Siegemundová přijde o French Open. Kdo další možná v Paříži nenastoupí?

25. 5. 2017, 10:18
Aktuality 4
Letošní French Open definitivně nestihne Laura Siegemundová, která se včera během utkání druhého kola na turnaji WTA v Norimberku ošklivě zranila. Nejistá je účast také největší favoritky na titul Simony Halepové, bývalé světové pětky Eugenie Bouchardové, grandslamového vítěze Juana Martína Del Potra a otazník stále visí nad startem Petry Kvitové.

Laura Siegemundová ve včerejším utkání druhého kola na turnaji WTA International v Norimberku, v němž čelila české tenistce Barboře Krejčíkové, za příznivého stavu 6-4 5-5 při dokluzování míčku ošklivě upadla, otočila si koleno a z kurtu musela být eskortována na nosítkách.

Lékaři poté zjistili, že si poškodila vazy v pravém koleni. Devětadvacetiletá Němka tak rozhodně nestihne letošní French Open a čeká ji s největší pravděpodobností dlouhá pauza.

"V Paříži nebude moci hrát," potvrdila informaci kapitánka německého fedcupového týmu Barbara Rittnerová. Podle jejích slov je zranění hodně nešťastné, jelikož Siegemundová měla životní formu, která jí vynesla titul na domácí půdě ve Stuttgartu, kde mimo jiné porazila například Karolínu Plíškovou a Simonu Halepovou.

Právě start Halepové, podle sázkových kanceláří největší favoritky na triumf na letošním French Open, je v tuto chvíli nejistý. Rozhodovat budou následující dny. Magnetická rezonance totiž ukázala, že Halepová má po pádu v římském finále natržený vaz v pravém kotníku.

Rumunka chytla na antuce vynikající formu. Ve Stuttgartu prohrála až v semifinále s Laurou Siegemundovou, poté úspěšně obhájila titul v Madridu a po trofeji pro vítězku sahala i v Římě. Po pádu ve finále však Jelině Svitolinové podlehla.

"Přijela jsem do Paříže dříve, abych se podrobila vyšetření. Magnetická rezonance ukázala, že mám po pádu v Římě natržený vaz v kotníku. Pořád doufám, že budu na Roland Garros hrát. Udělám vše pro to, abych byla připravená," napsala na svůj Instagram.

"Doktoři mi momentálně dávají poloviční šanci, ale kotník se od neděle hodně zlepšil. Děkuju vám všem za podporu. Zůstáváme pozitivní," dodala.

Start Halepové na letošním French Open je v ohrožení

Finalistka ročníku 2014 si na pařížské antuce včera alespoň zatrénovala, i když byl její pohyb omezený. Rozhodnutí, zda se v pořadí druhého grandslamového podniku zúčastní, padne zřejmě už zítra.

Otazník visí i nad účastí Juana Martína Del Potra. Argentinec včera prohrál zápas druhého kola na turnaji ATP 250 v Lyonu proti Gastaovi Eliasovi a stěžoval si na zdravotní problémy.

"Bolí mě rameno a záda," řekl Del Potro novinářům na pozápasové tiskové konferenci. "Pojedu do Paříže a tam se rozhodnu, zda budu French Open hrát," doplnil.

Další hráčkou, jež na pařížské antuce trénuje, ale nemá jistou účast, je Eugenie Bouchardová. Bývalá světová pětka má podobný problém jako Halepová. Kanaďanka má častečně natržený vaz v pravém kotníku, kvůli kterému se odhlásila z turnaje WTA v Norimberku.

Stejně jako Rumunka však má nejspíše v plánu druhou akci velké čtyřky hrát. Včera si se zatejpovaným kotníkem zatrénovala na kurtu Suzanne Lenglenové. Přitom ještě na začátku týdne se ředitelka podniku WTA v Norimberku nechala slyšet, že Bouchardová by potřebovala zázrak, aby se na French Open představila.

Pokud tyto hráče uvidíme v losu hlavní soutěže, jenž je na programu zítra ve 12:00, pravděpodobně na kurt nastoupí. Otázkou je, co to bude znamenat v případě Petry Kvitové.

Dvojnásobná grandslamová šampionka má totiž v pátek ve 14:30, tedy až po zveřejnění losu mužské i ženské dvouhry, naplánovanou tiskovou konferenci.

Sedmadvacetiletá Češka včera odletěla do Paříže. Její mluvčí již oznámil, že se zúčastní letošního Wimbledonu. O jejím startu na French Open se rozhodne na poslední chvíli.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
janek_da
Oni sebrali Juanovi titul?
Reagovat
vrabejka
Simčy je skoda :( Jediný kdo bude moct hrát je asi Genie. DelPo by se měl soustředit na hard.
Reagovat
VlS
Delpo má dlouhodobě problémy se zápěstím, teď rameno a záda. Je tedy zjevná souvislost s jeho genetickou výbavou a úderovou technikou, které společně Juana posílají furt dokola na marodku. S povrchy to vůbec nijak nesouvisí. Jo, kdyby to byly kotníky, kolena, kyčle, to by byla jiná. Kostru, ani techniku teď už nepředělá. Je to drsné, ale možná je čas na plánování života po tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vrabejko, ty se soustřeď na podstatnější témata než na tenis, kterému stejně nerozumíš :-DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist