Shapovalov ve Stockholmu zlomil na osmý pokus semifinálové prokletí

19. 10. 2019, 22:44
Aktuality 3
ATP STOCKHOLM - Denis Shapovalov na osmý pokus uspěl v semifinálovém zápase, v nichž v minulosti neuhrál ani set. Do prvního finále na okruhu ATP postoupil dvacetiletý Kanaďan v hale ve Stockholmu poté, co porazil ve dvou setech Japonce Juiči Sugitu.
Denis Shapovalov

Denis Shapovalov si už před dvěma lety zahrál semifinále turnaje Masters, mezi čtyřku nejlepších se na okruhu ATP dostal celkem sedmkrát. Ale nikdy v boji o finále neuspěl, dokonce nikdy neuhrál ani set.

Semifinálové prokletí zlomil až dnes v hale ve Stockholmu. Dvacetiletý Kanaďan si poradil 7-5 6-2 s japonským lucky loserem Juičim Sugitou, který měl v nohách včerejší vyčerpávající tříhodinovou bitvu s Jankem Tipsarevičem. 

"Jsem rád, že se mi konečně podařilo postoupit do finále. Lhal bych, kdybych řekl, že to v hlavě nemám. Ale dnes jsem to zlomil a další semifinále mohu hrát s čistou hlavou. Teď se ale plně soustředím na zítřejší zápas," řekla Shapovalov.

O titul si Shapovalov zahraje s Filipem Krajinovičem. Sedmadvacetiletý Srb zdolal 4-6 6-3 6-3 pátého nasazeného Španěla Pabla Carreña a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. Vyhrát v něm ještě nedokázal.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 711.275 dolarů
sobotní výsledky (19. 10. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Shapovalov (4-Kan.) - Sugita (Jap.) 7-5 6-2
Krajinovič (Srb.) - Carreňo (5-Šp.) 4-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Elip13
Z toho mám radost tak snad to dotáhne k titulu:)).
Reagovat
Kozoroh
A taky že to dotáhl k titulu! :-) Gratulka Shapovi.
Reagovat
Pe3k
Ano a teď ještě Wawrinka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist