Sestini Hlaváčková se Strýcovou prolétly do semifinále Turnaje mistryň. Český tenis má jisté finále

25. 10. 2018, 08:57
Aktuality 16
TURNAJ MISTRYŇ - Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou ve čtvrtfinále Turnaje mistryň potvrdily roli favoritek. České duo smetlo slovinsko-španělský pár Andreja Klepačová, María José Martínezová. V semifinále tak dojde na české derby, jelikož jejich soupeřkami budou světové jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Český tenis tak má jisté zastoupení ve finále.
Sestini Hlaváčková a Strýcová

Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou odstartovaly své působení na letošním Turnaji mistryň v Singapuru ve velkém stylu. České duo ve čtvrtfinále deklasovalo 6-1 6-2 slovinsko-španělský pár Andreja Klepačová, María José Martínezová a stejně jako v cestě za nedávným triumfem v Pekingu s ním ztratily jen tři gamy.

Česká dvojice dnes odvrátila oba brejkboly soupeřek a ani jednou nepřišla o servis. Navíc kromě jedné hry měly české hráčky vždy brejkboly a čtyřikrát, dvakrát v každém setu, byly úspěšné.

"Jsem hrozně ráda, jak jsme hrály. Byla jsem den před zápasem hrozně nervózní a v tréninku mi to nešlo. Říkala jsem si: 'Nebuď přemotivovaná, nebuď přemotivovaná'. Proto mám radost," oddechla si Hlaváčková. "Obě jsme se skvěle hýbaly, byly aktivní zezadu i na síti. Byly jsme precizní, jak jsme chtěly," podotkla Strýcová.

Diváky nadchla přestřelka volejů ve druhém setu. Hlaváčková kvůli prasátku promáchla, přesto stihla napodruhé dostat míč přes síť. "To se mi nikdy v životě nestalo. Myslela jsem, že to bude mít Bára, ale když jsem viděla, že je na patách, bylo mi jasné, že to nikdy nemůže mít. Tak jsem se ještě ohnala. Docela štěstí, musím říct."

Před sobotním semifinále budou mít podobně jako na grandslamu den volna. "To není špatné," culila se dvaatřicetiletá Hlaváčková a stejně stará Strýcová v dobré náladě dodala: "Je to fajn. Už máme věk, my už to potřebujeme."

Zatímco dvaatřicetiletá Strýcová hraje na závěrečném vrcholu sezony poprvé v kariéře, Sestini Hlaváčková je na Turnaji mistryň už popáté, loni dokráčela po boku Maďarky Babosové až k titulu.

Český tenis má jisté zastoupení ve finále, jelikož české duo, které si říká "Angry Birds", v semifinále narazí na světové jedničky Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou,. Ty ve večerním čtvrtfinále porazily 6-1 6-4 česko-americký pár Květa Peschkeová, Nicole Melicharová.

Sestini Hlaváčková se Strýcovou v prvním střetnutí s Krejčíkovou a Siniakovou prohrály v semifinále Roland Garros. "Proti nim to bude velká výzva. Jsou mladé a první na světě," řekla Sestini Hlaváčková.

• TURNAJ MISTRYŇ •
Singapur, tv. povrch / hala, 7,000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 10. 2018)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (3-ČR) - Klepačová/Martínezová (Slovin./Šp.) 6-1 6-2
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Melicharová/Peschkeová (USA/ČR) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

16
Přidat komentář
Fransoas
Všechny čtyři Češky se utkají v semifinále.Toto mělo být finále.Těžko se dá odhdnout,jak to dopadne.Já stále věřim páru Krejčíková - Siniaková.Bude pravděpodobně velká bitva.
Reagovat
Fransoas
Tak pár Krejčíková - Siniaková Také postoupil dál.Ve druhém setu musely čelit sedmi brejbolům soupeřek - to se jim podařilo odvrátit.Vypadalo to,že dojde na dramatičtější průběh zápasu.Dopadlo to pro ně dobře.Samozřejmě gratulace.
Reagovat
kada.tom
paráda, to je super zpráva, že holky vyhrály :-)
teď ještě odpoledne držet palce "vzteklým ptákům" :-)
Reagovat
blixa
Kaďáku, aspoň to by mohla pobrat tvoje duševní kapacita, že vzteklí ptáci jsou právě Andrea s Bárou :D Jednoduchá memotechnika , A jako Angry jako Andrea, B jako Birds jako Bára ;-) :D
Reagovat
kada.tom
hmm, slušnej fail :-D
samozřejmě jsem myslel, že budu odpoledne držet palce Květě ... ale z toho se už nevykroutím, nevadí, to přežiju :-D :-D
Reagovat
slacker
ja myslim stat se to kvesovi nebo fandine tak se z toho budou kroutit 2 dny
Reagovat
Fransoas
DRuhé klání v česko-americké režii bude hodně zajímavé.Ale věřim páru Krejčíkova - Siniaková.Holky pojďte to naší legendě ukázat,že má kvalitni nástupkyně.Držim palce.
Reagovat
ttopi
Čím to je, že jsme ve čtyřhře historicky tak úspěšní? Asi se tam dá více využít ta česká chytrost, než v singlu. Nebo že by jen zázračná generace?
Reagovat
Aussie
Kdyby měla rozhodovat chytrost, tak nejlepší by asi měly být židovské páry...
Reagovat
Nenela
Pise se o tom docela casto, ze v CR je uz pri vychove malych tenistu kladen velky duraz na debla a decka musi zavodit i v nem. Je to spise dano tenisovou vychovou nez cim jinym.
Reagovat
Fransoas
Je faktem,že nestratily ani jedno podání,proto je to hladké výhra.Nečekal jsem takovýto výsledek.S druhou větou bych nesouhlasil.Nedá se srovnat dvouhra a čtyhra.Naše holky mají už delší dobu lepší než dobrou výkonnost ve čtyhře.
Reagovat
tommr
postupujou po suverénním výkonu do semifinále! Soupeřkám nedaly ani tu sebemenší šanci ... :)
Reagovat
Krisboy
Bodejž by je KrejSi napodobily :)
Reagovat
Krisboy
Crazy KrejSi.
Reagovat
tommr
jj taky doufám. Souboj šílenejch se vzteklejma by byl pikantní ... :)
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist