Sestry Plíškovy jsou ve čtvrtfinále Australian Open

27. 1. 2010, 09:54
Aktuality 10
AUSTRALIAN OPEN JUNIOŘI - Letošní Australian Open bylo z pohledu českých tenistů nejhorším grandslamem za posledních devět let. Čest tak zachraňují alespoň naděje českého tenisu mezi juniory - dvojčata Karolína a Kristýna Plíškovy postoupily v Melbourne již do čtvrtfinále. Obě na grandslamu debutují.
Karolína Plíšková

Sestrám Plíškovým bude v březnu osmnáct let. Obě se na okruhu WTA objevily zatím jen na Prague Open.

Lepších výsledků zatím dosahuje Karolína, jež v roce 2008 postoupila přes Molikovou a Kanepiovou do čtvrtfinále a aktuálně je ve světovém žebříčku na 222. místě. Ve sbírce má již také dva tituly z turnajů ITF.

Obě startují na grandslamovém turnaji - byť mezi juniorkami - poprvé v kariéře. Karolína, svěřenkyně Jana Bedáňě, je šestou nasazenou a zatím neztratila ani set. V 1. kole smetla 6-1 6-2 Thajku Narattanovou, posléze si ve dvou sadách poradila i s Australankou Wejnertovou a dnes porazila 6-4 6-2 Japonku Ozakiovou.

Středa na Australian Open:

Serena se zachránila 'za minutu dvanáct', Venus prohrála s Li Na

Nyní na ni čeká o dva roky mladší soupeřka - turnajová trojka Daria Gavrilovová z Ruska.

Kristýna se do hlavní soutěže prokousala kvalifikací a set ztratila poprvé až ve třetím kole. Nejprve deklasovala domácí Polakovou dvakrát 6-0, následně zametla i se Slovinkou Kolarovou a dnes vyhrála 6-1 0-6 6-2 Thajkou Kumkhumovou .

O semifinále si zahraje proti turnajové jedničce a juniorské světové dvojce Timee Babosové z Maďarska, která je s partnerkou Dabrowskou favoritkou i v soutěži deblistek. A právě nejvýše nasazená dvojice vyřadila dvojčata Plíškovy ve 2. kole čtyřhry.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
středeční výsledky juniorů (27. 01. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Ozakiová (Jap.) 6-4 6-2
Kristýna Plíšková (ČR) - Kumkhumová (Thaj.) 6-1 0-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
snad nejaka nadeje do budoucna, na ty ceske kravky (Benesova, Vaidisova) se neda divat....
Reagovat
smazaný uživatel
Na Vajdišku se dá ještě někde dívat? Ale možná z ní opět udělaj hlavní billboard ksicht tahák Prague Open a naše vynikající ČT ji dá do programu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá něco společného Karolínin trenéer Jan Bedáň s bývalou českou tenistkou Danielou Bedáňovou?
Reagovat
smazaný uživatel
No vypada to,že ji trenuje jeji otec, jako Bedanove:)
Reagovat
skott
Obavam se, ze Dasha bude pro Karolinu konecna, to je trosku jiny level nez dosavadni souperky.Z tehle strany do finale ona a z te druhe Laura Robson.Takove obsazeni melo mit uz finale juniorky US Open, kde ale obe doplatily na to, ze se hralo kvuli pocasi ve stejny den cvrtfinale i semi a dal tak sly jejich vyrazne starsi souperky Yana Buchina s Heather Watson.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč není Robson nasazená? Ve Wimbledonu dvojka, na dalších GS už nic. Divný systém.
Reagovat
skott
Laura se pomalu zacina soustredit hlavne na profesionalky, protoze juniorsky tenis uz prerostla.Tim utrpel v posledni dobe jeji ranking mezi nima, takze neni nasazena.Ale je pravda, ze potom moc nechapu, proc je Kaja v turnaji jako sestka...pravdepodobne tedy musi zohlednovat oba, jak WTA tak jun. zebricek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jskypak obavam se, obě ukazali jake jsou bojovnice, a jsou obě v semi.) věřim že muže byt finale sester:)
Reagovat
smazaný uživatel
No super a ještě jsou holky pěkný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist