Šest titulů během šesti měsíců. Halepová dostala cenu za největší zlepšení

22. 11. 2013, 09:25
Aktuality 66
WTA ocenila Simonu Halepovou jako skokanku roku 2013. Dvaadvacetiletá Rumunka letos vyhrála šest turnajů včetně závěrečného Turnaje šampionek v Sofii a během jedné sezony se tak ze 47. místa vyhoupla na post světové jedenáctky.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová je bývalou vítězkou juniorky Roland Garros, na výrazný úspěch mezi ženami ale čekala do svých 21 let. V předchozích sezonách si sice zahrála třikrát ve finále, nebylo to však nic proti letošní jízdě. Nejprve z 47. místa spadla na 65. příčku, nakonec však sezonu zakončila sérií devíti výher v řadě a na postu světové jedenáctky.

Vše začalo na jaře v Římě, kde prošla kvalifikací, porazila Kuzněcovovou, Vinciovou, Radwaňskou a Jankovičovou a podlehla až v semifinále Sereně Williamsové.

"Byl to pro mě skvělý týden. Cítím se dobře, budu 44. na světě, ale je pro mě těžké přemýšlet o tom, jak vysoko se můžu dostat, protože to je těžká práce a každý týden je velmi náročný. Tak teď půjdu dál a uvidíme, co se stane," řekla v květnu Halepová, jež ještě nečekala, čeho dosáhne.

Od French Open totiž prohrála jen šest zápasů a 39 jich vyhrála. Během šesti měsíců tak získala šest titulů včetně trofeje z Turnaje šampionek a skvělou sezonu třiadvacetiletá Rumunka zakončila na krásném 11. místě.

I proto ji ženská tenisová asociace včera ocenila za největší Zlepšení roku.

"Teď si chci jen užívat tento okamžik a pak si užít dovolenou a odpočinek. Doufám, že takhle dokážu i v Austrálii," řekla Halepová s myšlenkami již na příští sezony. V průběhu prvních čtyř měsíců má velkou šanci prodrat se jako třetí Rumunka v historii do Top 10, neboť obhajuje minimum bodů. Dosud nejlepší Irina Spirleaová byla světovou sedmičkou.

V posledních letech se ocenění za Zlepšení roku dostalo do rukou Sary Erraniové, Petry Kvitové, Francesky Schiavoneové, Yaniny Wickmayerové, Dinary Safinové, Any Ivanovičové, Jeleny Jankovičové, Marie Šarapovové, Daniely Hantuchové, Jeleny Dementěvové, Sereny Williamsové či Martiny Hingisové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

66
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
její zlepšení v poslední době je těžko uvěřitelný i když nezpochybnitelný. Pokud bude ve výkonech z posledního půlroku pokračovat i nadále tak je to jasná kanddátka na top-4 nebo i výš ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych byl s podobnými prognózami opatrnější. Jednak všechny tituly získala na turnajích nižší kategorie, naopak na těch vyšších a tedy lépe obsazených už to taková sláva nebyla (TŠ v současné podobě nepovažuju za turnaj vyšší kategorie), jednak jedna věc je body získat, druhá obhájit je.

Osobně to tipuju na krátkodobé nakouknutí do top 10 a pak víceméně stabilní pohyb v druhé desítce. Na top 4 momentálně nemá.
Reagovat
tommr
opravdu? V tom případě ale na top-4 nemá ani Petra kterou Halepová letos doslova deklasovala v New Havenu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petře se ten zápas vůbec nepovedl, to je fakt. Jenže Petra letos vyhrála Dubaj a především Tokio, v Pekingu došla do semifinále a dostala se na TM, kde celkově skončila třetí. Proto je v žebříčku před Simonou.
P.S.: myslel jsem, že jsi Petřin fanda, ale vypadá to, že fandíš spíš Simoně :-)
P.S.: troufám si tvrdit, že Petra ver. podzim 2013 by Simonu porazila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ti nevím, jestli by to Petra dokázala, když jsem viděla, jak hrála Simona 2x finále se Sam... a to jsem fanynka Petry :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že jo. ;-)
Reagovat
PetaM
Pokud bude Simona dále pokračovat ve svých stávajících výkonech, tak nikdy nevyhraje lepší turnaj, než 250 nebo 470 ... :D Na těch větších turnajích jí štěstí moc nepřeje. Samozřejmě je mladá a zlepšovat se určitě může. Na to 10. místo určitě má, ale zatím to výš nevidím. Uvidíme, s jakou formou přijdou hráčky Top 10 příští rok :D
Reagovat
tommr
fandím sice Petře, ale na rozdíl od tebe nejsem zaslepenej fanda a dokážu ocenit i výkon soupeřky. Petra byla v New Havenu proti pohyblivý a téměř nechybující Halepový úplně bezmocná. V žebříčku je před Halepovou zatím jen díky tomu, že Halepová měla letos slabší první polovinu sezóny. To bude ale na začátku příštího roku její velká výhoda a hodně bych se proto divil kdyby se před ní Petra udržela až do konce antukový sezóny ...
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem napsal, že Petře finálový zápas v NH nevyšel. Šanci ale měla - zejména v úvodu si vypracovala nějaké brejky a kdyby je využila, zápas by dopadl jinak. Ale to už je minulost a víc to pitvat nechci.

Velká výhoda pro Simonu? Proti Petře sotva - jak sám jistě víš, ani ta neměla první půlku sezony zrovna vydařenou, zvlášť na GS si může solidně nahrabat. A na rozdíl od Simony už několikrát předvedla, že to umí.

Nemyslím si, že by Simona mohla Petru předběhnout. V první polovině sezony z výše zmíněných důvodů rozhodně ne a v té druhé bude mít co dělat s obhajobama..

P.S.: možná umíš ocenit (já bych spíš řekl, že leckdy přecenit) výkon soupeřek, ale neumíš a nikdy jsi neuměl ocenit výkon Petry. Což je u člověka, co o sobě tvrdí, že je její fanda, dost na pováženou..
Reagovat
smazaný uživatel
Podcenovat Simonu je vice ne nez usmevne...Nemyslim si, ze by nejak mela ohrozit Petru, ale urovne TOP hracky letos urcite dosahla...
Jinak tommr ma pravdu. V New Havenu ji doslova vsechno vychazelo a proto vyhrala, ne spatnym vykonem Petry. A nato, ze Petra mela tak spatnou 3/4tinu sezony s vyjimkou Dubaje a Dauha, tak nevim za co by mela byt tak chvalena. Svoji pozici v zebricku plne ukazala az v Assi a na TM...Letos hracky od 8.-12. mista zebricku mely velke vypadky a to Petra mela stesti. Jeste pak v pravy cas chytila formu a pojistila si TM, ale kdyby ostatni hracky nemely take vypadky tak uz mohlo byt pozde.
Reagovat
tommr
Petra v první polovině příští sezóny obhajuje málo, ale Halepová ještě mín a pokud budou hrát obě zhruba stejně tak náskok Petry výrazně sníží. Pokud ale bude Halepová hrát tak jako v posledním půlroce kdy vyhrála 6 turnajů - a o tom od samýho začátku mluvím - tak Petru předjede jako nic ...
Nevím taky kde bereš jistotu, že si na ní Petra něco nahraje na GS. Loni podávala Petra na GS jen průměrný výkony a nikde není psáno, že to letos bude nějak výrazně lepší. A Halepová získá jen na AO a FO při stejnejch výsledcích na Petru 250 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že bych Simonu nějak podceňoval, když jsem napsal, že na top 4 momentálně nemá. Nezapomeň, že mluvíme-li o top 4, mluvíme o Sereně, Máše, Vice, Li.. A ty jsou přeci jenom někde jinde než Simona.

Finále v NH jsem sledoval až do hořkého konce a Petra v něm opravdu nepředvedla nijak oslnivý výkon, čímnž neříkám, že Simona hrála vyloženě špatně, to v žádném případě. Ale ani si nemyslím, že to byl výkon, kterým by byla schopná Petru porážet pravidelně, takže v tomhle bodě se s vámi neshodnu.

Mimochodem kdo říká, že Petra měla nějak oslnivou sezonu?
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud to budou samé 250b turnaje, jako dosud, tak ten Petřin 1400 bodový náskok bude naopak stahovat velice ztuha. A znovu opakuji, že na vyšších turnajích Simoniny výkony a výsledky už tak oslnivé nejsou.

Samozřejmě, že jistotu, že si na ní Petra na GS nahrabe nemám, ale Petra už v minulosti dokázala na GS dojít velice daleko a slušně tak bodovat, Simona naopak ani ve své letošní zřejmě životní sezoně na GS nijak nezářila..
Reagovat
tommr
zcela evidentně nevíš o čem mluvíš. V ženským tenisu nejsou žádný dvěstěpadesátky - v turnajích nejmenší kategorie se za titul bere 280 bodů. Halepová navíc kromě těchto turnajů vyhrála i Turnaj šampiónek (375 bodů) a dva turnaje kategorie Premier (470 bodů). Celkem tedy za 6 vyhranejch turnajů získala 2155 bodů což by jí na zlikvidování Petřina náskoku bohatě stačilo ...
Reagovat
smazaný uživatel
děcka nehádejte se. Simona sice na velkých turnajích zatím moc nezazářila, ale to přijde. Příští rok půjde nahoru, podle mého i před Petru.. ale je to jenom takový můj odhad, ruku do ohně bych za to nedal. Zkrátka uvidíme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Body jsem opisoval z příspěvku PetyM, nekontroloval jsem jejich správnost, moje chyba.

Při vší úctě, zisk 2155 bodů ze šesti vyhraných turnajů není žádná velká sláva, Petře k překonání tohoto počtu 2 vyhrané turnaje + 2 semifinále. Čili Simoně by to stačilo, pokud by Petra vůbec nehrála.

Slabý pokus, musíš se víc snažit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale děcka se chtějí hádat. :) Když se sejde tommr s queshem, většinou to tak dopadá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Celou sezonu tady Petru branis pred diskuterama, kteri pouze chteji diskutovat otom, kde je chyba ze Petra ma takovou sezonu (Ted nemyslim nejake trolly). Ztoho usuzuju, ze jsi se sezonou spokojen, kdyz otom neminis ani diskutovat...Z toho to vidim...

Pokud se Petra nezlepsi na GS (snad aspon ji vydrzi forma z konce roku), tak Simona, ktera ma vzestupnou bilanci urcite bude na Petru hodne dotirat. Jinak to finale NH by Petra nevyhrala, ani kdyby si udrzela hru z tech prvnich 5-6 gamu nez ji to Halep totalne "znechutila" tim jak uzasne hrala. To mas pravdu, to se neshodneme, protoze letos za celou sezonu by v NH stacil pouze vykon z Asie a nebo mozna Dubaje, jinak by Petra dostala stejne jako dostala...
Reagovat
smazaný uživatel
Petru tady bráním a bránit budu. Před tím, aby nad ní někdo lámal hůl nebo ji tu nesmyslně shazoval (rovněž nemyslím trolly). Ale určitě nemám problém s tím, že její letošní sezona nebyla nijak zvlášť vyvedená, zvlášť výsledky na GS měla tristní.

Jestli Simona Petru předběhne, to se uvidí, podle mě ne. Mimochodem letos na US Open měla solidní šanci se na Petru dotáhnout, když měla cestu až do SF téměř vymetenou. Jenže toho nevyužila, což je u hráčky, která tu podle některých patří do top 4, docela zarážející..
Reagovat
smazaný uživatel
Takze jako shazovani Petry ti prijde, kdyz se diskutujici bavi otom kde je ten problem proc Petra tak hraje? Vetsinou byla probrana psychicka kondice, fyzicka kondice, trener atd. Tohle mi teda jako shazovani rozhodne neprijde... chapu, ze ti to lezlo na nervy kvuli tomu, ze to bylo furt. Ale to bylo furt kvuli tomu, ze Petra podavala vetsinou spatne vykony furt...

Simona na USO prohrala s rozjetou Pennttou, ktera hrala cele US open nadhernej tenis. Ten jejich zapas jsem sice nevidel, ale dokazu si ho predstavit. Lepe nez si radsi neporedstavuji zapas Petry ve 3.kole a vlastne letos na vsech GS krom Wimbledonu. Simona treba pristi sezonu do TOP 4 se nepodiva, ale jednou urcite pokud svuj talent naplni.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedal si sám zákaz bavit se o Petře? :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo tehdy, kdy se probirala furt dokola 7 dni v tydnu a ani nehrala. A hlavne zakazy jsou jen pro ty, kdo je dodrzuji :-) Tdl ady jsem ji uvejen jako priklad diskuterovi, ktery ji jen brani proti opravnene kriticke diskusi. optimistickou si zaslouzila az c Asii, a to na hracku TOP5 rozmeru je hodne malo...
Reagovat
smazaný uživatel
Navic to byly kriticke diskuse, ktere nijak nekritizovaly Petru jako takovou, ale pouze jeji herni projev a herni vykony.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty píšeš z počítače nebo z mobilu? Občas používáš slova, která vůbec neznám :D:D:D Tak teď nehraje nikdo, tak se může rozebírat kdokoliv a kdykoliv :D Tak byla to taková nahrávka na smeč, škoda ji nevyužít ne? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
No ono jde nejen o to, co se probírá, ale i jakým stylem se to probírá, to jednak, jednak to, že s leckterými, dost často nesmyslnými rádoby věcně kritickými příspěvky nesouhlasím a dávám to najevo, ještě neznamená, že jsem a priori proti tomu, aby se to tady probíralo.

Jejich vzájemný zápas jsem taky neviděl, ale Simona měla, neklame-li mě paměť, namále už o kolo dřív, což je s podivem u hráčky, která pár dní před tím porazila dle tebe dobře hrající Petru..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak rekni jake slova :-) Tak to mi prosimte reknete drive nez o ni zacnete tyden v kuse diskutovat, abych jsem sem nechodil cist to same furt dokola... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
" Tdl ady jsem ji uvejen " - neznám tuto řeč :D:D:D

Nepřeháněj, já taky nečtu smrtící komenty Nadalovců vs Rogerovců, tak ty zase nečti smrtící komenty o Petře no :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Zalezi jak se o Petre samozrejme diskutuje, ale ty jsi "utocil" (a kolikrat i doslova) na diskutery, ktere o Petre nepsali krive slova ale pouze probirali, cim by ty spatne vykony mohly byt zpusobene. Nerekl bych, kdyby ses ktomu vyjadril stylem "nazor-protiargument" ale tys vetsinou psal stylem "nazor-utok na diskutera". Jinak se musi nechat, zes v tom nebyl uplne sam ale vetsinou jsi byl takovy nejmenovany "vudce". Proto jsi tu mel tolik hadek se vsema, protoze tu diskuteri, kteri meli normalni nazory nemohli volne diskutovat...

Tak to te pamet rozhodne klame, protoze o kolo drive rozdrtila Kirilenko. Moc dobrou hracku ale v tom zapasu s hodne spatnym vykonem. Jinak problemy mela v prvnim kole s H. Watson, coz byl moc tezkej los a Heather hrala moc dobre.
Reagovat
tommr
to by ovšem musela Petra ty dva turnaje vyhrát během stejnýho období jako Halepová těch 6. Loni na to ale potřebovala celej rok. Znovu opakuju, že předpokladem mýho tvrzení je, že Halepová udrží tempo z druhý poloviny letošního roku. Pokud tomu tak bude (a zatím nevidím důvod proč by tomu tak být nemělo) a Petra se nějak zásadně nezlepší (a ani tady nevidím žádnej důvod myslet si že se Petra pod Kotyzou nějak zásadně zlepší) tak jí Halepová předstihne nejpozději do konce antukový sezóny ...
Reagovat
smazaný uživatel
Uz to vidim :-D Mno...pisu rychle a moc to posobe nectu, takze kolikrat mi neco ulitne. Ale tadyto ulitko hodne :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne že bych ti chtěla radit, ale zkus psát pomalu a číst si to po sobě :D:D Aspoň občas :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si vědom toho, že nejsem svatý a mé příspěvky leckdy byly na hraně, ale když už jsem "útočil", tak na názor, ne na diskutéra. Kromě toho, ono je dost těžké udržet debatu ve věcné rovině, když oponent vytrvale ignoruje to, co se mu pokouším sdělit.

Takže v prvním kole. Já věděl, že problémy měla už v nějakém zápase před vypadnutím, ale byl jsem líný hledat, ve kterém.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolikrat to bylo primo na diskutera. A kolikrat to bylo i na ostatni hracky, kdyz jsi branil Petru. Ale oto nejde, tedkon se bavime o Simone a ja rikam, ze Simona ma docela velky talent a je videt, ze je pracovita. Pokud takhle bude dale pokracovat, tak klidne muze byt vte TOP 4. Pokud Petra bude mit stejne vypadky jako tuto sezonu, tak letos bych na vetsi vypadky ostatnich hracek za ni uz nespolehal...Hlavne by se Petra mela zacit uz dostavat aspon ktem nejlepsim. To ze se Serenou hrala letos pouze jednou a to pred trictvrte rokem a Azarenkou, ktere se uz 2 roky!!! nepotkaly, je dost tristni...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, ty dva turnaje nevyhrála ve stejném období jako Simona. I tak jí ale stačil menší počet turnajů k tomu, aby Simonin bodový zisk z těchto šesti turnajů překonala.
Pro tvoji informaci, Simona v období, kdy vyhrála těch 6 turnajů, tj. od 17. července, získala celkem 2735 bodů za 10 turnajů, Petra 3210 bodů za 8 turnajů.

Je mi líto, tvůj argument se opět ukázal jako chybný.
Reagovat
smazaný uživatel
Se Serenou se potkala naposled letos na TM, s Vikou se sice dva roky nepotkala, ale nebyla to pokaždé její vina. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a tobe nepripada divny, ze je najednou srovnavana hracka, ktera zacinala sezonu na 45. miste s hrackou, ktera zacinala sezonu na 8. miste? Kdo myslis, ze ztech dvouch udelal vetsi skok? Myslim, ze v tommto ma tommr neoddiskutovatelnou pravdu...za predpokladu, ze vydrzi ty prognozy (Simona bude pokracovat ve forme a Petra se nijak zasadne nezvedne)
Reagovat
smazaný uživatel
TM samozrejme nepocitam jako turnaj, na kterem startuji vsechny hracky WTA a Petra se k nejlepsim musi probojovat a ne je dostat primichane do skupiny :-D (A i tam se naposled potkala s Azarenkou...jinak by sni nehrala jeste dele). A z kolika pripadu to byla chyba Azarenky :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kupodivu nepřipadá. Vždycky, když se objeví hráčka, která udělá pár zajímavých výsledků, najdou se lidé, kteří ji okamžitě pasují na hvězdu budoucnosti, hráčku, která se určitě dostane do Top X, která určitě vyhraje GS a kdesi cosi. Jenže zdaleka ne vždy se tato očekávání lidí naplní, ostatně tak, jak někteří letos očekávají od Simony průnik a stabilní udržení se v top 10, tak loni totéž očekávali od Laury Robsonové. Jak to nakonec dopadlo, to víme všichni.

Jen zopakuji to, co jsem již psal Tommrovi - Simona letos ve svém nejsilnějším období získala téměř o 500 bodů méně než Petra (a potřebovala na to o dva turnaje více). Jinak řečeno Tommr svoji prognózu postavil na viditelně špatných základech.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto jsou zkusenosti, kterych Petra rozhodne ma vice nez Simona a nejakou dobu jeste mit bude. Kazdopadne necekam, ze by se tam nejak mela udrzet. Jen rikam, ze hru nato ma. Navic uz predtim jsem psal, ze to nemusi byt tu nasledujici sezonu. Jinak jako vetsi hvezdy budoucnosti rozhodne vidim Genie a Vlci ocicka. Laura hraje dobre, ale podle me bude dost nevyrovnana hracka.

Jenom ti trochu doplnim ten tvuj zopakovaci argument, ktery mi prijde dost smesny vzhledem ktomu, co se cekalo od Petry a co se cekalo od Simony. Simona za svoje nejsilnejsi obdobi dokazala porazit mnohem silnejsi hracky, nez Petra za celou sezonu a nez Petra, se kterymi prohrala :-) a navic Simona vetsinu papirovych souperek dokazala porazit, coz se o Petre rozhodne rict neda...
Reagovat
tommr
kde si vzal to datum 17. července? Když už tak Halepová vyhrála první turnaj 10.6. Navíc nevím proč pořád nesmyslně operuješ bodovejma ziskama za druhou půlku sezóny? Znovu opakuju, že moje prognóza je na první půlku sezóny kdy Petra obhajuje zhruba o tisíc bodů víc než Halepová a dá se kromě toho čekat, že bude mít zase zdravotní potíže, který jí zabrání podávat optimální výkony. Rozjetá Halepová bude mít tudíž ideální pozici na to, aby se před Petru dostala ...
Reagovat
LukasH
Ajajaj. Je vidět, jak nám ta tenisová sezóna a nekončící diskuze chybí.:-):-)
Já to vidím takto: věřím, že se Petra zlepší, protože mi na konci přišlo, jakoby získala novou chuť hrát. Po přečtení rozhovoru se Všetíčkem dvojnásob. I když Petřina sezóna kromě konce a Dubaje byla hodně špatná, je vidět, že je to velká hráčka a má psychiku na to vyhrávat turnaje. Nevím, možná jsem zaujatej, ale pokud Petra nechybuje, nemá v úderech kromě Sereny konkurenci.
Prohra s Halep byla ještě v tom hodně špatným období, kdy hrála Petra se všema hráčkama tříseťáky. Tím nechci snižovat výkon Halep. Naopak si myslím, že pokud bude takhle hrát dál, ohrozí ty nejlepší...
Už se nemůžu dočkat, až začne sezóna. Jsem fakt zvědavej, jak to všechno bude. Serena už si určitě pomýšlí na aspoň 3 GS....
A potom, jak to bude s holkama z východu....:-)
Reagovat
LukasH
Ale no tak. Nech si ty prognózy o zdravotních potížích....
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem s prognózama, zvlášť s těma "hurá", kdy je některé z hráček malovaná obzvlášť růžová budoucnost, dost opatrný, ale souhlasím, že Sloane i Genie jsou šikovné holky a mají zajímavý potenciál (a ani tu Simonu nezavrhuju).

Můj takzvaně směšný opakovací argument se ale vůbec nevztahuje k tomu, co se od které z těch dvou hráček očekávalo, pouze vyvrací Tommrovo tvrzení, že Simona v té době udělala víc bodů, než Petra. Neudělala.
Reagovat
smazaný uživatel
"co se od které z těch dvou hráček očekávalo, pouze vyvrací Tommrovo tvrzení, že Simona v té době udělala víc bodů, než Petra. Neudělala."

To chapu, ale take nemely stejnou vychozi pozici. Vzhledem k postaveni v zebricku, Simone byly nalosovany papirove tezsi souperky, a vzhlem ktomu co jsem psal v minulem prispecku tak kdo vi jak by to vypadalo, kdyby mely obe stejnou vychozi pozici.

Ale uz celkove jsme se dostali ke spekulacim tak bych to nechal byt, protoze spekulace jsou vetsinou nekoncici zlo...
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě - sekli jsme se oba, první turnaj vyhrála 17. června. 10. to být nemohlo, protože v té době bylo FO. ;-)

Proč operuju bodovými zisky za druhou půlku sezony? Protože v té době Simona vyhrála těch 6 turnajů, protože to bylo její nejsilnější období. A protože to jsou nejaktuálnější data.

Ano, máš pravdu, že Petra v první polovině obhajuje o tisíc bodů víc než Simona, nicméně půlrok je natolik dlouhé období, že to nutně nemusí nic znamenat, zvlášť ne pro hráčky absolutní špičky, kam Petra bezesporu patří. Tvoji poněkud nevhodnou poznámku o Petřiných případných zdravotních problémech nijak komentovat nebudu, protože bych musel být sprostý.

Ty neustále vycházíš z předpokladu, že Simona na začátku příští sezony bude stejně rozjetá jako na konci té letošní, ale dám ti nejméně dva důvody, proč to vyjít nemusí: 1) zrádná 2měsíční pauza bez ostrého zápasu, 2) na hráčku č. 11 budou děvčata zejména ze špičky daleko lépe připravená než byla na hráčku z páté desítky.
Reagovat
tommr
ty si neuvěřitelnej demagog. Myslíš si, že když budeš pořád dokola opakovat nějakou lež tak z toho nakonec uděláš pravdu? Kde jsem napsal, že Petra udělala ve druhý polovině sezóny mín bodů než Halepová? Já se od začátku bavím o tom jak to bude vypadat v první polovině příští sezóny pokud bude Halepová pokračovat v tý svý jízdě z konce roku. U Petry se naproti tomu už dva roky nic k lepšímu nemění a její výkony jsou jak na houpačce kde krátký vzepětí střídají hluchý období. Těžko proto předpokládat, že k nějakýmu trvalýmu zlepšení dojde právě ted i když bych si to samozřejmě hrozně přál ...
Reagovat
smazaný uživatel
nechtěla jsem do vaší diskuse zasahovat, ale tady se jen zeptám, jaká děvčata máš na mysli? Nad Simčou nebo pod Simčou? Protože si myslím, že právě na Petru byla děvčata pod ní kolikrát připravená skvěle a hlavně si na ni věřila.. u Simony je vidět, že i když třeba ve finále se Sam ztratila 1. set a měla jsem pocit, že to bude jednoznačné, ve 2. zabrala a 3. vyhrála, přijde mi zatím odolnější než Petra. A právě proto, že má Simča takovou tenisovou jízdu, může v soupeřkách budit větší respekt, než ho budí někdy Petra. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde mi docela absurdní v tuhle dobu řešit, kdy Simona předstihne Petru v žebříčku. To nemáte nic jiného na práci? Pokud ne, tak to vám závidím... Kde berete tu jistotu, že Simona bude hrát tak jako v druhé polovině letošní sezony? Připomínám, že Petra v Austrálii toho neobhajuje moc, no spíš skoro nic. (Brisbane 2.kolo - tam nestartuje kvůli HC, Sydney 1.kolo, AO 2.kolo), takže tam může nastřádat nějaký body. A antuková sezona taky nic moc, takže tam taky nějaká šance bude.. Nezlobte se na mě, ale řešit to teď, to fakt nemá cenu...
Reagovat
smazaný uživatel
Lež? Tak to si laskavě znovu přečti, co jsi psal v této diskuzi, zejména se zaměř na příspěvky v 15:18 a 16:14. Já jsem to, co jsi tam psal, pouze rozvedl.

Tvrzení, že u Petry se za poslední dva roky nemění nic k lepšímu, je taky dost mimo. Jasně, že tak, jako každá jiná hráčka střídala lepší a horší období, nicméně v druhé polovině sezony a zejména na podzim je zlepšení u Petry hodně viditelné.
Reagovat
tommr
v oficiálních statistikách se kterejma já zásadně operuju má Halepová připsanej Norimberk k 10.6.2013 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Všechna děvčata, nad i pod ní. Čili přesně to, co se stalo Petře. Ta, stejně jako letos Simona, předloni vyletěla jako kometa, hodně si věřila a vypadalo to, že ji nic nerozhází. A pak se sama na vlastní raketu, a my spolu s ní, přesvědčila, že tak jednoduché to není, že být lovcem útočícím ze spodních pater je podstatně jednodušší než být lovnou zvěří. A přesně to v příští sezoně čeká Simonu.
Reagovat
tommr
o jakým zlepšení u Petry mluvíš? Stačí si porovnat bodový zisky za uplynulý tři roky:
2011 = 7370 bodů
2012 = 5085 bodů
2013 = 4775 bodů
ten sestupnej trend je víc než jasnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pak tam mají chybu, neboť 10. 6. se ten turnaj teprve rozehrával, viz odkaz: http://www.wtatennis.com/tournaments/tournamentId/3204
Reagovat
smazaný uživatel
O herním, ten je více než patrný. Minimálně v závěru sezony. A že nelze srovnávat počty bodů na konci různých sezon absolutně, to je ti doufám jasné. Pokud ne, tak ti připomínám, že letos, přestože s méně body, skončila Petra výše než loni.
Reagovat
smazaný uživatel
Může a nemusí, přece každá z nich je jiná povaha a Simča to může ustát líp než Petra. Ale to bychom se tady mohli dohadovat do soudnýho dne co? :)) Tak si to řekneme v příštím roce, jestli budeš mít pravdu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se mi tady asi všichni vysmějou, ale já si myslím, že konkrétně Petra to přes všechny peripetie ustává docela dobře.. Jak se s tím popere Simča, to se uvidí, ale asi se shodneme na tom, že psychicky je pro hráčku daleko náročnější jít na kurt s tím, že "musí", než jít s tím, že "může." ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jedno, jestli se ti někdo vysměje, mně se mohl taky někdo smát, že Petře pořád věřím a fandím, o to nejde. Spíš se Petře právě vyčítalo, že na kurt nechodí s tím, že "musí", ale že "může", což je taky rozdíl ne? :))) Necháme se překvapit a uvidíme, jestli i v příštím roce budou Kvitovci naivky nebo ne :)
Reagovat
tommr
proč by se body nemohly srovnávat? Za poslední tři sezony se bodování nijak nezměnilo ...
Pokud chceš ale použít jiný kritérium - třeba úspěšnost na GS - tak prosím:
2011 = titul ve Wimbledonu, 1 QF
2012 = 2 SF, 1 QF
2013 = 1 QF
i tady je sestupnej trend jasně viditelnej ...
Tvoje hodnocení herního zlepšení je naproti tomu čistě subjektivní a není to podložený žádnejma faktama ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vyčítalo, ale podle mě neoprávněně, já si totiž naopak myslím, že se Petra tím, že "musí", nechávala svázat až moc. A všichni asi z vlastní zkušenosti známe, jak to dopadá, když se o něco snažíme až moc. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si zase fakta vybíráš čistě účelově, což taky není nejlepší metoda. ;-)

K tomu žebříčku - ono totiž nezáleží jenom na tom, kolik bodů získala Petra, ale jak ten žebříček vypadal celkově. Sám jistě uznáš, že jinak to vypadá, když má světová jednička něco přes 7 tisíc bodů, jako Caro předloni a když má, tak jako Serena letos, přes 13 tisíc bodů.

S těma GS máš pravdu, tam se letos Petře nedařilo, ale redukovat sezonu jenom na GS je přeci nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy svázána Petra možná je, někdy ne - můj názor. Simča letos prostě hrála výborně, já jsem neviděla všechny její zápasy, ale ty, které jsem shlédla, byly super. Bylo na ní vidět, jak si jde prostě za svým, měla výborné údery, pohyb, nejvíc mi asi utvělo utkání s Caro. Já nejsem typ, co umí prorokovat, ale určitě půjde výš než je.
Reagovat
tommr
já už se s tebou dál hádat nebudu, protože je to úplně zbytečný - ty si prostě meleš dál to svoje. Podle tvýho vidění světa se vlastně Halepová vůbec nezlepšila a tu cenu dostala omylem a spíš jí měla dostat Petra, že ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky ani nikde nepíšu, že Simona hraje špatně, nebo že nepůjde výš. Naopak má karty rozdané tak, že z postupu do top 10 ji může vyřadit snad jedině zranění. Jde o to, jak moc vysoko půjde a jak dlouho se tam udrží..
Reagovat
smazaný uživatel
Co mi to tu podsouváš za hovadiny, Kristepane??
Reagovat
smazaný uživatel
OK, vím co jsi tu psal, nemá cenu to dál řešit :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist