Shapovalov si ve Vídni zahraje s Medveděvem o druhý a nejcennější titul

29. 10. 2022, 21:35
Aktuality 1
ATP VÍDEŇ - Denis Shapovalov na halovém turnaji ATP 500 ve Vídni porazil Chorvata Bornu Čoriče a podruhé v sezoně postoupil do finále. O druhý a dosud nejcennější titul si 23letý Kanaďan zahraje s Daniilem Medveděvem, který po narození dcery ještě nepřišel o podání.
Denis Shapovalov (© AFP)

Daniil Medveděv neztratil na turnaji ve Vídni podání ani v semifinále a po výhře 6-4 6-2 nad Bulharem Grigorem Dimitrovem si zahraje o druhý letošní titul.

Medveděv, který ve Vídni plní roli nasazené jedničky, dnes Dimitrova ani jednou nepustil k brejkbolu. Bývalý první hráč žebříčku naopak třikrát prolomil soupeřovo podání a upravil vzájemnou bilanci na 4-2. Ziskem titulu si šestadvacetiletý moskevský rodák může definitivně zajistit účast na Turnaji mistrů.

Letos Medveděv, který před pár týdny přivítal s manželkou Darjou na svět dcerku, postoupil do finále popáté. Uspěl pouze v srpnu v Los Cabos, celkem má na kontě 14 titulů včetně triumfu na loňském US Open.

Jeho nedělním soupeřem bude Denis Shapovalov (h2h 2-3), který zdolal Chorvata Bornu Čoriče 7-6 6-0. 23letý Kanaďan je ve finále pošesté v kariéře, jediný titul získal ve Stockholmu 2019.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.489.935 eur
sobotní výsledky (29. 10. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Medveděv (1-Rus.) - Dimitrov (Bulh.) 6-4 6-2
Shapovalov (Kan.) - Čorič (Chorv.) 7-6(4) 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist