Šest míst obsazeno. Na Turnaj mistryň se poprvé kvalifikovala Šwiateková, jistotu má i Muguruzaová

23. 10. 2021, 12:07
Aktuality 5
Odhlášení Ashleigh Bartyové dalo jistotu startu na Turnaji mistryň dalším dvěma tenistkám. Poprvé se na prestižní akci představí 20letá Polka Iga Šwiateková, počtvrté a poprvé od roku 2017 si na něm zahraje Španělka Garbiñe Muguruzaová. Obsadit zbývá ještě dvě pozice, na které mají zálusk tři tenistky.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

Světová jednička Ashleigh Bartyová dnes oznámila, že se nezúčastní Turnaje mistryň a uvolnila tak své místo další aspirantce na místo na prestižní akci. Odhlášením dala jistotu startu dokonce hned dvěma tenistkám.

Poprvé si na Turnaji mistryň zahraje 20letá Iga Šwiateková, která se na něj kvalifikovala jako první Polka po šampionce z roku 2013 Agnieszce Radwaňské.

Šwiateková letos vyhrála turnaje na tvrdém povrchu v australském Adelaide a na antuce v Římě, kde ve finále deklasovala 6-0 6-0 Karolínu Plíškovou. Na všech grandslamech se dostala minimálně do 4. kola, na Roland Garros v roli obhájkyně titulu vypadla ve čtvrtfinále. 

Dvojnásobná grandslamová šampionka Garbiñe Muguruzaová se na Turnaj mistryň kvalifikovala počtvrté v kariéře. Při debutu v roce 2015 vypadla v semifinále, v letech 2016 a 2017 skončila ve skupině s bilancí 1 výhry a 2 porážek.

Letos 28letá Španělka vyhrála turnaje na tvrdém povrchu v Dubaji a Chicagu. K tomu přidala dvě finálové porážky. Na grandslamech byla nejdál v Melbourne a New Yorku, kde skončila v osmifinále.

Kromě Šwiatekové a Muguruzaové se na letošním Turnaji mistryň představí české tenistky Barbora Krejčíková a Karolína Plíšková, Běloruska Aryna Sabalenková a Řekyně Maria Sakkariová.

Poslední dvě volná volná místa drží Španělka Paula Badosaová a Tunisanka Ons Džabúrová. Dostat se před ně může už jen Estonka Anett Kontaveitová, musela by však tento týden triumfovat v Moskvě a příští týden uhrát minimálně finále v rumunské Kluži.

Turnaj mistryň se letos výjimečně koná v mexické Guadalajaře. Hrát se bude v nadmořské výšce 1500 metrů s beztlakými míčky, které za normálních podmínek hodně létají. Startovat na něm bude hned šest debutantek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
paddy
smile
Na wiki to mají správně, web live ranking to má špatně, jelikož Kontaveit v případě výhry v Kluži odečtou 100b z jiného turnaje v rámci limitu 16 turnajů

Díky Kluži může přidat jen 180b = 280b - 100b

Jabeur postoupí na 97%
Reagovat
tommr
takže Kontaveit by musela vyhrát Moskvu i Kluž a ještě doufat, že Jabeurová už nic neuhraje. Jen finále v Kluži jak píšou v článku by jí nestačilo ...
Reagovat
paddy
Kontaveit musí vše vyhrát a zároveň Jabeur nesmí projít do finále Courmayer

Za Kluž získá 280b, ale ztratí 100b za Stuttgart, který jí škrtnou v rámci jejích 16 nejlepších turnajů
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist