Serena v Londýně vyhrála souboj se sestrou Venus

6. 7. 2015, 20:58
Aktuality 6
WIMBLEDON - Serena Williamsová na trávě v All England Clubu přehrála nečekaně snadno svou sestru Venus a po třech letech postoupila do čtvrtfinále Wimbledonu. Už zítra ji vyzve Běloruska Azarenková.
sestry Williamsovy

V pátek byla Serena Williamsová na pokraji vyřazení už ve 3. kole, v němž měla namále proti domácí Heather Watsonové. Dnes však světová jednička podala o mnohem lepší výkon, díky kterému přehrála svou sestru Venus.

Serena v úvodu zápasu neudržela brejk, ale jinak byla na servisu suverénní. Sama proměnila celkem čtyři z devíti brejkbolů a za 67 minut hry\ zvítězila 6-4 6-3. Zahrála celkem 36 winnerů a udělala pouze 13 nevynucených chyb. Bilanci s rok starší sestrou si vylepšila na 15-11. Výhru ale na kurtu neslavila.

"Těžko se můžete radovat, když porazíte sestru a svoji nejlepší kamarádku na světě. Není snadné proti ní hrát, natož si pak užívat vítězství," řekla Serena, která už má jistý start na letošním Turnaji mistryň. Letošní zápasovou bilanci má 36-1.

Na grandslamových turnajích dvacetinásobná šampionka neprohrála 25 zápasů v řadě a už jen tři výhry ji dělí od zkompletování jejího již druhého nekalendářního grandslamu. Loni totiž ovládla US Open a letos triumfovala v Melbourne i v Paříži. Zároveň si drží šanci na premiérový Grandslam, tedy triumf na všech čtyřech grandslemech sezony.

Do čtvrtfinále Wimbledonu se pětinásobná šampionka dostala poprvé od svého posledního triumfu v roce 2012. O postup do semifinále se utká s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, se kterou vyhrála 16 z 19 vzájemných duelůBývalá světová jednička Azarenková dnes porazila 6-2 6-3 devět zápasů neporaženou Švýcarku Belindu Bencicovou.

Bez ztráty setu do čtvrtfinále postoupila Maria Šarapovová. Šampionka z roku 2004 dnes porazila dvakrát 6-4 Kazašku Zarinu Dijasovou, když v druhém setu smazala manko brejku, a dosáhla na nejlepší wimbledonský výsledek po čtyřech letech.

O postup do semifinále si čtvrtá nasazená Ruska zahraje v prvním vzájemném střetnutí s Coco Vandewegheovou. Třiadvacetiletá Američanka dnes udolala Lucii Šafářovou a poprvé postoupila do grandslamového čtvrtfinále. Cestou do něj navíc neprohrála jediný set.

Bez ztraceného setu pokračuje také finalistka z roku 2012 Agnieszka Radwaňská.
Polská tenistka dnes porazila 7-5 6-4 přemožitelku Petry Kvitové Srbku Jelenu Jankovičovou a letošní bilanci na trávě vylepšila na 11-2.

Vedle Sereny Williamsové a Vandewegheové postoupila také semifinalistka letošního Australian Open Madison Keysová a poprvé po 11 letech jsou ve čtvrtfinále Wimbledonu tři Američanky. Keysová dnes zdolala běloruskou kvalifikantku Olgu Govorcovovou, o své druhé grandslamové semifinále se utká s Radwaňskou.

Dánka Caroline Wozniacká se ani letos neprobojovala do svého prvního wimbledonského čtvrtfinále. Bývalá světová jednička dnes podlehla 4-6 4-6 Garbině Muguruzaové, se kterou prohrála třetí ze čtyř vzájemných soubojů.

Španělka si o postup do semifinále zahraje proti Timee Bacsinszkéjež letos už potřetí vylepšila své wimbledonské maximum. Dnes švýcarská tenistka, která si minulý měsíc zahrála semifinále na Roland Garros, zdolala 1-6 7-5 6-2 Rumunku Moniku Niculescuovou.

• WIMBLEDON 2015 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 14.455.000 eur
pondělní výsledky žen (06. 07. 2015)
• Dvouhra - osmifinále •
Vandewegheová (USA) - Šafářová (6-ČR) 7-6(1) 7-6(4)
S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (16-USA) 6-4 6-3
Šarapovová (4-Rus.) - Dijasová (Kaz.) 6-4 6-4
Muguruzaová (20-Šp.) - Wozniacká (5-Dán.) 6-4 6-4
A. Radwaňská (13-Pol.) - Jankovičová (28-Srb.) 7-5 6-4
Bacsinszká (15-Švýc.) - Niculescuová (Rum.) 1-6 7-5 6-2
Keysová (21-USA) - Govorcovová (Běl.) 3-6 6-4 6-1
Azarenková (23-Běl.) - Bencicová (30-Švýc.) 6-2 6-3
Čtvrtfinálové dvojice: S. Williamsová - Azarenková, Šarapovová - Vandewegheová, Muguruzaová - Bacsinszká, Keysová - A. Radwaňská.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
slacker
Dalsi zbytecny samostany clanek o sestrach, jen 6 komentu (vcetne jenoho zbytecneho :-D)
Reagovat
FulnekUltras
and white... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Sehranému průběhu tohoto "derby" odmítám věřit. Doufám, že se to Kongovi hned zítra tvrdě vymstí. Vika na něj rozhodně má a po dlouhé době to přece už musí zas konečně vyjít.
Reagovat
smazaný uživatel
na trávě moc Vice nevěřim :/
Reagovat
FulnekUltras
Když už tak dlouho nedošlo na zápas Viky s Petrou, mohly by to být letos právě ony dvě, kdo SW trochu pokazí chuť...
Reagovat
smazaný uživatel
třeba, Vice bych titul moc přála
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist