výsledek by pro ní byl na 99% nepříznivej. S Dominguez Lino by naopak měla velmi dobrou šanci na postup do finále ... :)
Už sám postup do semifinále vynes Kláře 60 bodů do žebříčku a přiblížil jí tak znovu k první třicítce. Pokud by Klára v Bastadu získala titul tak by se do první třicítky vrátila ... :)
Reagovat
Frick
Proč Klára musela jet do Palerma, kde byla Vinci + Errani a Bastadu, kde je Serena, když paraelně se hrajou stejně dotovaný turnaje v Budapešti + Gasteinu, kde jsou turnajovejma jedničkama hráčky ze třetí destíky?
Reagovat
slacker
Nekdo tam jet musel :-) a kazdy neni prizdisrac aby se vyhybal nebezpeci
Reagovat
kada.tom
taky by mi to zajímalo, určitě by měla mnohem větší šanci na SF/F/tituL, kdyby vyrazila do Gasteinu a Budapešti, ale bohužel, nezbývá než doufat, že si i v Bastadu zahraje SF, tam nejspíš skončí, no
Reagovat
tommr
no odvaha Klárce určitě nechybí, ale někdy by to chtělo i trochu zataktizovat. Tituly z Budapesti nebo Bad Gasteinu byly letos hodně lacino k mání a určitě by se jí moc hodily ... :)
Reagovat
Frick
Tak kolik máme zatím skore? 700k Dubai od Petry, 200k Kuala Lumpur od Karolíny (asi největší překvapení) a pak už jen Šafina na spartě?
Reagovat
slacker
Taku musís vzit do úvahy kdy se prihlasila na turnaj Klarka a kdy Serena. Rekl bych v době prihlasky nebylo vůbec jasne ze na turnaji bude hrat i Serena.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist