Serena z Miami kvůli zranění kolena odstoupila

24. 3. 2019, 21:31
Aktuality 7
Serena Williamsová opouští druhý turnaj po sobě kvůli zdravotním potížím. Dva týdny poté, co v Indian Wells nedohrála zápas třetího kola kvůli nemoci, v Miami k utkání 3. kola vůbec nenastoupí. Sedmatřicetiletá Američanka odstoupila kvůli zranění levého kolena a Číňanku Qiang Wang tak poslala bez boje do osmifinále.
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová se loni v březnu vrátila na kurty po mateřské pauze a během sezony pak odehrála jen sedm turnajů.

Žádnou velkou porci akcí neabsolvuje ani letos, navíc dva ze tří turnajů opustila předčasně kvůli zdravotním potížím.

Na Australian Open podlehla ve čtvrtfinále Karolíně Plíškové, před dvěma týdny v Indian Wells kvůli virovému onemocnění vzdala utkání třetího kola a nyní v Miami odstoupila po prvním zápase, v němž v pátek zdolala ve třech setech Švédku Rebeccu Petersonovou, vinou zranění levého kolena. 

"Jsem moc zklamaná z toho, že musím z Miami Open odstoupit kvůli zranění levého kolena. Doufám, že se příští rok vrátím na tento jedinečný turnaj se skvělými fanoušky," uvedla v oficiálním prohlášení bývalá světová jednička a aktuálně 10. hráčka světa Williamsová. 

Osminásobná vítězka turnaje se měla dnes utkat s Qiang Wang, které tak stačila jediná výhra (nad Brtkou Kontaovou) na postup do osmifinále. V něm se sedmadvacetiletá Číňanka utká s krajankou Yafan Wang (h2h 5-1). Ta si v pátek proti Elině Svitolinové připsala první skalp hráčky Top 10, dnes vyřadila nasazenou Američanku Daniellu Collinsovou a cestou do 4. kola neztratila ani set.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
sojka1
Serenko, vek nezastavis... ale co ta vaha?.. ;-)
Reagovat
Dobry-den
Měj k ní trochu respekt, vždyť je to matka!
Reagovat
Aussie
Správně. Diskriminace vůči matkám by měla být trestná zákonem!
Reagovat
sojka1
ovsem ja neciham jak si kopnout, jen starostlive radim...
Reagovat
lavamancer
nekorektní názor:
je tlustá a koleno protestuje
Reagovat
Marduch
Se.re.na to.
Reagovat
FulnekUltras
dlouho spoléhala na jakousi pofidérní psycho-"převahu", ale holky už se prostě mikuláša v letě nebojí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist