Sestini Hlaváčková a Strýcová chtějí dostát přezdívce Angry Birds

24. 10. 2018, 09:53
Aktuality 11
Mimo kurt rozdávají úsměvy, nezkazí žádnou legraci, ale s raketou v ruce chtějí být tenistky Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová na Turnaji mistryň hněvivé. Přesně v duchu přezdívky Angry Birds, s kterou se plzeňské rodačky probojovaly na vrchol roku.
Hlaváčková a Strýcová (© j48tennis.net)

Znají se odmalička, ale vážně spolu na okruhu WTA začaly hrát čtyřhru až letos koncem března. Každým dnem se zlepšovaly, první společný titul slavily před US Open v New Havenu a další přidaly nedávno v Pekingu.

"Je hezké, že jsme se v naší první sezoně dostaly na Turnaj mistryň," řekla Strýcová, která je v Singapuru poprvé. Sestini Hlaváčková hraje Masters už popáté a loni slavila s Timeou Babosovou titul. "Jsem ráda, že mám tu zkušenost za sebou a nezapomenu na to, ale tohle je nová kapitola," uvedla Sestini Hlaváčková.

Pro Strýcovou je na singapurském tenisovém svátku průvodkyní. "Neztrácím čas, kde je tohle a kde je tamto," usmála se Strýcová. "Splnil se mi cíl a beru to jako odměnu. Vydáme ze sebe všechno," prohlásila.

Dvouhra se hraje na Turnaji mistryň ve skupinách a hráčky mají jisté minimálně tři zápasy. Čtyřhra má ale klasický vyřazovací systém. "Přijde mi to až hloupé. Když už se sem dostanete, chcete změřit síly se všemi. Mělo by se to změnit. Letět sem na jeden zápas je divný. Doufám, že to nebude náš případ," řekla Strýcová.

Aby nehrály jen jednou, potřebují ve čtvrtek porazit španělsko-slovinský pár María José Martínezová a Andreja Klepačová, které zdolaly cestou za titulem v Pekingu. V utkání chtějí dostát přezdívce Angry Birds. "Doufáme, že budeme nepříjemné co nejvíc. Že se k tomu dostaneme co nejvíckrát," řekla Sestini Hlaváčková.

Přezdívka dvojice vznikla na turnaji v Madridu při řešení pozápasové nálady. "Můj trenér říkal, že jsme nabité, plné energie, někdy až nepříjemné na soupeřky. Takové Angry Birds," uvedla Hlaváčková. "A jako Andrea a B jako Bára. Z toho to vzniklo. Začaly jsme to používat na sociálních sítích a docela se to ujalo."

Výrobci finské počítačové hry před cestou do Singapuru poslali hráčkám plyšáky. Kouč Strýcové David Kotyza navíc nechal vyrobit speciální trička a každý z týmu má potisk s jiným ptáčkem, který ho charakterizuje. "Já mám Chucka, protože hodně běhá. A Andy zase Reda, to je vedoucí celého Angry Birds," vylíčila Strýcová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Jan
Přeji úspěch. To je titul. Stejně ho přeji i druhému našemu páru.
Reagovat
tommr
oba týmy ale vyhrát nemůžou. Takže si asi budeš muset v semifinále vybrat ... :)
Reagovat
Jan
Je mi skoro jedno který. chtěl jsem, aby se potkaly ve finále.
Reagovat
tommr
jj taky jsem si přál ryze český finále a v něm bych asi byl nestrannej ...

Za daný situace budu asi v semifinále fandit těm mladším, aby si udržely post jedniček ...
Reagovat
FulnekUltras
ale myslím, že Andrea může být opravdu ráda, jakou parťačku ji vlastně už na konci kariéry osud přihrál... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=wZS8nkpDn1c
Reagovat
tommr
ten deblovej formát je opravdu hloupej a nechápu proč nemůžou hrát stejným systémem jako singlistky ...
Letos nám to navíc ještě zkazil blbej los takže se oba naše nejlepší páry nejspíš potkají už v semifinále ...
Reagovat
Jan
Skoro by člověk řekl, jestli to nebylo schválně.
Reagovat
tommr
těch případů kdy byly naše hráčky přilosovány k sobě at už v singlu nebo v deblu bylo letos opravdu podezřele hodně ...
Reagovat
PetaM
Jeden rok to tak bylo a moc jsem si to užil. Více deblových zápasů a musím říct, že hezkých zápasů. Snad se to zase změní :)
Reagovat
jirkaS
já jim říkám "SeStry" :-)
Reagovat
Fransoas
Snad se bude opakovat scénář a Strýcová - Hlaváčková opět porazí španělsko slovinský pár.Tak ať uspějete Angry-Birds.Držim palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist