Shapovalov v Delray Beach vyhrál souboj mladíků a zahraje si o první finále

24. 2. 2018, 13:24
Aktuality 5
ATP DELRAY BEACH - Osmnáctiletý Kanaďan Denis Shapovalov v Delray Beach porazil bez ztráty podání o rok a půl staršího Američana Taylora Fritze a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. O premiérové finále se utká s Hyeon Chungem nebo Francisem Tiafoem, jejichž duel byl v závěru přerušen kvůli dešti krátce poté, co Američan nevyužil tři mečboly.
Denis Shapovalov

Denis Shapovalov se loni trvale usadil na turnajích ATP a letos má před sebou první kompletní sezonu. Dosud největším úspěchem osmnáctiletého Kanaďana je semifinále z domácího Masters 1000 v Montrealu, podruhé se mezi kvarteto nejlepších dostal tento týden na podniku ATP 250 v Delray Beach, kde oprvé od loňského US Open vyhrál alespoň dva zápasy po sobě.

Shapovalov si po zdolání chorvatského veterána Iva Karloviče poradil i se dvěma domácími mladíky Jaredem Donaldsonem a Taylorem Fritzem, kterého ve včerejším večerním čtvrtfinále zdolal 7-5 6-4. V zápase si vypracoval pouze dva brejkboly, nicméně oba využil, sám o servis nepřišel a za hodinu a čtvrt slavil postup. 

"Hrál jsem opravdu dobře. Už od rozehrávky jsem se cítil pohodlně, měl jsem dobrý timing úderů a když jsem to potřeboval, tak jsem dobře returnoval," pochvaloval si Shapovalov. který se může stát teprve sedmým hráčem v tomto tisíciletí, který vyhraje turnaj ATP ve věku 18 let. Nejmladším byl před deseti lety právě v Delray Beach Japonec Kei Nišikori, kterému tehdy bylo 18 let, 1 měsíc a 19 dnů.



Po dvou skalpech amerických mladíků Shapovalov narazí na jednoho z talentů i v boji o premiérové finále. Na soupeře si ale musí počkat, neboť souboj jednadvacetiletého Korejce Hyeon Chunga s dvacetiletým Američanem Francisem Tiafoem byl v závěru kvůli dešti přerušen. Tiafoe v rozhodujícím setu vede 5-3 a při servisu soupeře, který už odvrátil tři mečboly, je stav 40-40.

"Cítím se tu jako na juniorském turnaji. Tolik mladých kluků bylo ve čtvrtfinále a další jsou i v semifinále. Je příjemné vidět, že se mladíci začínají prosazovat a nová generace má v téhle těžké éře plné skvělých tenistů šanci," řekl 46. hráč světa Shapovalov. Ten by se v případě triumfu posunul ve světovém žebříčku před Milose Raonice a stal se novou kanadskou jedničkou.

"O tom vůbec nepřemýšlím. Získat tady titul by bylo skvělé, ale raději budu kanadskou dvojkou a uvidím Milose hrát bez zdravotních problémů," uvedl Shapovalov na adresu svého o devět let staršího krajana a bývalé světové trojky, který se vinou loňských problémů s loktem propadl v žebříčku na 32. místo.

První semifinálovou dvojici na Floridě vytvořili domácí Steve Johnson a Němec Peter Gojowczyk.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 622.675 dolarů
páteční výsledky (23. 02. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Hyeon Chung (8-Kor.) - Tiafoe (USA) 7-5 4-6 3-5 *40-40 / přerušeno kvůli dešti
Shapovalov (Kan.) - Fritz (USA) 7-5 6-4
Johnson (USA) - Donskoj (Rus.) 6-1 6-4
Gojowczyk (Něm.) - Opelka (USA) 7-6(5) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Pe3k
Ty si zamlouvam, to jsou moji young gun atp next gen novi kone. Dokud jsou nikdo, tak si je chci zamluvit...
Reagovat
EllNino
Pozde :-)
Reagovat
Pe3k
Fuck!

Oni jsou dobrá dvojka. Jeden bílý, druhý ... Jeden jednorucak, druhý obourucak. Jeden se mi líbí na kurtu (DŠ) druhý zase mimo kurt (mezera mezi zuby Felixe je top). A ten atp kanál na YouTube poukazuje ne něco spešl oba jsou super mládí nic nedokázali a přesto už vyšly desítky videji s těma dvěma, takže Atp v nich vidí budoucí stars.
Reagovat
Tornes
Šapo teď už rozhodně není "nikdo". Aby sis ho mohl "zamluvit", když byl nikdo, tak bys musel přijít minimálně o rok, možná o dva dřív. Ale fandit mu klidně můžeš.

U FAA mám velký otazník ohledně jeho zdraví. Už měl za svou krátkou kariéru tolik zdravotních problémů, že se bojím, aby nakonec zdraví nebylo tím, co se postaví mezi něj a skvělou kariéru.
Reagovat
Pe3k
Psal jsem to už na podzim. Slovo nikdo ho samozřejmě nevystihuje, ale na okruhu nic nedokázal, nevyhrál žáden důležitý turnaj, rank 46, jen jméno si udělal...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist