Sestry Williamsovy spolu hrají po dvou letech čtyřhru na grandslamu. V Paříži začaly obratem

30. 5. 2018, 21:07
Aktuality 4
Návrat do grandslamové čtyřhry po takřka dvou letech hvězdné sestry Serena a Venus Williamsovy zvládly. Majitelky 14 společných trofejí z turnajů velké čtyřky dnes prošly prvním kolem French Open, i když se trápily s japonskou dvojicí Šuko Aojamaová a Miju Katoová ve třech setech.
Profily hráčů
Venus a Serena Williamsovy

Naposledy Williamsovy hrály společně předloni Wimbledon a vyhrály ho. Serena se zanedlouho na čas rozloučila s tenisem a loni v září porodila holčičku. S Venus na pařížské antuce na úvod zdolaly čtrnácté nasazené Japonky 4-6 6-4 6-1.

"Za začátku nám spolupráce trochu skřípala, ale postupně jsme se rozehrály a našlu cestu k vítězství. Věřím, že v dalším zápase budeme hrát lépe hned od začátku," řekla Serena.

Ta v úterý zahájila úspěšně i singlový turnaj, v němž vyřadila Kristýnu Plíškovou. Naopak starší Venus, rovněž bývalá světová jednička, dohrála překvapivě už v neděli. Její přemožitelkou byla Číňanka Qiang Wang.

Dobýt trofej na Roland Garros se americké sestry pokouší potřetí po letech 1999 a 2010.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Holahej
Během těhotenství dochází u celé řady žen k ochabnutí cévních stěn a rozšíření cév, což má za následek zpomalení průtoku krve. Zvláště po císařském řezu se pak zvyšuje srážlivost krve a hrozí trombóza.

Nejčastěji se pak objevuje zánět povrchových žil, především na lýtku, ale hrozí i zánět hlubokých žil, mohou se vytvářet krevní sraženiny, které se bez patřičné léčby mohou uvolnit a krevním řečištěm doputovat až do plic, tedy způsobit embolii. Ta je život ohrožujícím stavem.

Serenu Williamsovou po porodu trápí přesně tyto problémy. Její speciální kompresní obleček, který její muž nazval kočičím (připomínající pantera), má nejen skrýt projevy zánětu žil, ale především plnit preventivní a léčebnou funkci, aby mohla Serena bez problémů dál hrát.
Reagovat
janek_da
Zas z toho nedělej. Jedna Britka teď má 21. dítě a žádný kompresní oblek nenosí.
Reagovat
Hector21
manžel té Britky by ale nějaký kompresní oblek už nosit měl...
Reagovat
kada.tom
Žádná sláva to nebyla, ale v tom 2. - 3. setu už to začalo být kvalitativně docela na úrovni :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist